Σύγκριση και συζήτηση για Gnome και KDE

...οδηγοί-προτάσεις-ιδέες-σχόλια για το forum, την κοινότητα, το ubuntu

Συντονιστής: Geochr

Σύγκριση: Gnome και KDE

Gnome
62
82%
KDE
14
18%

Σύνολο ψήφων : 76

Re: Σύγκριση και συζήτηση για Gnome και KDE

Δημοσίευσηαπό vagrale13 » 22 Ιούλ 2009, 02:14

Αφου υπαρχει εδω topic.....το postαρω εδω,
Βρηκα και αυτο για ψηφησμα.....
http://linux-vote.tk/
Απ'οτι φενετε....ειμαστε περισσοτεροι του Gnome :angel:
Desktop 1: Mint 13 Maya i386 / Ubuntu 14.10 Utopic Unicorn i386 (development branch)
CPU: AMD ATHLON II X2 215 │ RAM: 4026Mb │ Graphics Card: GeForce 210 512MB │ LG W2243S : 1920 x 1080
Desktop 2: Ubuntu 12.04 LTS Precise Pangoli i386
AMD Athlon 64 X2 5800+ │ 1024Mb │ nForce 7600 256MB (onboard) | 1024 x 768
Laptop : Sony Vaio VGN-N11m : Ubuntu 14.04Lts Trusty Tahr i386 (Mate desktop)

*Οδηγοί - How to - Tutorials σε Κατηγορίες
*Oδηγίες προς νεοεισερχόμενους σε forum ή linux
Άβαταρ μέλους
vagrale13
Freedom
Freedom

Launchpad: vagrale
IRC: vagrale13
Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό ftso » 21 Αύγ 2009, 00:46

vagrale13 έγραψε:Απ'οτι φενετε....ειμαστε περισσοτεροι του Gnome :angel:

Σε λίγο που το kde θα παίζει και σε windows να δούμε :roll:
Spoiler: show
Την είπα την κακία μου πάλι :lol:

Την άποψή μου την είπα πολλές φορές και βαριέμαι να τα επαναλάβω...
Αυτήν την ώρα τουλάχιστον :lol:

KDE FTW !!! :mrgreen:
Άβαταρ μέλους
ftso
Επίτιμο μέλος
Επίτιμο μέλος

IRC: ftso
Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό ftso » 21 Αύγ 2009, 00:53

headless έγραψε:Gnome,και μάλιστα όχι το "μπασταρδεμένο" gnome του ubuntu με τα ανακατωμένα μενού ,τις mono apps (tomboy,f-spot) κ.ο.κ.
Το vanilla gnome όπως το βλέπουμε στο debian.Αυτό ψηφίζω.

Τα βλέπω σκούρα τα πράγματα στο μέλλον για εσένα καθώς το ubuntu είναι αυτό που οδηγεί το gnome... :shifty:
Άβαταρ μέλους
ftso
Επίτιμο μέλος
Επίτιμο μέλος

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό filippos.xf » 21 Αύγ 2009, 01:03

Off topic:
ftso από τι βλέπω... για να κάνεις τόσα ποστ εσύ υποθέτω γύρισες δυναμικά στην συνηθισμένη καθημερινότητα ε; Φαντάζομαι έκανες διακοπές κτλ. :)
Πάντως όταν δημιούργησα αυτό το θέμα ήμουν σίγουρος ότι θα υπάρχει κάποια αντίσταση από την μεριά του KDE με εσένα. :P
Αν ψάξω μέσα στο φόρουμ για δικά σου ποστ πιστεύω ότι θα βρω πολλά στα οποία αναφέρεσαι στο KDE. :mrgreen:
filippos.xf
superbTUX
superbTUX

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό linuxman » 21 Αύγ 2009, 02:22

ftso έγραψε:
vagrale13 έγραψε:Απ'οτι φενετε....ειμαστε περισσοτεροι του Gnome :angel:

Σε λίγο που το kde θα παίζει και σε windows να δούμε :roll:
Την είπα την κακία μου πάλι :lol:

Την άποψή μου την είπα πολλές φορές και βαριέμαι να τα επαναλάβω...
Αυτήν την ώρα τουλάχιστον :lol:

KDE FTW !!! :mrgreen:

Άντε και σε ανώτερα , σε παράθυρα να το βάλουνε :lol: :lol: :lol: , και τι κατάλαβαν με αυτό , δεν βάζετε το ΚΔΕ στα εργαστήρια τον παραθύρων μπας και γράψουν εκεί καμία 200000 γραμμές κώδικά να γίνει καλό για τα παράθυρα :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
Που να παίξει έτσι , θα πάθει ζαλάδα με .exe αρχεία :mrgreen:
Οδηγίες προς Νεοεισερχόμενους
1 Γνώσεις Linux: Πολύ καλό ┃ Προγραμματισμού: Ικανοποιητικό ┃ Αγγλικών: Ικανοποιητικό
2 Linux Mint 17.1 Rebecca 3.13.0-37-generic 64bit (el_GR.UTF-8, X-Cinnamon cinnamon)
3 Intel Core i5-2310M CPU @ 2.10GHz ‖ RAM 3866 MiB ‖ Dell Inc. 0D7C51 - Dell Inc. Dell System Vostro 3750
4 Intel 2nd Generation Core Processor Family Integrated Graphics [8086:0116] {i915}
5 wlan0: Intel Centrino Wireless-N 1030 [Rainbow Peak] [8086:008a] (rev 34) ⋮ eth0: Realtek RTL8111/8168/8411 PCI Express Gigabit Ethernet Controller [10ec:8168] (rev 06)
http://www.greeklug.gr
Άβαταρ μέλους
linuxman
Επίτιμο μέλος
Επίτιμο μέλος

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό Wise_One » 21 Αύγ 2009, 12:08

Παρ' ότι ξεκίνησα με Kubuntu 7.04 κι ήμουν (όχι απόλυτα γιατί τότε δεν ήξερα και πολλά) ευχαριστημένος, όταν δοκίμασα το KDE4 απογοητεύτηκα. Είναι βαρύ κι αργό στο σύστημά μου. Όταν δούλεψα με Gnome, λάτρεψα την απλότητα και σταθερότητά του. Κατά καιρούς βάζω καμιά KDE διανομή στο desktop, στο λαπτοπ όμως το Gnome δε φεύγει...
How to program a metalhead?

BlogLast.fm
Γνώσεις ⇛ Linux: Μέτριο (φαντάζομαι) ┃ Προγραμματισμός: Java (στη σχολή) ┃ Αγγλικά: Proficiency (πριν λίγα χρόνια)
ΛειτουργικόUbuntu 9.04 64bit σε HP Pavilion dv6520ea
ΠροδιαγραφέςT71004GBIntel Χ3100 965GM 256-sharedHDA IntelWXGA BrightView 15.4"
Άβαταρ μέλους
Wise_One
babeTUX
babeTUX

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό ftso » 21 Αύγ 2009, 12:40

linuxman έγραψε:και τι κατάλαβαν με αυτό

δυο πράγματα για εμένα:
1)οι καλές εφαρμογές παίζουν παντού. Βλέπε firefox, vlc κ.α. :P
2)σωτηρία, καθώς σε όποιο pc και να κάτσω (είτε nt based, είτε *nix) θα είμαι στο ίδιο περιβάλλον με τα χαρακτηριστικά και την λειτουργία που έχω συνηθίσει και δεν μπορώ να αποχωριστώ ;)
Φαντάζεσαι να μην υπήρχε ff για win?

filippos.xf έγραψε:Πάντως όταν δημιούργησα αυτό το θέμα ήμουν σίγουρος ότι θα υπάρχει κάποια αντίσταση από την μεριά του KDE με εσένα. :P

Για να πω την αλήθεια, πολλές φορές είμαι λίγο υπερβολικός και "χτυπάω" επίτηδες με τις απαντήσεις μου. Οι λόγοι για αυτό διάφοροι αλλά χωρίς διάθεση fanboyσμού που έτσι υποθέτω φαίνεται :)

filippos.xf έγραψε:Αν ψάξω μέσα στο φόρουμ για δικά σου ποστ πιστεύω ότι θα βρω πολλά στα οποία αναφέρεσαι στο KDE. :mrgreen:

Όταν στο φόρουμ το 95+ % είναι για το gnome, κάποιος πρέπει να γράφει και για το kde :mrgreen:
Το αστείο είναι ότι μεγάλο μέρος σε αυτό το 95+ % του gnome είναι και δικό μου παρόλο που δεν έχω δουλέψει ποτέ gnome :lol:
Και για να μην πει κανένας ότι μιλάω χωρίς να δοκιμάζω... έχω παίξει με το gnome κατά καιρούς πειράζοντας κάθε του ρύθμιση και αλλάζοντάς του τα φώτα όπως και στο kde.
Άβαταρ μέλους
ftso
Επίτιμο μέλος
Επίτιμο μέλος

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό paschalis.m » 21 Αύγ 2009, 13:44

Παντως κατα την γνωμη μου το kde πλεον οδηγει τις εξελιξεις. εχει φυγει πολυ μπροστα απο το gnome, ενω η εκδοση kde 4.3 ειναι απλα τελεια. Επιπλεον ολες οι δημοφιλεις εφαρμογες εχουν περασει πλεον απο qt3 σε qt4 (βλ. amarok, kmess, vlc, opera, k3b κτλ).
Το gnome απο την αλλη δεν τολμαει σε κανενα επιπεδο. αυτο δεν ειναι απαραιτητα κακο.Απλα αν δεν κανει καποιες γεναιες αλλαγες, απλα θα ξεπεραστει με τον καιρο. Αν και το gnome3 ακουγεται αρκετα υποσχομενο.

Παρεπιπτοντως το kubuntu παντα μου εδινε μια αισθηση προχειροτητας. Σε αντιθεση με το ubuntu που ειναι προσεγμενο σε ολα του, το kubuntu μου βγαζει ερασιτεχνισμο. Προσωπικες καθαρα αποψεις τα παραπανω, απλα νομιζω οτι υπαρχουν και καλυτερες kde διανομες.
Καλα για το δε xubuntu δεν υπαρχουν λογια. Το εχουν υποβαθμισει πληρως.
Εικόνα
Άβαταρ μέλους
paschalis.m
punkTUX
punkTUX

IRC: paschalis
Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό linuxman » 21 Αύγ 2009, 13:59

paschalis.m έγραψε:Παντως κατα την γνωμη μου το kde πλεον οδηγει τις εξελιξεις. εχει φυγει πολυ μπροστα απο το gnome, ενω η εκδοση kde 4.3 ειναι απλα τελεια. Επιπλεον ολες οι δημοφιλεις εφαρμογες εχουν περασει πλεον απο qt3 σε qt4 (βλ. amarok, kmess, vlc, opera, k3b κτλ).
Το gnome απο την αλλη δεν τολμαει σε κανενα επιπεδο. αυτο δεν ειναι απαραιτητα κακο.Απλα αν δεν κανει καποιες γεναιες αλλαγες, απλα θα ξεπεραστει με τον καιρο. Αν και το gnome3 ακουγεται αρκετα υποσχομενο.

Παρεπιπτοντως το kubuntu παντα μου εδινε μια αισθηση προχειροτητας. Σε αντιθεση με το ubuntu που ειναι προσεγμενο σε ολα του, το kubuntu μου βγαζει ερασιτεχνισμο. Προσωπικες καθαρα αποψεις τα παραπανω, απλα νομιζω οτι υπαρχουν και καλυτερες kde διανομες.
Καλα για το δε xubuntu δεν υπαρχουν λογια. Το εχουν υποβαθμισει πληρως.

Μπορεί να είναι και έτσι , το καλό αργεί .
Επιλογή το QT γενικά για μένα ήτανε λάθος , επιλογή mysql για βάση δεδομένον και αυτό λάθος .
Gnome μπορεί να αργεί άλλα καλό πράγμα αργεί :mrgreen: , το KDE πήγε αρκετά μπροστά και ? Ακούμε ότι θα το βάλουν και στα παράθυρα έλεος :evil:
Να βάζεις το γραφικό περιβάλλον από Linux διανομές σε παράθυρα αυτό είναι τραβηγμένο αρκετά .
Δεν τολμά αλλαγές ;
Ουσία είναι να είναι σταθερό και εύχρηστο στο απλό χρήστη και ουσία είναι ότι μπορεί να αργεί να ενσωματώσει κάποιες νέες λειτουργίες άλλο αυτό καλό είναι έτσι θα βγει κάτι πολύ καλό .
Όχι εκδώσεις 4.1 ,4.2 και τώρα 4.3 στις προηγούμενες έχουν πάθει ζαλάδα από σκαλωμένες εφαρμογές .
Τελικά ας γίνει και το ένα και το άλλο δεν έχω πρόβλημα να έχει επιλογή στην τελική ο χρήστης και να ξέρει ότι έχει να διαλέξει τι θέλει .
Οδηγίες προς Νεοεισερχόμενους
1 Γνώσεις Linux: Πολύ καλό ┃ Προγραμματισμού: Ικανοποιητικό ┃ Αγγλικών: Ικανοποιητικό
2 Linux Mint 17.1 Rebecca 3.13.0-37-generic 64bit (el_GR.UTF-8, X-Cinnamon cinnamon)
3 Intel Core i5-2310M CPU @ 2.10GHz ‖ RAM 3866 MiB ‖ Dell Inc. 0D7C51 - Dell Inc. Dell System Vostro 3750
4 Intel 2nd Generation Core Processor Family Integrated Graphics [8086:0116] {i915}
5 wlan0: Intel Centrino Wireless-N 1030 [Rainbow Peak] [8086:008a] (rev 34) ⋮ eth0: Realtek RTL8111/8168/8411 PCI Express Gigabit Ethernet Controller [10ec:8168] (rev 06)
http://www.greeklug.gr
Άβαταρ μέλους
linuxman
Επίτιμο μέλος
Επίτιμο μέλος

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό paschalis.m » 21 Αύγ 2009, 14:08

Αν με ρωτας προτειμω την αργη και χωρις πολλες εξαρσεις αναπτυξη του gnome. Μαρεσει ετσι οπως ειναι απλο και χωρις πολλα πολλα. Απλα φοβαμαι οτι θα ξεπεραστει.
Επισης να πω οτι, αλλο το gnome του ubuntu και αλλο το gnome των αλλων διανομων. Μερα με την νυχτα. Ενω σε ubuntu ειναι σταθερο, σε αλλες διανομες που τρεχει χωρις τα διαφορα patch του ubuntu ειναι buggy.
Εικόνα
Άβαταρ μέλους
paschalis.m
punkTUX
punkTUX

IRC: paschalis
Εκτύπωση

ΠροηγούμενηΕπόμενο

Επιστροφή στο Γενικά