Νομική Υπόσταση/Ομάδα Διοίκησης (περί Συμβουλίου Ubuntu-Gr)

...οδηγοί-προτάσεις-ιδέες-σχόλια για το forum, την κοινότητα, το ubuntu

Συντονιστής: Geochr

Re: "Νομική Υπόσταση / Ομάδα Διοίκησης"

Δημοσίευσηαπό bullgr » 16 Απρ 2009, 20:08

Κατ' αρχάς να ξεκαθαρίσουμε τι ακριβώς θέλουμε να κάνουμε, γιατί ίσως η ανακοίνωση να ήταν λίγο "βαθυστόχαστη" και να δημιούργησε λανθασμένες εντυπώσεις...

Αυτό που θέλουμε σε πρώτη φάση είναι να δημιουργήσουμε ένα συμβούλιο που να αποτελείται από άτομα κοινής αποδοχής οι οποίοι θα αναλαμβάνουν κάποια ζητήματα που αυτή τη στιγμή έτσι όπως είμαστε ως κοινότητα Ubuntu-gr να μην μπορούμε να επιλύσουμε.

Τέτοια ζητήματα είναι η καπήλευση του ονόματος ubuntu, η χρήση του για εμπορικούς σκοπούς χωρίς την άδεια της canonical, το "καπέλωμα" εργασιών/project μελών της κοινότητας από επιτείδιους. Αυτή τη στιγμή τα κρούσματα είναι λίγα αλλά όσο γιγαντώνεται το ubuntu στην Ελλάδα τα κρούσματα θα γίνουν πάρα πολλά. Και θα πρέπει να είμαστε έτοιμοι έως τότε να αντιμετωπίζουμε τέτοιες καταστάσεις.

Η δημιουργία του συμβουλίου που προτείνουμε θα έχει την ίδια λειτουργία που έχει και ένα LUG. Θα υπάρχει ένα άτυπο συμβούλιο χωρίς νομική υπόσταση (νομική υπόσταση θα υπάρχει μέσω της canonical) το οποίο θα συζητά τα διάφορα ζητήματα που θα προκύπτουν και οι αποφάσεις θα λαμβάνονται μεριτοκρατικά από τις "κεφαλές" του συμβουλίου οι οποίοι όπως προανάφερα θα είναι άτομα κοινής αποδοχής.

Αργότερα, μετά από μερικά χρόνια, όταν φτάσουμε σε μεγάλο αριθμό δραστήριων μελών θα μπορούμε να δημιουργήσουμε και τον σύλλογο, ο οποίος θα μας δώσει άλλη δυναμική... Θα μπορούμε να λαμβάνουμε χορηγίες για events, θα έχουμε νομική υπόσταση και γενικώς η προώθηση του ubuntu στην Ελλάδα θα είναι πιο δυναμική. Μέχρι να γίνει αυτό όμως έχουμε πολύ δρόμο μπροστά μας και θα πρέπει να προχωράμε βήμα-βήμα. Και το πρώτο βήμα είναι η δημιουργία Συμβουλίου στα πρότυπα ενός LUG.

ΥΓ
Η επιλογή των μελών έγινε με κριτήριο τη δράση και τη αναγνωρισιμότητα στην κοινότητα ubuntu-gr. Παρ' όλα αυτά όσοι δεν επιθυμούν να συμμετάσχουν μπορούν ανά πάσα στιγμή να το αναφέρουν και θα αφαιρεθούν. Η συμμετοχή σας στο Συμβούλιο δεν θα σας τρώει πολύ χρόνο... Η κίνηση και οι παρεμβάσεις αυτή τη στιγμή και για τα επόμενα χρόνια θα είναι μικρή.
ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ ΝΑ ΠΕΣΕΙΣ, ΕΠΙΒΑΛΛΕΤΑΙ ΝΑ ΣΗΚΩΘΕΙΣ... HASTA SIEMPRE...
Άβαταρ μέλους
bullgr
Επίτιμο μέλος
Επίτιμο μέλος

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό Dimitris » 16 Απρ 2009, 20:13

Nα μαι κι εγώ. Αν χρειαστεί κανένας οδηγός πείτε το να το φτιάξουμε! Αν χρειάζεται κανένα προγραμματάκι (κατά προτίμηση υπολογιστικό) πείτε το κι αυτό. Με χαρά να βοηθήσω σε αυτούς τους τομείς.
Άβαταρ μέλους
Dimitris
saintTUX
saintTUX

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό simosx » 16 Απρ 2009, 20:54

Σχετικά με το θέμα για το αν είναι καλό να έχουμε επικεφαλής και διοίκηση ή να μην έχουμε μια ιεραρχική δομή.

Ένας τρόπος που δουλεύουν αρκετές κοινότητες ΕΛ/ΛΑΚ είναι δίχως ιεραρχικές δομές,
όπου ο καθένας προσφέρει όπως μπορεί καλύτερα και το πιο σημαντικό, προσφέρει διότι
θέλει να προσφέρει ο ίδιος. Κάτι τέτοιο δεν είναι τόσο μια επιλογή αλλά μια ανάγκη· ασχολούμαστε
εθελοντικά με το Ubuntu-gr και παράγουμε έργο γιατί μάς αρέσει. Για να βοηθήσουμε το έργο μας
πρέπει να σκεφτούμε πως μπορούμε να κάνουμε περισσότερα άτομα να συμμετάσχουν
και να επωφεληθούν, οπότε μετά μπορεί να συνεισφέρουν πίσω.

Γενικά στην Ελλάδα δεν έχουμε πολλά παραδείγματα συνεργασίας δίχως παραδοσιακές ιεραρχικές δομές,
και κάθε ευκαιρία για κάτι τέτοιο είναι ευπρόσδεκτη. :)
Μέσα!
προσωπικό ιστολόγιο ϗ πλανήτης Ubuntu-gr
Συμβάλετε και εσείς στο ελληνικό βιβλίο Ubuntu!
1 Γνώσεις Linux: Πολύ καλό ┃ Προγραμματισμού: Πολύ καλό ┃ Αγγλικών: Πολύ καλό
2 Ubuntu 13.10 saucy 3.11.0-031100rc1-generic 64bit (el_GR.UTF-8, Unity ubuntu)
3 AMD E-450 APU with Radeon HD Graphics ‖ RAM 3555 MiB ‖ Sony Corporation VAIO
4 AMD nee ATI Wrestler [Radeon HD 6320] [1002:9806] {fglrx_pci}
5 eth0: Atheros Inc. AR8151 v2.0 Gigabit Ethernet [1969:1083] (rev c0) ⋮ wlan0: Atheros Inc. AR9285 [168c:002b] (rev 01)
Φτιάξτε και εσείς τη δική σας υπογραφή (παραπάνω κείμενο) αυτόματα με κλικ εδώ!
simosx
Επίτιμο μέλος
Επίτιμο μέλος

Launchpad: simosx
IRC: simosx
Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό Alexandros » 16 Απρ 2009, 21:30

Οπότε το ξεκινάμε έτσι και βλέπουμε.

Απλώς καλό είναι να βάλουμε ένα πρόγραμμα. Τι κάνουμε, πότε το κάνουμε κλπ. Να οργανωθούμε δλδ.

Θα ήθελα να επαναλάβω πάντως ότι η προταση μου δεν ήταν για μια "στρατιωτικού τύπου" ιεραρχία και δεν συμμαζεύεται. Είχα στο μυαλό μου ένα διεκπεραιωτικό μοντέλο που θα διευκόλυνε απλώς την διαδικασία λήψης αποφάσεων. Ακόμη και στο forum άλλωστε, που είναι τόσο απλό υπάρχουν κάποιοι moderators και administrators. Δεν είναι ότι το παίζουν αφεντικά. Απλώς έχουν το νου τους για την εύρυθμη λειτουργία του. Κάτι τέτοιο εννοούσα.

Από εκεί και πέρα.

Ποια θα είναι η επόμενη μας κίνηση;
ACER ASPIRE 5920G-934G32Bn, Intel Core 2 Duo T9300 (2.5 GHz FSB, 6MB L2 Cache, 800 MHz FSB), 4GB (2x2 GB) DDR2, Nvidia, GEFORCE 9500M-GS 512MB, 15.4 WXGA CB,802.11N - https://www.viralnews.gr/index.php/ygeia-kathimerinotita/item/392-seminario-facebook
Alexandros
daemonTUX
daemonTUX

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό ktogias » 16 Απρ 2009, 21:58

Καλησπέρα και από εμένα. Αφού πω κι εγώ ότι με τιμά πολύ η συμπερίληψή μου στη λίστα για το συμβούλιο, να παραθέσω κάποιες σκέψεις μου σχετικά με το εγχείρημα.

1. Περί πρότασης για νομική υπόσταση, καταστατικό κλπ. :
Θα ταχθώ κι εγώ κατά προς το παρόν. Δεν βλέπω την ανάγκη αυτή τη στιγμή (και εύχομαι να μην προκύψει ποτέ) για επίσημη νομική σύσταση συλλόγου. Είμαστε ομάδα εθελοντών και σε ότι έχουμε αντιμετωπίσει μέχρι σήμερα οι υποβοηθούμενες από τη βασική τεχνολογία που έχουμε στα χέρια μας (cms site, forum, λίστα, IRC κανάλι) άμεσο-δημοκρατικές διαδικασίες που ακολουθούμε μας έχουν επιτρέψει να οργανωθούμε και να δράσουμε με πολύ καλό τρόπο. Αυτό που έχει νόημα να κάνουμε είναι ίσως η πιο αποδοτική χρήση της διαθέσιμης τεχνολογίας και η καθιέρωση χρήσης κάποιων νέων, αν αυτές διευκολύνουν ή κάνουν πιο διαφανείς κάποιες διαδικασίες (π.χ. κατά τη γνώμη μου ένας εύκολα προσβάσιμος και ανακαλύψιμος χώρος όπου θα μπορούσαμε να διενεργούμε online ψηφοφορίες (polls) θα ήταν πολύ χρήσιμος. Τεχνολογικά ήδη έχουμε αυτή τη δυνατότητα αφού τόσο το drupal του site μας, όσο και το forum υποστηρίζουν τέτοιες λειτουργίες.). Ακόμα, όπως ειπώθηκε και από άλλους, για θέματα που δυστυχώς η νομική ομπρέλα και η αναγνωρισμένη δομή είναι απαραίτητα και επιβαλλόμενα από τις κοινωνικές συνθήκες, μπορούμε να καλυπτόμαστε από τη συνεργασία μας με το hellug ή/και την canonical και όποιον άλλο έχει τέτοια υπόσταση και έννομο συμφέρον ή αρμοδιότητα να δράσει.

2. Σχετικά με τη θεματολογία των ζητημάτων με τα οποία θα ασχοληθεί το συμβούλιο:
Πιστεύω ότι θέματα όπως "η καπήλευση του ονόματος ubuntu" ή η "η χρήση του για εμπορικούς σκοπούς χωρίς την άδεια της canonical" είναι κατά βάθος εκτός της αρμοδιότητας της κοινότητάς μας και κατ' επέκταση του συμβουλίου. Το όνομα ubuntu είναι κατοχυρωμένο από την εταιρία canonical, και η καπήλευση ή κακή χρήση του θίγει το έννομο συμφέρον της εταιρίας αυτής (και των συνεργατών της ίσως). Εμείς ως άτυπη κοινότητα εθελοντών δεν έχουμε (τυπικά και νομικά, γιατί το ηθικό είναι άλλο ζήτημα) έννομο συμφέρον σχετικά με το όνομα ή τη χρήση του ubuntu. Έτσι ουσιαστικά το μόνο που μπορούμε να κάνουμε και θα έπρεπε να μας απασχολεί σε τέτοιες περιπτώσεις είναι η ενημέρωση όσων έννομα θίγονται από συμβάντα και πρακτικές τρίτων που πέφτουν στην αντίληψή μας. Μετά είναι θέμα των επίσημων οντοτήτων που θίγονται να δράσουν προς αποκατάσταση των συμφερόντων τους και της νομιμότητας. Αυτό που θέλω να πω είναι ότι θεωρώ λάθος να την δούμε οι "αστυφύλακες του ubuntu" και να αναλωθούμε στο κυνήγι απατεώνων και καπηλευτών, κυνήγι που εκτός του ότι θα μας αποπροσανατολίσει από τις εποικοδομητικές δράσεις μας, απαιτεί και μια επίσημη και νομική υπόσταση που δεν έχουμε και ίσως δεν θέλουμε να έχουμε. Αυτό που κατά τη γνώμη μου έχει νόημα να κάνουμε είναι να επαγρυπνούμε και όταν πέφτουν στην αντίληψή μας τέτοιες περιπτώσεις να προσπαθούμε να τις λύνουμε μέσω της κοινότητας (διάλογος, συμβουλευτικές συστάσεις) αν κάτι τέτοιο είναι εφικτό, διαφορετικά να ενημερώνουμε τους αρμόδιους φορείς και αυτούς των οποίων τα νομικά δικαιώματα ή το έννομο συμφέρον θίγεται. Τίποτα περισσότερο και τίποτα λιγότερο.

3. Σχετικά με τις αρμοδιότητες, χαρακτήρα και ανοικτότητα του συμβουλίου:
Πιστεύω ότι οι αποφάσεις που αφορούν την κοινότητα πρέπει παίρνονται από την κοινότητα και όχι από κάποιο συμβούλιο. Δεν θα ήθελα τη δημιουργία μιας κλειστής κάστας (όσο καλή και με καλές προθέσεις και αποτελέσματα να είναι αυτή) που θα συζητά, θα αποφασίζει και θα δρά κλειστά και μυστικά από το σώμα της κοινότητας. Έτσι πιστεύω ότι οι συζητήσεις μεταξύ των μελών του συμβουλίου θα πρέπει να είναι δημόσια προσβάσιμες από μη μέλη του συμβουλίου, εκτός και αν πρόκειται για τετριμένες προ-συζητήσεις ενδοοργάνωσης του συμβουλίου που αφορούν πολύ λεπτά θέματα των οποίων η δημοσιοποίηση δεν προσφέρει σχεδόν τίποτα συγκρινόμενη με τους κινδύνους δημιουργίας αβάσιμων παρεξηγήσεων ή π.χ. κενών ασφάλειας στις τεχνολογικές υποδομές της κοινότητας. Οι συζητήσεις πάνω στα θέματα που αφορούν την κοινότητα θα πρέπει να είναι διαθέσιμες στον καθένα για ανάγνωση. Ακόμα, ο μόνος ρόλος και λόγος ύπαρξης του συμβουλίου και των συζητήσεών του, θα πρέπει να είναι κατά τη γνώμη μου, η προετοιμασία συγκεκριμένων προτάσεων δράσης ή διαδικασιών επίλυσης προβλημάτων που αφού σχηματοποιηθούν από το συμβούλιο θα τίθενται σε δημόσια ανοικτή συζήτηση και ψηφοφορία από όλα τα μέλη (και μη θα έλεγα) της κοινότητάς μας, προκειμένου να επικυρωθούν και να υλοποιηθούν. Αν αποφασιστεί κάτι, τότε ίσως μια ακόμα αρμοδιότητα του συμβουλίου να είναι η οργάνωση της δράσης για την υλοποίησή του. Δηλαδή θα κάνουμε προτάσεις και θα αναλαμβάνουμε διεκπεραιώσεις, όχι λήψη αποφάσεων. Αυτή θα γίνεται από το σώμα της κοινότητας. Νομίζω κάτι τέτοιο είναι απαραίτητο προκειμένου να συνεχίσουμε να έχουμε μια συμμετοχική και αυτο-οργανούμενη ανοικτή κοινότητα, όπου όλοι θα νιώθουν ότι η γνώμη τους ζητείται και μετράει, και καμία κλειστή ομάδα δεν δρα στο όνομά τους χωρίς να τους ρωτάει. Πρακτικά το παραπάνω σχήμα μπορεί νομίζω να λειτουργίσει με επιτυχία με τα μέσα που έχουμε, αρκεί να τα οργανώσουμε λίγο καλύτερα, και να φτιάξουμε ίσως ένα μικρό κείμενο που θα περιγράφει τη διαδικασία (π.χ. ότι οι συζητήσεις του συμβουλίου βρίσκονται εκεί, οι ολοκληρωμένες προτάσεις του βρίσκονται εκει προς ανοικτή συζήτηση, τα poll είναι εδώ και μένουν ανοικτά για Χ χρόνο, η υλοποίηση μιας πρόταση προχωρά υπό τις Υ προϋποθέσεις κλπ.). Μια πρώτη εργασία του συμβουλίου ίσως θα πρέπει να είναι η σύνταξη αυτού του απλού κειμένου και η έκθεσή του προς συζήτηση και αποδοχή ή μη από την κοινότητα.

Αυτά προς το παρόν από μένα. Ελπίζω να μην σας κούρασα. Εύχομαι και θα προσπαθήσω όσο μπορώ το συμβούλιο να βοηθήσει να προσφέρουμε και να αναπτυχθούμε πιο αποτελεσματικά σαν κοινότητα.
ktogias
dudeTUX
dudeTUX

IRC: ktogias
Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό simosx » 16 Απρ 2009, 22:31

ktogias έγραψε:
...
Αυτά προς το παρόν από μένα. Ελπίζω να μην σας κούρασα. Εύχομαι και θα προσπαθήσω όσο μπορώ το συμβούλιο να βοηθήσει να προσφέρουμε και να αναπτυχθούμε πιο αποτελεσματικά σαν κοινότητα.

Πρέπει να πω ότι γράφεις μεγάλες παραγράφους και πρέπει να βάλω χάρακα στην οθόνη για να δω που είμαι ;)

Η συζήτηση αυτή ξεκίνησε από τον Αλέξανδρο με στόχο να μιλήσουμε για το αν θα πρέπει να έχουμε νομική υπόσταση ή/και ιεραρχική δομή από την αρχή.

Για το [2], αναφέρεις
έγραψε:
Αυτό που κατά τη γνώμη μου έχει νόημα να κάνουμε είναι να επαγρυπνούμε και όταν πέφτουν στην αντίληψή μας τέτοιες περιπτώσεις να προσπαθούμε να τις λύνουμε μέσω της κοινότητας (διάλογος, συμβουλευτικές συστάσεις) αν κάτι τέτοιο είναι εφικτό, διαφορετικά να ενημερώνουμε τους αρμόδιους φορείς και αυτούς των οποίων τα νομικά δικαιώματα ή το έννομο συμφέρον θίγεται.
που ουσιαστικά είναι αυτό που έχουμε πάνω κάτω σκοπό να κάνουμε.

Χρησιμοποίησες εκφράσεις όπως «να την δούμε οι "αστυφύλακες του ubuntu"» που με αποσυντόνισε. Σε άλλους χώρους βλέπω τέτοιες παρομοιώσεις (πολιτική, άλλες κοινότητες ΕΛ/ΛΑΚ) που αποσυντονίζουν τις συζητήσεις.

Για το [3], νομίζω ότι για τώρα θα ήταν εντάξει να είνα κλειστή η ομάδα. Έχω υπόψιν μου κάποια από τα ζητήματα, για τα οποία ζητήματα δεν έχουμε καθαρή ιδεά για το πως θα συμπεριφερθούμε και τι κινήσεις θα κάνουμε. Πιστεύω ότι θα ήταν εντάξει να παραμείνει κλειστή, και στον επόμενο απολογισμό (έξη μήνες;) να δούμε αν χρειάζεται πραγματικά να είναι κλειστή η συζήτηση.
προσωπικό ιστολόγιο ϗ πλανήτης Ubuntu-gr
Συμβάλετε και εσείς στο ελληνικό βιβλίο Ubuntu!
1 Γνώσεις Linux: Πολύ καλό ┃ Προγραμματισμού: Πολύ καλό ┃ Αγγλικών: Πολύ καλό
2 Ubuntu 13.10 saucy 3.11.0-031100rc1-generic 64bit (el_GR.UTF-8, Unity ubuntu)
3 AMD E-450 APU with Radeon HD Graphics ‖ RAM 3555 MiB ‖ Sony Corporation VAIO
4 AMD nee ATI Wrestler [Radeon HD 6320] [1002:9806] {fglrx_pci}
5 eth0: Atheros Inc. AR8151 v2.0 Gigabit Ethernet [1969:1083] (rev c0) ⋮ wlan0: Atheros Inc. AR9285 [168c:002b] (rev 01)
Φτιάξτε και εσείς τη δική σας υπογραφή (παραπάνω κείμενο) αυτόματα με κλικ εδώ!
simosx
Επίτιμο μέλος
Επίτιμο μέλος

Launchpad: simosx
IRC: simosx
Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό ktogias » 16 Απρ 2009, 22:54

simosx έγραψε:
ktogias έγραψε:
...

Πρέπει να πω ότι γράφεις μεγάλες παραγράφους και πρέπει να βάλω χάρακα στην οθόνη για να δω που είμαι ;)

Ναι... το διαπίστωσα... Για εξιλέωση ήταν αυτή η πρόταση ;-)

simosx έγραψε:
Χρησιμοποίησες εκφράσεις όπως «να την δούμε οι "αστυφύλακες του ubuntu"» που με αποσυντόνισε. Σε άλλους χώρους βλέπω τέτοιες παρομοιώσεις (πολιτική, άλλες κοινότητες ΕΛ/ΛΑΚ) που αποσυντονίζουν τις συζητήσεις.

Ζητώ συγγνώμη αν ήταν ατυχής η έκφραση... Σε καμιά περίπτωση δεν ήθελα να αποσυντονίσω. Ελπίζω να είναι κατανοητό τι θέλω να πω... Δεν είμαστε εμείς που θιγόμαστε τυπικά από αυτά τα συμβάντα και δεν μπορούμε να δράσουμε και ουσιαστικά, παρά μόνο ενημερώνοντας αυτούς που πρέπει, διαδικασία αρκετά τετριμμένη για να μας απασχολεί ιδιαιτέρα και να καταναλώνει μεγάλα ποσά από την ενέργειά μας.

simosx έγραψε:
Για το [3], νομίζω ότι για τώρα θα ήταν εντάξει να είνα κλειστή η ομάδα. Έχω υπόψιν μου κάποια από τα ζητήματα, για τα οποία ζητήματα δεν έχουμε καθαρή ιδεά για το πως θα συμπεριφερθούμε και τι κινήσεις θα κάνουμε. Πιστεύω ότι θα ήταν εντάξει να παραμείνει κλειστή, και στον επόμενο απολογισμό (έξη μήνες;) να δούμε αν χρειάζεται πραγματικά να είναι κλειστή η συζήτηση.

Αυτό το βλέπουμε... Εξ' άλλου απλά σκέψεις μου ανέφερα... Προχωράμε και βλέποντας και κάνοντας... Αν και εξακολουθώ να πιστεύω ότι όσο πιο γρήγορα κάνουμε ανοικτές τις διαδικασίες και βγάλουμε από πάνω μας το βάρος της κλειστής λήψης αποφάσεων, τόσο καλύτερα θα είναι και για μας και για την κοινότητα.
ktogias
dudeTUX
dudeTUX

IRC: ktogias
Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό kriti » 16 Απρ 2009, 23:04

Αν μπορω να προσφερω και εγω ο ασχετος κατι ευχαριστως :D
manjaro - hp pavilion -geforce 7400 -1,73 dualcore
Άβαταρ μέλους
kriti
daemonTUX
daemonTUX

IRC: kriti
Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό taratatzoum » 16 Απρ 2009, 23:07

καλησπέρα, και ευχαριστώ για την πρόταση να συμμετέχω. Θα γράψω την γνώμη μου απλά και χωριάτικα:
1)αποδέχομαι την συμμετοχή.
2)συμφωνώ να μην πάρει νομική υπόσταση, υπάρχει ο hellug αν χρειαστεί...
3)διαφωνώ με ιεραρχικές δομές κτλ.
4)συμφωνώ με την δοκιμή της μεριτοκρατίας αλλά, υπό την προϋπόθεση ότι όλη η φάση εδώ γίνετε
για να αποφασίσουμε την καλύτερη οργάνωση μας, να συντονιζόμαστε για εκδηλώσεις που θα συμμετέχουμε, για μεταφράσεις, ανάπτυξη λογισμικού, προώθησης του ubuntu στην ελλάδα και τέτοια πράγματα τέλος πάντων...
όχι να ασχολούμαστε όμως με τον στάθη και τον κάθε στάθη που έληξαν τα χάπια του και αυτός συνεχίζει να τα πίνει...
εθελοντές ήμαστε όλοι μας, βοηθάει ο κάθε ένας όπως θέλει, όσο θέλει και αν θέλει παιδιά.
Μην μπούμε σε κυνήγι "μαγισσών" διότι δεν είναι του GNU χαρακτήρα μας ;)
5) μεριτοκρατία με ανοιχτή την συζήτηση σε όλους δεν υπάρχει για αυτό θέλει πολύ προσοχή η δοκιμαστική αυτή περίοδο μην κάνουμε κανένα λάθος σοβαρό ή μην παρασυρθούμε σε λάθος δρόμο. πιθανόν για κάθε ζήτημα που θα μας απασχολεί θα ήταν καλό να καταλήγαμε σε 2 εναλλακτικές προτάσεις και αυτές μετά να έμπαιναν σε καθολική ψηφοφορία από όλους!?
6) υπάρχουν και άλλοι χρήστες ubuntu που μπορεί να μην πολυμπαίνουν στο φορουμ ή στο irc αλλά σε άλλα φόρα και κανάλια δίδουν την δική τους βοήθεια σε έλληνες χρήστες ubuntu. πχ στο linuxformat forum ή στο hellug forum κτλ με αυτούς τι κάνουμε ; εγώ νομίζω ότι κάποια από αυτά τα παιδιά θα έπρεπε να τα βάλουμε στο άτυπο αυτό σχήμα!
ποια είναι η γνώμη σας?

αυτά προς το παρόν
-r
:)
Ιστολόγιο
1 Γνώσεις → Linux: Προχωρημένος ┃ Προγραμματισμός: Μέτριος ┃ Αγγλικά: Προχωρημένος
2 Λειτουργικό → Slackware 13.37.0 64-bit (el_GR.utf-8)
3 Προδιαγραφές → CPU: 8x Intel Core i7 CPU Q 740 1.73GHz ‖ RAM 3894 MiB ‖ Dell Inc. - Dell Inc. Inspiron N5010
4 Κάρτες γραφικών: ATI Redwood [Radeon HD 5600 Series] ⎨1002:68c1⎬
5 Δίκτυα: wlan0: Broadcom BCM4313 802.11b/g/n Wireless LAN Controller ⎨14e4:4727⎬ ⋮ eth0: Realtek RTL8101E/RTL8102E PCI Express Fast Ethernet controller ⎨10ec:8136⎬
taratatzoum
daemonTUX
daemonTUX

Launchpad: rizitis
IRC: rizitis or rtz
Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό sokoban4ever » 17 Απρ 2009, 02:38

Καλησπέρα ευχαριστώ πολύ για την πρόταση να συμμετέχω .
Συμφωνώ πάνω-κάτω με όλα αυτά
Πιστεύω ότι θα πρέπει να δώσουμε μεγάλη βάρος στο να έχουμε ευελιξία σε ότι μας προκύψει ώστε να το ξεπερνάμε όσο ανώδυνα γίνεται.
Θεωρώ ότι η ισότητα και δυνατότητα στην συμμετοχή των μελών θα πρέπει να είναι δεδομένη από κάποια στιγμή και μετά

Ψήνεστε να τολμήσουμε να κάνουμε κάτι για προγραμματισμό;
όπως μαθήματα, παραδείγματα, ασκήσεις, ομαδικά τμήματα, αυτιδιδασκαλία, extreme προγραμματισμός μέσω forum , software λύσεις για την κοινότητα
κλπ
και άλλα πρωτότυπα πράγματα
Τι λέτε;
Θέλουμε και μπορούμε να έχουμε μια καλύτερη ζωή και όσο θα ζούμε θα προσπαθούμε να την αποκτήσουμε ακόμα και αν πεθάνουμε προσπαθώντας, και αν κάποια στιγμή λιγίσουμε έχουμε το επίπεδο να πούμε κουράστηκα λίγο να ,να ξαποστάσουμε , ώστε να συνεχίσουμε πάλι δυνατοί ξανά.

Μήνυμα με αγάπη και αληλλεγγύη σε όλους τους ανθρώπους από όλους τους λαούς , ιδίως του Ελληνικού.
Άβαταρ μέλους
sokoban4ever
Επίτιμο μέλος
Επίτιμο μέλος

Εκτύπωση

ΠροηγούμενηΕπόμενο

• ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ
    ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ
    ΠΡΟΒΟΛΕΣ
    ΣΥΓΓΡΑΦΕΑΣ

Επιστροφή στο Γενικά