Δεν κατάλαβα ακριβώς τι έχει παίξει με την απάντησή μου.
1) Δέχτηκα επίθεση επειδή χρησιμοποιώ
powerdirector (τελευταία έκδοση, νόμιμα αγορασμένη), για ποιο λόγο; Από τα
ερασιτεχνικά προγράμματα είναι πολύ user friendly και έχει κορυφαίες δυνατότητες. Με ενδιαφέρει η δυνατότητα επεξεργασίας full HDvideo, η μετατροπή του σε κάθε πιθανό και απίθανο format , με ταχύτητες σφαίρα (υποστηρίζει cuda και multiprocessing ) και φανταστικά εφέ (transitions κτλ). Και αφού επεξεργαστώ το βίντεο, έχω και τη δυνατότητα να κάνω dvd authoring με καταπληκτικά και ευφάνταστα έτοιμα μενού και μουσικές που ανανεώνονται συνεχώς από online database. ΌΛΑ ΣΕ ΈΝΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ. Όλα αυτά μου είναι απαραίτητα για την εργασία μου + τα βίντεο του μπέμπη. Για πες μου λοιπόν φίλε macedon όλα αυτά ποιο πρόγραμμα σε Linux μου τα προσφέρει.
2) Σε ό,τι αφορά το open office / libre office, είναι φοβερά και τρομερά. Δεν έχουν όμως 3 βασικές δυνατότητες του MS OFFICE που εμένα μου είναι απαραίτητες στη δουλειά μου : α) smart art β) soft shadows (π.χ. στις εικόνες) γ) τα απίστευτα transistions του ms office 2010 + κάποιες άλλες μικροδυνατότητες.
Επειδή φίλε macedon εσύ δε χρησιμοποιείς το συγκεκριμένο λογισμικό στο βάθος που το χρησιμοποιώ εγώ και επειδή ενδεχομένως σου χρειάζονται μόνο βασικά πραγματάκια, δε σημαίνει ότι πρέπει να με ειρωνεύεσαι (την άγνοιά σου δείχνεις) ή να υποστηρίζεις ότι τρολάρω.
Περιμένω μια απάντηση στο 1 και 2 και αν μου δείξεις εσύ λογισμικό στο Linux με ανάλογες δυνατότητες, εγώ χαρίζω τα χρήματα που έχω πληρώσει. Το γάντι είναι δικό σου...
Υ.Γ. Αν σε χάλασε το "ούτε σε 10 χρόνια δεν το βλέπω" , επίσης δε βλέπω ούτε σε 10 χρόνια high end gaming στο linux. Αυτές είναι προσωπικές απόψεις και έχω το θάρρος να τις διατυπώνω. Αυτό δε σημαίνει ότι δε με στενοχωρούν. Πιστέψέ με δεν έχω καμία όρεξη να τα σκάω ούτε στην MS ούτε και σε proprietary λογισμικό, και πριν μιλήσεις κάνε κανά search στο forum για να δείς τι προσπάθειες και αγώνες έχω κάνει για το ανοικτό λογισμικό. Αν δεν καταφέρεις να βρείς κάτι, να σε διαφωτίσω με Links.