adagio έγραψε:Το να αγορασεις μια εκδοση windows και να την πετσοκοψεις ειναι παρανομο?
Συγγνωμη αν εχω καταλαβει λαθος αλλα αν αρχισω και αφαιρω πραγματα απο τα XP επειδη δεν τα χρειαζομαι και θα κανουν πιο σβελτο το συστημα μου τοτε ειμαι παρανομος???
Ναι, δε μπορείς. Όπως λέει και η MS...
Microsoft Windows XP EULA έγραψε:- 4. LIMITATIONS ON REVERSE ENGINEERING, DECOMPILATION, AND DISASSEMBLY. You may not reverse engineer, decompile, or disassemble the Software, except and only to the extent that such activity is expressly permitted by applicable law notwithstanding this limitation.
Τουτέστιν, δε μπορείς να δημιουργήσεις με nLite και οτιδήποτε άλλο δικό σου "respin" με εγκατάσταση των Windows ακόμα και αν το 'χεις χρυσοπληρώσει 10 φορές και είναι και Retail και έχεις και αγνές προθέσεις.
adagio έγραψε:
Ναι αυτο προτεινα και εγω σαν πρωτη λυση, απο κει και επειτα δεν δινεις την ευκαιρια στον αλλο να δει κατι διαφορετικο και να εχει πιο ολοκληρωμενη αποψη αν του προτεινεις απο τις 3 λυσεις μονο τις 2.
Το forum μας και η κοινότητα είναι για να προσφέρει λύσεις πάνω στο ΕΛ/ΛΑΚ και όχι σε κλειστά λειτουργικά συστήματα. Υπάρχουν άλλα forum γι' αυτή τη δουλειά που θα το κάνουν και σίγουρα πιο καλά απο εμάς.
Η αλήθεια είναι δεν έχω δουλέψει ποτέ το microXP και πάει πολύς καιρός που έχω παίξει με λειτουργικά της Microsoft γενικότερα. Προτιμώ την ελευθερία μου και ας μην έχω άνεση μερικές φορές. Γιατί τα παρακάτω μου σηκώνουν τις τρίχες της κεφαλής μου...
Microsoft Windows XP EULA έγραψε:
[*]1.1 Installation and use. You may install, use, access, display and run one copy of the Software on a single computer, Καλό έ;
[*]1.3 Device Connections. You may permit a maximum of five (5) computers or other electronic devices και τους υπόλοιπους τι θα τους κάνω; στην αναμονή με εισητήριο;
[*]2.1 Digital Rights Management. [...] owners of Secure Content ("Secure Content Owners") may request that Microsoft revoke the DRM Software's right to copy, display and/or play Secure Content. [...] A list of revoked DRM Software is sent to your computer whenever you download a license for Secure Content from the Internet [...] Δε ζήτησα κάτι τέτοιο, για πιο λόγο να καρφωθεί στο μηχάνημά μου;
[*]2.3 Internet-Based Services Components. [...] You acknowledge and agree that Microsoft may automatically check the version of the Software and/or its components that you are utilizing and may provide upgrades or fixes to the Software that will be automatically downloaded to your Workstation Computer. Ευχαριστώ πολύ αλλά είμαι νοήμων ον, αν θέλω μπορώ να το κάνω και μόνος μου
[*]5. NO RENTAL/COMMERCIAL HOSTING. You may not rent, lease, lend or provide commercial hosting services with the Software. Θα κάνω ό,τι θέλω με το μηχάνημά μου και τα χρήματα που έχω πληρώσει!
[/list]
Όχι οι 4 βασικές ελευθερίες, όυτε μία δεν υπάρχει εδώ!
Με πιάνει τρόμος και μόνο που τα διαβάζω! Με τίποτα δε θα πρότεινα κάτι τέτοιο ως λύση σε μια ομάδα νέων παιδιών που θέλουν έναν Η/Υ για να διαβάζουν νέα στο Internet και να μαθαίνουν για την τεχνολογία. Το ελεύθερο λογισμικό τα καταφέρνει εξίσου καλά.
Πάντα φιλικά κι εγώ, μια παρέα είμαστε και δεν παρεξηγούμαστε.