plig88 έγραψε:λοιπον..αστω ....θα κανω παλι εγκατασταση τα ουμπουντου...δεν εχω πολυ χρονω για να ασχολιθω..τουλαχιστον δειξε μου πως θα κανωεγκατασταση πανω στο προιγουμενο παρτισιον ....τα προγραμματα και αυτα δεν με ενδιαφερουν .. τα αρχεια μου θελω μονο...δηλαδη να μην χωριστει ο δισκος...μπορεις?
Περισσότερο χρόνο θα σου πάρει μία επανεγκατάσταση του λειτουργικού, παρά η διαγραφή της μη ολοκληρωμένης εγκατάστασης του κλειστού οδηγού.
Αν επιμένεις, για να κάνεις backup τα αρχεία σου, μπαίνεις από LiveCD και πατάς "
Try Ubuntu". Aνοίγεις το τερματικό και δίνεις την εντολή:
- Κώδικας: Επιλογή όλων
sudo fdisk -l
Aναγνωρίζεις από την λίστα το partition που περιέχει τα προσωπικά σου αρχεία και το κάνεις mount με την εντολή:
sudo mount /dev/"partition" /mnt
Aν για παράδειγμα το partition που σε ενδιαφέρει είναι το sda1, τότε το κάνεις mount με:
sudo mount /dev/sda1 /mnt
Bρίσκεις τα αρχεία σου, τα περνάς σε ένα εξωτερικό μέσο αποθήκευσης και κάνεις επανεγκατάσταση το Ubuntu με τον ίδιο τρόπο που το εγκατέστησες.
Aν στην εγκατάστασή σου, έχεις ξεχωριστά partitions για το / και το /home, τότε με την νέα εγκατάσταση μπορείς να επιλέξεις να μην χαθούν τα αρχεία που υπάρχουν στο /home, αλλά να γίνει format μόνο στο /.
Πάντως με όλο το θάρρος, μπορείς να προσπαθήσεις να διορθώσεις το πρόβλημα με τα γραφικά σου είτε από κονσόλα, ή από recovery mode, όπως πολύ σωστά έγραψε ο
dim459.