Τελικά δέν πρέπει ν απογοητεύεσαι

...οδηγοί-προτάσεις-ιδέες-σχόλια για το forum, την κοινότητα, το ubuntu

Συντονιστής: Geochr

Re: Απογοητευτηκα

Δημοσίευσηαπό The_Mentor » 14 Νοέμ 2008, 13:31

συγκέντρωσε τα προβλήματα σου σε ένα φύλλο χαρτί μαζί με πληροφορίες για το σύστημα σου ώστε να ξεκινήσουμε να τα λύσουμε...
The_Mentor
daemonTUX
daemonTUX

Εκτύπωση

Τελικά δέν πρέπει ν απογοητεύεσαι

Δημοσίευσηαπό amag » 14 Νοέμ 2008, 14:09

logari81 θελωντας για ακομα μια φορα να σε ευχαριστησω για τον χρονο σου, σου παραθετω τα παρακατω προβληματα

logari81 έγραψε:
Ati Rage 128 την υποστηριζει κανονικότατα. Απλως η καρτα απόσο ξερω δεν κανει για 3D γραφικα, δεν φταιει το συστημα αλλα η καρτα. Ετσι κι αλλιως στα windows δεν εχεις 3D γραφικά.

στο συγκεκριμενο μηχανημα οποιοδηποτε βιντεο και να ανοιξω απο το youtube σε πληρη οθονη και ενω το εχει φορτωσει το συτημα κρεμαει δεν μπορω χρησιμοποιησω την μπαρα κατω δηλαδη να το σταματησω να ψηλοσω τον ηχο η ακομα και να επιστρεψω στον firefox ενω το βιντεο παιζει με κενα το μονο που δουλευει ειναι το esc ενω επιστρεφει μετα απο λίγη ωρα στον firefox

έγραψε:
Για τις καρτες Intel Ειχες απλως την ατυχια να πεσεις σε καποιο bug το οποιο με μια μικροαλλαγη το ξεπερασαμε.

ξερεις πολυ καλα όπως και εχθες που μιλήσαμε οτι όταν έπαιζε στα εξτρα και χωρίς να υπάρχουν ενεργοποιημένα 3d efects πάλι στον firefox όπως σου είπα μου δημιουργούσε πρόβλημα δέν ξέρω άν απο εχθές έγινε κάποια αλλαγή και αν βρήκατε το bug απλά κατάλαβαίνεις τωρα γιατί εχθες έκλεισα απότομα

έγραψε:
Για τις καρτες Intel που λες οτι δεν μπορουσες να εχεις 3D, ποτε εγινε αυτο;

χμμμ... αυτό στο άφηνα για το τέλος το πρόβλημα μου με το λαπτοπ το οποιο έχει και αυτό chip intel βεβαια εκεινο παιζει με την 8.04 και γιαυτο δεν ηθελα να το "μπλεξω"

έγραψε:
Αυτα τα λίγα απλως για να μην μεινουν λαθος εντυπωσεις. Γιατι νομιζω ησουν λιγο υπερβολικος στο πως το εθεσες το ζητημα αρχικα, τουλαχιστον σε οτι αφορα τα γραφικα.

συγνώμη αν έδωσα λάθος εντυπώσεις ή ακόμα κι αν η αγανάκτηση με οδήγησε στην "υπερβολή"
δεν φταιω εγώ ομως και το ξέρεις πολύ καλα όταν έρχεσαι σε πρώτη επαφή με ένα live cd και βλέπεις ότι όλα πάνε ρολόι και μία στιγμή μετά την εγκατάσταση το λειτουργικό σε κρεμάει τότε χάνεις τον κόσμο απο τα πόδια σου και ακόμα και αν η λύση είναι μπροστά σου δέν την βλέπεις
μόνο να φανταστείς ένα πράγμα
στην απελπισία μου μέσα ούτε και μου πέρασε ποτέ απο το μυαλό οτι σε περίπτωση που δέν παίζει η κάρτα δικτύου θα μπορούσα να χρησιμοποιήσω το live cd για να μπώ στο ιντερνετ και να "λύσω" το προβλημα είναι μικρά πραγματάκια, λεπτομεριες που μερικές φορές κάνουν την διαφορά

σε ευχαριστώ και πάλι για όλη την βοήθεια σου κι αν έιπα κάτι που σε "πίκρανε" καλά να πάθεις γιατί εμεέις εδώ στην κρήτη << Τσ αθρώπους π αγαπούμε τσι πεδεύγομε >>
καλή σου μέρα

Γνώσεις ⇛ Linux: Αρχάριος ┃ Προγρ: Όχι ┃ Αγγλικά: Λίγο
Διανομή ⇛ Ubuntu 8.10
Υπολογιστής ⇛ Intel Pentium M processor 1.60GHz │741MB│852GM/855GM 20061102 x86/MMX/SSE2│PRO/Wireless LAN 2100 3B Mini PCI│Audio 82801DB/DBL/DBM│TFT 15.4"
Άβαταρ μέλους
amag
babeTUX
babeTUX

Εκτύπωση

Re: Τελικά δέν πρέπει ν απογοητεύεσαι

Δημοσίευσηαπό kriti » 14 Νοέμ 2008, 16:42

βλεπω εφτιαξε το κεφι σου λοιπον φτιαξε ενα κουβα καφε και ξεκινα και αν σε μερικες μερες δεν το φτιαξεις ρολοι τοτε ξαναξεκινα μην ξανακουσω "απογοητευτηκα" :D :D :D
manjaro - hp pavilion -geforce 7400 -1,73 dualcore
Άβαταρ μέλους
kriti
daemonTUX
daemonTUX

IRC: kriti
Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό simosx » 14 Νοέμ 2008, 16:50

Κάποια γενικά μηνύματα:
α. αναθέρθηκες για win98 σε VirtualBox. Γενικά, το win98 είναι πιο βαρύ από WinXP, όσο παράξενο και αν φαίνεται...
Δεν ξέρω ποια είναι η πηγή των προβλημάτων, μπορεί να είναι η αρχιτεκτονική σε win98, το γεγονός ότι δεν έχει δοθεί βαρύτητα εκεί, κτλ.
β. αναφέρεις κάρτες intel για γραφικά. έχει μεγάλη σημασία το μοντέλο της κάρτας (π.χ. 815, 865, 915, 945, 965).
Μπορείς να το εντοπίσεις με την εντολή lspci (εκεί που λέει για VGA).
Υπάρχουν δύο οδηγοί για Intel, ο παλιός και ο νέος. Υπάρχουν κάποια μοντέλα που είναι πιθανό να είναι προβληματικά (π.χ. παλιά μοντέλα με νέο οδηγό).
Θα ήταν καλό να έγραψες τα στοιχεία του βασικού υπολογιστή που έχεις με Linux στην υπογραφή σου (δες τον οδηγό Για νέα μέλη/χρήστες, στην υπογραφή μου).
γ. Αν έχεις dual head (δεύτερη οθόνη) σε κάρτα γραφικών intel, τότε το 3D μάλλον δεν παίζει. ρώτησε για περισσότερα.
δ. Πάντα παίρνουμε αντίγραφα ασφαλείας, σε κάθε ενημέρωση/εγκατάσταση λειτουργικού, ανεξάρτητα αν είναι Linux, Σινδοςσ, ή ότιδήποτε άλλο. Είναι καλό που δεν αντιμεώπισες κάποιο σοκ...

Ένα από τα βασικά πλεονεκτήματα του ελεύθερου λογισμικού είναι ότι αν κάτι πάει στραβά, πρέπει να ενεργοποιηθείς για να βρεις τη λύση, να μιλήσεις με άλλα άτομα, να ψάξεις στο διαδίκτυο, να ξεκινήσεις να καταλαβαίνεις πως λειτουργεί ο υπολογιστής.
Στον υπολογιστή μου όλα δούλεψαν στην εντέλεια με την εγκατάσταση του 8.10, και αυτό είναι κάτι που με κάνει να ανυσηχώ...
προσωπικό ιστολόγιο ϗ πλανήτης Ubuntu-gr
Συμβάλετε και εσείς στο ελληνικό βιβλίο Ubuntu!
1 Γνώσεις Linux: Πολύ καλό ┃ Προγραμματισμού: Πολύ καλό ┃ Αγγλικών: Πολύ καλό
2 Ubuntu 13.10 saucy 3.11.0-031100rc1-generic 64bit (el_GR.UTF-8, Unity ubuntu)
3 AMD E-450 APU with Radeon HD Graphics ‖ RAM 3555 MiB ‖ Sony Corporation VAIO
4 AMD nee ATI Wrestler [Radeon HD 6320] [1002:9806] {fglrx_pci}
5 eth0: Atheros Inc. AR8151 v2.0 Gigabit Ethernet [1969:1083] (rev c0) ⋮ wlan0: Atheros Inc. AR9285 [168c:002b] (rev 01)
Φτιάξτε και εσείς τη δική σας υπογραφή (παραπάνω κείμενο) αυτόματα με κλικ εδώ!
simosx
Επίτιμο μέλος
Επίτιμο μέλος

Launchpad: simosx
IRC: simosx
Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό amag » 15 Νοέμ 2008, 00:06

00:02.1 Display controller: Intel Corporation 82852/855GM Integrated Graphics Device (rev 02)

Λοιπόν ξεκινώντας απο το λαπτοπ που έχω μπροστά μου τώρα
πέρασα την 8.10 και το advanced desktop και παιζει η καρτα γραφικών τελικά το μόνο σφάλμα που μου έβγαλε σε μία επανεκίνηση αφορουσε το gnome desktop ομως και αυτο με επανεκινηση εστρωσε

01:03.0 Network controller: Intel Corporation PRO/Wireless LAN 2100 3B Mini PCI Adapter (rev 04)

το ασύρματο δίκτυο δεν χανει τις ρυθμίσεις

top - 22:50:58 up 56 min, 1 user, load average: 0.39, 0.40, 0.29
Tasks: 112 total, 2 running, 110 sleeping, 0 stopped, 0 zombie
Cpu(s): 19.9%us, 2.6%sy, 0.0%ni, 73.2%id, 4.3%wa, 0.0%hi, 0.0%si, 0.0%st
Mem: 742760k total, 708972k used, 33788k free, 40172k buffers
Swap: 1646620k total, 0k used, 1646620k free, 333152k cached

αν βάλω virtual θα παιξουν δίχως πρόβλημα ? αν και να πω την αλήθεια απο την στιγμη που παιζει το ubuntu 8.10 δεν με νιαζουν και τοσο τα win

to laptop με το 8.10 φαινεται προς το παρον να παιζει τελεια σε αντιθεση με το 8.04
και πίστεψε με simosx αυτό έιναι κάτι που δέν με ανυσηχεί καθόλου

Διανομή ⇛ Ubuntu 8.10
Υπολογιστής ⇛ Intel Pentium M processor 1.60GHz │741MB│852GM/855GM 20061102 x86/MMX/SSE2│PRO/Wireless LAN 2100 3B Mini PCI│Audio 82801DB/DBL/DBM│TFT 15.4"
Άβαταρ μέλους
amag
babeTUX
babeTUX

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό kriti » 15 Νοέμ 2008, 00:57

εγω εχω στο virtualbox xp pro και δουλευουν μια χαρα
manjaro - hp pavilion -geforce 7400 -1,73 dualcore
Άβαταρ μέλους
kriti
daemonTUX
daemonTUX

IRC: kriti
Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό ilpara » 15 Νοέμ 2008, 01:25

amag δες λίγο το σύστημα σου να λύσουμε ότι τυχόν προκυψει (π.χ. σε εμένα φόρτωνε υπερβολικά η cpu με flash σε firefox και βρήκα γιατρειά με Adblock ή flashblock, ή noscript --θα βρεις παλαιό μου post). Χαίρομαι πάντως που σου πήγε καλύτερα, και να ξέρεις ότι μπορεί να πάει πολύ καλά, π.χ. εγώ πλέον και λεφτά να μου δίνανε δεν θα γύρναγα σε windows, καλόμαθα εδώ :D
*Oδηγίες προς Nεοεισερχόμενους*ΟδηγοίLive chat (IRC)
⇛ Linux: Μέτριο ┃ Προγραμματισμός: Όχι ┃ Αγγλικά: Καλά
⇛ Ubuntu 12.04 32bit
⇛ Dell M4300: T7500 (2.2GHZ 4MB) ┃ 2GB ┃ NVIDIA Quadro FX 360M (256MB) ┃ Intel 4965 ┃ 15.4" WUXGA
Άβαταρ μέλους
ilpara
powerTUX
powerTUX

IRC: ilpara
Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό CyberCr33p » 15 Νοέμ 2008, 14:51

ilpara έγραψε:amag δες λίγο το σύστημα σου να λύσουμε ότι τυχόν προκυψει (π.χ. σε εμένα φόρτωνε υπερβολικά η cpu με flash σε firefox και βρήκα γιατρειά με Adblock ή flashblock, ή noscript --θα βρεις παλαιό μου post). Χαίρομαι πάντως που σου πήγε καλύτερα, και να ξέρεις ότι μπορεί να πάει πολύ καλά, π.χ. εγώ πλέον και λεφτά να μου δίνανε δεν θα γύρναγα σε windows, καλόμαθα εδώ :D

Με τον Flash Player 10 λύνεται αυτό το πρόβλημα. Η τελευταία διανομή Ubuntu έρχεται με την έκδοση 10.
CyberCr33p
babeTUX
babeTUX

IRC: CyberCr33p
Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό amag » 15 Νοέμ 2008, 23:05

ΤΕΛΙΚΑ ΕΙΧΑΤΕ ΔΙΚΙΟ !!!

μετα απο όλες αυτες τις συζητησεις εκανα ενα delete στην μνημη του μυαλού μου εκλεισα ολα τα pc και επιασα στα χερια μου το λαπτοπ κανοντας μια καθαρη εγκατασταση 8.04 και αντιμετοπιζοντας πλεον μονος μου το λειτουργικο και το hardware

τελικα το λαθος ολο ηταν δικο μου και ωφειλω να ζητησω συγνωμη σε όλους με τους οποίους ήρθα σε αντιπαράθεση και ιδιαίτερα σε εκείνους που έθιξα (αν και δεν πιστεύω να υπάρχει κανεις) με οσα εδω εγραψα

το λάθος μου ήταν ότι προσπάθησα με τις γνώσεις μου απο άλλα λειτουργικά συστήματα να λύσω προβλήματα στο linux και ιδιαίτερα ξεκινώντας ταυτόχρονα 3 εγκαταστασεις με διαφορετικές ιδιότητες σε κάθε μηχάνημα... μπερδεψα την 8.04 με την 8.10 και στο τελος μπερδεψα και τα μπουτια μου...!!!

Αυτή τη στιγμή που σας γράφω ειμαι καθισμένος στον καναπε με το λαπτοπ στα ποδια μου καθομαι και γελάω με τον εαυτό μου απολαμβάνοντας την ταχύτητα του επιτέλους νεου μου συστήματος

το μόνο που με κάνει αυτή τη στιγμή να ξενερόνω ειναι η ταχύτητα του υπολογιστή... είχα συνηθίσει να στρίβω τσιγάρο μέχρι να ανοίξουν οι εφαρμογές στα windows και τώρα δεν μπορώ να καπνίσω
η αγωνία για το αν κατεύει το αρχείο πάει πια... με τέτοιες ταχύτητες download ούτε κάν προλαβαίνει να το σκευτεί...χιχιχι
όσο για το σερφάρισμα στο ίντρνετ αρχίζει να χάνει το ενδιαφέρον του καθώς άν δέν έχεις λόγο να ψάχνεις σπασμένα προγράμματα τότε τι ψάχνεις? άσε που με τοσα update ούτε να αναφέρεις τα bugs δεν προλαβαίνεις
και νάι ρε παιδιά ούτε ένας ιός? ενα τρογιαν? κάτι έτσι για να βρώ κάτι να ασχοληθώ?
και σταματάω εδώ γιατί σαν δεινός χρήστης windows σίγουρα με τόση ηρεμία στο τέλος πάλι θα σας γράψω οτι απογοητευτηκα παλι

ευχαριστώ και παλι όλους σας
amag will be back

Διανομή ⇛ Ubuntu 8.10
Άβαταρ μέλους
amag
babeTUX
babeTUX

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό koukouvaou » 15 Νοέμ 2008, 23:25

Καλος ορισες στο θαυμαστο κοσμο του linux :D
Spoiler: show
Επίπεδο Γνώσεων: Linux: Κατι εχω μαθει.../ Προγραμματισμός: Όχι/ Αγγλικά: Καλά
Λειτουργικό ubuntu 9.10 32bit
Η/Υ&Μοντέλο: intel E5200/ μνημη: 2 gb/ Καρτα γραφων: Intel 3100/ Οθόνη & Ανάλυση:asus 19" wide/camera cyper snipa
# 28271

Ελεύθερο λογισμικό για Ελεύθερους ανθρώπους.
pirateparty.gr
Άβαταρ μέλους
koukouvaou
seniorTUX
seniorTUX

IRC: koukouvaou
Εκτύπωση

ΠροηγούμενηΕπόμενο

Επιστροφή στο Γενικά