Πως να "δανειστω" wifi

...οδηγοί-προτάσεις-ιδέες-σχόλια για το forum, την κοινότητα, το ubuntu

Συντονιστής: Geochr

Re: πως να "δανειστω" wifi

Δημοσίευσηαπό simosx » 03 Μάιος 2012, 09:50

plig88 έγραψε:οπα οπα βρε παιδια....ενταξει μια σκεψη εκανα.....το ξερω ετσι και αλλιως οτι δεν ειναι σωστο ....απλα δεν ειναι το θεμα να το ζητησω απο το γιτονα . ειναι το θεμα να ο κανο μονοσ μου.....με καταλαβαινετε?

Είναι κάτι που δε μπορούμε να σε βοηθήσουμε σε αυτό το φόρουμ.
προσωπικό ιστολόγιο ϗ πλανήτης Ubuntu-gr
Συμβάλετε και εσείς στο ελληνικό βιβλίο Ubuntu!
1 Γνώσεις Linux: Πολύ καλό ┃ Προγραμματισμού: Πολύ καλό ┃ Αγγλικών: Πολύ καλό
2 Ubuntu 13.10 saucy 3.11.0-031100rc1-generic 64bit (el_GR.UTF-8, Unity ubuntu)
3 AMD E-450 APU with Radeon HD Graphics ‖ RAM 3555 MiB ‖ Sony Corporation VAIO
4 AMD nee ATI Wrestler [Radeon HD 6320] [1002:9806] {fglrx_pci}
5 eth0: Atheros Inc. AR8151 v2.0 Gigabit Ethernet [1969:1083] (rev c0) ⋮ wlan0: Atheros Inc. AR9285 [168c:002b] (rev 01)
Φτιάξτε και εσείς τη δική σας υπογραφή (παραπάνω κείμενο) αυτόματα με κλικ εδώ!
simosx
Επίτιμο μέλος
Επίτιμο μέλος

Launchpad: simosx
IRC: simosx
Εκτύπωση

Re: Πως να "δανειστω" wifi

Δημοσίευσηαπό g.b » 04 Μάιος 2012, 12:38

plig88 έγραψε:καλημερα......στο σπιτι μου δεν εχω ιντερνετ και δεν εχω καν τηλεφωνο...οποτε ψαχνω να βρω μια εναλακτικη λυση...υπαρχουν πολλα βιντεος στο διαδυκτιο του τυπου πως να κλεψεις ιντερνετ κ.λ.π....δεν εμπιστεβομαι τιποτα απο αυτα....αν υπαρηει τροπος παρακαλω να μου τον δειξει καποιος...ευχαριστω

μου αρέσει ότι ζητάς πληροφορίες για να <<δανειστείς>> , όπως λες wifi και ταυτόχρονα λες ότι τα βιντεάκια δεν τα εμπιστεύεσαι ...εσύ αν το διάβαζες αυτό πως θα σκεφτόσουν?
Γνώσεις ⇛ Linux : Μέτριο ┃ Προγραμματισμός: Όχι ┃ Αγγλικά: Μέτρια
Λειτουργικό σε Η/Υ ϰ μοντέλο: ubuntu 11.04 σε HP Pavillion dv9500
Προδιαγραφές ⇛ Επεξεργαστής : 2xIntel Pentium Dual CPU T2330 @1.60 Ghz │ Μνήμη 2Gb │ Κάρτα Γραφικών : GeForce 8400 GS │ Κάρτα Ασύρματη : Intel CorporationPro/Wireless3945ABG│ Κάρτα Buetooth │ Κάρτα Ήχου : HDA-Intel │ Οθόνη & Ανάλυση : 1440x900
Άβαταρ μέλους
g.b
babeTUX
babeTUX

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό tolis_01 » 04 Μάιος 2012, 18:45

Γιατί δεν εμπιστεύεσαι τα βιντεος; Στο youtube έχει αρκετά, και τα λένε μια χαρά.
Γνώσεις => Linux: χαμηλό | Προγραμματισμός: όχι | Αγγλικά: μέτρια
PC => Intel Celeron 430 | Asrock G31M-S (onboard gpu) | 2GB DDR2 ram | 160GB HDD | Acer 19" | OS: Windows 7 (Debian, Fedora σε virtualbox)
http://linuxhcl.com/
http://kmuto.jp/debian/hcl/
Common sense is the best antivirus software.
Άβαταρ μέλους
tolis_01
saintTUX
saintTUX

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό filippos.xf » 04 Μάιος 2012, 18:50

.
Τελευταία επεξεργασία από filippos.xf και 16 Φεβ 2014, 15:42, έχει επεξεργασθεί 1 φορά/ες συνολικά
filippos.xf
superbTUX
superbTUX

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό tolis_01 » 04 Μάιος 2012, 20:34

filippos.xf έγραψε:
Το ξέρεις γιατί έριξες μια ματιά σε αυτά τα βίντεο για εκπαιδευτικούς σκοπούς ε; :P

Εννοείται :P (αν και δεν το έκανα για προσωπικό σκοπό, δεν βρίσκω λόγο να μην δώσω 20 ευρώ το μήνα για ιντερνετ δεδομένου ότι τα έχω. "Εξυπηρέτηση" σε φίλο έκανα, αν και ο συγκεκριμένος έχει περισσότερα λεφτά από εμένα και επίσης δεν δικαιολογείται σαν πράξη. Τελικα πάντως έβαλε δικό του adsl :P ).
Γνώσεις => Linux: χαμηλό | Προγραμματισμός: όχι | Αγγλικά: μέτρια
PC => Intel Celeron 430 | Asrock G31M-S (onboard gpu) | 2GB DDR2 ram | 160GB HDD | Acer 19" | OS: Windows 7 (Debian, Fedora σε virtualbox)
http://linuxhcl.com/
http://kmuto.jp/debian/hcl/
Common sense is the best antivirus software.
Άβαταρ μέλους
tolis_01
saintTUX
saintTUX

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό Neptune » 06 Μάιος 2012, 23:47

ποιο WP2 :!: :!: τι λες τωρα!?! χαχαχα :lol:

εδω πέρα στο εξωτερικό περάσαν στο WPA3 ξεπερασμένα πράγματα όχι σαν τα δικά μας εδώ, χώρια τα ειδικά προγράμματα προστασίας, και δεν μιλάω για το backtrack το οποίο είναι για να τσεκάρεις-τεστάρεις και καλά αν έχεις καλή άμυνα προστασίας όσων αφορα τον κωδικό σου και άλλα πράγματα (π.χ.e-mail,acounts) να στο πω έτσι πιο απλά, τέτοιο είναι το πρόγραμμα-λογισμικό που προανέφερε ο φίλτατoς Medigreek

άσε φίλε plig88 που άμα δεν είσαι τύπος που να του αρέσουν πολύ αυτά τα πράγματα μπορεί και να σου την δώσει άσχημα στα νεύρα για όσο θα κάνεις το ψαχτήρι και ειδικά αν δεν είσαι λάτρης τέτοιων γνώσεων και απλά θες internet για να σερφάρεις, βέβαια επειδή εγώ ξέρω να κάνω τέτοιου είδους Black-Hat διαδικασίες για την πλάκα :P επειδή τα έχω κυνηγήσει αρκετά άκου λοιπόν τι μου συνέβει (να μάθεις και 2 πραγματάκια):

Spoiler: show
Μια φορά και έναν καιρό λοιπόν για ένα διάστημα που δεν είχαμε internet στο σπιτι κατέφυγα και εγώ όπως και έσυ στο να βρω να μπουκάρω στο internet με εναλλακτικούς τρόπους αφού ήμουνα πεπεισμένος ότι στον Η/Υ θα γίνεται σίγουρα κάτι τέτοιο..όπως και γινόταν φυσικά ;) , από κάποιο δύκτιο που σίγουρα η γειτονιά θα είχε..και είχε ;) έτσι λοιπόν σαν 1ο βήμα και πολύ απλά μπήκα από κάποιο ελεύθερο δύκτιο που υπήρχε για ένα διάστημα του ενός χρόνου περίπου, αλλά ξαφνικά και αυτός έβαλε κωδικό ασφάλειας WP2 :( και που λες ήμουν έτοιμος να τρελαθώ :!: να σκίσω τα ρούχα μου :!: και να δαγκώσω τους σοβάδες με μανία :!: Ε :!: που λες δεν άντεξα άλλο και μετά από αρκετά βράδια μελέτης :geek: κυριολεκτικά και άπειρες συζητήσεις με φίλους αλάνια του ίδιου κύκλου βρήκα πολλούς τρόπους... ένας από αυτούς σαν ευκολότερος, γρήγορος και πιο εγγυημένος ήταν το backtrack η έκδοση 3 ή 4 αν θυμάμαι καλά και έτσι είχα ησυχάσει από το μαρτύριο μου. Μέχρι που κάτι έγινε και έχασε ο Η/Υ τον κωδικό πρόσβασης που είχε απομνημόνευσει (από δικό μου φταίξιμο εννοείτε, κάτι είχα κάνει, μάλλον format, δεν θυμάμαι) και έπρεπε να κάνω την ίδια διαδικασία, αλλά εκκείνη την στιγμή η μάνα μου είχε καλεσμένους τους γείτονες από κάτω (και δεν φαντάζεσαι τι έμαθα),και τους είχε διειγηθεί το παρών οικογενειακό μας θεματάκι με την σύνδεση που μας την είχαν κόψει εδώ και 1 χρόνο και μπαίναμε internet από αλλού, και έτσι όπως καθόμουνα στο pc μου είπε τον κωδικό τους η γειτόνισα ο οποίος ήταν από το ίδιο δύκτιο που καθόμουνα 1 χρόνο περίπου.

Εγώ πάντως πρώτη φορά μπαίνω εδώ συγκεκριμένα σε αυτή την ενότητα του forum και πρώτη φορά ακούω τέτοιο πράγμα, γιατί να πω την αλήθεια ξαφνιάστικα :shock: , με το ύφος του δικαστή που αντίκρισα από τα παιδιά εδώ :wtf: δεν ήξερα ότι κατακρίνεται τόσο το να ''κλέβεις'' και καλά :roll: ταχύτητα από την γραμμή κάποιου...εντάξει έλεος ρε παιδιά :sick: ένα πράγμα που έπρεπε να είναι τζάμπα στην κυριολεξία είναι το internet, και αυτο γιατί αποτελείται από εμάς τους απλούς χρήστες, ένας τεράστιος λόγος γιατί δεν θα έπρεπε ο κάθε ΟΤΕ να μας τα παίρνει έτσι απλα για κάτι τέτοιο απλό

τώρα όσων αφορά μια τέτοιου είδους ενέργεια είμαι απόλυτα σίγουρος και μιλώ βάζοντας το χέρι στην φωτιά ότι όλοι θα κάναμε το ίδιο πράγμα και όχι μόνο άμα το είχαμε ανάγκη γιατί κακά τα ψέματα δεν αντέχεται η σήμερον ζωή στον 21αι. της τεχνολογίας, της πληροφόρισης και ταχύτατης ενημέρωσης χωρίς δυκτίωση με τους υπόλοιπους ανθρώπους

Πάντως άμα θες κατατόπιση τσέκαρε μια εδώ στην επίσημη ιστιοσελίδα του backtrack http://www.backtrack-linux.org/ και ψάξε λίγο στο google και την βικιπαίδεια Ελληνική και ξένη αν ξες καλά αγγλικά χρησιμοποιώντας λέξεις κλειδιά για την περιπτωσή σου π.χ. όπως penetration testing distribution, WPE-WP2-3, proxy servers.
1 Γνώσεις Linux: Πρώτα βήματα ┃ Προγραμματισμού: Πρώτα βήματα ┃ Αγγλικών: Πολύ καλό
2 Ubuntu 11.10 oneiric 32bit (en_US.UTF-8),
3 Intel Pentium 4 CPU 3.06GHz ‖ RAM 464 MiB ‖ MSI P4M266-8233 - VIA P4M266-8233
4 S3 Inc. VT8375 [ProSavage8 KM266/KL266] [5333:8d04]
5 eth0: VIA VT6102 [Rhine-II] [1106:3065] (rev 74) ⋮ wlan0: 0bda:8171 Realtek Semiconductor Corp. RTL8188SU 802.11n WLAN Adapter
Neptune
babeTUX
babeTUX

IRC: δεν έχω ιδέα
Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό medigeek » 07 Μάιος 2012, 00:37

Neptune έγραψε:δεν ήξερα ότι κατακρίνεται τόσο το να ''κλέβεις'' και καλά :roll: ταχύτητα από την γραμμή κάποιου...εντάξει έλεος ρε παιδιά :sick: ένα πράγμα που έπρεπε να είναι τζάμπα στην κυριολεξία είναι το internet, και αυτο γιατί αποτελείται από εμάς τους απλούς χρήστες, ένας τεράστιος λόγος γιατί δεν θα έπρεπε ο κάθε ΟΤΕ να μας τα παίρνει έτσι απλα για κάτι τέτοιο απλό

* Δεν σε κρίνουμε, απλά ξεχωρίζουμε την ομάδα από οτιδήποτε έχει να κάνει με «χακιές», «κλεψιές» και άνομες/παράνομες πράξεις ή/και παράνομες αναδιανομές λογισμικού κλειστού κώδικα. Δεν λέω ότι όλοι είμαστε άγιοι, αλλά δεν έχει να κάνει με τη θέση που εκπροσωπεί η ελληνική κοινότητα ubuntu-gr.

* Το φόρουμ αναφέρεται σε λογισμικό ΕΛ/ΛΑΚ, του οποίου η φιλοσοφία δεν είναι η κλεψιά, αλλά η συνεργασία και η ελεύθερη (=δωρεάν και νόμιμη) διανομή/χρήση. Είμαι σίγουρος πως αν το συζητούσες με κάποιο γείτονά σου θα έβρισκες μια λύση. Αντί 20 ευρώ θα πληρώνατε από μισά ο καθένας.

* Ο ΟΤΕ και όλες οι άλλες εταιρίες κάνουν ό,τι κάνουν όλες οι εταιρίες: κερδίζουν λεφτά. Ο κομμουνισμός ή ο σοσιαλισμός δεν ισχύουν πλέον στην Ευρώπη (δυστυχώς -- προσωπική γνώμη).
Παράδειγμα: Αγοράζεις ένα καρβέλι ψωμί -- το ζύμωσαν, το έψησαν και το διανέμουν στο μπακάλικο που είναι δίπλα στην πόρτα σου για να μην χρειάζεται να πας 10 χλμ με τα πόδια. Όλα αυτά κοστίζουν, όπως επίσης πρέπει να αμειφθούν οι υπάλληλοι.
Έτσι κι εδώ, ο ΟΤΕ έχει ένα «καρβέλι» ADSL, που χρειάζεται να προωθηθεί (marketing), να υποστηρίζεται 24/7, να ελέγχει αν δουλεύουν όλες οι συσκευές/υπολογιστές/switches/routers/DSLAM κέντρα και... φυσικά να πληρωθούν οι υπάλληλοι. Το κέρδος είναι θέμα της κάθε εταιρίας, αλλά γι' αυτό υπάρχουν εναλλακτικές λύσεις/εταιρίες με καλύτερες προσφορές.

* Πρέπει να τονίσω πως πήρες λάθος δρόμο για να εκφράσεις την «οργή» σου ενάντια στο κατεστημένο. :) Στη θέση σου θα έγραφα μια ωραία επιστολή στην Ευρωπαϊκή Ένωση, αναφέροντας πως δεν υπάρχει δωρεάν σύνδεση στο διαδίκτυο για Ελλάδα (πράγμα που ισχύει νομίζω στην Σουηδία) ή ότι η χρέωση για ADSL σύνδεση είναι πολύ υψηλή σε σχέση με το οικονομικό status της χώρας.
..ή ανάφερε το στην επιτροπή ενάντια στο μονοπώλιο -- δίνει αποτελέσματα π.χ. http://www.ubuntucy.org/forum/viewtopic ... &start=220
..ή μίλα με την εταιρία ΕΕΛΛΑΚ: http://ellak.gr/index.php?option=com_op ... k:openmesh («τοπικά σημεία πρόσβασης με χρήση OpenMesh»).
Κύπριος; Κόπιασε στο ubuntu-cy! ┃ Launchpad Debian Github
Οδηγός για νεοεισερχόμενους -- Αρχικές οδηγίες για αρχάριους χρήστες του Ubuntu

2 Ubuntu 12.10 quantal 3.5.0-21-generic 64bit (en_US.UTF-8, GNOME cinnamon2d), Ubuntu 3.5.0-19-generic, Windows 7
3 Intel Core2 Duo CPU E6550 2.33GHz ‖ RAM 5970 MiB ‖ MSI MS-7235
4 nVidia G73 [GeForce 7300 GT] [10de:0393] {nvidia}
5 eth0: Realtek RTL-8110SC/8169SC Gigabit Ethernet [10ec:8167] (rev 10)
Άβαταρ μέλους
medigeek
Freedom
Freedom

Launchpad: medigeek
IRC: savvas
Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό simosx » 07 Μάιος 2012, 02:27

Neptune έγραψε:εδω πέρα στο εξωτερικό περάσαν στο WPA3 ξεπερασμένα πράγματα όχι σαν τα δικά μας εδώ,

Είναι σημαντικό να είμαστε ακριβείς στις εκφράσεις.
Περί «WPA3» δες στο http://www.wi-fi.org/files/kc_2_Extende ... -12-05.pdf
όπου αναφέρει
έγραψε:Why not call this offering WPA3? WPA and WPA2 represented significant advancements
in Wi-Fi security. We want to save the WPA3 name for the next big advance in security
(whatever is beyond 802.11i).

Δεν υπάρχει WPA3. Αυτό το «EAP» παρέχει διάφορες μεθόδους πιστοποίησης χρηστών για εταιρικά (enterprise) δίκτυα και πρόσφατα προστέθηκαν λίγες νέες μέθοδοι στις υπάρχουσες. Για οικιακή χρήση είναι μάλλον πιο πολύ μπελάς στη ρύθμιση (θέλει εξυπηρετητή για πιστοποίηση χρηστών, κτλ).

Διάβασε με μεγάλη προσοχή αυτά που αναφέρει ο medigeek παραπάνω.
προσωπικό ιστολόγιο ϗ πλανήτης Ubuntu-gr
Συμβάλετε και εσείς στο ελληνικό βιβλίο Ubuntu!
2 Ubuntu 13.10 saucy 3.11.0-031100rc1-generic 64bit (el_GR.UTF-8, Unity ubuntu)
3 AMD E-450 APU with Radeon HD Graphics ‖ RAM 3555 MiB ‖ Sony Corporation VAIO
4 AMD nee ATI Wrestler [Radeon HD 6320] [1002:9806] {fglrx_pci}
5 eth0: Atheros Inc. AR8151 v2.0 Gigabit Ethernet [1969:1083] (rev c0) ⋮ wlan0: Atheros Inc. AR9285 [168c:002b] (rev 01)
Φτιάξτε και εσείς τη δική σας υπογραφή (παραπάνω κείμενο) αυτόματα με κλικ εδώ!
simosx
Επίτιμο μέλος
Επίτιμο μέλος

Launchpad: simosx
IRC: simosx
Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό Aeron » 12 Μάιος 2012, 08:22

@neptune

και εγώ πιστεύω ότι το internet πρέπει να είναι δωρεάν για όλους.όπως και το ψωμί και το νερό.

αλλά γιατί δεν πας να κλέψεις από τον ΟΤΕ-φούρναρη κατευθείαν και κλέβεις εμένα?
το επιχείρημά σου είναι άκυρο.
Γνώσεις ⇛ Linux:Μέτριο ┃ Προγραμματισμός:Ναι ┃ Αγγλικά: Καλά
Λειτουργικό : Ubuntu 12.04, linux mint 12, pclinuxos 12 σε ECS G31T-M7
Προδιαγραφές ⇛ intel core2 quad 9400 s775/2,66 │Ram: 4gb ddr2 │ nvidia geforce 9600 gt │ TFT asus 22" vw221d
Άβαταρ μέλους
Aeron
punkTUX
punkTUX

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό ALdaperan » 12 Μάιος 2012, 09:02

Aeron έγραψε:@neptune

και εγώ πιστεύω ότι το internet πρέπει να είναι δωρεάν για όλους.όπως και το ψωμί και το νερό.

αλλά γιατί δεν πας να κλέψεις από τον ΟΤΕ-φούρναρη κατευθείαν και κλέβεις εμένα?
το επιχείρημά σου είναι άκυρο.

Γιατί πρέπει να είναι δωρεάν ; Κοινωνικό αγαθό είναι ;
Οι παροχείς που το προσφέρουν δεν έχουν έξοδα ; Σου προσφέρουν μια υπηρεσία με ένα αντάλλαγμα

Παρ'όλα αυτά υπάρχουν στις πλατείες Wifi από τους κατά τόπους Δήμους !
Γνώσεις ⇛ Linux: Μέτριος | Προγραμματισμός: C | Αγγλικά: Μέτρια
Ubuntu 12.10 quantal 3.5.0-18-generic 32bit (en_US.UTF-8),
Intel Core2 Duo CPU E8400 3.00GHz ‖ RAM 2016 MiB ‖ ASUS INC. P5Q
AMD nee ATI RV770 [Radeon HD 4850] [1002:9442]
eth0: Atheros Inc. AR8121/AR8113/AR8114 Gigabit or Fast Ethernet [1969:1026] (rev b0)
Οδηγοί - How to - Tutorials | Οδηγοί Video | Οδηγίες για Αρχάριους στο Ubuntu | Γιατί το Linux είναι καλύτερο
Άβαταρ μέλους
ALdaperan
powerTUX
powerTUX

Εκτύπωση

ΠροηγούμενηΕπόμενο

Επιστροφή στο Γενικά