konnn έγραψε:
Επίσης (για τα δικά μας), κακά τα ψέματα η διανομή μας εξαρτάται από μια εταιρεία, ό,τι και να σημαίνει αυτό.'Η το ανεχόμαστε ή αναλαμβάνουμε μόνοι μας. Τόσο καιρό δε το γνωρίζαμε ή δε γνωρίζαμε την έννοια της εταιρίας.
Η ύπαρξη μιας ή περισσοτέρων εταιριών πίσω από μια διανομή είναι μια επιλογή, και γίνεται έτσι στις πιο δημοφιλείς διανομές. Για παράδειγμα, Fedora και OpenSUSE. Πριν από πολλά πολλά χρόνια χρησιμοποιούσα Fedora και τότε η RedHat δεν είχε σημαντική ανάμιξη με τη διανομή. Και είχε ως αποτέλεσμα να μεταβώ στο Ubuntu.
Αυτό που έχει νόημα για μας είναι η τοπική κοινότητα μας Ubuntu-gr, που κάνει εξαιρετικό έργο.
Από την Canonical λαμβάνουμε το χρόνο
1. δύο δωρεάν βιβλία για Ubuntu που πάνε σε χώρο της επιλογής μας (δεν έλαβα επιβεβαίωση ότι τα λάβαμε φέτος)
2. 400 CD κάθε εξάμηνο (επιλογή μεταξύ Desktop, Kubuntu και νομίζω και Server) (λάβαμε πρόσφατα για 11.04)
Ως μέλη κοινότητας κάναμε αίτηση και
1. Τρία μέλη (alkisg, the_eye, simosx) είμαστε Ubuntu Members, που σημαίνει ότι λαμβάνουμε συνδρομή στο περιοδικό Linux Weekly News (lwn.net)
Κάθε έξι μήνες γίνεται το συνέδριο Ubuntu Developer Summit, και προσκαλούνται 600 άτομα, εργαζόμενοι από την Canonical (νομίζω γύρω στα 350 άτομα) και ενεργά μέλη της κοινότητας Ubuntu. Οι αποφάσεις για το Ubuntu λαμβάνονται στο UDS, από τους συμμετέχοντες.
Τι γίνεται με τις άλλες διανομές; Λαμβάνουν υλικό (CD, πανώ, κτλ) από τις αντίστοιχες εταιρίες. Ακόμα, χρηματοδοτούνται ταξίδια/διανομή για την προβολή της διανομής. Τέτοια χρηματοδότηση δε νομίζω να έχουμε λάβει ακόμα ως κοιντότητα Ubuntu-gr. Είναι εντάξει να υπάρχει υποστήριξη από εταιρίες.