Οι λόγοι για τους οποίους δεν χρησιμοποιώ (Ubuntu) Linux

...οδηγοί-προτάσεις-ιδέες-σχόλια για το forum, την κοινότητα, το ubuntu

Συντονιστής: Geochr

Οι λόγοι για τους οποίους δεν χρησιμοποιώ πλέον Ubuntu Linux (παρακαλούμε εξηγήσετε με δημοσίευση)

Δεν έμεινα ικανοποιημένος και δεν επιθυμώ να εξηγήσω τους λόγους.
2
12%
Δεν δοκίμασα/προσπάθησα αρκετά, έχω πρόθεση να ξαναδοκιμάσω το Ubuntu Linux.
0
Δεν υπάρχουν ψήφοι
Αντιμετώπισα προβλήματα ασυμβατότητας hardware (αναφέρω σε δημοσίευση μου συγκεκριμένα προβλήματα)
6
35%
Δεν με ικανοποίησαν σημαντικές για εμένα εφαρμογές (αναφέρω σε δημοσίευση μου συγκεκριμένες εφαρμογές)
1
6%
Κατέληξα σε άλλη διανομή (εξηγώ σε δημοσίευση μου συγκεκριμένους λόγους)
5
29%
Άλλο (εξηγώ σε δημοσίευση μου συγκεκριμένους λόγους)
3
18%

Σύνολο ψήφων : 17

Re: Οι λόγοι για τους οποίους δεν χρησιμοποιώ (Ubuntu) Linux

Δημοσίευσηαπό simosx » 10 Ιουν 2009, 15:12

ilpara έγραψε:Ο σκοπός δημιουργίας της παρούσας συζήτησης είναι, όσοι δοκίμασαν Ubuntu Linux και τελικά δεν το χρησιμοποιούν, να μας εξηγήσουν τους λόγους που δεν το χρησιμοποιούν. Όχι για να τους πείσουμε ή να τους την πέσουμε, αλλά για να μας βοηθήσουν να γίνουμε καλύτεροι, για να μάθουμε πως μπορούμε να βοηθάμε αντίστοιχους χρήστες καλύτερα. Δηλαδή το παρόν νήμα δεν απέυθύνεται σε χρήστες Ubuntu.

Θέλουμε να χρησιμοποιήσουμε το νήμα αυτό ιδίως για τα μέλη του φόρουμ που γράφτηκαν κάποια στιγμή στο παρελθόν και για κάποιο λόγο δεν κατάφερα να κάνουν την μετάβαση σε ΕΛ/ΛΑΚ.
Όταν ερχόμαστε σε επικοινωνία με άτομα που δεν έχουν Linux, θέλουμε να τους προωθούμε εύκολα σε ένα χώρο (το νήμα αυτό) για να μπορέσουν να εκφράσουν τα προβλήματα που αντιμετώπισαν.

Το νήμα αυτό είναι στο ίδιο στυλ με το «Πωςμάθατε για το φόρουμ», «Πως ξεκινήσαμε με το Linux», κτλ.

Οπότε είναι σημαντικό να επικεντρωθούμε στα μέλη που δεν έχουν Linux, και να κάνουμε άλλο νήμα για π.χ. άτομα που είχαν Ubuntu και είναι τώρα σε άλλη διανομή.
προσωπικό ιστολόγιο ϗ πλανήτης Ubuntu-gr
Συμβάλετε και εσείς στο ελληνικό βιβλίο Ubuntu!
1 Γνώσεις Linux: Πολύ καλό ┃ Προγραμματισμού: Πολύ καλό ┃ Αγγλικών: Πολύ καλό
2 Ubuntu 13.10 saucy 3.11.0-031100rc1-generic 64bit (el_GR.UTF-8, Unity ubuntu)
3 AMD E-450 APU with Radeon HD Graphics ‖ RAM 3555 MiB ‖ Sony Corporation VAIO
4 AMD nee ATI Wrestler [Radeon HD 6320] [1002:9806] {fglrx_pci}
5 eth0: Atheros Inc. AR8151 v2.0 Gigabit Ethernet [1969:1083] (rev c0) ⋮ wlan0: Atheros Inc. AR9285 [168c:002b] (rev 01)
Φτιάξτε και εσείς τη δική σας υπογραφή (παραπάνω κείμενο) αυτόματα με κλικ εδώ!
simosx
Επίτιμο μέλος
Επίτιμο μέλος

Launchpad: simosx
IRC: simosx
Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό sparus » 10 Ιουν 2009, 18:41

Εγώ σας την έσκασα, συχνάζω εδώ!
To ubuntu με έβαλε στον κόσμο του linux οπότε του έχω ιδιαίτερη αδυναμία.
Το χρησιμοποιούσα ένα χρόνο γεμάτο. Με κούρασαν όμως οι συνεχείς αναβαθμίσεις. Δεν απομακρύνθηκα γι' αυτό όμως, απλά άρχισα να ξενοκοιτάω! :lol:
Αυτό που με οδήγησε να αφήσω πίσω το πρώτο μου λινoυξάκι ήταν τα bugs. Μου άρεσε που βοηθούσα για να κλείσουν αλλά όταν άνοιγα τον υπολογιστή για να κάνω 1 ώρα δουλειά και κατέληγα σε 3 ώρες bug reporting άρχισα να κοιτάω προς πιο σταθερές διανομές. Κι έτσι κατέληξα στο debian. Πέρασα μια βόλτα κι από slackware αλλά με δυσκόλεψε το ομολογώ. Επιπλέον με το debian αισθάνομαι ότι δεν απομακρύνομαι αρκετά κι έτσι αν βαρεθώ το απαρχαιομένo software δε θα δυσκολευτώ κατά την επαναφορά!

Θα με ρωτήσετε γιατί δεν έμεινα σε hardy. Ε τι να κάνω ρε παιδιά, είναι μεγάλος ο πειρασμός όταν βλέπεις την ολόφρεσκη διανομούλα να μην το κάνεις το upgrade. Συζητάτε και 3 μήνες πριν για τα νέα features πόσο μπορεί να αντέξει κανείς; :D

Λέω αργότερα να μεταπηδήσω σε debian testing που είναι rolling release αλλά αφού πάνε όλα μια χαρά δεν μπαίνω ακόμα στον κόπο.

Edit: Sorry mate, τώρα είδα τον ποστ σου. Μετακινήστε το σε άλλο νήμα αν νομίζετε.
Debian Squeeze (64bit)/ Ubuntu 10.10 (32bit)
AMD Athlon 64 (3200+) / Asus A8N5X / Gainward GeForce 6500 / 2GB DDR
Άβαταρ μέλους
sparus
dudeTUX
dudeTUX

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό simosx » 10 Ιουν 2009, 18:54

Παρατήρησα ότι ο ilpara πρόσθεσε την επιλογή
Κώδικας: Επιλογή όλων

Κατέληξα σε άλλη διανομή (εξηγώ σε δημοσίευση μου συγκεκριμένους λόγους)

οπότε μπορούν να συμπεριληφθούν εδώ και τα ζητήματα με πρώην χρήστης Ubuntu που είναι τώρα σε άλλες διανομές.
5 eth0: Atheros Inc. AR8151 v2.0 Gigabit Ethernet [1969:1083] (rev c0) ⋮ wlan0: Atheros Inc. AR9285 [168c:002b] (rev 01)
simosx
Επίτιμο μέλος
Επίτιμο μέλος

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό bullgr » 11 Ιουν 2009, 10:35

Μα παιδιά, είτε δοκίμασαν ubuntu και ξαναεπέστρεψαν στα windows, είτε δοκίμασαν ubuntu αλλά πήγαν σε άλλη διανομή, νομίζετε ότι θα συνεχίζουν να συχνάζουν στο forum; Αφού δεν θα είναι ubuntίστες, ποιος ο λόγος να μπαίνουν εδώ;

Εντάξει, είπαμε, έχουμε το καλύτερο forum στην Ελλάδα ( :shifty: )... Αυτός δεν είναι όμως λόγος να συχνάζουν εδώ οι "αλλόθρησκοι"...

Το ερώτημα της ψηφοφορίας που θα άρμοζε εδώ θα ήταν αυτή: viewtopic.php?f=44&t=338
Ή καλύτερα "Τι σας εμποδίζει να απαλλαγείτε πλήρως από το dual boot;"
ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ ΝΑ ΠΕΣΕΙΣ, ΕΠΙΒΑΛΛΕΤΑΙ ΝΑ ΣΗΚΩΘΕΙΣ... HASTA SIEMPRE...
Άβαταρ μέλους
bullgr
Επίτιμο μέλος
Επίτιμο μέλος

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό simosx » 11 Ιουν 2009, 16:47

bullgr έγραψε:Μα παιδιά, είτε δοκίμασαν ubuntu και ξαναεπέστρεψαν στα windows, είτε δοκίμασαν ubuntu αλλά πήγαν σε άλλη διανομή, νομίζετε ότι θα συνεχίζουν να συχνάζουν στο forum; Αφού δεν θα είναι ubuntίστες, ποιος ο λόγος να μπαίνουν εδώ;

Νομίζω ότι περιγράφω την απάντηση στο ερώτημά σου με το μήνυμά μου παραπάνω. Αντιγράφω,
simosx έγραψε:
Θέλουμε να χρησιμοποιήσουμε το νήμα αυτό ιδίως για τα μέλη του φόρουμ που γράφτηκαν κάποια στιγμή στο παρελθόν και για κάποιο λόγο δεν κατάφερα να κάνουν την μετάβαση σε ΕΛ/ΛΑΚ.
Όταν ερχόμαστε σε επικοινωνία με άτομα που δεν έχουν Linux, θέλουμε να τους προωθούμε εύκολα σε ένα χώρο (το νήμα αυτό) για να μπορέσουν να εκφράσουν τα προβλήματα που αντιμετώπισαν.
simosx
Επίτιμο μέλος
Επίτιμο μέλος

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό chriskarks » 18 Ιουν 2009, 23:15

Δεν μπορω να το κανω να δουλεψει!!!!
Ενδεχομενος φταιει η καρτα γραφικων, αλλα η λογικη του Linux ειναι: δεν εχω αναγκη να πληρωνω ,ουτε την Micro... ουτε καποιων αλλο (τουλαχιστων ετσι το αντιλαμβανομαι εγω) , ΟΠΟΤΕ ΣΙΓΑ ΜΗΝ ΑΛΛΑΞΩ ΚΑΡΤΑ...
chriskarks
babeTUX
babeTUX

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό simosx » 18 Ιουν 2009, 23:33

chriskarks έγραψε:Δεν μπορω να το κανω να δουλεψει!!!!
Ενδεχομενος φταιει η καρτα γραφικων, αλλα η λογικη του Linux ειναι: δεν εχω αναγκη να πληρωνω ,ουτε την Micro... ουτε καποιων αλλο (τουλαχιστων ετσι το αντιλαμβανομαι εγω) , ΟΠΟΤΕ ΣΙΓΑ ΜΗΝ ΑΛΛΑΞΩ ΚΑΡΤΑ...

Προφανώς έχει κάρτα γραφικών nvidia, ati, που μερικές φορές έχουν κάποιο πρόβλημα που διορθώνεται με κάποια βήματα.
Στο φόρουμ, καθώς και στο IRC παρέχεται βοήθεια.
Δες στους οδηγούς στην υπογραφή μου για το πως να βάλεις την περιγραφή του υπολογιστή σου στη δική σου υπογραφή, και ζήτησε βοήθεια για την κάρτα γραφικών.
simosx
Επίτιμο μέλος
Επίτιμο μέλος

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό sokoban4ever » 19 Ιουν 2009, 01:03

@chriskarks
Δεν μπορείς να θέλεις και την πίτα ολάκερη και το σκύλο χορτάτο
μονο μιας . Θέλει ακόμα δουλειά , επιμονή και υπομονή.
Πάντως όλο και κάποιο workaround θα υπάρχει για την κάρτα σου
και αν δεν υπάρχει όλο και κάποιοι θα βγάλουν ένα στην φόρα (internet)

Απλώς άλλλη φορά προσπάθησε να παίρνεις hardware που παίζει με το linux
:D
Θέλουμε και μπορούμε να έχουμε μια καλύτερη ζωή και όσο θα ζούμε θα προσπαθούμε να την αποκτήσουμε ακόμα και αν πεθάνουμε προσπαθώντας, και αν κάποια στιγμή λιγίσουμε έχουμε το επίπεδο να πούμε κουράστηκα λίγο να ,να ξαποστάσουμε , ώστε να συνεχίσουμε πάλι δυνατοί ξανά.

Μήνυμα με αγάπη και αληλλεγγύη σε όλους τους ανθρώπους από όλους τους λαούς , ιδίως του Ελληνικού.
Άβαταρ μέλους
sokoban4ever
Επίτιμο μέλος
Επίτιμο μέλος

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό greatst » 23 Ιουν 2009, 16:40

linuxman έγραψε:Και γιατί δεν έχει επιλογή δεν έχω πλέον άλλο Λ.Σ. έχω μόνο Λίνουξ άσχετα από Διανομή η και έχω μόνο Ubuntu Linux στο Η/Υ/ες μου :mrgreen:

Α ρε linuxman! :lol: :lol: :lol:
προσωπική ιστοσελίδαgreatst in Launchpad

Γνώσεις ⇛ Linux: Όσο ζω μαθαίνω ┃ Προγραμματισμός: Μια χαρά ┃ Αγγλικά: Εξαιρετικά

Mac mini (late 2009) (8GB RAM) με OS X 10.11.6 [και Ubuntu 16.04 Server amd64 και άλλες GNU/Linux εικονικές μηχανές με 2GB RAM, 128MB VRAM+3D_acceleration η κάθε μία].
Άβαταρ μέλους
greatst
seniorTUX
seniorTUX

Launchpad: greatst
IRC: greatst
Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό iraklisvel » 10 Αύγ 2009, 04:58

Λοιπόν απο την πλευρά μου έχω τα εξής.

Όποτε ασχολήθηκα με Linux γενικά ασχέτως διανομής, είχα προβλήματα. Και ο καιρός δεν ήταν κατάλληλος για τέτοια.

Το να κάτσεις να διαβάσεις για μπορέσεις να λύσεις ένα (που και που) αστείο πρόβλημα είναι χρονοβόρο και όπως πολλοί εδώ, θέλω να κάνω τη δουλειά μου με τον υπολογιστή και δεν έχω χρόνο.
Προβλήματα σε bootloaders, απίστευτα κολλήματα με κάρτες γραφικών που έχουν τρελές δυνατότητες αλλά για κάποιο λόγο δεν δείχνουν ούτε το desktop, παλιότερα αδυναμία να συνδεθεί το ρημάδι το μοντεμ στο ιντερνετ (ήταν μαυρη λίστα), και άλλα, με κάνουν ακόμα να χρησιμοποιώ windows.

Δε λέω, πάντα συνεχίζω και δοκιμάζω διανομές και έχω περάσει απο πολλές. Αλλά ποτέ δεν μπόρεσα να πειράξω μια επιλογή με ένα κλικ και να μην διαλύσω τα νεύρα μου λέγοντας "γιατί" όταν για παράδειγμα μάυρισε η οθόνη με κόλλημα xserver και άντε να το φτιάξω. Για κάποιους θα φανεί εύκολο, αλλά δεν είναι έτσι για όλους. Και ειλικρινά κάποιες φορές ΔΕΝ είμαι διατεθιμένος να κάτσω να ψάχνω στο ιντερνετ πηγές μονο και μονο για να δω την επιφανεια εργασίας. Γυρίζω πάντα στα windows που μπορεί να μην είναι Linux, αλλά έστω μια δουλίτσα θα την κάνεις.

Αυτά. Απλά τα λέω μαζεμένα γιατί κι εγώ χρόνια κυνηγάω να κάνω μια .. αθόρυβη μετάβαση αλλά ποτέ δεν έφυγα χωρίς να χάσω και πολύτιμο χρόνο και με νεύρα...ΚΑι δυστυχώς ένας λόγος είναι και το KDE στο Ubuntu, που κατα τα άλλα συνέχεια το .. γυροφέρνω και το παλεύω.

Συνεχίζω ακάθεκτος να το ψάχνω αλλά πραγματικά κάποια πράγματα τα ΘΕΣ να είναι Plug n play. Δεν θα με πείραζε να έχει λιγότερο ζουμί ο desktop manager αρκεί να λειτουργεί και να μην τρελαίνομαι κάθε φορά που βλέπω μαύρη-άσπρη οθόνη μετά το Login και να περιμένει δουλειά...
Γνώσεις ⇛ Linux: Μαθαίνοντας καθημερινά.. ┃ Προγραμματισμός: Web ελάχιστα
Αγγλικά ⇛ Άριστα
Λειτουργικό ⇛ Linux Mint 10 32-bit
Προδιαγραφές ⇛ Intel Corei7 870 │ Gigabyte P55UD6 │ATI HD5850 │ DDR3 2x2GB 2200Mhz │ Crucial M4 128Gb │ HD Audio onboard │ Dell U2311H 23"
Άβαταρ μέλους
iraklisvel
babeTUX
babeTUX

Εκτύπωση

ΠροηγούμενηΕπόμενο

• ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ
    ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ
    ΠΡΟΒΟΛΕΣ
    ΣΥΓΓΡΑΦΕΑΣ

Επιστροφή στο Γενικά