Και εγώ Gnome...
Αρχικά είχα δοκιμάσει το kde γιατί ήταν ποιο εφετζίδικο, έδειχνε καλύτερα στο μάτι σε διάφορα βίντεο στο διαδίκτυο. Μόλις όμως είδα πως είναι από κοντά, δηλαδή πως είναι οργανωμένο το μενού του, πως γίνονται οι διάφορες ρυθμήσεις και γενικά πως είναι όλο δομημένο πέρα από την επιφάνεια εργασίας του.....δεν άντεξα

Το μενού του με μπερδεύει απίστευτα (έχω τύχει να χάσω 2-3 ολόκληρα λεπτά προσπαθώντας να θυμηθώ που είναι και να εντοπίσω μέσα στο μενού (που μοιάζει αρκετά με των παραθύρων) την αντίστοιχη παρακολούθηση συστήματος

), τα γραφικά του δεν μου αρέσουν καθόλου (δεν ξέρω γιατί... δεν μου κάθονται ωραία στο μάτι

), τα ονόματα των εφαρμογών αν μη τι άλλο σε μπερδεύουν απίστευτα. Γενικά η χρήση αυτού του DE είναι σαν τιμωρία για εμένα... είναι κάτι που δεν μου αρέσει καθόλου και με δυσκολεύει απίστευτα.
Από την άλλη το Gnome με το που το δοκίμασα αισθάνθηκα σαν το σπίτι μου. Το μενού είναι πολύ λογικά (για εμένα) οργανωμένο. Τα γραφικά του μου αρέσουν πάρα πολύ, απλό και λιτό χωρίς υπερβολικά πράγματα να σε κουράζουν

. Τα προγράμματα έχουν περισσότερο κατανοητές ονομασίες. Ακόμα και οι διάφορες ρυθμήσεις του για εμένα είναι πολύ σωστά και κατανοητά οργανωμένες, έτσι δεν με δυσκολεύουν καθόλου.