Συντονιστής: Geochr

rizitis έγραψε:
[...]
Προτείνω να μεταφέρουμε και εκεί τους οδηγούς που υπάρχουν στο φόρουμ. Δεν ξέρω όμως ποιος είναι ο καλύτερο τρόπος για να γίνει αυτό. Ίσως το κάθε μέλος που έχει φτιάξει ένα οδηγό θα ήταν καλύτερα να τον μεταφέρει και εκεί ή αν αυτό δεν είναι εφικτό λόγο έλλειψης χρόνου σε κάποιους, να αναλάβουμε 2-3 άτομα να το κάνουμε αυτό. Εγώ αν συμφωνείται ότι πρέπει να γίνει αυτό μπορώ να βοηθήσω.
[...]

sparus έγραψε:Το: ΓΕΝΈΘΛΙΑ στην αρχική σελίδα δε χρειάζεται τόνο αφού είναι κεφαλαία. Μικρό το κακό αλλά αφού το είδα είπα να το πω.

rizitis έγραψε:
Προτείνω να μεταφέρουμε και εκεί τους οδηγούς που υπάρχουν στο φόρουμ. Δεν ξέρω όμως ποιος είναι ο καλύτερο τρόπος για να γίνει αυτό. Ίσως το κάθε μέλος που έχει φτιάξει ένα οδηγό θα ήταν καλύτερα να τον μεταφέρει και εκεί ή αν αυτό δεν είναι εφικτό λόγο έλλειψης χρόνου σε κάποιους, να αναλάβουμε 2-3 άτομα να το κάνουμε αυτό. Εγώ αν συμφωνείται ότι πρέπει να γίνει αυτό μπορώ να βοηθήσω.

Dimitris έγραψε:
YΓ. 2: Ίσως να ξεκινούσαμε καινούριο θέμα για αυτή τη συζήτηση;

chazisop έγραψε:έτσι πιστεύω θα κάνουμε το ubuntu πιο φιλικό στο μέσο χρήστη

Dimitris έγραψε: Δεν καταλαβαίνω γιατι μιλάμε πάντα για μέσο χρήστη. Ποια η διαφορά να πω πήγαινε Εφαρμογες > Βοηθηματα > Τερματικό και γράψε sudo apt-get install blah από το να πω πήγαινε στο Εφαρμογές > Προσθαφαίρεση προγραμματων κλπ κλπ. Γιατί θέλουμε συνέχεια να υποβαθμίζουμε το χρήστη; Ο χρήστης μυαλό δεν έχει να διαβάσει; Θα καταντήσουμε δηλαδή σαν τα ακατονόμαστα;

Γιώργος Φιωτάκης έγραψε:Dimitris έγραψε: Δεν καταλαβαίνω γιατι μιλάμε πάντα για μέσο χρήστη. Ποια η διαφορά να πω πήγαινε Εφαρμογες > Βοηθηματα > Τερματικό και γράψε sudo apt-get install blah από το να πω πήγαινε στο Εφαρμογές > Προσθαφαίρεση προγραμματων κλπ κλπ. Γιατί θέλουμε συνέχεια να υποβαθμίζουμε το χρήστη; Ο χρήστης μυαλό δεν έχει να διαβάσει; Θα καταντήσουμε δηλαδή σαν τα ακατονόμαστα;
Η βασική διαφορά είναι ότι ο μέσος χρήστης καταλαβαίνει το δεύτερο αλλά όχι το πρώτο, απλά το αντιγράφει χωρίς να το καταλαβαίνει. Αν ο χρήστης θέλει να διαβάσει, τότε θα διαβάσει και θα μάθει.. η συντριπτική πλειοψηφία όμως ΔΕΝ θέλει να διαβάσει, θέλει απλά να χρησιμοποιήσει τον υπολογιστή. Καλό είναι να υπάρχουν οι οδηγίες για το πως μπορεί να γίνει κάτι μέσα από τερματικό και γενικότερα η ενθάρυνση του μέσου χρήστη για να μάθει τι είναι και τι κάνει το τερματικό, αλλά αφού η συντριπτική πλειοψηφία έχει μάθει να λειτουργεί σε γραφικό περιβάλλον, αν επιχειρήσεις να τους αλλάξεις νοοτροπία το πρώτο πράγμα που θα ακούσεις είναι «ώραίο το linux αλλά δύσκολο μωρέ, στα windows είναι πιο απλό...»
Εν κατακλείδι, όλοι γοητεύονται από την «ελευθερία» και την «ασφάλεια» αλλά αν πας να τους ξεβολέψεις τους χάνεις... οπότε λύσε το πρόβλημα τους απλά και κατανοητά με ένα τρόπο που καταλαβαίνουν σε γενικές γραμμές και μετά δώσε τους και την δυνατότητα να μάθουν πιο πολλά.
εδώ συμφωνώ , ναι πρέπει , αυτό είναι το λεγόμενο documentation - τεκμηρίωση που λείπει .έγραψε:Καλό είναι να υπάρχουν οι οδηγίες για το πως μπορεί να γίνει κάτι μέσα από τερματικό και γενικότερα η ενθάρυνση του μέσου χρήστη για να μάθει τι είναι και τι κάνει το τερματικό