Minimum requirements για Ubuntu , Lubuntu ,Xubuntu

...οδηγοί-προτάσεις-ιδέες-σχόλια για το forum, την κοινότητα, το ubuntu

Συντονιστής: Geochr

Re: Minimum requirements για Ubuntu , Lubuntu ,Xubuntu

Δημοσίευσηαπό adagio » 17 Ιουν 2010, 14:16

g00fy έγραψε:
adagio έγραψε:Αν θελεις παντως μπορεις να βαλεις και windows(πετσοκομμενα), οπως τα microXP που σου τρωνε 50ΜΒ μνημης μονο.

Η έκδοση πέραν του οτι δεν είναι ελεύθερη είναι και παράνομη μιας και δεν είναι επίσημο προϊον της εταιρίας και έρχεται σε σύγκρουση με την άδεια χρήσης του εν λόγο λειτουργικού. Πέραν του οτι μπορεί να έχεις νομικά προβλήματα στον χώρο, δε θα δώσεις την ευκαιρία στους νέους να δουν κάτι διαφορετικό.

Το να αγορασεις μια εκδοση windows και να την πετσοκοψεις ειναι παρανομο?
Συγγνωμη αν εχω καταλαβει λαθος αλλα αν αρχισω και αφαιρω πραγματα απο τα XP επειδη δεν τα χρειαζομαι και θα κανουν πιο σβελτο το συστημα μου τοτε ειμαι παρανομος???
Εκτος και αν λαθος νομιζες οτι ειπα να κατεβασει πειρατικα microXP και να τα εγκαταστησει...
Ειπα οπως τα microXP οχι τα microXp

g00fy έγραψε:
Είχα εγκαταστήσει edubuntu 6.06 στους υπολογιστές της βιβλιοθήκης ενός λυκείου πριν χρόνια... ακόμη παίζουν και κανείς δεν έχει παραπονεθεί! Βάλε Damn Small ή Puppy (είπαμε, θέλει λίγη δουλίτσα το γιατί δεν παίζει) και θα είναι όλοι ενθουσιασμένοι!

Ναι αυτο προτεινα και εγω σαν πρωτη λυση, απο κει και επειτα δεν δινεις την ευκαιρια στον αλλο να δει κατι διαφορετικο και να εχει πιο ολοκληρωμενη αποψη αν του προτεινεις απο τις 3 λυσεις μονο τις 2.

Φιλικα παντα.
Άβαταρ μέλους
adagio
babeTUX
babeTUX

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό Clouzo » 17 Ιουν 2010, 14:27

Υπάρχει το nLite πρόγραμμα που βάζεις ή βγάζεις ότι θές για να κάνεις τα win ...υπάρχει κάτι τέτοιο και για Linux?
P.x να φτιάξω τα Kubuntu μου με το που θα κάνω εγκατάσταση να μου βάζει το Vlc , το gimp , ailurus ktl και να αφαιρέσω κάποια που θδεν θέλω
Γνώσεις ⇛ Linux: Μέτριο┃ Προγραμματισμός: Όχι┃ Αγγλικά: Καλά
Λειτουργικό σε Η/Υ ϰ μοντέλο: kubuntu 11.10 x64 Desktop

Προδιαγραφές Desktop ⇛Intel® Core™ 2 Duo E7400 2.8Ghz ~3.2Ghz o/c | 4 Gb DDR2 RAM | Ati HD4850 1Gb VRAM| ASUS P5Q Deluxe
Άβαταρ μέλους
Clouzo
dudeTUX
dudeTUX

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό linuxman » 17 Ιουν 2010, 18:18

Clouzo έγραψε:Υπάρχει το nLite πρόγραμμα που βάζεις ή βγάζεις ότι θές για να κάνεις τα win ...υπάρχει κάτι τέτοιο και για Linux?
P.x να φτιάξω τα Kubuntu μου με το που θα κάνω εγκατάσταση να μου βάζει το Vlc , το gimp , ailurus ktl και να αφαιρέσω κάποια που θδεν θέλω

Ναι μπορείς να ξεκινήσεις να κάνεις ένα remaster και να φτιάξεις ακριβός αυτό που θες .
Άλλα γιατί να το κάνεις μίας και υπάρχουν άπειρες λύσεις .
Οδηγίες προς Νεοεισερχόμενους
1 Γνώσεις Linux: Πολύ καλό ┃ Προγραμματισμού: Ικανοποιητικό ┃ Αγγλικών: Ικανοποιητικό
2 Linux Mint 17.1 Rebecca 3.13.0-37-generic 64bit (el_GR.UTF-8, X-Cinnamon cinnamon)
3 Intel Core i5-2310M CPU @ 2.10GHz ‖ RAM 3866 MiB ‖ Dell Inc. 0D7C51 - Dell Inc. Dell System Vostro 3750
4 Intel 2nd Generation Core Processor Family Integrated Graphics [8086:0116] {i915}
5 wlan0: Intel Centrino Wireless-N 1030 [Rainbow Peak] [8086:008a] (rev 34) ⋮ eth0: Realtek RTL8111/8168/8411 PCI Express Gigabit Ethernet Controller [10ec:8168] (rev 06)
http://www.greeklug.gr
Άβαταρ μέλους
linuxman
Επίτιμο μέλος
Επίτιμο μέλος

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό g00fy » 17 Ιουν 2010, 19:51

adagio έγραψε:Το να αγορασεις μια εκδοση windows και να την πετσοκοψεις ειναι παρανομο?
Συγγνωμη αν εχω καταλαβει λαθος αλλα αν αρχισω και αφαιρω πραγματα απο τα XP επειδη δεν τα χρειαζομαι και θα κανουν πιο σβελτο το συστημα μου τοτε ειμαι παρανομος???

Ναι, δε μπορείς. Όπως λέει και η MS...
Microsoft Windows XP EULA έγραψε:
  • 4. LIMITATIONS ON REVERSE ENGINEERING, DECOMPILATION, AND DISASSEMBLY. You may not reverse engineer, decompile, or disassemble the Software, except and only to the extent that such activity is expressly permitted by applicable law notwithstanding this limitation.

Τουτέστιν, δε μπορείς να δημιουργήσεις με nLite και οτιδήποτε άλλο δικό σου "respin" με εγκατάσταση των Windows ακόμα και αν το 'χεις χρυσοπληρώσει 10 φορές και είναι και Retail και έχεις και αγνές προθέσεις.

adagio έγραψε:
Ναι αυτο προτεινα και εγω σαν πρωτη λυση, απο κει και επειτα δεν δινεις την ευκαιρια στον αλλο να δει κατι διαφορετικο και να εχει πιο ολοκληρωμενη αποψη αν του προτεινεις απο τις 3 λυσεις μονο τις 2.

Το forum μας και η κοινότητα είναι για να προσφέρει λύσεις πάνω στο ΕΛ/ΛΑΚ και όχι σε κλειστά λειτουργικά συστήματα. Υπάρχουν άλλα forum γι' αυτή τη δουλειά που θα το κάνουν και σίγουρα πιο καλά απο εμάς.

Η αλήθεια είναι δεν έχω δουλέψει ποτέ το microXP και πάει πολύς καιρός που έχω παίξει με λειτουργικά της Microsoft γενικότερα. Προτιμώ την ελευθερία μου και ας μην έχω άνεση μερικές φορές. Γιατί τα παρακάτω μου σηκώνουν τις τρίχες της κεφαλής μου...
Microsoft Windows XP EULA έγραψε:
[*]1.1 Installation and use. You may install, use, access, display and run one copy of the Software on a single computer, Καλό έ;
[*]1.3 Device Connections. You may permit a maximum of five (5) computers or other electronic devices και τους υπόλοιπους τι θα τους κάνω; στην αναμονή με εισητήριο;
[*]2.1 Digital Rights Management. [...] owners of Secure Content ("Secure Content Owners") may request that Microsoft revoke the DRM Software's right to copy, display and/or play Secure Content. [...] A list of revoked DRM Software is sent to your computer whenever you download a license for Secure Content from the Internet [...] Δε ζήτησα κάτι τέτοιο, για πιο λόγο να καρφωθεί στο μηχάνημά μου;
[*]2.3 Internet-Based Services Components. [...] You acknowledge and agree that Microsoft may automatically check the version of the Software and/or its components that you are utilizing and may provide upgrades or fixes to the Software that will be automatically downloaded to your Workstation Computer. Ευχαριστώ πολύ αλλά είμαι νοήμων ον, αν θέλω μπορώ να το κάνω και μόνος μου
[*]5. NO RENTAL/COMMERCIAL HOSTING. You may not rent, lease, lend or provide commercial hosting services with the Software. Θα κάνω ό,τι θέλω με το μηχάνημά μου και τα χρήματα που έχω πληρώσει!
[/list]

Όχι οι 4 βασικές ελευθερίες, όυτε μία δεν υπάρχει εδώ!
Με πιάνει τρόμος και μόνο που τα διαβάζω! Με τίποτα δε θα πρότεινα κάτι τέτοιο ως λύση σε μια ομάδα νέων παιδιών που θέλουν έναν Η/Υ για να διαβάζουν νέα στο Internet και να μαθαίνουν για την τεχνολογία. Το ελεύθερο λογισμικό τα καταφέρνει εξίσου καλά.

Πάντα φιλικά κι εγώ, μια παρέα είμαστε και δεν παρεξηγούμαστε.
Η/Υ: Intel Pentium DualCore / 2GB RAM / nVidia Geforce 8400GS / Ubuntu 10.04 64bit
Η/Υ: Toshiba Tecra R10-10S / Ubuntu 9.10 64bit

motd: May the source be with you!
g00fy@ubuntu-gr.org:~$ cat /etc/γνώσεις.conf
Linux:kuru (όχι guru) / Προγραμματισμός:Ναί / Αγγλικά:Καλά
Άβαταρ μέλους
g00fy
seniorTUX
seniorTUX

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό den » 18 Ιουν 2010, 00:20

hello απο μενα,

εχω 768mb ram και εναν athlon στα 1.8Ghz . Εχω περασει το ubuntu 10.04 αλλα δεν μου φενεται πως πηγαινει γρηγορα. Τι μου προτείνετε να περασω? Η μονη χρηση ειναι , internet και να κανω καμια εργασια προγραμματισμου.
Άβαταρ μέλους
den
babeTUX
babeTUX

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό ftso » 18 Ιουν 2010, 00:45

den έγραψε:Εχω περασει το ubuntu 10.04 αλλα δεν μου φενεται πως πηγαινει γρηγορα.

κλείσε τα desktop effe αν είναι ενεργά.

Αν θες κάτι πιο lite τότε lubuntu!
Άβαταρ μέλους
ftso
Επίτιμο μέλος
Επίτιμο μέλος

IRC: ftso
Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό linuxman » 18 Ιουν 2010, 01:53

den έγραψε:hello απο μενα,

εχω 768mb ram και εναν athlon στα 1.8Ghz . Εχω περασει το ubuntu 10.04 αλλα δεν μου φενεται πως πηγαινει γρηγορα. Τι μου προτείνετε να περασω? Η μονη χρηση ειναι , internet και να κανω καμια εργασια προγραμματισμου.

Ξήλωσε και μερικές εφαρμογές από τα προγράμματα στην εκκίνηση .
Οδηγίες προς Νεοεισερχόμενους
1 Γνώσεις Linux: Πολύ καλό ┃ Προγραμματισμού: Ικανοποιητικό ┃ Αγγλικών: Ικανοποιητικό
2 Linux Mint 17.1 Rebecca 3.13.0-37-generic 64bit (el_GR.UTF-8, X-Cinnamon cinnamon)
3 Intel Core i5-2310M CPU @ 2.10GHz ‖ RAM 3866 MiB ‖ Dell Inc. 0D7C51 - Dell Inc. Dell System Vostro 3750
4 Intel 2nd Generation Core Processor Family Integrated Graphics [8086:0116] {i915}
5 wlan0: Intel Centrino Wireless-N 1030 [Rainbow Peak] [8086:008a] (rev 34) ⋮ eth0: Realtek RTL8111/8168/8411 PCI Express Gigabit Ethernet Controller [10ec:8168] (rev 06)
http://www.greeklug.gr
Άβαταρ μέλους
linuxman
Επίτιμο μέλος
Επίτιμο μέλος

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό sokoban4ever » 19 Ιουν 2010, 03:35

Βάλε το tinycore linux (έχει τον τελευταίο firefox στα repositories του )
και να και ένας οδηγός για εγκατάσταση του flash ( απλά με ένα κλικ είναι ουτε κάν μετακινησεις του libflashplayer.so που εδώ που τα λέμε θα έπρεπε να μετονομαζόταν σε libfalseplayer.so? :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :P :P :P :P :P )
http://wiki.tinycorelinux.com/Flash+Player
και τρέχει σε διαβεβεώνω και σε pc με πολύ λιγότερη μνήμη ;)
Ορίστε έχει και το appBrowser κάτι σαν το software center στο ubuntu

http://tinycorelinux.com/
Βασικά το tinycore είναι η νέα μου αγάπη σαν distro γιατί είναι γρήγορο , ενημερωμένο, έχει repositories με πολλά χρήσιμα εργαλεία
και πάει σφαίρα σε virtual machine σαν guest στο laptoπάκι μου αφήνωντας μου μνήμη και cpu cycles για ασφαλείς πειραματισμούς... κάτω από την ομπρέλλα του ubuntu (host)
Δοκίμασε το και θα με θυμηθείς ;) :)
Θέλουμε και μπορούμε να έχουμε μια καλύτερη ζωή και όσο θα ζούμε θα προσπαθούμε να την αποκτήσουμε ακόμα και αν πεθάνουμε προσπαθώντας, και αν κάποια στιγμή λιγίσουμε έχουμε το επίπεδο να πούμε κουράστηκα λίγο να ,να ξαποστάσουμε , ώστε να συνεχίσουμε πάλι δυνατοί ξανά.

Μήνυμα με αγάπη και αληλλεγγύη σε όλους τους ανθρώπους από όλους τους λαούς , ιδίως του Ελληνικού.
Άβαταρ μέλους
sokoban4ever
Επίτιμο μέλος
Επίτιμο μέλος

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό medigeek » 19 Ιουν 2010, 11:03

Συγκρίνεις δύο διαφορετικά σημεία:
Clouzo έγραψε:Μετά από 20 λεπτά μπήκε να το δοκιμάσω σε live mode και έκανε κανα 30 να φορτώσει το γραφικό περιβάλλον...

Λογικό, αφού φορτώνει το σύστημα στη μνήμη RAM.
Clouzo έγραψε:τελικά έβαλα τα xp που μπήκαν πανεύκολα...

Επίσης λογικό, αφού τρέχει το σύστημα από το σκληρό δίσκο. ;)

Όπως είπε ο linuxman, κατεβάζεις το alternate xubuntu install: http://se.archive.ubuntu.com/mirror/cdi ... e-i386.iso

...είτε κατεβάζεις το ubuntu mini:
https://help.ubuntu.com/community/Insta ... /MinimalCD
http://archive.ubuntu.com/ubuntu/dists/ ... t/mini.iso

όταν σου γράψει "boot:" πιέζεις enter -- και προσοχή με τα partitions!!!

και αφού εγκατασταθεί ένα μικρό μέρος ώστε να λειτουργεί το network/internet, εγκαθιστάς ό,τι θες εσύ παρακάτω από το τερματικό, για παράδειγμα:
Κώδικας: Επιλογή όλων
sudo apt-get install ubuntu-minimal ubuntu-standard lubuntu-desktop

Video: http://showmedo.com/videotutorials/vide ... riesID=399
Κύπριος; Κόπιασε στο ubuntu-cy! ┃ Launchpad Debian Github
Οδηγός για νεοεισερχόμενους -- Αρχικές οδηγίες για αρχάριους χρήστες του Ubuntu

1 Γνώσεις Linux: Πολύ καλό ┃ Προγραμματισμού: Πολύ καλό ┃ Αγγλικών: Πολύ καλό
2 Ubuntu 12.10 quantal 3.5.0-21-generic 64bit (en_US.UTF-8, GNOME cinnamon2d), Ubuntu 3.5.0-19-generic, Windows 7
3 Intel Core2 Duo CPU E6550 2.33GHz ‖ RAM 5970 MiB ‖ MSI MS-7235
4 nVidia G73 [GeForce 7300 GT] [10de:0393] {nvidia}
5 eth0: Realtek RTL-8110SC/8169SC Gigabit Ethernet [10ec:8167] (rev 10)
Άβαταρ μέλους
medigeek
Freedom
Freedom

Launchpad: medigeek
IRC: savvas
Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό medigeek » 19 Ιουν 2010, 11:29

Α, και τα πλήκτρα για καθοδήγηση στο alternate install:
- πλήκτρα με τα βελάκια δεξιά/αριστερά/πάνω/κάτω
- Tab για να επιλεξει το επόμενο κουμπί ή μέρος της οθόνης
- Space για να σημειώσεις μια επιλογή (για παράδειγμα, να τσεκάρεις, εκει που είναι [ ] να βάλει [*])
- Enter είναι επιλογή και προχωράς παρακάτω.
Κύπριος; Κόπιασε στο ubuntu-cy! ┃ Launchpad Debian Github
Οδηγός για νεοεισερχόμενους -- Αρχικές οδηγίες για αρχάριους χρήστες του Ubuntu

1 Γνώσεις Linux: Πολύ καλό ┃ Προγραμματισμού: Πολύ καλό ┃ Αγγλικών: Πολύ καλό
2 Ubuntu 12.10 quantal 3.5.0-21-generic 64bit (en_US.UTF-8, GNOME cinnamon2d), Ubuntu 3.5.0-19-generic, Windows 7
3 Intel Core2 Duo CPU E6550 2.33GHz ‖ RAM 5970 MiB ‖ MSI MS-7235
4 nVidia G73 [GeForce 7300 GT] [10de:0393] {nvidia}
5 eth0: Realtek RTL-8110SC/8169SC Gigabit Ethernet [10ec:8167] (rev 10)
Άβαταρ μέλους
medigeek
Freedom
Freedom

Launchpad: medigeek
IRC: savvas
Εκτύπωση

ΠροηγούμενηΕπόμενο

• ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ
    ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ
    ΠΡΟΒΟΛΕΣ
    ΣΥΓΓΡΑΦΕΑΣ