Νομική Υπόσταση/Ομάδα Διοίκησης (περί Συμβουλίου Ubuntu-Gr)

...οδηγοί-προτάσεις-ιδέες-σχόλια για το forum, την κοινότητα, το ubuntu

Συντονιστής: Geochr

Re: "Νομική Υπόσταση / Ομάδα Διοίκησης"

Δημοσίευσηαπό atermon » 17 Απρ 2009, 17:48

Να σας θυμίσω τον "κώδικα συμπεριφοράς - Code of conduct" του Ubuntu, τον οποίο έχω υπογράψει και αποδέχομαι ως πλαίσιο. Να τον μεταφράσουμε και θέσουμε ως προϋπόθεση συμμετοχής στο άτυπο συμβούλιο; Επίσης να θέσω στη διάθεση της κοινότητας τη νομική υπόσταση της λέσχης φίλων ανοιχτού λογισμικού Κοζάνης. Διαβάστε αν θέλετε τους σκοπούς και στόχους,

Περί Δημοκρατίας:
Συχνά η πλειοψηφία λειτουργεί εις βάρος των μειοψηφιών και αυτό προσωπικά με προβληματίζει.
<Οδηγίες προς νεοεισερχόμενους> | <Οδηγοί χρήσης>
DEBIAN "Sid" 32bit σε Sony VAIO VGN-FE11S
Intel T2400(1,83 GHz) │ 2GB DDR2 │ NVIDIA GeForce Go 7400 │Intel 3945ABG │Intel 82801G(ICH7 Family) │ TFT 15.4" WXGA
Άβαταρ μέλους
atermon
seniorTUX
seniorTUX

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό sokoban4ever » 17 Απρ 2009, 19:10

atermon έγραψε:
Περί Δημοκρατίας:
Συχνά η πλειοψηφία λειτουργεί εις βάρος των μειοψηφιών και αυτό προσωπικά με προβληματίζει.

Καλά αυτά με την Κοζάνη και το code of conduct .. ok μέσα αλλά :
Off topic:
Περι σύγχυσης και προβληματισμών:
Πάντα η μειοψηφία έχει την τάση να δημιουργεί σύγχυση για το ποιος λειτουργεί εις βάρος του άλλου
ώστε να είναι καλά και πειθήνια πρόβατα... και να μην εξεγείρονται.. οι πλειοψηφίες.
Έτσι λοιπόν η αυτό που ισχύει είναι ότι η μειοψηφία λειτουργεί εις βάρος τις πλειοψηφίας.

Νομίζω ότι είναι αυτονόητο.
Το αντίθετο βεβαίως και υπάρχει αλλά το να το αναφέρουμε έτσι απλά δεν νομίζω να λύνει τίποτα.
Μια φιλοσοφική προσέγγιση θα έβγαζε καλιστα τον αντίθετο συλλογισμό αλλά επειδή υπάρχει η διαλεκτική στην φιλοσοφία
είναι δυνατόν να ισχύουν και τα δύο ταυτόχρονα(κατι σαν γινκ -γιανκ για όσους δεν σκαμπάζουν).
Το λάθος με τους φιλοσοφικούς στοχασμούς όταν στερούνται πολιτικής (ναι πολιτικής συνείδησης και κατέυθυνσης)
είναι ότι προκαλούν σύγχυση και χάος (βλέπε FUD).
Αν θέλει να μιλάει κάποιος σοβαρά φιλοσοφικά για κάποιο πολιτικό θέμα θα πρέπει να ξεκαθαρίσει την θέση του (έστω κάπως)
Αυτό το μεταμοντέρνο στύλ του τύπου μου αρέσει ο ναζισμός ,η αναρχία, το κκε , το πασόκ , ψηφίζω τάδε ,3 λαλούν και 2 χορέυουν και απορώ γιατί κάποιοι λένε ότι θέλουμε αλλαγές ... είναι τελείως απαράδεκτο και πέρα από μερικά αστειάκια η κάποιες καταστάσεις δεν έχει κανένα νόημα παρα μόνο να προκαλέσει σύγχηση και άλλα πολλά.
Έτσι λοιπόν η φιλοσοφία χωρίς πολιτική γίνεται άνετα μία βλακεία ανούσια (ιδεαλιστική ακους εκεί η ιδέα έβγαλε την ύλη κουνια που μας κούναγε... τσ τσ)
ενώ η πολιτική είναι άλλο θέμα (έχει και αυτή ανάγκη την φιλοσοφία της (στρατηγική κλπ ).
Το αν η δημοκρατία μπάζει νερά σε καμία περίπτωση δεν σημαίνει ότι η ολιγαρχία είναι καλύτερη.
Απο τα 'δοκιμασμένα" πολιτέυματα η δημοκρατία είναι το ποιό πολύ διαστρεβλωμένο και όχι τυχαία.
Λοιπόν όσοι την κατηγορούν την δημοκρατία οφείλουν κατα την γνώμη να έχουν κατι να πούν και όχι απλά προβληματισμούς.

Έτσι λοιπόν σκέφτομαι ότι άμα κάποιοι έχουν αμφιβολίες για την δημοκρατία (το οποίο είναι απόλυτα υγιές και θεμιτό σε γενικές γραμμές)
καλύτερα να μην πετάνε ανούσιες σπόντες κατά τις δημοκρατίας εκτός και εαν έχουν κάτι να προτείνουν της προκοπής που να μην έρχεται σε αντίθεση με την ενεργή συμμετοχή των πολλών μελών του forum!!!
Αν έχει κάποιος προβληματισμούς καλό θα είναι να τους αναπτύξει δεν είναι ανάγκη να δηλώνει τα προσωπικά του προβλήματα έτσι ξερά και σκέτα
εκτός και εαν υπάρχει κάποιος λόγος η σκοπός...
Δεν θέλουμε σύγχηση και πολλά (ίσως και με σκοπιμότητα) μπλά-μπλά πιστέυω λίγο πολύ όλοι εδώ
Να υιοθετήσουμε αμεσοδημοκρατικές μεθόδους για όλες τις εκπροσωπήσεις και να δώσουμε 100% πρόσβαση στον διάλογο εδώ σε όλα τα μέλη του forum.

Μην κάτσουμε να λέμε αλαμπουρνέζικα ,σύντομα να δώσουμε 100% πρόσβαση σε όλους στον διάλογο και 100% πλήρη ανακλησιμότητα του εκάστοτε για υποθέσεις εκπροσώπησης και (ενδεχομένως)εξωτερικών δραστηριοτήτων ανά πάσα στιγμή συμπεριλαμβανομένου και του εαυτού μου.
Στην πορεία θα το βελτιώσουμε εάν και εφόσον κρίνουμε ότι χρειαστεί.

Απλά , έξυπνα, και ανοιχτά όπως το opensource και το linux ;)

Με αγάπη
Θέλουμε και μπορούμε να έχουμε μια καλύτερη ζωή και όσο θα ζούμε θα προσπαθούμε να την αποκτήσουμε ακόμα και αν πεθάνουμε προσπαθώντας, και αν κάποια στιγμή λιγίσουμε έχουμε το επίπεδο να πούμε κουράστηκα λίγο να ,να ξαποστάσουμε , ώστε να συνεχίσουμε πάλι δυνατοί ξανά.

Μήνυμα με αγάπη και αληλλεγγύη σε όλους τους ανθρώπους από όλους τους λαούς , ιδίως του Ελληνικού.
Άβαταρ μέλους
sokoban4ever
Επίτιμο μέλος
Επίτιμο μέλος

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό atermon » 18 Απρ 2009, 11:50

sokoban4ever έγραψε:Περι σύγχυσης και προβληματισμών:
Πάντα η μειοψηφία έχει την τάση να δημιουργεί σύγχυση για το ποιος λειτουργεί εις βάρος του άλλου
ώστε να είναι καλά και πειθήνια πρόβατα... και να μην εξεγείρονται.. οι πλειοψηφίες.
Έτσι λοιπόν η αυτό που ισχύει είναι ότι η μειοψηφία λειτουργεί εις βάρος τις πλειοψηφίας.
Νομίζω ότι είναι αυτονόητο.
Το αντίθετο βεβαίως και υπάρχει αλλά το να το αναφέρουμε έτσι απλά δεν νομίζω να λύνει τίποτα.
Μια φιλοσοφική προσέγγιση θα έβγαζε καλιστα τον αντίθετο συλλογισμό αλλά επειδή υπάρχει η διαλεκτική στην φιλοσοφία
είναι δυνατόν να ισχύουν και τα δύο ταυτόχρονα(κατι σαν γινκ -γιανκ για όσους δεν σκαμπάζουν).

Δεν μίλησα για τη μειοψηφία, αλλά για μειοψηφίες.
Έχεις το μοντέλο της μπουρζουαζίας, της μεσαίας τάξης και του προλεταριάτου -κοινώς πλέμπας- κατά νου; Το αποδέχεσαι; Είσαι χειραγωγημένος; Θέλεις να αλλάξεις τον κόσμο ή να βελτιώσεις τη θέση σου μέσα σε αυτόν ως έχει;
sokoban4ever έγραψε:Το λάθος με τους φιλοσοφικούς στοχασμούς όταν στερούνται πολιτικής (ναι πολιτικής συνείδησης και κατέυθυνσης)
είναι ότι προκαλούν σύγχυση και χάος (βλέπε FUD).

Καλό αγώνα και με τη νίκη. Χαιρετίσματα στην εξουσία. Το χάος, η εντροπία επιφέρει τάξη άμα λάχει.
sokoban4ever έγραψε:Αν θέλει να μιλάει κάποιος σοβαρά φιλοσοφικά για κάποιο πολιτικό θέμα θα πρέπει να ξεκαθαρίσει την θέση του (έστω κάπως)
Αυτό το μεταμοντέρνο στύλ του τύπου μου αρέσει ο ναζισμός ,η αναρχία, το κκε , το πασόκ , ψηφίζω τάδε ,3 λαλούν και 2 χορέυουν και απορώ γιατί κάποιοι λένε ότι θέλουμε αλλαγές ... είναι τελείως απαράδεκτο και πέρα από μερικά αστειάκια η κάποιες καταστάσεις δεν έχει κανένα νόημα παρα μόνο να προκαλέσει σύγχηση και άλλα πολλά.

Θέλεις τώρα να αναφερθώ στο κίνημα του μεταμοντερνισμού, ντάντα, φουτουρισμού, τω καταστασιακών και της αβάντ γκάρντ; Βαριέμαι και δεν είμαι στο κατάλληλο φόρουμ. Ξέρεις ότι οι τεχνολογικές επαναστάσεις προκαλούν τις κοινωνικές και συνήθως όχι αναίμακτα; Αυτό μπορείς να το αποφύγεις; Εδώ σε θέλω. Για να μιλήσει κάποιος φιλοσοφικά απαιτείται μεγάλο υπόβαθρο και δεν νομίζω ότι το έχω. Καταθέτω σκέψεις και απόψεις (σου θυμίζω την ατάκα του "φασίστα" dirty Harry: Οι απόψεις είναι σαν τις κω.....πίδες, όλοι έχουν από μία). Τόσο σημαντική είναι και η άποψή μου.
sokoban4ever έγραψε:Το αν η δημοκρατία μπάζει νερά σε καμία περίπτωση δεν σημαίνει ότι η ολιγαρχία είναι καλύτερη.
Απο τα 'δοκιμασμένα" πολιτέυματα η δημοκρατία είναι το ποιό πολύ διαστρεβλωμένο και όχι τυχαία.
Λοιπόν όσοι την κατηγορούν την δημοκρατία οφείλουν κατα την γνώμη να έχουν κατι να πούν και όχι απλά προβληματισμούς.
Έτσι λοιπόν σκέφτομαι ότι άμα κάποιοι έχουν αμφιβολίες για την δημοκρατία (το οποίο είναι απόλυτα υγιές και θεμιτό σε γενικές γραμμές)
καλύτερα να μην πετάνε ανούσιες σπόντες κατά τις δημοκρατίας εκτός και εαν έχουν κάτι να προτείνουν της προκοπής που να μην έρχεται σε αντίθεση με την ενεργή συμμετοχή των πολλών μελών του forum!!!

Αυτά τα παραμυθάκια για τη δημοκρατία, ολιγαρχία νομίζω παραπάνω τα αναιρείς, ξέρεις πολύ καλά τι εννοώ όταν αναφέρεσαι στη μειοψηφία και στα "καλά και πειθήνια πρόβατα". Το πρόβλημα είναι να εξαφανίσουμε ποταπά ένστικτα, το μίσος, το φθόνο, τη μισαλλοδοξία, τη φιλοδοξία, τα υπερτροφικά εγώ. Τι μας λες, θα μου πεις, εδώ δεν έχουμε να πληρώσουμε το νοίκι με τα 700 που παίρνουμε(άλλο παραμύθι και αυτό).
sokoban4ever έγραψε:Αν έχει κάποιος προβληματισμούς καλό θα είναι να τους αναπτύξει δεν είναι ανάγκη να δηλώνει τα προσωπικά του προβλήματα έτσι ξερά και σκέτα
εκτός και εαν υπάρχει κάποιος λόγος η σκοπός...
Δεν θέλουμε σύγχηση και πολλά (ίσως και με σκοπιμότητα) μπλά-μπλά πιστέυω λίγο πολύ όλοι εδώ
Να υιοθετήσουμε αμεσοδημοκρατικές μεθόδους για όλες τις εκπροσωπήσεις και να δώσουμε 100% πρόσβαση στον διάλογο εδώ σε όλα τα μέλη του forum.

Τις λέξεις με έντονη γραμματοσειρά δεν τις σχολιάζω. Γίνε πιο συγκεκριμένος και θα σου απαντήσω ξεκάθαρα. Μην διστάζεις να καταθέσεις τις ανησυχίες σου με απτό λόγο και όχι με υπονοούμενα. Πάμε τώρα και στην ταμπακιέρα:
Η ενεργοποίηση των χρηστών, το αίσθημα του να δίνεις δηλαδή και όχι μόνο να παίρνεις, προϋποθέτει την κατάλληλη παιδεία ή μ@λ@κί@ για μερικούς. Ο καθένας εδώ μέσα έχει κάποιο λόγο και βρίσκεται σε αυτό το φόρουμ. Αν αναλύσουμε στατιστικά τη συμπεριφορά χρηστών θα εξάγουμε χρήσιμα συμπεράσματα. Να λοιπόν μια εργασία, στατιστική ανάλυση. Εμένα δεν με ενδιαφέρει να "πουλήσω γνώση" εδώ μέσα, θέλω να διαδώσω το ανοιχτό λογισμικό και ο απλός, μέσος, προχωρημένος χρήστης να το χρησιμοποιεί αποτελεσματικά. Αυτό που φοβάμαι είναι ότι ίσως μυριστούν οι πολιτικάντηδες το πλήθος της κοινότητας και πλακώσουν να το "χειραγωγήσουν" για τους ευτελείς σκοπούς τους. Αν υποψιαστώ κάτι τέτοιο, adios.
Τώρα τα άμεσοδημοκρατικά σου αισθήματα να τα θέσεις σε επαγγελματίες του είδους και ζήτα τους να τα εφαρμόσουν στην κοινωνία, ξέρω τις δικαιολογίες τους αλλά θέλω εσύ να μου τις πεις. Επαναλαμβάνω ότι βαριέμαι τέτοιες συζητήσεις αλλά όφειλα να σου απαντήσω γιατί ο λόγος σου είναι αλαζονικός. Δεν με πειράζει να λειτουργήσει η κοινότητα εδώ ως έχει, τον κόπο κάποιων σέβομαι και διακρίνω ότι δεν μπορούν να ανταπεξέλθουν, χρειάζονται βοήθεια και αυτό είναι το ζήτημα. Συν τοις άλλοις σε μια παράγραφο πρόσφερα μια νομική οντότητα στη διάθεση της κοινότητας αλλά θέλω και ένα πλαίσιο συμπεριφοράς.

Και να μην συνεχίσεις την κουβεντούλα καλό θα μου κάνει, βαριέμαι τα ψεύτικα τα λόγια τα μεγάλα.
<Οδηγίες προς νεοεισερχόμενους> | <Οδηγοί χρήσης>
DEBIAN "Sid" 32bit σε Sony VAIO VGN-FE11S
Intel T2400(1,83 GHz) │ 2GB DDR2 │ NVIDIA GeForce Go 7400 │Intel 3945ABG │Intel 82801G(ICH7 Family) │ TFT 15.4" WXGA
Άβαταρ μέλους
atermon
seniorTUX
seniorTUX

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό kriti » 18 Απρ 2009, 13:33

kriti έγραψε:Αν μπορω να προσφερω και εγω ο ασχετος κατι ευχαριστως :D

ΑΚΥΡΟ
Βλεπω οτι η ολη υποθεση μυριζει μπαρουτι [ισως και λογω των ημερων απο τα βεγγαλικα]αλλα δεν εχω διαθεση να εμπλακω σε διαδικασιες ψυχοφθορες ,αλλωστε γιαυτο διαλεξα τον δρομο του ελευθερου λογισμικου για την ηρεμια που μου χαριζει και δεν την χαριζω σε κανεναν που εχει χρονο και ορεξη για ατερμονες συζητησεις χωρις ουσια.
Θα σας παρακολουθω απο μακρια "χαλαρα"οπως μεχρι τωρα.
ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ και ΚΑΛΟ ΠΑΣΧΑ
manjaro - hp pavilion -geforce 7400 -1,73 dualcore
Άβαταρ μέλους
kriti
daemonTUX
daemonTUX

IRC: kriti
Εκτύπωση

Re: Νομική Υπόσταση/Ομάδα Διοίκησης (περί Συμβουλίου Ubuntu-Gr)

Δημοσίευσηαπό ilpara » 18 Απρ 2009, 19:52

Προτάθηκε η σύσταση άτυπου Συμβουλίου Ubuntu-Gr άνευ νομικής υπόστασης και άνευ επικεφαλή ή ομάδας διοίκησης με την έννοια χώρου στον οποίο τα ενεργά μέλη από τα διάφορα διασπασμένα μέσα (κανάλι, λίστα, φόρουμ, ιστοσελίδα, περιοδικό) θα συζητούν διάφορα θέματα σημαντικά για την κοινότητα, θα λαμβάνουν αποφάσεις , και θα οργανώνουν δράσεις. Μπορείτε να διαβάσετε την πρόταση-ανακοίνωση στο ... και παρακαλώ να το κάνετε προσεχτικά προτού σχολιάσετε.

Η ιδέα προτάθηκε από εμένα (το λέω για να μην κατηγορούνται λάθος άτομα), συμφωνήθηκε πλειοψηφικά από την ομάδα διαχείρισης-συντοντισμού του forum, και ανακοινώθηκε από τον διαχειριστή bullgr.

Η πρόταση εστάλη με pm-πρόσκληση σε 35 μέλη της κοινότητας προκειμένου να πάρουν θέση. Τα 35 μέλη επιλέχθηκαν με κριτήριο ότι είναι σταθερά ενεργά τουλάχιστον για κάποιους μήνες σε οποιοδήποτε μέσο (κανάλι, λίστα, φόρουμ, ιστοσελίδα, περιοδικό) και ζητήθηκε αν παραλείψαμε κάποιον να προταθεί από οποιονδήποτε για να προστεθεί στην ομάδα, η σύνθεση της οποίας θα μεταβάλλεται προκειμένου να περιλαμβάνει νέα ενεργά μέλη και να απομακρύνονται άλλα ανενεργά επί αρκετούς μήνες. Αποκλείστηκαν δηλαδή μέλη ανενεργά ή τυχόν "περαστικοί" με συμμετοχή μόνο ολίγων εβδομάδων (αν συνεχίσουν να ενδιαφέρονται σε λίγο καιρό γίνονται μέλη) διότι κρίναμε ότι οι αποφάσεις πρέπει να λαμβάνονται από αυτούς που αποδεδειγμένα νοιάζονται.

Από τα 35 μέλη της αρχικής ομάδας:
- θετικά τοποθετήθηκαν 5 (που τυγχάνει να είναι και στην ομάδα διαχείρισης-συντονισμού του φόρουμ),
- αρνητικά τοποθετήθηκαν επίσης 5 (αρκετά ιδιαίτερα παλαιά και ενεργά μέλη της κοινότητας), και
- θετικά-επιφυλακτικά με το σκεπτικό «ας το δοκιμάσουμε και βλέπουμε» τοποθετήθηκαν 9 μέλη της κοινότητας.
Δηλαδή, από τα 35 μέλη 19 πήραν θέση και 16 αδιαφόρησαν ή επέλεξαν να μην πάρουν θέση.
Παρότι η πλειοψηφία των συμμετεχόντων 5+9=14 μέλη ήταν θετικοί/θετικοί-επιφυλακτικοί, διαπιστώσαμε ότι δεν ήταν πλειοψηφία του συνόλου (35 μέλη) στο οποίο 5+16=21 μέλη ήταν αρνητικά/αδιάφορα. Επιπλέον, η κριτική από αρκετά από τα 5 αρνητικά μέλη ήταν ιδιαίτερα έντονη και συχνά παρεξηγήθηκαν(*1) οι προθέσεις μας και παρερμηνεύθηκαν(*2) όσα ξεκάθαρα αναφέραμε στην ανακοίνωση.
(*1)θεωρήθηκε ότι επιζητούμε ρόλους/θέσεις και κλίκα λήψης αποφάσεων ενώ θέταμε εαυτόν στην κρίση της κοινότητας (αξιοκρατία στην ανάληψη ρόλων) και ζητάγαμε οι αποφάσεις να μην λαμβάνονται από τους λίγους όπως γίνεται έως σήμερα (βασισμένοι στην καλή πρόθεση κάποιων που έχουν ρόλους) αλλά στην διασφάλιση της μεριτοκρατίας (=λήψη αποφάσεων πλειοψηφικά από όλα τα ενεργά μέλη της κοινότητας που συμμετέχουν/ενδιαφέρονται για ένα θέμα).
(*2) πολύ κουβέντα έγινε για ομάδα διοίκησης όταν ξεκάθαρα λέγαμε ότι δεν θα υπάρχει ούτε επικεφαλής, ούτε ομάδα διοίκησης, ούτε νομική υπόσταση

Ως αποτέλεσμα τόσο εγώ προσωπικά όσο και η πλειοψηφία της ομάδας διαχείρισης-συντονισμού του φόρουμ που θέσαμε το θέμα καταλήξαμε ότι το κλίμα που διαμορφώθηκε τελικά ήταν αρνητικό ή αδιάφορο και κινδυνεύαμε να κατηγορηθούμε για προθέσεις που ουδέποτε είχαμε (παρεξήγηση) και για λόγια που δεν είπαμε ούτε καν υπονοήσαμε (παρερμηνεία). Συνεπώς κρίναμε ότι οι συνθήκες δεν επιτρέπουν να προχωρήσει επί του παρόντος η πρόταση για δημιουργία άτυπου Συμβουλίου Ubuntu-Gr, παρότι συνεχίζουμε να πιστεύουμε ότι κάποια στιγμή η ραγδαία αύξηση του αριθμού των μελών της κοινότητας και οι πραγματικές καταστάσεις θα καταστήσουν την δημιουργία ενός τέτοιου Συμβουλίου επιτακτική ανάγκη.

Ως εκ τούτου, εμείς που ξεκινήσαμε το θέμα, κρίναμε ότι για το καλό της κοινότητας πρέπει να προβούμε στα ακόλουθα:
i) Αποσύρρουμε-παγώνουμε την πρόταση για δημιουργία άτυπου Συμβουλίου Ubuntu-Gr.
ii) Κλειδώνουμε τα υπάρχοντα δύο νήματα (Νομική Υπόσταση/Ομάδα Διοίκησης (περί Συμβουλίου Ubuntu-Gr) & Ανακοίνωση δημιουργίας ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ Ubuntu-Gr (άτυπο)) για αν μην χαλάσει περαιτέρω το θετικό κλίμα που με κόπο όλοι μαζί (και όσοι συμφωνήσαμε και όσοι διαφωνήσαμε με την πρόταση) έχουμε καταφέρει να έχουμε στην κοινότητα Ubuntu-Gr.
iii) Ανοίγουμε ένα νέο νήμα «Σχολιασμός άτυπου ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ Ubuntu-GR που δεν ευδοκίμησε» για όποιον θα ήθελε να σχολιάσει σχετικά, με την παράκληση οι σχολιασμοί να προσπαθήσετε να συμβάλλουν στο καλό κλίμα και όχι στην ένταση. Το νήμα σχολιασμού δημιουργείται ώστε οποιοσδήποτε -ως έχει δικαίωμα- να μπορεί να γράψει οτιδήποτε σχετικό κατά την κρίση του.
*Oδηγίες προς Nεοεισερχόμενους*ΟδηγοίLive chat (IRC)
⇛ Linux: Μέτριο ┃ Προγραμματισμός: Όχι ┃ Αγγλικά: Καλά
⇛ Ubuntu 12.04 32bit
⇛ Dell M4300: T7500 (2.2GHZ 4MB) ┃ 2GB ┃ NVIDIA Quadro FX 360M (256MB) ┃ Intel 4965 ┃ 15.4" WUXGA
Άβαταρ μέλους
ilpara
powerTUX
powerTUX

IRC: ilpara
Εκτύπωση

Προηγούμενη

• ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ
    ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ
    ΠΡΟΒΟΛΕΣ
    ΣΥΓΓΡΑΦΕΑΣ

Επιστροφή στο Γενικά