Αποχώριση από την ομάδα συντονισμού /epirotes

...οδηγοί-προτάσεις-ιδέες-σχόλια για το forum, την κοινότητα, το ubuntu

Συντονιστής: Geochr

Αποχώριση από την ομάδα συντονισμού /epirotes

Δημοσίευσηαπό Epirotes » 30 Νοέμ 2010, 14:02

Aποχωρώ από την ομάδα συντονισμού της κοινότητας για τους λόγους που θα καταλάβετε διαβάζοντας τον παρακάτω διάλογο από την κρυφή ενότητα των συντονιστών/διαχειριστών:
Epirotes έγραψε:
logari81 έγραψε:
sokoban4ever έγραψε:σκέφτομαι ότι θα ηταν καλύτερο σε τέτοια θέματα 'χακερο-κρακερο κλπ '
να απαντάμε με ένα ξεκάθαρο ευγενικό και προσυμφωνημένο τρόπο
και έπειτα απλά το thread είτε να κλειδώνει (αν είναι για κράκινγκ)

ακριβώς αυτό σκέφτομαι κι εγώ. Δυστυχώς βλέπω ότι κάποιοι συντονιστές (Epirotes π.χ.) παρασύρονται από το χαμηλό επίπεδο του όποιου χρήστη. Σε τετοιες περιπτώσεις απλώς κανουμε μια ουδετερη-τεχνική παρατήρηση και κλειδώνουμε το θέμα. Δεν χρειαζόμαστε αιτιολογηση προς άτομα τοσο χαμηλού επιπέδου από την στιγμη που παρεκτρέπονται. Το να παρεκτραπουμε κι εμεις, νομιμοποιεί απλώς την δική τους παρεκτροπή και σχετικοποιεί το δικαίωμα μας να κλειδώσουμε το νημα εκ των υστέρων. Ελπίζω να έγινα κατανοητός.

Έγινες απόλυτα κατανοητός κι έχεις και δίκιο σ' αυτό που λες. Αλλά, με το συμπάθιο αλλά κι εμείς άνθρωποι ήμαστε και προσωπικά εγώ ανήκω στην κατηγορία ανθρώπων που δεν σηκώνουν εύκολα προσβολές. Κι επειδή αμφισβητείται πλέον οι ικανότητά μου ως συντονιστής ξαναθέτω την παραίτησή μου στην κρίση σας. Βέβαια όλα αυτά -η παρεκτροπή στο σχετικό θέμα- θα είχε αποφευχθεί εάν είχαμε αποφασίσει εγκαίρως όπως είχα ζητήσει για μια ενιαία γραμμή στο θέμα του hacking/cracking Off topic:
(για μένα η διαφορά τουλάχιστον όταν την έμαθα εγώ στην σύντομη καριέρα μου ως χάκερ πριν από 10 και βάλε χρόνια είναι ολίγον τι μούφα και παραλλαγή: ίδιο πράγμα είναι κι είτε δικαιολογείς την παράνομη πράξη λέγοντας "το έκανα για το καλό της ασφάλειας δικτύων" είτε "χάκεψα την ΝΑΣΑ για να βρω επιτέλους αποδείξεις περί ΑΤΙΑ κι εξωγήινων" είναι ένα και το ίδιο για μένα. Άλλωστε, θυμίζει το Μακεδονικό ζήτημα η όλη φάση -όλος ο κόσμος λέει χάκινγκ (κι εννοεί cracking) εκτός από κάποιους ρομαντικούς και συνήθως σκληροπυρινικούς λινουξάδες που ως χάκινγκ αντιλαμβάνονται την χρήση εντολών τερματικού ή την συγγραφή εφαρμογών ή την τροποποίηση υπάρχοντων με σκοπό την βελτίωση της ασφάλειας ... Η μόνη διαφορά που υπήρχε στην εποχή μου στο χάκινγκ ήταν ότι διαφοροποιούνταν σε ή "θετικό κι αρνητικό", όπου το θετικό ήταν ότι "ναι, χάκεψα την τάδε σελίδα, αλλά δεν πείραξα τίποτα, δεν προκάλεσα ζημιά εκτός από ένα μήνυμα ότι πέσατε θύματα χακέματος" και το αρνητικό "είδα φως και μπήκα και τα έκανε όλα λαμπόγυαλο και το μόνο που έμεινε στην οθόνη ή στις οθόνες ήταν το μήνυμα περί χακέματος" ... Cracking θεωρούνταν στην εποχή μου ειδικά το σπάσιμο εφαρμογών ώστε να δουλεύουν πειρατικά).
MakisM1 έγραψε:Ειναι η τοποθετηση μου σαν μελος του φορουμ και οταν ξεκινησα το θεμα εδω, αυτο ζητουσα. Να μπει μια επισημη, ξεκαθαρη τοποθετηση, οτι οδηγιες για το aircrack και οποια αλλα εργαλεια χακεματος, δεν ειναι αποδεκτα στο φορουμ. Αυτη ηταν, ειναι και θα ειναι η γνωμη μου, ασχετως αν θα ειμαι η οχι συντονιστης στο φορουμ.

Αν θεωρεις οτι ο παραπανω λογος μου ειναι χαμηλου επιπεδου, λυπαμαι μεν, ειναι δικαιωμα σου δε, ο καθενας εχει δικαιωμα στη γνωμη του.

+1!
pros έγραψε:Νομίζω ότι το σφάλμα στο οποίο αναφέρεται ο logari είναι ο σχολιασμός του επιπέδου και των προθέσεων του χρήστη.
Αυτό οδηγεί σε συζητήσεις και αντιπαραθέσεις. Δεν νομίζω να σχολίασε τον λόγο σου...
Σαν συντονιστές ξεχνάμε τις απόψεις μας όταν πρόκειται για την διατήρηση της ομαλής λειτουργίας.

Από την συζήτηση viewtopic.php?f=2&t=5910 αντιγράφω...
έγραψε:Αν ο αποκλεισμός είναι επαρκώς αιτιολογημένος, την στιγμή που γίνεται, μπορεί να μπει κάποιος κανόνας, κοινός για όλους τους συντονιστές να μην απαντάνε σε «εφέσεις». Με τα πάντα στην δημοσιότητα, όλοι θα υπόκεινται στην κρίση της κοινότητας και αυτό αρκεί, νομίζω.

Έτσι λύνονται όλες οι περιπτώσεις που είναι στα όρια των κανόνων λειτουργίας.
Δεν χρειάζονται ειδικές «διατάξεις» για οποιοδήποτε θέμα.

Προτείνω να κρατήσουμε ότι μάθαμε από αυτή την συζήτηση και να σταματήσουμε...

Δεν ξέρω αν έμαθα κάτι οπότε μάλλον με βλέπω να ετοιμάζω το μήνυμα αποχώρισής μου. Τονίζω ότι έχετε δίκιο, αλλά επειδή στην ηλικία μου πλέον είναι δύσκολο να αλλάξω χαρακτήρα κι επειδή προφανώς εάν οι παρεκτροπές μου μπορεί να είναι λίγες και μετρημένες αλλά μπορεί κάλλιστα και να αυξηθούν και δεν μου αρέσει να δίνω ψεύτικες υποσχέσεις, σας εύχομαι καλή δύναμη και καλή συνέχεια και είθε να μην γυρίσω και πω σε κάποιον από εσάς "Δάσκαλε που δίδασκες και λόγο δεν εκράτεις" εάν τύχει να παρεκτραπείτε εσείς.
Τελευταία επεξεργασία από logari81 και 30 Νοέμ 2010, 14:16, έχει επεξεργασθεί 1 φορά/ες συνολικά
Αιτία: αφαίρεση nick names εμμεσα εμπλεκόμενων
Οδηγίες για νέα μέλη ---- Οδηγοί - How to - Tutorials
1 Linux: Μέτριος ┃ Προγραμματισμός: Καθόλου ┃ Αγγλικά: Προχωρημένος
2 Ubuntu 16.04 precise 64bit (el_GR.UTF-8), Windows 10
3 Intel Core2 Duo CPU E8400 3.00GHz ‖ RAM 8 GB ‖ Gigabyte X48-DS4
4 Advanced Micro Devices [AMD] nee ATI Caicos [Radeon HD 6450] [1002:6779]
5 eth0: Realtek RTL8111/8168B PCI Express Gigabit Ethernet controller [10ec:8168] (rev 02)
Άβαταρ μέλους
Epirotes
superbTUX
superbTUX

Εκτύπωση

Re: Αποχώριση από την ομάδα συντονισμού /epirotes

Δημοσίευσηαπό xaris2335 » 30 Νοέμ 2010, 14:13

εντάξει τώρα δεν θεωρώ ότι ο λόγος είναι τόσο σοβαρός ώστε να αποχωρήσεις ρε συ. :problem:
Απλά όταν ξαναγίνει κάτι τέτοιο του ρίχνεις μια προειδοποίηση και αν δεν καταλάβει το ΚΛΕΙΔΩΝΕΙΣ. ;) :thumbup:
Spoiler: show
Γνώσεις ⇛ Linux: | Προγραμματισμός:
Αγγλικά: καλά
Λειτουργικό ⇛ Ubuntu 10.04 LTS (32bit) ΕΛ σε Intel core 2 quad core Q9300
Προδιαγραφές ⇛INTEL CORE 2 QUAD CORE Q9300 2.50 GHZ LGA|WESTERN DIGITAL 750GB SATA2|ASUS 2GB DDR3 1333MHZ|GIGABYTE|ASUS EN9800GTX/HTDP 512MB PCI-E|Quickcam logitech E2500|Optiarc DVD RW AD-7173A

Κανάλι για Λίνουξ και όχι μόνο :lol: Διανομές Λίνουξ :lol:Συμβατότητα περιφ/κών με ubuntu :lol:
Άβαταρ μέλους
xaris2335
powerTUX
powerTUX

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό Epirotes » 30 Νοέμ 2010, 14:47

Είμαι υπότροπος κι επειδή ως βλάχος ώρες-ώρες είμαι ανεπίδεκτος μαθήσεως και απλά ξεροκέφαλος και κάργα συναισθηματικός κι επειδή οι συνάδελφοι έχουν δίκιο σε αυτό που λένε κι ειδικά ότι το κλείδωμα του θέματος εκ των υστέρων και μετά από συμμετοχή συντονιστή στις παρεκτροπές στην ουσία ακυρώνει και την έννοια του κλειδώματος, δεν βλέπω άλλη λύση. Ειδικά, από την στιγμή που δήλωσα ότι στην ηλικία μου πλέον δεν πρόκειται να αλλάξει ο χαρακτήρας μου ... Άσε που προφανώς έκανα το θανάσιμο αμάρτημα κάθε συντονιστή του παρόντος φόρουμ δημοσιεύοντας την σχετική συζήτηση εδώ χρησιμοποιώντας τα ονόματα χρηστών/μελών των πρώην συναδέλφων συντονιστών.
@ logari: δεν ξέρω ποια nick names προσπάθησες να σβήσεις από την δημοσίευσή μου αλλά απέτυχες παταγωδώς, νομίζω. Φαντάζομαι ότι nick names εννοείς τα ονόματα των χρηστών/μελών/συντονιστών. Προσπάθησε ξανά πάντως, γιατί άμα περιμένει από μένα σώθηκες.
5 eth0: Realtek RTL8111/8168B PCI Express Gigabit Ethernet controller [10ec:8168] (rev 02)
Άβαταρ μέλους
Epirotes
superbTUX
superbTUX

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό logari81 » 30 Νοέμ 2010, 14:53

Epirotes έγραψε:@ logari: δεν ξέρω ποια nick names προσπάθησες να σβήσεις από την δημοσίευσή μου αλλά απέτυχες παταγωδώς

όχι αυτά που δεν είχαν αμεση σχέση με την συζήτηση που οδήγησε σε αυτή σου την απόφαση έσβησα (επιτυχώς) :)

πάντως ξανασκέψου του, πιστεύω ότι χρειάζεται απλώς λιγη αυτοσυγκράτηση μερικές φορές.
http://opensourceecology.org/

Λειτουργικό: Ubuntu 10.04 lucid 64-bitΠροδιαγραφές: 4x Intel Core i5 CPU M 450 2.40GHz ‖ RAM 3696 MiB ‖ Lenovo KL3 - LENOVO IdeaPad Y560
Κάρτα γραφικών: ATI Device [1002:68c0]Ασύρματο: wlan0: Atheros Inc. AR928X Wireless Network Adapter (PCI-Express) [168c:002a] (rev 01)
logari81
Επίτιμο μέλος
Επίτιμο μέλος

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό evolgen » 30 Νοέμ 2010, 14:54

Συμφωνώ με τον xaris2335. Ο Epirotes, κατά τη γνώμη μου, είναι άξιος συντονιστής και ιδιαίτερα χρήσιμος στην Κοινότητα. Άνθρωποι είμαστε όλοι και λάθη κάνουμε. Ούτε κατά τη γνώμη μου είναι σωστό να αναφερόμαστε σε θανάσιμα αμαρτήματα, λες και είμαστε οι Illuminati και βγήκαν τα άπλυτά μας στη φόρα.
Το να μειώνεις ένα έργο ελεύθερου λογισμικού, επειδή θεωρείς το δικό σου καλύτερο,
είναι απαράδεκτη συμπεριφορά και δε συμβαδίζει με τις αρχές του ελεύθερου λογισμικού.

Γνώσεις Linux: Μέτριο++ ┃ Προγραμματισμός: Perl, R, Python, SQL, C, Common Lisp, BashΑγγλικά: Άριστα

1. Ubuntu 14.04 trusty
2. Intel Core i7-3520M CPU @ 2.90GHz ‖ RAM 7892 MiB
3. Intel 3rd Gen Core processor Graphics Controller [8086:0166] {i915}
4. eth0: Broadcom NetXtreme BCM57765 Gigabit Ethernet PCIe [14e4:16b4] (rev 10) ⋮ eth1: Broadcom BCM4331 802.11a/b/g/n [14e4:4331] (rev 02)
Άβαταρ μέλους
evolgen
daemonTUX
daemonTUX

IRC: bioevolgenec
Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό c7p » 30 Νοέμ 2010, 15:07

Ένα πράγμα έχω να πω. Τόσο σημαντικό είναι το θέμα ώστε να αποχωρίσεις; Ξανασκέψου, προσωπικά δεν το βρίσκω το θέμα τόσης μεγάλης σημασίας, ο καθένας έχει διαφορετική γνώμη. Μπορεί να υπήρξε ένας ατυχής προσδιορισμός, αξίζει ;
Άβαταρ μέλους
c7p
powerTUX
powerTUX

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό s.dalas » 30 Νοέμ 2010, 15:27

Εγώ παιδιά βλέπω οτι όλοι θέλετε να καταλήξετε σε μια ενιαία γραμμή που απο οτι καταλαβαίνω και απο κάποιους συντονιστές συγκλίνει με τη δική μου άποψη. Σημασία δεν έχει αυτό σημασία έχει η ενιαία γραμμή του φόρουμ ειδικά απο τους συντονιστές. Δε γνωρίζω που "παρεκτράπηκε" - "παρασύρθηκε" ο Epirotes αλλά όντως είμαστε όλοι άνθρωποι...

Οπότε Epirotes και εσύ άνθρωπος είσαι και συγχωρείται φαντάζομαι Αν εγίνε κάποιο λάθος απο σένα. Καταλήξτε στην ενιαία γραμμή του φόρουμ, είστε όλοι άξιοι συντονιστές και όχι μόνο (προσφέρετε πολύτιμη τεχνική βοήθεια πράγμα που δεν είναι της αρμοδιότητος σας) και ακολουθήστε αυτή απο δω και μπρος.

Φιλικά,
Στέλιος Ν.
...Open minds using open source...
Γνώσεις ⇛ Linux: Όσο ζω μαθαίνω | Προγραμματισμός: Πολύ λίγα | Αγγλικά: οφ κορς
Desktop -> Dual Core 2.5GHz, 5Gb of Ram, 640Gb HD, Nvidia 9500GT + Ubuntu 13.10 = Life is simple...
Notebook -> 10.04 dual boot Win 7 σε lenovo ideapad U350
;) Οδηγός προς Νεοεισερχομένους ;) Οδηγοί - How to - Tutorials σε Κατηγορίες ;) http://UbuntuForums.org ;)
Άβαταρ μέλους
s.dalas
powerTUX
powerTUX

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό Epirotes » 30 Νοέμ 2010, 15:42

Zητάω συγνώμη από τον logari81 κι από την κοινότητα για το σχόλιο σχετικά με το θανάσιμο αμάρτημα (παρεμπιπτόντως είναι χριστιανική πρωτίστως ιδέα κι όχι μασονική ή των illuminati το θανάσιμο αμάρτημα κι είναι ουκ ολίγα 7 αν θυμάμαι καλά). Παρανόησα το σχόλιο συντονισμού του και δεν είδα ότι αφαίρεσε μόνο το nick του ακατανόμαστου πλέον μέλους ή πρώην μέλους στο επίπεδο του οποίου έπεσα εν ώρα καθήκοντος και μάλιστα εν γνώσει μου. Εάν οι εκφράσεις ή το στυλ των απαντήσεών μου στο εν λόγω ακατονόμαστο νήμα (τι κάνει νιάου-νιάου στα κεραμίδια; Ο γάτος μου είναι καραμιδόγατος!) θεωρηθεί ότι προσβάλλουν την κοινότητα ή αντίκεινται στους κανόνες λειτουργίας του φόρουμ (που αντίκεινται στο κομμάτι που λέει περί κόσμιου τρόπου έκφρασης αν το ερμηνεύσεις αυστηρά) ζητάω από την κοινότητα ταπεινά συγνώμη και οι πρώην πλέον συνάδελφοι ας πράξουν τα δέοντα.
c7p έγραψε:Ένα πράγμα έχω να πω. Τόσο σημαντικό είναι το θέμα ώστε να αποχωρίσεις; Ξανασκέψου, προσωπικά δεν το βρίσκω το θέμα τόσης μεγάλης σημασίας, ο καθένας έχει διαφορετική γνώμη. Μπορεί να υπήρξε ένας ατυχής προσδιορισμός, αξίζει ;

Δυστυχώς, το θέμα είναι τόσο σημαντικό γιατί είναι ζήτημα αρχών: δεν μπορεί εγώ ως συντονιστής να πέφτω στο ίδιο χαμηλό επίπεδο ενός κακοπροαίρετου πρώην (ελπίζω!) μέλους ή να μην εκφράζομαι κόσμια στα πάρε δώσε με την κοινότητα. Έγινε μιά, έγινε δυό, τρεις κι οι κακή μου ώρα ... στις δύο είχα ήδη καεί και το ήξερα (σ' ένα άλλο νήμα περί χακέματος) τότε είχα θέσει την παραίτησή μου στην κρίση των συναδέλφων μου ... δεν μου απάντησε κανείς θετικά ή αρνητικά, απλά μου επισημάνθηκε να είμαι πιο ευγενικός και πιο διπλωματικός στις απαντήσεις μου.
@ s.dalas: Διάβασε το εν λόγω νήμα περί aircrack ώστε να γνωρίζεις για ποιο λόγο παρεκτράπηκα και παρασύρθηκα, αν σε ενδιαφέρει. Ξέρεις το πρόβλημα είναι τι κάνεις με κάποιον σαν κι εμένα που τον συγχώρεσες μιά, τον συγχώρεσες δυό, αλλά μυαλό δεν βάζει και πάλι κάνει την ίδια πατάτα ... :?:
Άβαταρ μέλους
Epirotes
superbTUX
superbTUX

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό g.b » 30 Νοέμ 2010, 16:24

εγώ δεν καταλαβαίνω γιατί να κάτσει κάποιος να τα διαβάσει όλα , όταν δεν τον αφορούν .

λύστε τα μεταξύ σας .

απλά αν θέλετε μια φιλική όχι συμβουλή (μεγάλη κουβέντα) ,

έφτασα μέχρι το σημείο που κάποιος (δεν με νοιάζει ποιος) άρχισε να λέει για το χαμηλό επίπεδο των χρηστών (των όποιων χρηστών)

εκεί σταμάτησα ....διότι κατάλαβα ότι όποιος διαφωνεί ή απλώς βλέπει τα πράγματα διαφορετικά αποκαλέιται χαμηλού επιπέδου ....

τα συμπεράσματα δικά σας ...

και μπορείτε άνετα να το σβήσετε αν δεν σας αρέσει

(επαναλβάνω άλλη μια φορά δεν το διάβασα διότι δεν με ενδιαφέρει)
Γνώσεις ⇛ Linux : Μέτριο ┃ Προγραμματισμός: Όχι ┃ Αγγλικά: Μέτρια
Λειτουργικό σε Η/Υ ϰ μοντέλο: ubuntu 11.04 σε HP Pavillion dv9500
Προδιαγραφές ⇛ Επεξεργαστής : 2xIntel Pentium Dual CPU T2330 @1.60 Ghz │ Μνήμη 2Gb │ Κάρτα Γραφικών : GeForce 8400 GS │ Κάρτα Ασύρματη : Intel CorporationPro/Wireless3945ABG│ Κάρτα Buetooth │ Κάρτα Ήχου : HDA-Intel │ Οθόνη & Ανάλυση : 1440x900
Άβαταρ μέλους
g.b
babeTUX
babeTUX

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό MakisM1 » 30 Νοέμ 2010, 16:30

Epirotes έγραψε:... Ο γάτος μου είναι καραμιδόγατος!)...
...
Ξέρεις το πρόβλημα είναι τι κάνεις με κάποιον σαν κι εμένα που τον συγχώρεσες μιά, τον συγχώρεσες δυό, αλλά μυαλό δεν βάζει και πάλι κάνει την ίδια πατάτα ... :?:

Τον βαζεις στην κολυμπηθρα και τον βαφτιζεις!!... ;) :lol: :lol: :lol:

Μεχρι και το προπατορικο αμαρτημα αφαιρειται με την βαφτιση, αν θυμαμαι καλα τα θρησκευτικα μου :shifty:

Κατεβα προς τα δω... και αν δεν βρουμε κολυμπηθρα στα μετρα σου, σε πεταμε σε οποιο δημοτικο συντριβανι βρουμε προχειρο! ;)

Να σου πω μετα, πως θα βγει ο καραμιδογατος (κεραμιδογατος?? :problem: ).

Νομιζω οτι καλα θα ηταν να αφησουμε να περασει λιγος χρονος, ωστε να συζητησουμε ηρεμα. Επειδη το δικο μου το nick δεν σβηστηκε (οχι πως με πειραζει...) θα ανοιξω ενα αλλο thread, γιατι δεν ειναι σωστο να κανουμε τη συζητηση στο θεμα παραιτησης του Epirotes. Λιγη υπομονη λοιπον.

Φιλικα

ΜακηςΜ
Γνώσεις ⇛ Linux: Χαμηλο ┃ Προγραμματισμός: Όχι ┃ Αγγλικά: Καλά
Λειτουργικό: Ubuntu 22.04.2 (English) σε HP Pavillion TG01 | Eγκατασταση αναβαθμισμενη απο 20.04
Προδιαγραφές ⇛ Intel i5-1040F @ 2.9 GHz Comet Lake│ RAM 16GB │Καρτα γραφικων: nVidia GTX 1650 Μητρικη: HP 8767
WiFi: rtw_8821ce │ Bluetooth: Not used │ Κάρτα Ήχου: Intel Corporation Comet Lake PCH cAVS│ Αναλυση Οθονης: 3840Χ2160 │ Webcam Logitech C210 USB
Οδηγος για νεοεισερχομενους: http://forum.ubuntu-gr.org/viewtopic.php?f=2&t=279
Άβαταρ μέλους
MakisM1
Επίτιμο μέλος
Επίτιμο μέλος

Εκτύπωση

Επόμενο

Επιστροφή στο Γενικά