sotos21 έγραψε:αλήθεια που τον βρίσκω να τον τεστάρω και στην 12.04
kernel mainline ppa:
http://kernel.ubuntu.com/~kernel-ppa/mainline/
http://kernel.ubuntu.com/~kernel-ppa/ma ... 4-quantal/
Συντονιστής: Geochr
sotos21 έγραψε:αλήθεια που τον βρίσκω να τον τεστάρω και στην 12.04
sotos21 έγραψε:κριβώς το ίδιο έχω και εγώ Σίμο με ανοικτούς οδηγούς, γιατί με τους κλειστούς είναι η μέρα με την νύκτα, διπλάσια χρήση ram(σε browsing τριπλάσια), υπερδιπλάσια χρήση cpu, έχουν σαν αποτέλεσμα 15 βαθμούς διαφορά θερμοκρασίας, ανάμεσα σε unity 3d με 2d(με τους κλειστούς πάντα), κάνοντας την ίδια χρήση, μη πω για την ταχύτητα απόκρισης.
toumbo έγραψε:Θα φανεί χαζό... Γιατί δεν βάζεις και τα παραθύρια μαζί αφού με το linux ζορίζεσαι...
jennie έγραψε:@ktogias
Κι εγώ κάπως έτσι αισθάνομαι. Η ειρωνεία είναι ότι προσαρμόσανε το γραφικό περιβάλλον στις μικρές οθόνες των λάπτοπ, νέτμπουκ και ταμπλετών, αλλά ξέχασαν να προσαρμόσουν και τις απαιτήσεις του λειτουργικού στις χαμηλές επεξεργαστικές δυνατότητες τους.
Προσωπικά, θέλω να πιστεύω ότι σε κανά δυο χρόνια ακόμη θα φτιάξουν τα πράγματα. Μόνο και μόνο επειδή το ίδιο έγινε και με το πέρασμα από τα Βίστα στα 7, ή από το KDE 4.0 στο σημερινό KDE. Κάπου διάβασα πρόσφατα ότι και η μετάβαση στο MacOSX ήταν εξίσου επίπονη για τους χρήστες. Φαίνεται ότι οι "μεγάλες" αλλαγές στα λειτουργικά χρειάζονται, για να στρώσουν, 2-3 χρόνια εφαρμογής στου κασίδη το κεφάλι. Απλά εγώ βαριέμαι να γίνομαι κάθε φορά πειραματόζωο. Το 2007 παράτησα τα παράθυρα, μεταξύ άλλων και για να μη γίνω πειραματόζωο των Βίστα. Αλλά τώρα δεν είμαι πάλι διατεθειμένη να μάθω καινούριο λειτουργικό ή περιβάλλον. Ιδίως εφόσον βλέπω πως, ό,τι κι αν διαλέξω, πάλι θα το ξαναπεράσω αυτό το ζόρι, όταν κάποια στιγμή γίνουν "μεγάλες" αλλαγές. Τι κάνω λοιπόν; Ακόμη δεν έχω κατασταλάξει.
jennie έγραψε:
Παρεμπιπτόντως, το mate/cinnamon είναι το αντίστοιχο του να κάνεις υποβάθμιση σε XP την εποχή των βίστα, μέχρι να βγάλει η ΜΣ καινούριο λειτουργικό; Σε κάθε περίπτωση, μου κέντρισες την περιέργεια για να τα δοκιμάσω.
pc_magas έγραψε:Γενικά το unity και στο teilam τρώει κράξιμο.
Πρoσωπικά έχω συνηθήσει το gnome fallback session χωρίς τα effects. Τώρα με 2gb μνήμη ρολάρω άνετα. Όσο για netbook τα περιβάλλοντα τα αλλάζω σαν τα πουκάμισα το fluxbox δεν με έχει απογοητεύσει ποτέ που το χρησιμοποιώ παράλληλα με το gnome3 fallback session χωρίς τα εφέ (λόγο gma500). To mate στο ubuntu μου κάνει λίγα νερά όπως του να μου βάζει apps όπου δεν είναι του gnome (σπαστικό να βλέπεις 2 calculators)...
Ακόμη από το gnome3 του λείπει η αίσθηση της Πλαστελίνης όπου είχε το gnome2 (πχ να βάζεις όσες μπάρες θες να προσθαφαιρείς με δεξί κλικ τα applets να μετακινείς την θέση των applet όπου γουστάρεις) Επίσης στην πλαϊνή μπάρα του unity γιατί να μην μπορείς να την βάζεις κάτω η δεξιά ή αριστερά ?
Γιώργος Φιωτάκης έγραψε:Καλό είναι να υποστηρίζεις όσο πιο παλιά τεχνολογία γίνεται αλλά όταν οι δυνατότητες αυξάνονται με γεωμετρική πρόοδο δεν είναι εφικτό να συνεχίζεις την υποστήριξη της με κόστος να μείνεις πίσω για χάρη της.
Γιώργος Φιωτάκης έγραψε:
Στο πρώτο μηχάνημα η αλήθεια είναι ότι δεν κατάφερα ούτε καν να τρέξω gnome shell ή unity, είτε σε 32, είτε σε 64bit.
Λογικό και επόμενο θα μου πείτε, η κάρτα γραφικών που έχει είναι ανεπαρκής για κάτι τέτοιο. Ακόμα και το XFCE χωρίς πολλά φρου-φρου κι αρώματα δεν είναι τόσο ελαφρύ όσο ήταν παλιότερα. Ούτε και το mate όμως δεν τα κατάφερε τόσο καλά όταν το είχα δοκιμάσει (και ίσως το αδικώ τώρα γιατί ήταν σε πολύ αρχικό στάδιο τότε).
Το ίδιο μηχάνημα πετούσε με την 7.4 και μέχρι την 8.10. από εκείνο το σημείο και μετά άρχισε να δείχνει την ηλικία του...
Το netbook το πήρα τον προ-περασμένο Σπτέμβρη. Το pc της τηλεόρασης τρο-περασμένα χριστούγεννα. Είναι και τα 2 λιγότερο από 2 χρόνων... Ο desktop με τον Athlon είναι του 2007... περίπου 5ετία Από πότε παλιόνουν τόσο γρήγορα οι υπολογιστές; Θες να μου πεις ότι το Ubuntu θέλει να με κάνει να αλλάζω κάθε 1,5 - 2 χρόνια υπολογιστή; Ευχαριστώ, δεν θα πάρω αν είναι έτσι... Αυτός ήταν ένας από τους λόγους που έφυγα από τα windows στα τέλη της δεκαετίας του 90. Θέλω λογισμικό που να είναι αποδοτικό, σε αδύνατο h/w να μπορείς να κάνει 5 δουλειές σαν άνθρωπος και στο πιο τελευταίο και γρήγορο να πετάει και να αφήνει ήσυχη τη cpu για χρήση σε βαριές εφαρμογές που προσομοιώνουν το σύμπαν ή αποκωδικοποιούν το ανθρώπινο DNA, οτιδήποτε τεσπα που μου είναι χρήσιμο... όχι παντως να μου καταναλώνουν 10% και βάλε της cpu απλά για να δείξουν εικονίδια και πλαίσια αναζήτησης.nick_gr7 έγραψε:Δηλαδή εάν έχουμε παλιά μηχανήματα δοκιμάζουμε κάτι που είναι διαφορετικό.Τόσα GUI υπάρχουν δεν υπάρχει μόνο το gnome shell ή μόνο unity.