Kentas έγραψε:Λέω να πάω σε ubuntu. Από υπολογιστές έχω κάποιες γνώσεις, αλλά από Linux είμαι παντελώς άσχετος
Όλοι δεν ήμασταν όταν ξεκινήσαμε ;
Kentas έγραψε: και η αλήθεια είναι ότι με έχει φοβίσει λίγο η όλη φάση(κώδικες κτλ)
Δεν είναι ανάγκη να μάθεις κώδικα και εντολές κλπ. Το μόνο που πρέπει να μάθεις είναι να ανοίγεις το τερματικό (CTRL+ALT+T) και να κάνεις από εδώ αντιγραφή-επικόλληση κάποιες εντολές και αντίστοιχα αντιγραφή-επικόλληση τα αποτελέσματα στο τερματικό. Όλα αυτά βέβαια σε περίπτωση που χρειαστείς βοήθεια.
Απλά με το τερματικό κάνουμε καλύτερη διάγνωση του προβλήματος και συνήθως επιλύεται με κάποιες εντολές (αντί να σου λέμε , πάτα εκεί, άνοιξε αυτό , πήγαινε στο άλλο.... κλπ)
Για παράδειγμα , άνοιξε ένα τερματικό και δώσε το αποτέλεσμα της
- Κώδικας: Επιλογή όλων
lsb_release -rcd ; uname -rm
Τα αποτελέσματα τα βάζουμε πάντα ανάμεσα σε BBCode Tags όχι χύμα.
Κοίτα εδώ πωςKentas έγραψε: Μιας και έχω ένα pcάκι στο σαλόνι για media έλεγα να περάσω ubuntu.
Όταν εγκαταστήσεις το Ubuntu , μην ξεχάσεις ένα πρόγραμμα που λέγεται XΒΜC , αφού το θες για media. Κατά τη γνώμη μου (και πολλών άλλων) είναι, αν όχι το καλύτερο , από τα καλύτερα που κυκλοφορούν.
Kentas έγραψε:Επίσης δεν εχω δοκιμάσει κανέλα λειτουργικό από Linux. Είναι το ubuntu το πιο σαλονάτο ή υπάρχουν κι άλλα;
Σαλονάτο ... !
Καιρό είχα να ακούσω / διαβάσω αυτή τη λέξη. Ναι μπορείς να το πεις κι έτσι. Φυσικά υπάρχουν και άλλες διανομές (εκατοντάδες βασισμένες στο Ubuntu). Συνήθως όμως προτιμούμε να εγκαθιστούμε την "Original" (να την πω έτσι) και έπειτα αφού εξοικειωθείς κάπως μπορείς να δοκιμάσεις και άλλα περιβάλλοντα - διανομές κλπ.. και όπου καταλήξεις.
Στο φόρουμ θα βρεις απαντήσεις σχεδόν για όλα τα ερωτήματα που μπορεί να έχεις στην αρχή. Προτείνω να διαβάσεις
Αρχικές οδηγίες για αρχάριους χρήστες του Ubuntu.Πως κάνουμε αναζήτηση στο φόρουμΚαι γενικά ρίξε μια ματιά στην ενότητα
Οδηγοί - How to - Tutorials σε Κατηγορίες για εύκολη εύρεση