madvinegar έγραψε:Ενταξει το λαπτοπακι εχει 512 ram. Δεν ειναι τραγικά μικρή. Θεωρω πως θα μπορουσε να δοκιμασει ενα lubuntu ή ενα mint13 maya με mate. Δεν θα πετούσε αλλά πιστευω θα εκανε τη δουλεια του. Εχω δοκιμασει και lubuntu 12.04 και lmde mate σε p4 με 512 ram και εκανα τη δουλεια μου ικανοποιητικά.
Μιχάλη, όπως γνωρίζουν σχεδόν όλοι στο forum, δεν έχω δικό μου λογαριασμό στο facebook.
Ζήτησα λοιπόν από έναν καλό φίλο να μου δώσει τον κωδικό του για να μπω στο δικό του και να βγάλω ένα screenshot.
Έτσι λοιπόν,

Το λειτουργικό σύστημα από όπου τραβήχτηκε το σύστημα είναι PeppermintOS 4 (δηλαδή σαν να λέμε Lubuntu) 32bit (στο 64bit η κατανάλωση μνήμης πλησιάζει τα 2GB), τα μόνα πράγματα που τρέχουν είναι μια καρτέλα στον Firefox και το system monitor, έχω ενεργό Adblock plus και Flash block με μόνη εξαίρεση το παιχνίδι, ξεχωριστή κάρτα γραφικών με 2GB αυτόνομης μνήμης, δεν έχω καν αρχίσει να παίζω (δεν ξέρω κιόλας να παίζω) και αν μη τι άλλο το λειτουργικό είναι τέλεια συντηρημένο, μιας και οποιοδήποτε Ubuntu-based ή Debian-based λειτουργικό ξέρω να το συντηρώ πολύ καλά.
Δεν είναι το λειτουργικό το πρόβλημα, είναι τα υπόλοιπα. Όλα τα προγράμματα και ειδικότερα το Internet έχουν βαρύνει πάρα πολύ.