Κάνω μια τελευταία προσπάθεια για να γίνουν κατανοητές οι θέσεις μας... Ειδάλλως τα ξαναλέμε σε 3-4 χρόνια όταν θα μας πείτε "είχατε δίκιο τότε για τη δημιουργία Συμβουλίου"... Scripta manent φίλοι μου, τα γραπτά θα μείνουν για να σας τα θυμίσουμε έπειτα από 3-4 χρόνια, όταν θα έχουμε χάσει τη μπάλα...
Κατ' αρχάς κανείς δεν μίλησε για καρέκλες και αρχηγίες και σας παρακαλώ να μην μας συγκρίνετε με τον Hellug γιατί μου έρχεται μια αναγούλα...
Αυτό που προτείναμε είναι να λαμβάνονται αποφάσεις από τα δραστήρια μέλη της κοινότητας οι οποίες θα κοινοποιούνται στα υπόλοιπα μέλη προς συζήτηση και λήψη της τελικής απόφασης... Έτσι θα είμαστε πιο δυναμικοί και πιο ευέλικτοι... Όταν θα προκύπτει ένα σοβαρό ζήτημα θα ξέρουμε πως να το επιλύσουμε, πως να το αντιμετωπίσουμε και δεν θα παίζουμε την "κολοκυθιά" όπως γίνεται τώρα, ψάχνοντας (συνήθως μάταια) τον υπεύθυνο ή τον αρμόδιο να μας βοηθήσει.
Οι καρέκλες δεν μας ενδιαφέρουν... Εάν μας ενδιέφεραν θα αναζητούσαμε άλλη ασχολία η οποία θα ήταν και κερδοφόρα...
Επίσης στο ζήτημα της μεριτοκρατείας που δεν αρέσει σε μερικούς: Τι νομίζετε ότι έχουμε τώρα; Μεριτοκρατεία δεν έχουμε;
Για τον Ubuntu server στο Πανεπιστήριο Πάτρας την μεριτοκρατεία δεν την έχει ο ktogias; Εάν θέλεις πρόσβαση σε λειτουργίες του ubuntu-gr.org από αυτόν δεν θα το ζητήσεις; Και φυσικά θα κρίνει ο ίδιος του εάν είσαι αξιόπιστο μέλος της κοινότητας για να σου δώσει τις λειτουργίες που ζητάς... Άρα ο ktogias δεν αποφασίζει μεριτοκρατικά; Είδατε πουθενά να κοινοποιεί στην κοινότητα πχ "παιδιά ο τάδε ζητάει πρόσβαση στον server, να του τη δώσω;"
Ή μήπως εδώ στο forum δεν λειτουργούμε μεριτοκρατικά; Τα μέλη προτείνουν το κάθετι αλλά τις τελικές αποφάσεις για το αν υλοποιηθεί το κρίνουν οι διαχειριστές/συντονιστές... Αυτό δεν είναι μεριτοκρατεία;
Άρα που κολλάμε; Δεν έχουμε πρόθεση να αλλάξουμε κάτι... Απλώς προσπαθούμε να ενώσουμε όλο αυτό το "συνοθύλευμα" από μεριτοκράτες σε ένα ενιαίο συμβούλιο ώστε να μην παίζουμε το "σκουριασμένο τηλέφωνο".
Θέλεις κάτι να προτείνεις για το καλό της κοινότητας και δεν ξέρεις που να απευθυνθείς... Γράφεις στον έναν, σου λέει δεν είμαι εγώ αρμόδιος, αρμόδιος είναι ο τάδε, γράφεις στον τάδε και είτε είναι εξαφανισμένος, είτε δεν είναι ενεργό μέλος του forum και συχνάζει στο irc κλπ, κλπ, κλπ μέχρι που στο τέλος λες "άει σιχτίρ, εγώ τι ζόρι τραβάω και ασχολούμαι, ας το κάνει κάποιος άλλος"...
Λέτε μερικοί ότι το συμβούλιο θα προκαλέσει γραφειοκρατία... Μα χειρότερη γραφειοκρατία απ' ότι είναι τώρα δεν γίνεται... Για να κάνεις μια πρόταση πρέπει να ψάξεις 3-4 διαφορετικά άτομα σε 3-4 διαφορετικά μέσα επικοινωνίας (forum, λίστα, irc, mail)...
Ενώ εάν υπάρχει το Συμβούλιο και ο καθένας έχει τις αρμοδιότητές του, το κάθε μέλος της κοινότητας θα γνωρίζει που να απευθυνθεί άμεσα, χωρίς να αρχίσει το "σαφάρι" της αναζήτησης του αρμόδιου...
Γι' αυτό σκεφτείτε το καλύτερα, διαβάστε προσεκτικά τις προτάσεις που κάνουν o ilpara και ο simox και μετά κρίνετε... Μην τα βάζουμε όλα σε ένα καζάνι με την ταμπέλια της εξουσίας και είμαστε αρνητικοί...