Εντυπώσεις από το Ubuntu Intrepid Ibex 8.10

...οδηγοί-προτάσεις-ιδέες-σχόλια για το forum, την κοινότητα, το ubuntu

Συντονιστής: Geochr

Re: Εντυπώσεις από το Ubuntu Intrepid Ibex 8.10

Δημοσίευσηαπό gourgi » 06 Νοέμ 2008, 03:31

paschalis.m έγραψε:μα φυσικα και τα ειδα αυτα. δεν βιαζομαι να την χαρακτηρισω. αυτο που με χαλασε ειναι ο ανεμιστηρας του λαπτοπ. ειναι ετοιμος να πεταχτει εξω.
διαβασα οτι και αλλοι εχουν το ιδιο προβλημα. αυτο ομως που δεν δοκιμασα ειναι να δοκιμασω κανα kubuntu ή xubuntu και να δω αν συμβαινει και εκει το ιδιο. απλα δεν εχω κουραγιο για να κανω εκνεου install και επειτα uninstall.

δεν έχει να κάνει με το γραφικό περιβάλλον το πρόβλημά σου οπότε και να κάνεις install τα x/kubuntu, τσάμπα θα το κάνεις.
Όσο ζω ... μαθαίνω!
Desktop:stable9.04 i386|testing9.10 i386|Opteron Amd64 1.8GHz|RAM 2GB|Nvidia 6600GT|Msi K8N Platinum|Live! 24bit 5.1|Pixelview Playtv Pro BT878+rev.9d
Asus EEE 1000h9.04 i386|N270|RAM 2GB|945GME|RT2860|82801G
Oδηγίες προς νεοεισερχόμενους σε forum ή linux
Άβαταρ μέλους
gourgi
seniorTUX
seniorTUX

IRC: gourgi
Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό gourgi » 06 Νοέμ 2008, 03:39

ntinos_ έγραψε:
Failed to execute child process "su-to-root"
Failed to execute child process "su-to-root" (No such file or directory)

sudo apt-get install menu

2o αποτέλεσμα στο google ψάχνωντας με "Failed to execute child process "su-to-root" (No such file or directory)"
Όσο ζω ... μαθαίνω!
Desktop:stable9.04 i386|testing9.10 i386|Opteron Amd64 1.8GHz|RAM 2GB|Nvidia 6600GT|Msi K8N Platinum|Live! 24bit 5.1|Pixelview Playtv Pro BT878+rev.9d
Asus EEE 1000h9.04 i386|N270|RAM 2GB|945GME|RT2860|82801G
Oδηγίες προς νεοεισερχόμενους σε forum ή linux
Άβαταρ μέλους
gourgi
seniorTUX
seniorTUX

IRC: gourgi
Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό paschalis.m » 08 Νοέμ 2008, 13:10

απλα να πω οτι εβαλα το kubuntu 8.10 και αφου εβαλα τους ati drivers μεσω του envy δεν εχω προβλημα πλεον με τον ανεμιστηρα.
Εικόνα
Άβαταρ μέλους
paschalis.m
punkTUX
punkTUX

IRC: paschalis
Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό yaris66 » 09 Νοέμ 2008, 21:48

μετα απο καθαρη εγκατασταση του 8.10,μετα που βαζω username και password αρκετες φορες δεν ξεκινουσε,δεν κολουσε το ποντικι ,απλα ηταν μια οθονη και....τιποτα.Μετα απο reset(s) εγκαθιστουσα τα upgrates kaiμετα την επανεκκινηση παλι τα ιδια.Στο δικο μου συστημα στο(desktop) αυτο ηταν το σημαντικοτερο προβλημα,και ξαναγυρισα στο 8.04
Επίπεδο Γνώσεων: Linux:Χαμηλό / Προγραμματισμός: Όχι / Αγγλικά: Καλά
ubuntu 11.10/Atom /2 GB/intelGMA500
/ IntelPRO/Wireless4965 /
/ Intel HD Audio Controller
/11' 1024X768
yaris66
babeTUX
babeTUX

Εκτύπωση

Ubuntu 8.10, οι πρώτες εντυπώσεις

Δημοσίευσηαπό george0 » 07 Δεκ 2008, 03:27

Το Ubuntu 8.10 κυκλοφόρησε πριν μερικές μέρες. Πρόκειται για την ένατη έκδοση του Ubuntu και σε αύτη φορά δώθηκε έμφαση στην συνδεσιμότητα και στην βελτίωση κάποιων χαρακτηριστικών που είχαν παρουσιαστεί σε προηγούμενες εκδόσεις.

Μία από την σημαντικότερες αλλαγές που έγιναν στο Ubuntu 8.10 με την κωδική ονομασία Intrepid Ibex είναι η εμφάνιση του Network Manager 0.7 που πλέον συγκεντρώνει όλες τις διαθέσιμους τρόπους σσδεσης στο ίντερνετ σε ένα σημείο. Είτε συνδέεστε στο ίντερνετ μέσω καλωδίου ethernet είτε μέσω wi-fi είτε mobile broadband ο Network Manager θα σας βοηθήσει να συνδεθείτε και να διαχειριστείτε την σύνδεσή σας. Όπως ήδη ανέφερα, πλέον υποστηρίζεται πολύ ε’υκολα και η σύνδεση μέσω mobile broadband, που πλέον έχει αρχίσει να διαδίδεται και στην χώρα μας, χωρίς να χρειάζονται ειδικές ρυθμίσεις και “μπλέξιμο” με την κονσολα.

Ένα ακόμα ιδιαίτερο χρήσιμο χαρακτηριστικό του Intrepid Ibex είναι η απρόσκοπτη ρύθμιση περισσότερων από μία οθονών. Αυτό είναι ένα πρόβλημα που εμπόδιζε πολλούς χρήστες να επιλέξουν το Ubuntu σαν το βασικό τους λειτουργικό σύστημα, αλλά πλέον έχει και αυτό λυθεί. Μέσα από την επιλογή Screen Resolution μπορείτε να δείτε όλες τις οθόνες που είναι συνδεδεμές στον υπολογιστή σας, να ενεργοποιήσετε τις οθόνες που θέλετε και να επιλέξετε και την ανάλυσή τους.

Ένα χαρακτηριστικό που ζητούσαν πολλοί χρηστες και πλέον είναι και αυτό διαθέσιμο είναι η υποστήριξη tabs από τον Nautilus. Τα Tabs υπήρχαν εδώ και καιρό στο KDE και πλέον υπάρχουν και στο Gnome. Η χρήση τους είναι πολύ εύκολη και θυμίζουν αρκετά τα tabs του firefox.

Καθώς πλέον τα netbooks (βλέπε Asus EEE) εξαπλώνονται, και πρόκειται για υπολογιστές που δεν παίρνουν cd, ήταν απαραίτητο να υπάρχει η δυνατότητα να δημιουργήσει ο χρήστης εύκολα ένα bootable usb disc από το οποίο θα μπορεί να κάνει την εγκατάσταση του Ubuntu. Αυτή η εφαρμογή υπάρχει πλέον προεγκατεστημένη στο Ubuntu.

Εκτός από αυτές τις αλλαγές, το Ubuntu 8.10 περιέχει και άλλες, όπως το νέο Fast User Switching Applet και ο νέος τρόπος εντοπισμού hardware όπως ένας εκτυπωτής, αλλά περισσότερα θα δείτε όταν δοκιμάσετε και εσείς το νέο Ubuntu. όσοι χρησιμοποιουν προηγούμενες εκδόσεις του Ubuntu μπορούν να χρησιμοποιήσουν τον Update Manager και να αναβαθμίσουν αυτόματα την έκδοση του Ubuntu που χρησιμοποιουν, ενώ για τους χρήστες που θέλουν να δοκιμάσουν το Ubuntu για πρώτη φορά, μπορείτε να το κατεβάσετε από εδώ.

This entry was posted on Monday, November 17th, 2008 at 9:38 pm and is filed under News. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can leave a response, or trackback from your own site.

by Αχιλλέας Τσουμήτας
πυγή http://www.myubuntu.gr
Επίπεδο Γνώσεων: Linux: /Χαμηλό / Προγραμματισμός: Όχι/ Αγγλικά: Μέτρια
Λειτουργικό ubuntu 8.10
Η/Υ_ intel pentium 4-30gh/ram 512 mb ddr/nx6200ax nvidia 512mb ddr2.(desktop)
george0
babeTUX
babeTUX

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό Babis_ECE » 06 Φεβ 2009, 13:10

Οι εντυπώσεις μου από την έκδοση 8.10 είναι εξαιρετικές, αν και έχουμε επαφή μόνο 2-3 εβδομάδες!! Με την εγκατάσταση να γίνεται γρήγορα και σωστά (δεν έχω αντιμετωπίσει το παραμικρό πρόβλημα ακόμα), όλα να δουλεύουν στην εντέλεια, να είναι εμφανέστατα πιο γρήγορο το pc απ'ότι με τα Windows, τι άλλο να θέλω?? Ήδη περιμένω να κυκλοφορήσει η 9.04 ώστε να δούμε τι νέο έχει να μας προσφέρει, και ετοιμάζομαι να κάνω εγκατάσταση σε 2-3 φίλους της 8.10 ώστε να μπουν κι αυτοί στον κόσμο του LInux. :)
Apple MacBook Pro 13.3" Intel i5 2.3GHz (Early 2011)
Άβαταρ μέλους
Babis_ECE
daemonTUX
daemonTUX

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό echelon » 16 Φεβ 2009, 00:40

Δεν ξέρω παιδιά αλλά εγώ είμαι δυσαρεστημένος από το ubuntu αλλιώς τα περίμενα. Τα εγκατέστησα στο φορητό μου και αντί να απολαμβάνω το λειτουργικό μου μόνο προβλήματα επιλύω τη μια δεν δουλεύει η κάρτα δικτύου την άλλη η κάμερα και πάει λέγοντας. Στο συμπέρασμα που κατέληξα εγώ είναι ότι το ubuntu και το linux γενικότερα έχουν να διανύσουν πολύ δρόμο ακόμα μέχρι να γίνουν ένα πραγματικά φιλικό στη χρήση desktop λειτουργικό.
Γνώσεις ⇛ Linux: Χαμηλό ┃ Προγραμματισμός: Όχι ┃ Αγγλικά: Καλά
Λειτουργικό ⇛ Xubuntu 14.04 σε Toshiba Satellite L505
Προδιαγραφές ⇛ Core i3│ 4GB │ Mobility Radeon™ HD 4650 │ RTL8191SE │ Buetooth │ HD Audio │ TFT HD 15.6"
Άβαταρ μέλους
echelon
babeTUX
babeTUX

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό grammo » 16 Φεβ 2009, 00:51

echelon έγραψε:Δεν ξέρω παιδιά αλλά εγώ είμαι δυσαρεστημένος από το ubuntu αλλιώς τα περίμενα. Τα εγκατέστησα στο φορητό μου και αντί να απολαμβάνω το λειτουργικό μου μόνο προβλήματα επιλύω τη μια δεν δουλεύει η κάρτα δικτύου την άλλη η κάμερα και πάει λέγοντας. Στο συμπέρασμα που κατέληξα εγώ είναι ότι το ubuntu και το linux γενικότερα έχουν να διανύσουν πολύ δρόμο ακόμα μέχρι να γίνουν ένα πραγματικά φιλικό στη χρήση desktop λειτουργικό.

Δηλαδή πώς τα περίμενες; Γενικά πιστεύω ότι ακριβώς επειδή έχουν τελείως διαφορετική φιλοσοφία από τα Windows, θέλει κάποιο διάστημα-μικρό ομολογουμένως- για να τα συνηθίσει κανείς!

Γενικά πάντως είμαι της γνώμης ότι είναι απείρως καλύτερο το Ubuntu. Με openoffice, internet και μερικά άλλα πολύ ενδιαφέροντα προγράμματα (Gimp) , νομίζω ότι δεν έχουν τίποτα να ζηλέψουν. Αντιθέτως! Ιδίως αν παρατηρήσει κανείς τη θερμοκρασία του υπολογιστή κατά τη διάρκεια που είναι ανοιχτός, τότε ναι... Καμία σχέση...

Μοναδικό μειονέκτημα το gaming...

ΥΓ Είναι ρεκόρ το πόσο γρήγορα φορτώνει το Laptop μου πλέον 8-)
Sony Vaio VGN-FZ21M
CPU: Intel Core 2 Duo 2.00 GHz
Memory: 2GB/Go DDR2 SDRAM
Optical: Blu-ray Disc
Graphics: NVIDIA GeForce 8400 GT GPU
Άβαταρ μέλους
grammo
babeTUX
babeTUX

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό echelon » 16 Φεβ 2009, 01:09

grammo έγραψε:
echelon έγραψε:Δεν ξέρω παιδιά αλλά εγώ είμαι δυσαρεστημένος από το ubuntu αλλιώς τα περίμενα. Τα εγκατέστησα στο φορητό μου και αντί να απολαμβάνω το λειτουργικό μου μόνο προβλήματα επιλύω τη μια δεν δουλεύει η κάρτα δικτύου την άλλη η κάμερα και πάει λέγοντας. Στο συμπέρασμα που κατέληξα εγώ είναι ότι το ubuntu και το linux γενικότερα έχουν να διανύσουν πολύ δρόμο ακόμα μέχρι να γίνουν ένα πραγματικά φιλικό στη χρήση desktop λειτουργικό.

Δηλαδή πώς τα περίμενες; Γενικά πιστεύω ότι ακριβώς επειδή έχουν τελείως διαφορετική φιλοσοφία από τα Windows, θέλει κάποιο διάστημα-μικρό ομολογουμένως- για να τα συνηθίσει κανείς!

Γενικά πάντως είμαι της γνώμης ότι είναι απείρως καλύτερο το Ubuntu. Με openoffice, internet και μερικά άλλα πολύ ενδιαφέροντα προγράμματα (Gimp) , νομίζω ότι δεν έχουν τίποτα να ζηλέψουν. Αντιθέτως! Ιδίως αν παρατηρήσει κανείς τη θερμοκρασία του υπολογιστή κατά τη διάρκεια που είναι ανοιχτός, τότε ναι... Καμία σχέση...

Μοναδικό μειονέκτημα το gaming...

ΥΓ Είναι ρεκόρ το πόσο γρήγορα φορτώνει το Laptop μου πλέον 8-)

Πίστεψε με φίλε μου δεν είναι θέμα συνήθειας έχω δυο pc στον ένα δουλεύω windows στον άλλον mac είναι πρακτικό το θέμα όταν τη μια δεν δουλεύει το ένα την άλλη για να ρυθμίσεις μια συσκευή η για να εγκαταστήσεις ένα πρόγραμμα χρειάζεται να μάθεις 100 εντολές ε τότε νομίζω ότι χάνουμε την ουσία...
Γνώσεις ⇛ Linux: Χαμηλό ┃ Προγραμματισμός: Όχι ┃ Αγγλικά: Καλά
Λειτουργικό ⇛ Xubuntu 14.04 σε Toshiba Satellite L505
Προδιαγραφές ⇛ Core i3│ 4GB │ Mobility Radeon™ HD 4650 │ RTL8191SE │ Buetooth │ HD Audio │ TFT HD 15.6"
Άβαταρ μέλους
echelon
babeTUX
babeTUX

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό grammo » 16 Φεβ 2009, 01:14

Για mac δεν μπορώ να πω, γιατί δεν τα έχω δουλέψει ποτέ... Δηλαδή πιστεύεις ότι είναι καλύτερα τα Winndows από το Ubuntu;
Sony Vaio VGN-FZ21M
CPU: Intel Core 2 Duo 2.00 GHz
Memory: 2GB/Go DDR2 SDRAM
Optical: Blu-ray Disc
Graphics: NVIDIA GeForce 8400 GT GPU
Άβαταρ μέλους
grammo
babeTUX
babeTUX

Εκτύπωση

ΠροηγούμενηΕπόμενο

• ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ