Η αποχώρησή μου από τη θέση του διαχειριστή

...οδηγοί-προτάσεις-ιδέες-σχόλια για το forum, την κοινότητα, το ubuntu

Συντονιστής: Geochr

Η αποχώρησή μου από τη θέση του διαχειριστή

Δημοσίευσηαπό bullgr » 03 Ιουν 2009, 18:04

Τις τελευταίες 3 μέρες από την Κυριακή μετά την αποχώρησή μου από τη θέση του διαχειριστή του forum, σκεφτόμουν εάν είναι απαραίτητο να απολογηθώ, εάν πρέπει να αιτιολογήσω τους λόγους της αποχώρησής μου. Παίρνοντας θάρρος από τη δημοσίευση της ομάδας του forum (viewtopic.php?f=14&t=5368&start=0) αποφάσισα τελικά να το κάνω.

Θα πάρω τα πράγματα από την αρχή...
Μετά από κάποιες εκκλήσεις μου πέρυσι τον Μάιο στη λίστα της κοινότητας, για τη ανάγκη δημιουργίας ενός forum, τελικά εισακούστηκα και βρέθηκε ο Κώστας Παπαδήμας (pkst) στη λίστα την κατάλληλη στιγμή για να αναλάβει την εγκατάσταση ενός phpbb forum (είχε επιλεγεί το phpbb από τις συζητήσεις στη λίστα κατά την περίοδο του Ιανουαρίου όταν πρωτοέθεσα το θέμα του forum, αλλά μετά ξεχάστηκε).

Ο Κώστας είχε ξεκαθαρίσει ότι δεν μπορούσε να ασχοληθεί με το forum λόγω των υποχρεώσεων που έχει και ότι θα πρέπει να το αναλάβουμε άτομα της κοινότητας. Εγώ επειδή δοκίμαζα ήδη το phpbb αρκετούς μήνες πριν στο τοπικό μου server, γνώριζα ότι μπορώ να προσφέρω στο τεχνικό κομμάτι του forum.

Προσωπικά είμαι χαρακτήρας που είναι “εργάτης”, “δουλευταράς” και δεν μου αρέσουν τα λόγια αλλά τα έργα... Δεν μου αρέσουν οι δημόσιες σχέσεις, η διπλωματία, το γλύψιμο και τα “δήθεν” λόγια (άλλα πιστεύουμε και άλλα λέμε).

Με λίγα λόγια δεν κάνω για “manager” ούτε για “golden boy”... Είμαι απλός “εργάτης”...

Γνωρίζοντας τον χαρακτήρα μου και θέλοντας να προσφέρω στο forum, αποφάσισα να δηλώσω για διαχειριστής... Δεν πέρασε καν από το μυαλό μου να γίνω συντονιστής, γιατί εκεί χρειάζεται να είναι κάποιος διπλωμάτης, επικοινωνιακός, χαρακτηριστικά τα οποία δεν διαθέτω.

Δηλώνοντας ως διαχειριστής πίστευα ότι θα ασχολούμουν ΜΟΝΟ με το τεχνικό κομμάτι του forum... Θα μου έλεγαν κάτι να κάνω και εγώ θα το έφτιαχνα. Έτσι απλά χωρίς πολλά-πολλά λόγια.

Μπαίνοντας όμως στο forum και αφού δημιουργήθηκε η πρώτη ομάδα συντονιστών, παρατήρησα ότι μετά από περίπου ένα μήνα άρχισαν οι κόντρες, οι αντιπάθειες και οι προστριβές μεταξύ των συντονιστών. Λογικό θα μου πει κανείς όταν προσπαθούν να συνεργαστούν άτομα που έχει ο καθένας τη δική του προσωπικότητα.

Όταν όμως η κατάσταση θα ξέφευγε, ποιος θα τους έβαζε στη θέση τους; Δεν υπήρχαν SuperMods όπως σε άλλα forum... Εκεί κάπου κατάλαβα ότι βιαστήκαμε να λειτουργήσουμε το forum. Ναι μεν ο Κώστας Παπαδήμας έπραξε καλώς και το έστησε, αλλά ίσως θα έπρεπε το forum να καθυστερούσε τουλάχιστον μια εβδομάδα για να το οργανώναμε καλύτερα και να υπήρχαν πιο ξεκάθαροι ρόλοι.

Έλα όμως που έγιναν όλα τόσο γρήγορα και έτσι βρέθηκα ο μόνος “ενεργός” διαχειριστής μαζί με τους συντονιστές, οι οποίοι από άποψης βαθμού ήταν όλοι ισοδύναμοι.

Στην αρχή τα πράγματα ήταν ήρεμα αλλά όσο περνούσε ο καιρός υπήρχαν όλο και περισσότερες κόντρες και αντιπαραθέσεις μεταξύ των συντονιστών. Και εκεί κάπου όλοι τους ζητούσαν από μένα τον διαχειριστή να πάρω θέση για το κάθε πρόβλημα που είχαν μεταξύ τους και να βάζω τα πράγματα στη θέση τους. Βρέθηκα ξαφνικά δηλαδή σε έναν ρόλο για τον οποίο δεν ήμουν ο καταλληλότερος. Ήταν όμως επιτακτική ανάγκη να επεμβαίνω γιατί παραδόξως τον διαχειριστή τον έβλεπαν ως ανώτερο βαθμό από αυτόν του συντονιστή με αποτέλεσμα να ηρεμούν τα πράγματα μετά την παρέμβασή μου (μερικές φορές δυναμική).

Βρέθηκα δηλαδή από διαχειριστής που είχα σκοπό να ασχολούμαι ΜΟΝΟ με τεχνικά ζητήματα, να γίνομαι ο “ισορροπιστής”, ο “διαιτητής”, ο “χωροφύλακας” των συντονιστών.

Η ψυχολογική πίεση μερικές φορές ήταν αφόρητη. Θυμάμαι χαρακτηριστικά ότι στις καλοκαιρινές διακοπές μου παράτησα τη σύζυγο στη παραλία για να τρέξω στο απέναντι internet cafe για να παρέμβω σε μια διαμάχη που είχε προκύψει και απειλούσε ο ένας εκ των συντονιστών με αποχώρηση!!!

Οι όποιες διακριτικές μου προσπάθειες να γίνει κάποιος συντονιστής πιο ισχυρός στη συνείδηση των υπολοίπων συντονιστών, ώστε να επεμβαίνει αυτός στη θέση μου και εγώ να βρω την ησυχία μου, έπεσαν στο κενό. Κάποια στιγμή με τη συνεργασία ενός συντονιστή έγιναν προσπάθειες να ανοίξουμε θέμα για SuperMod... Πάλι μάταιο καθώς ήταν ανένδοτοι.

Και έτσι συνεχίζονταν οι κόντρες και οι αντιπαραθέσεις... Δυστυχώς όμως όσο περνούσε ο καιρός, η κατάσταση γινόταν όλο και πιο κουραστική για μένα, καθώς οι “πληγές” από τις προηγούμενες αψιμαχίες των συντονιστών παρέμεναν. Ο ένας κατηγορούσε τον άλλον για πράγματα που έγιναν προ μηνών. Τα pm με τις αλληλοκατηγορίες που λάμβανα από τους συντονιστές ήταν σε συχνή βάση... Και πάντα απαντούσα σε αυτά τα pm κάνοντας τον “πυροσβέστη” (“όχι είναι καλό παιδί, τον παρεξήγησες”, “όχι δεν εννοούσε αυτό” κλπ).

Πλέον η ενασχόλησή μου με το forum δεν ήταν ευχάριστη... Πολλές φορές προτού κάνω login είχα ένα σφίξιμο στο στομάχι (χωρίς πλάκα σοβαρά μιλάω!!!) γιατί ήξερα ότι θα συναντούσα έναν “Γολγοθά”...

Όσπου η κατάσταση έφτασε στο απροχώρητο για μένα... Εγώ, που το μόνο που ήθελα ήταν να είμαι διαχειριστής και να ασχολούμαι ΜΟΝΟ με τα τεχνικά ζητήματα, βρέθηκα άθελά μου σε έναν “άχαρο” ρόλο πολυσύνθετο: Είχα και τα τεχνικά ζητήματα να επιλύω αλλά να επεμβαίνω πάντα στις αψιμαχίες των συντονιστών. Είχα φτάσει πλέον στα όριά μου... Δεν άντεχα άλλο...

Κάπου εκεί έπαθα όπως λέει και ο Σίμος (simosx) burnout... Ή όπως θα έλεγα εγώ λαϊκά: Έκαψα φλάντζα...

Αυτό ήταν φίλοι μου... Κάηκα...

Βέβαια, για να μην παρεξηγηθώ, είναι λογικό να υπάρχουν οι αψιμαχίες μεταξύ μιας ομάδας ανθρώπων, αλλά θα πρέπει να προϋπάρχει όμως και μια σωστή οργάνωση που να βάζει τα πράγματα στη θέση τους και να εξαλείφονται τέτοια ζητήματα αναίμακτα και όχι να τρώμε την ψυχή ενός ανθρώπου.

Και εγώ έχω κάνει λάθη, δεν λέω ότι εγώ ήμουν αλάνθαστος και ότι για όλα φταίνε οι συντονιστές... Αλλά για σκεφτείτε, οι συνθήκες έφεραν έναν άνθρωπο σε λάθος θέση από αυτή που προόριζε να έχει.

Αυτό σημαίνει ότι από την αρχή μπήκε η βάρκα στραβά στο γιαλό και στραβά συνεχίζει να αρμενίζει...

Ελπίζω ότι η αποχώρησή μου και το κείμενο αυτό να βοηθήσουν κάπως ώστε η τωρινή ομάδα του forum να οργανωθεί σωστά και να δημιουργήσει βαθμούς/ρόλους (Administrator / Super Moderator / Moderator / Honourees ή επίτιμο μέλος που έχει ελεύθερο ρόλο συντονισμού).

Εγώ θα είμαι πάντα στη διάθεση της κοινότητας και ποιος ξέρει, ίσως κάποτε εάν γίνουν οι συνθήκες στη ομάδα του forum όπως πρέπει, να επιστρέψω... Αν και δεν το κρίνω απαραίτητο καθώς υπάρχουν αρκετά αξιόλογα άτομα για να συνεχίσουν το έργο μου...
ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ ΝΑ ΠΕΣΕΙΣ, ΕΠΙΒΑΛΛΕΤΑΙ ΝΑ ΣΗΚΩΘΕΙΣ... HASTA SIEMPRE...
Άβαταρ μέλους
bullgr
Επίτιμο μέλος
Επίτιμο μέλος

Εκτύπωση

Re: Η αποχώρησή μου από τη θέση του διαχειριστή

Δημοσίευσηαπό simosx » 03 Ιουν 2009, 20:02

Θα ήθελα να σε ευχαριστήσω που έγραψες το κείμενο αυτό και περιέγραψες το πώς ήταν για σένα ο χρόνος που πέρασε.

Θα ήθελα να πω ότι στους περισσότερους δεν ήταν φανερό το λεγόμενο burnout που περνούσες.
Στο φόρουμ υπήρχε πάντα δουλειά και ανάγκη για άτομα να λαμβάνουν αποφάσεις, και η περίπτωσή σου ως διαχειριστής «βοηθούσε» για να σε βάζουμε να λαμβάνεις την τελική απόφαση. Το πώς κατέληξε να γίνεται έτσι νομίζω ότι προέρχεται από τον χαρακτήρα σου· είσαι πάντα διαθέσιμος να βοηθήσεις όπου σε ζητήσουν.

Πριν δύο εβδομάδες παρατήρησα ότι τα σημάδια burnout ήταν πλέον φανερά. Αναφέρθηκες ότι έπρεπε να είσαι εκτός φόρουμ για δύο εβδομάδες, οπότε ήταν ευκαιρία να αφιερώσεις το χρόνο με πράγματα που δεν έχουν σχέση με forum.ubuntu-gr.org (αυτό είναι το πρώτο στάδιο αντιμετώπισης ενός burnout, και ζήτησα να αφήσουμε το θέμα για δύο εβδομάδες). Οπότε, μετά των δύο εβδομάδων θα μπορούσαμε να συζητήσουμε μέσα στη συντονιστική ομάδα.

Αυτό που δεν πρόλαβα ήταν ότι την Κυριακή που πέρασε, έλαβες την απόφαση δίχως να έχω την ευκαιρία να επικοινωνήσω μαζί σου, δίχως να γίνει επικοινωνία με τους υπόλοιπους συντονιστές και δίχως να γίνει συζήτηση. Οπότε, θα δοκιμάσω να μιλήσω από εδώ.

Δεν ήταν ξεκάθαρο ότι ήσουν σε τέτοιο βαθμό πίεσης το χρόνο που πέρασε.
Το γεγονός ότι έκανες τρομερή δουλειά με το φόρουμ (διαχείριση) ήταν η αφορμή να σου «επιβληθούν» υποχρεώσεις για 'supemod' για μερικά ζητήματα.
Αυτό που έπρεπε να γίνει είναι να αποδώσεις την ευθύνη αυτή για υπερ-συντονιστή σε κάποιον άλλο, σε κάποιον από τους ίδιους τους συντονιστές. Νομίζω ότι είχες αναφερθεί σε κάποια σημεία το χρόνο που πέρασε ότι δε θέλεις να λαμβάνεις τελικές αποφάσεις σε συζητήσεις, ωστόσο ο τρόπος που το ανέφερες δεν ήταν τελικός (final), με αποτέλεσμα να παίρνεις την αρμοδιότητα αυτή δίχως να τη θέλεις πραγματικά.
Ο τρόπος που θα έπρεπε να το χειριστείς ήταν

έγραψε:σίμος: bullgr, έχουμε το πρόβλημα αυτό, μπορείς να λάβεις θέση;
bullgr: Η αρμοδιότητά μου είναι για διαχειριστή και θα ήθελα να επιλυθεί το θέμα μεταξύ συντονιστών.
σίμος: μα πες μας τι νομίζεις ότι πρέπει να γίνει;
bullgr: Η αρμοδιότητά μου είναι για διαχειριστή και θα ήθελα να επιλυθεί το θέμα μεταξύ συντονιστών.
σίμος: τι θα έκανες όμως στη θέση μας;

(το παραπάνω είναι dramatised; δείτε στη wikipedia τι σημαίνει dramatised).

Ένα σημαντικό πράγμα για τη δουλειά μας ως διαχειριστές και συντονιστές είναι να προσπαθούμε σε κάθε σημείο να επεκτείνουμε την ομάδα που έχει διαχειριστικές και συντονιστικές ευθύνες. Για τη διαχείριση δεν έγινε τέτοιο έργο ολόκληρο το χρόνο με αποτέλεσμα να είναι όλη η πίεση σε σένα. Αυτό ήταν ένα σφάλμα, και θα έπρεπε να το επιδείξουμε ώστε να αφιερώσεις χρόνο για τη διεύρυνση της ομάδας διαχειριστών, και να διδάξεις και σε άλλους να κάνουν τα καθήκοντά σου.

Για την ομάδα συντονιστών, υπήρξε μια διεύρυνση το Νοέμβριο του 2008, όπου έγινε επιλογή συντονιστών από τα άτομα που έχουν τις περισσότερες δημοσιεύσεις. Κατά μια έννοια ήταν καλό διότι άτομα που ενδιαφέρονται για το φόρουμ μπορούν να βοηθήσουν σε ένα νέο επίπεδο. Από την άλλη πλευρά, ήταν φανερό ότι για μερικά άτομα, το ενδιαφέρον τους είναι περισσότερο να συνεχίσουν να βοηθούν με απαντήσεις στα νέα μέλη παρά να ασκούν όλα τα απαιτούμενα συντονιστικά καθήκοντα. Νομίζω ότι ο linuxman ήταν στην κατηγορία αυτή των μελών του φόρουμ. Δηλαδή, ναι μεν συντονιστής, όχι όμως όλα τα καθήκοντα. Ίσως και εγώ να είμαι στην κατηγορία αυτή.

Ένα πράγμα που δεν έπρεπε να γίνει είναι, όταν είσαι κάτω από την πίεση αυτή, να εκφράζεις απόψεις που για κάποιους είναι προσβλητικές. Προσωπικά, διαβάζοντας τα όσα είχες γράψει, είχα στο μυαλό μου ότι αυτά είναι αποτελέσματα του burnout και τα αγνοούσα. Πιστεύω ότι για άλλους δεν ήταν έτσι.

Αυτό που μπορώ να προτείνω για τα επόμενα βήματα είναι να αφιερώσεις όσο χρόνο χρειάζεσαι για να φύγει το burnout.
Δεν ξέρω αν θα έχεις την επιθυμία να επανέλθεις στο ρόλο του διαχειριστή τουλάχιστον ως «επίτημος». Αυτό είναι κάτι που πρέπει να αποφασίσεις ο ίδιος, και να δεις αν είναι εντάξει με τα υπόλοιπα άτομα στην ομάδα διαχειριστών/συντονιστών.
Τελευταία επεξεργασία από simosx και 03 Ιουν 2009, 23:30, έχει επεξεργασθεί 1 φορά/ες συνολικά
Αιτία: διόρθωση ορθογραφικού σφάλματος
προσωπικό ιστολόγιο ϗ πλανήτης Ubuntu-gr
Συμβάλετε και εσείς στο ελληνικό βιβλίο Ubuntu!
1 Γνώσεις Linux: Πολύ καλό ┃ Προγραμματισμού: Πολύ καλό ┃ Αγγλικών: Πολύ καλό
2 Ubuntu 13.10 saucy 3.11.0-031100rc1-generic 64bit (el_GR.UTF-8, Unity ubuntu)
3 AMD E-450 APU with Radeon HD Graphics ‖ RAM 3555 MiB ‖ Sony Corporation VAIO
4 AMD nee ATI Wrestler [Radeon HD 6320] [1002:9806] {fglrx_pci}
5 eth0: Atheros Inc. AR8151 v2.0 Gigabit Ethernet [1969:1083] (rev c0) ⋮ wlan0: Atheros Inc. AR9285 [168c:002b] (rev 01)
Φτιάξτε και εσείς τη δική σας υπογραφή (παραπάνω κείμενο) αυτόματα με κλικ εδώ!
simosx
Επίτιμο μέλος
Επίτιμο μέλος

Launchpad: simosx
IRC: simosx
Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό greatst » 03 Ιουν 2009, 21:33

@bullgr: Σταύρο, εγώ προσωπικά θα σε ευχαριστήσω για τα όσα πρόσφερες στην κοινότητα. Χωρίς να έχω την δικιά σου πληροφόρηση είχα γράψει στο viewtopic.php?f=35&t=5057&start=30#p48900 ότι

έγραψε:...

Σας το λέω εντελώς ωμά: είμαι σχετικά λίγο καιρό στην κοινότητα και ακόμη λιγότερη στο περιοδικό για να ξέρω τι παίζεται σε ΒΑΘΟΣ (αναφέρομαι στις διαπροσωπικές σχέσεις μεταξύ μας) αλλά βλέποντας την όλη συζήτηση θα μπορούσα να κάνω την ΕΣΦΑΛΜΕΝΗ (ελπίζω!) υπόθεση ότι η κοινότητα είναι ένα καζάνι έτοιμο να ΣΚΑΣΕΙ!

...

Εγώ για συμβολικούς έστω λόγους θα ήθελα να μείνεις -έστω για λίγο καιρό ακόμα- διαχειριστής μέχρι να επέλθει μια ισορροπία. Προφανώς αυτό ΔΕΝ μπορεί πλέον να γίνει, αλλά ΔΕΝ το θέλεις ούτε εσύ.

Εύχομαι η όλη εξέλιξη να μην σε απομακρύνει από την κοινότητα. Εύχομαι γενικότερα η όλη εικόνα να μην απομακρύνει και άλλα άξια άτομα από την κοινότητα. Κακά τα ψέματα: για εθελοντική δουλειά μιλάμε (τουλάχιστον όσον αφορά εμένα!) και οι πολλές ίντριγκες και η έλλειψη σαφών και -γιατί όχι- και θεσμοθετημένων κανόνων μπορεί να αποθαρρύνει κόσμο από το να ασχοληθεί (ενεργά) με την κοινότητα.

Ελπίζω στο επόμενο ubuntu release πάρτυ να γνωριστούμε από κοντά.

Φιλικά,

ο συνονόματος :lol:
προσωπική ιστοσελίδαgreatst in Launchpad

Γνώσεις ⇛ Linux: Όσο ζω μαθαίνω ┃ Προγραμματισμός: Μια χαρά ┃ Αγγλικά: Εξαιρετικά

Mac mini (late 2009) (8GB RAM) με OS X 10.11.6 [και Ubuntu 16.04 Server amd64 και άλλες GNU/Linux εικονικές μηχανές με 2GB RAM, 128MB VRAM+3D_acceleration η κάθε μία].
Άβαταρ μέλους
greatst
seniorTUX
seniorTUX

Launchpad: greatst
IRC: greatst
Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό vista killer » 04 Ιουν 2009, 03:28

και εγώ προσωπικά έχω σε μεγάλη εκτίμηση το έργο που έχει κάνει ο bullgr . Μια και δεν συμμετέχω στενά με το forum δεν ήξερα ότι υπήρχαν τέτοια προβλήματα αλλά νομίζω ότι με διάλογο τα πάντα μπορούν να ξεπεραστούν. Πάντως οι κοινότητα χρειάζετε άτομα σαν τον bullgr και κατα την γνώμη μου θα ήταν λάθος να αποσυρθείς τελείως.
Άβαταρ μέλους
vista killer
saintTUX
saintTUX

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό Mokou » 04 Ιουν 2009, 10:45

Εγώ θα συμφωνήσω με τον vista killer.Επειδή είχα και εγώ ανάλογη εμπειρία με τον bullgr και δεχόμουν την ίδια πίεση (σε άλλο χώρο βέβαια) καταλαβαίνω τι τράβαγε όπως και τι τραβάνε και όλοι οι συντονιστές-διαχειριστές και κάθε μέλος που τα δίνει όλα για το φόρουμ.Όμως εγώ απλώς θα πρότεινα να υπάρξει και ένας δεύτερος bullgr .Δηλαδή ένα άτομο που εγκρίνει ο bullgr και να αναλάβουν από κοινού το φόρουμ για να μοιράσουν στο μισό το φόρτο όλο.Δεν ξέρω αν μπορεί να γίνει ευφικτό κάτι τέτοιο ,αλλά το προτείνω.Όποια και να είναι η τελική σου απόφαση σου εύχομαι καλή τύχη και καλή ξεκούραση το καλοκαιράκι.
Γνώσεις ⇛ Linux: Χαμηλό ┃ Προγραμματισμός: Όχι ┃ Αγγλικά: Καλά
Λειτουργικό σε Η/Υ ϰ μοντέλο:Ubuntu Mate 14.10
Προδιαγραφές ⇛Intel(R) Core(TM) i7-2600K CPU @ 3.40GHz,Nvidia Z68X-UD5 ,Nvidia Geforce 560 .

When you are a leader,you can become everything you want
Άβαταρ μέλους
Mokou
punkTUX
punkTUX

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό bullgr » 04 Ιουν 2009, 11:10

Κατ' αρχάς να σας ευχαριστήσω για τις απόψεις σας και τα καλά σας λόγια...

Ο λόγος που έγραψα το κείμενο ήταν για να ξεκαθαρίσω τη θέση μου για τους λόγους της αποχώρησής μου από τη θέση του διαχειριστή. Τις τελευταίες μέρες έχω λάβει κάποια pm από χρήστες που ρωτούσαν τους λόγους της αποχώρησής μου. Σίγουρα θα είχαν και άλλοι την απορία αυτή αλλά μάλλον δεν θέλησαν να τη γνωστοποιήσουν. Και έτσι έννοιωσα την ανάγκη να γράψω το παραπάνω απολογητικό/αιτιολογικό κείμενο.

Αλλά το κείμενο αποσκοπεί ΜΟΝΟ σε αυτό... Δεν είναι κανένα μέσο πίεσης προς τη ομάδα του forum για επιστροφή μου... Το λέω αυτό γιατί γνωρίζω ότι τους ενόχλησε η δημοσίευσή μου.

Για να ξεκαθαρίσω τη θέση μου μία και καλή: Δεν πρόκειται να επιστρέψω ΠΟΤΕ ξανά στη ομάδα του forum, υπό οποιαδήποτε μορφή και συνθήκες... Προσωπικά έχω τελειώσει μια και καλή με τη διαχείριση του forum. Θα είμαι ενεργός χρήστης της κοινότητας αλλά σε άλλες δράσεις.

Γι' αυτό σας παρακαλώ, εκτιμώ πολύ το ενδιαφέρον που δείχνετε, αλλά μην γράφετε σχόλια σχετικά με την επιστροφή μου στη θέση του διαχειριστή... Είναι αδύνατον να γίνει αυτό μετά τα τελευταία γεγονότα, αλλά και να μου ζητηθεί, δεν πρόκειται να το δεχόμουν εγώ.

Άλλωστε δεν υπάρχει ανάγκη για κάτι τέτοιο... Υπάρχουν αξιόλογα άτομα που μπορούν να συνεχίσουν το έργο μου... Στο κάτω-κάτω ουδείς είναι αναντικατάστατος... Εγώ έκανα τον κύκλο μου και τελείωσα...
ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ ΝΑ ΠΕΣΕΙΣ, ΕΠΙΒΑΛΛΕΤΑΙ ΝΑ ΣΗΚΩΘΕΙΣ... HASTA SIEMPRE...
Άβαταρ μέλους
bullgr
Επίτιμο μέλος
Επίτιμο μέλος

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό kon_nos » 04 Ιουν 2009, 12:40

@bullgr και εγώ με την σειρά μου να σε ευχαριστήσω για ότι έχεις κάνει για την κοινότητα. Δεν συνάντησα τεχνικά θέματα στο φόρουμ που σημαίνει πως έχεις κάνει και γ@μώ τις δουλειές (συγγνώμη για την έκφραση, δεν την συνηθίζω).
Αν κρίνω από την τροπή που έχω καταλάβει τα πράγματα, ο κύκλος σου τελείωσε αίσια. Σου εύχομαι καλή συνέχεια σε ότι κάνεις.
Εγκατάσταση των OpenGL headers σε Ubuntu
«Tων πολλών επιδίωξη η Ηδονή, των εκλεκτών η Δόξα, των δ’ επιλέκτων η Αρετή» - Αριστοτέλης
Άβαταρ μέλους
kon_nos
dudeTUX
dudeTUX

IRC: kon_nos
Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό vista killer » 04 Ιουν 2009, 13:31

Είναι πάντως φοβερή η δουλειά που έχουν κάνει μερικά παιδιά και νομίζω τελείως αθόρυβα και χωρίς μεγάλη προβολή. Να σκεφτεί κανείς ότι πριν δύο χρόνια σαν κοινότητα είχαμε μόνο μια λίστα που γράφαμε σχεδόν τα ίδια άτομα και ένα rc κανάλι που είμασταν το πολύ 5 άτομα καθημερινά. Πιστεύω ότι η δουλειά παιδιών σαν τον bullgr έφερε την κοινότητα σε αυτό που είναι σήμερα.
Τώρα για τις παρεξηγήσεις υπάρχει γενικά ένα μειονέκτημα στον τρόπο επικοινωνίας καθώς δεν υπάρχει άμεση επαφή και διάλογος με συνέπεια οι παρεξηγήσεις που δημιουργούνται δύσκολα να λύνονται.
Άβαταρ μέλους
vista killer
saintTUX
saintTUX

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό zissis » 04 Ιουν 2009, 16:21

Κρίμα δεν είναι να υπάρχουν τέτοια ποστ στο φορουμ; (με παρεξηγήσεις) οχι την αποχώρηση.
Κάνείς δεν είναι εδώ με το ζόρι σίγουρα, αλλά και κανείς δεν πρέπει να φτάνει και στη φάση να ιδρώνει πρίν μπεί. bullgr έχεις δίκιο ότι και να πεις.
Έχεις κάνει σουπερ καλή δουλειά στο φορουμ όπως και τα υπόλοιπα παιδιά.. :!:
Να είσαι καλά και πάνω απ' όλα υγεία.
Ελπίζω απο τα ubuntoπάρτι να μην σε χάσουμε.. ε :?:
Oδηγίες προς NεοεισερχόμενουςΟδηγοίLive chat (IRC)
Γνώσεις ⇛ Linux: Καλό ┃ Προγραμματισμός: Όχι ακόμα ┃ Αγγλικά: Καλά
Λειτουργικό ⇛ Ubuntu 10.04
Προδιαγραφές ⇛│custom pc |
Άβαταρ μέλους
zissis
babeTUX
babeTUX

IRC: zissis
Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό malos » 04 Ιουν 2009, 19:34

Καλή ξεκούραση φίλε και σε ευχαριστώ που δούλεψες για να υπάρχει αυτό το υπέροχο forum !
Επεξεργαστής: AMD Ryzen 9 5900x
Μνήμη Gskill 16gb (2X8gb), 3200 mh, CL 14
Μητρική: Asrock X570 phantom gaming X
Τροφοδοτικό: Corsair 850 platinum
Δίσκος: SSD Corsair MP600 (1 TB)
Άβαταρ μέλους
malos
saintTUX
saintTUX

Εκτύπωση

Επόμενο

Επιστροφή στο Γενικά