Αντιο στην <<βοήθεια με κονσόλα>>;

...οδηγοί-προτάσεις-ιδέες-σχόλια για το forum, την κοινότητα, το ubuntu

Συντονιστής: Geochr

Re: Αντιο στην <<βοήθεια με κονσόλα>>;

Δημοσίευσηαπό nickkefi » 15 Οκτ 2011, 18:29

Οι λύσεις κλικ εδώ, κλικ εκεί, δεν έχουν καμία αξία για τους παρακάτω χρήστες:
1. Όσοι χρησιμοποιούν διαφορετικό γραφικό περιβάλλον.
2. Όσοι διαβάζουν τη λύση ενός θέματος μετά από 6 μήνες που το ubuntu έχει αλλάξει τις μισές εφαρμογές.
Όλο ubuntu, ubuntu... Δοκιμάστε και καμιά άλλη διανομή...
Άβαταρ μέλους
nickkefi
dudeTUX
dudeTUX

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό anagno » 15 Οκτ 2011, 18:33

lucinos έγραψε:διάβασε τον οδηγό για την γραμμή εντολών που έγραψα:
viewtopic.php?f=65&t=19949

Καλογραμένος και διαφωτιστικός οδηγός :!:
1 Linux: Αρχάριος ┃ Προγραμματισμός: Αρχάριος ┃ Αγγλικά: Προχωρημένος
2 Ubuntu 14.10 64bit , Windows 8
3 Intel® Core™ i5-3570K CPU @ 3.40GHz × 4 ‖ RAM 16GiB ‖ SABERTOOTH Z77
4 ASUS GTX 560 Ti
anagno
punkTUX
punkTUX

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό xaris2335 » 15 Οκτ 2011, 19:00

UnKnown96 έγραψε:Παιδία δεν λέω να μην δίνουμε καθόλου οδηγίες με την κονσόλα γιατί όπως είπε και ο pros πριν κάτι εντολές σαν το fdisk -l δεν αλλάζοντε εύκολα αλλά όσο μπορούμε περισσότερο, καλό θα ήταν οι οδηγίες να δίνοντε με γραφικό... Δηλαδή κάποιες σαν και αυτές που θέλουν καμιά 10αριά κλικ...

1ον με την κονσόλα μπορείς να πειράξεις πράγματα που πολύ πιθανόν να μην υπάρχουν σε GUI, τουλάχιστον εμένα αυτό μου λέει η προσωπική μου πήρα.
2ον Γίνονται γρήγορα η ρυθμίσεις και στο κάτω κάτω μπορεί να είναι παλιομοδίτικος τρόπος αλλά πίστεψεμαι είναι πολύ αποτελεσματικός και στο κάτω κάτω αυτός που ασχολείται χρόνια με τους υπολογιστές και έχει κάποιες βάσεις στον Προγραμματισμό - γνώση Αγγλικών καταλαβαίνει τι περίπου κάνουν οι εντολές.
Για να μην το πολύ κουράζουμε οι εντολές είναι ΑΠΟΛΥΤΟΣ ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΕΣ!!
Υ.Γ. μου αρέσει που ασχολείσαι με τον προγραμματισμό κιόλας, γιατί ο προγραμματισμός αυτό είναι ΕΝΤΟΛΕΣ !!!
Spoiler: show
Γνώσεις ⇛ Linux: | Προγραμματισμός:
Αγγλικά: καλά
Λειτουργικό ⇛ Ubuntu 10.04 LTS (32bit) ΕΛ σε Intel core 2 quad core Q9300
Προδιαγραφές ⇛INTEL CORE 2 QUAD CORE Q9300 2.50 GHZ LGA|WESTERN DIGITAL 750GB SATA2|ASUS 2GB DDR3 1333MHZ|GIGABYTE|ASUS EN9800GTX/HTDP 512MB PCI-E|Quickcam logitech E2500|Optiarc DVD RW AD-7173A

Κανάλι για Λίνουξ και όχι μόνο :lol: Διανομές Λίνουξ :lol:Συμβατότητα περιφ/κών με ubuntu :lol:
Άβαταρ μέλους
xaris2335
powerTUX
powerTUX

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό pros » 15 Οκτ 2011, 20:27

Παν μέτρον άριστο! Φυσικά και η κονσόλα είναι ο αποτελεσματικότερος τρόπος διαχείρισης του συστήματος! Μην ξεχνάτε όμως ότι αυτό είναι ένα φόρουμ διάδοσης του ΕΛΛΑΚ και υποστήριξης νέων και άπειρων χρηστών του ubuntu.

Αναφέρθηκε ήδη ότι είναι καλή πρακτική να εξηγούμε τι κάνουν οι εντολές.
10.04 / 12.04 64bit
Άβαταρ μέλους
pros
Συντονιστής
Συντονιστής

IRC: sterios
Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό UnKnown96 » 15 Οκτ 2011, 21:24

xaris2335 έγραψε:
UnKnown96 έγραψε:Παιδία δεν λέω να μην δίνουμε καθόλου οδηγίες με την κονσόλα γιατί όπως είπε και ο pros πριν κάτι εντολές σαν το fdisk -l δεν αλλάζοντε εύκολα αλλά όσο μπορούμε περισσότερο, καλό θα ήταν οι οδηγίες να δίνοντε με γραφικό... Δηλαδή κάποιες σαν και αυτές που θέλουν καμιά 10αριά κλικ...

1ον με την κονσόλα μπορείς να πειράξεις πράγματα που πολύ πιθανόν να μην υπάρχουν σε GUI, τουλάχιστον εμένα αυτό μου λέει η προσωπική μου πήρα.
2ον Γίνονται γρήγορα η ρυθμίσεις και στο κάτω κάτω μπορεί να είναι παλιομοδίτικος τρόπος αλλά πίστεψεμαι είναι πολύ αποτελεσματικός και στο κάτω κάτω αυτός που ασχολείται χρόνια με τους υπολογιστές και έχει κάποιες βάσεις στον Προγραμματισμό - γνώση Αγγλικών καταλαβαίνει τι περίπου κάνουν οι εντολές.
Για να μην το πολύ κουράζουμε οι εντολές είναι ΑΠΟΛΥΤΟΣ ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΕΣ!!
Υ.Γ. μου αρέσει που ασχολείσαι με τον προγραμματισμό κιόλας, γιατί ο προγραμματισμός αυτό είναι ΕΝΤΟΛΕΣ !!!

1ον Για αυτόν τον λόγο γράφω κιόλας: "Όσο μπορούμε περισσότερο".
2ον Αυτός που ασχολείτε χρόνια με τους υπολογιστές θα καταλάβει, οι υπόλοιποι;;; Και στο κάτω κάτω το Ubuntu το χρησιμοποιούν περισσότερο οι αρχάριοι, αν στα <<εύκολα>> δουν κονσολά φαντάσου τι θα σκευτούν για τις <<δύσκολες>> διανομές...

Παιδία ας το καταλάβουμε όσοι έρχονται από τα Windows ή τα Mac δεν τα δέχονται εκτώς και αν τα βάλαν για να μάθουν κάτι καινούργιο...
Αν τα βάλουν για σοβαρή χρήση και ακούσουν για εντολές γιατί να μην πάνε πίσω στα Windows ή τα Mac; Αντε να πεις στον αρχάριο ότι π.χ τα Windows χρειάζοντε συχνή ανασυγρότηση... Τίποτα δεν θα καταλάβει... Και ξαναλέω δεν είπα να σταματήσουμε να βοηθάμε με την κονσόλα τελείως, όσο γίνετε περισσότερο όμως για να νοιώσουν ότι βρήκαν κάτι καλύτερο...

Υ.Γ. Έλα σοβάρα; Δεν το ήξερα...
Άβαταρ μέλους
UnKnown96
dudeTUX
dudeTUX

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό xaris2335 » 16 Οκτ 2011, 01:11

pros έγραψε:Αναφέρθηκε ήδη ότι είναι καλή πρακτική να εξηγούμε τι κάνουν οι εντολές.

σιγά μην καθόμαστε να εξηγούμε και τις εντολές. :eh: :problem:
Εδώ κυνηγάμε με το δίκανο άτομα να βοηθήσουν, αν είναι να εξηγούμε και τις εντολές πάει χαθήκαμε.
Νομίζω ότι ξεχνάτε ορισμένοι εδώ μέσα ότι αυτό το κάνουμε αφιλοκερδώς και στον ελεύθερο μας χρόνο, κάτι που δεν συμβαίνει και πολύ στην ελεύθερη αγορά έτσι, δείξε μου άτομα που να δείχνουν τον άλλο αφιλοκερδώς.
Το μόνο που μπορείτε να κάνετε σε GUI είναι να δείχνουν σε βιντεάκια διάφορες λειτουργίες των ubuntu αυτό είναι υπέρ αρκετό αλλά όπως είπα πρέπει να υπάρχουν και αρκετοί εθελοντές για να το κάνουν αυτό.
Προδιαγραφές ⇛INTEL CORE 2 QUAD CORE Q9300 2.50 GHZ LGA|WESTERN DIGITAL 750GB SATA2|ASUS 2GB DDR3 1333MHZ|GIGABYTE|ASUS EN9800GTX/HTDP 512MB PCI-E|Quickcam logitech E2500|Optiarc DVD RW AD-7173A

Κανάλι για Λίνουξ και όχι μόνο :lol: Διανομές Λίνουξ :lol:Συμβατότητα περιφ/κών με ubuntu :lol:
Άβαταρ μέλους
xaris2335
powerTUX
powerTUX

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό pros » 16 Οκτ 2011, 09:10

xaris2335 έγραψε:σιγά μην καθόμαστε να εξηγούμε και τις εντολές. :eh: :problem:

Τελείως λανθασμένη αντιμετώπιση! Δεν είμαστε help desk. Οι απαντήσεις αν είναι σωστά διατυπωμένες δίνουν λύσεις σε όσους ψάχνουν το φόρουμ. Μια ξεκάρφωτη εντολή χωρίς επεξήγηση, είναι άχρηστη σε κάποιον που θα διαβάσει το θέμα στο μέλλον...
Ούτε οι χιλιάδες μονολεκτικές απαντήσεις σαν να μιλάμε στο irc, είναι παραγωγικές στο φόρουμ.

Φυσικά και όλοι συνεισφέρουν, ανάλογα με τον ελεύθερο χρόνο τους, τις γνώσεις τους και την διάθεση τους. Δεν πρέπει όμως να ξεχνάμε σε ποιους απευθυνόμαστε κάθε φορά! Το σημαντικότερο είναι να γίνει κατανοητό τι είναι το ελεύθερο λογισμικό και αυτό δεν επιτυγχάνεται με νοοτροπία σου λύνω τα προβλήματα και μην την ψάχνεις πως και γιατί...
10.04 / 12.04 64bit
Άβαταρ μέλους
pros
Συντονιστής
Συντονιστής

IRC: sterios
Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό anagno » 16 Οκτ 2011, 12:47

pros έγραψε:
xaris2335 έγραψε:σιγά μην καθόμαστε να εξηγούμε και τις εντολές. :eh: :problem:

Τελείως λανθασμένη αντιμετώπιση! Δεν είμαστε help desk. Οι απαντήσεις αν είναι σωστά διατυπωμένες δίνουν λύσεις σε όσους ψάχνουν το φόρουμ. Μια ξεκάρφωτη εντολή χωρίς επεξήγηση, είναι άχρηστη σε κάποιον που θα διαβάσει το θέμα στο μέλλον...

Ούτε οι χιλιάδες μονολεκτικές απαντήσεις σαν να μιλάμε στο irc, είναι παραγωγικές στο φόρουμ.

Συμφωνώ απόλυτα !!! Μια επεξήγηση στις οδηγίες και στις εντολές θα μου δώσει την δυνανότητα να μάθω τί στο καλό είδε ο γκουρού μέσω των εντολών που πληκτρολόγησα στο τερματικό έτσι ώστε να γίνω και εγώ γκουρού και να μπορέσω στην συνέχεια να βοηθήσω και τους υπόλοιπους...
Μέσα στο φόρουμ υπάρχουν συζητήσεις (ειδικότερα με τους drivers και τα προβλήματα του hardware) που απλώς αναρωτιέμαι τι στο καλό ... Τί είδε και πρότεινε αυτό... Μα γιατί ;;;
Αλλά αν μου δώσει κάποιος να καταλάβω το γιατί και το πως, ίσως στο μέλλον όχι μόνο να μπορώ να βοηθώ και τους άλλους, αλλά ταυτόχρονα να μπορώ να επιλύω προβλήματα παρεμφερή χωρίς να χρειάζεται να ρωτήσω τους ειδικούς στο φόρουμ ...
4 ASUS GTX 560 Ti
anagno
punkTUX
punkTUX

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό xaris2335 » 16 Οκτ 2011, 14:24

Εγώ το μόνο που μπορώ να κάνω είναι αυτό.
Απο εκεί και πέρα δεν έχω ούτε το χρόνο αλλά ούτε και τη διάθεση να κάθομαι να εξηγώ τι κάνει η lspci,lsusb,lsmod,dmesg,etc.
Για αυτό υπάρχει το man,info.!!

anagno έγραψε:Συμφωνώ απόλυτα !!! Μια επεξήγηση στις οδηγίες και στις εντολές θα μου δώσει την δυνανότητα να μάθω τί στο καλό είδε ο γκουρού μέσω των εντολών που πληκτρολόγησα στο τερματικό έτσι ώστε να γίνω και εγώ γκουρού και να μπορέσω στην συνέχεια να βοηθήσω και τους υπόλοιπους...

ε όχι και Γκουρού χαχαχα. Πίστεψε με αυτό που κάνουμε μπορεί να το κάνει ο οποιοσδήποτε.!!

Άβαταρ μέλους
xaris2335
powerTUX
powerTUX

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό anagno » 16 Οκτ 2011, 15:37

xaris2335 έγραψε:Εγώ το μόνο που μπορώ να κάνω είναι αυτό.
Απο εκεί και πέρα δεν έχω ούτε το χρόνο αλλά ούτε και τη διάθεση να κάθομαι να εξηγώ τι κάνει η lspci,lsusb,lsmod,dmesg,etc.
Για αυτό υπάρχει το man,info.!!

O καθένας κάνει ό,τι μπορεί και το κάνει με το τρόπο τον οποίο θεωρεί καλύτερο. Έχεις δίκιό ότι είναι κουραστικό για κάποιον να εξηγεί τα ίδια και τα ίδια.
Απλώς η όλη μου ένστανση είναι ότι πολλοί νέοι χρήστες, σαν και εμένα, μπορεί να απογοητευθούν και να μην ασχοληθούν περαιτέρω, ενώ το ελεύθερο λογισμικό είναι ένα από τα ομορφότερα κινήματα που υπάρχει και ένα από τα πιο χρήσιμα εργαλεία.Οι μικρές εξηγήσεις γύρω από μία απάντηση όχι μόνο βοηθούν στην κατανόηση σε βάθος του προβλήματος αλλά είναι και το πάτημα που χρειάζεται ένας νέος χρήστης για να αρχίσει να το ψάχνει από μόνος τους...
4 ASUS GTX 560 Ti
anagno
punkTUX
punkTUX

Εκτύπωση

ΠροηγούμενηΕπόμενο

Επιστροφή στο Γενικά