Δημιουργία ομάδων εργασίας (workgroups) στην κοινότητα

...οδηγοί-προτάσεις-ιδέες-σχόλια για το forum, την κοινότητα, το ubuntu

Συντονιστής: Geochr

Συμφωνείτε με τη δημιουργία ομάδων εργασίας (workgroups) στην κοινότητα;

Ναι (προεραιτικά: δίνω διευκρινίσεις σε απάντηση μου στο αντίστοιχο θέμα)
20
87%
Όχι (προεραιτικά: δίνω διευκρινίσεις σε απάντηση μου στο αντίστοιχο θέμα)
1
4%
Δεν ξέρω - δεν απαντώ
2
9%

Σύνολο ψήφων : 23

Re: Δημιουργία ομάδων εργασίας (workgroups) στην κοινότητα

Δημοσίευσηαπό greatst » 14 Ιουν 2009, 11:44

g00fy έγραψε:Προς το παρών όμως και με αυτά που έχουμε πει μέχρι στιγμής, είμαι επιφυλακτικός με την αυτονόμηση
(αν φυσικά υπάρχει κάτι τέτοιο υπ´ όψιν και δεν είναι απλά η αυπνία που με βαράει :mrgreen: )
Σκέψεις είναι... όχι Stop Power που λέει και ο Σίμος ;)

Η αϋπνία είναι :lol:
προσωπική ιστοσελίδαgreatst in Launchpad

Γνώσεις ⇛ Linux: Όσο ζω μαθαίνω ┃ Προγραμματισμός: Μια χαρά ┃ Αγγλικά: Εξαιρετικά

Mac mini (late 2009) (8GB RAM) με OS X 10.11.6 [και Ubuntu 16.04 Server amd64 και άλλες GNU/Linux εικονικές μηχανές με 2GB RAM, 128MB VRAM+3D_acceleration η κάθε μία].
Άβαταρ μέλους
greatst
seniorTUX
seniorTUX

Launchpad: greatst
IRC: greatst
Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό Babis_ECE » 14 Ιουν 2009, 11:49

Mία πολύ ενδιαφέρουσα πρόταση που αξίζει να συζητηθεί εκτενέστερα. Οι ομάδες εργασίες θα δίνουν και περισσότερα κίνητρα ενασχόλησης στους χρήστες, και θα βελτιώσουν ακόμα περισσότερο το φόρουμ και την κοινότητα γενικότερα.
Apple MacBook Pro 13.3" Intel i5 2.3GHz (Early 2011)
Άβαταρ μέλους
Babis_ECE
daemonTUX
daemonTUX

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό Nisok » 14 Ιουν 2009, 16:28

Είμαι υπερ της πρότασης!!

Μόνο που περιμένω κάποιος , ίσως ο greatst..ή κάποιος άλλος, να προτείνει κάποιο συγκεκριμένο μοτίβο ώστε να μιλήσουμε λίγο πιο συγκεκριμένα.
Άβαταρ μέλους
Nisok
Διαχειριστής
Διαχειριστής

IRC: nisok
Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό kon_nos » 14 Ιουν 2009, 17:21

Είμαι υπέρ γιατί αυτό βοηθάει και εμάς με την εμπειρία που θα αποκτήσουμε σε κάτι που μας ενδιαφέρει, αλλά δεν έχω καταλάβει ακριβώς ποιες θα είναι οι αρμοδιότητες της κάθε ομάδας εργασίας :eh: .
Εγκατάσταση των OpenGL headers σε Ubuntu
«Tων πολλών επιδίωξη η Ηδονή, των εκλεκτών η Δόξα, των δ’ επιλέκτων η Αρετή» - Αριστοτέλης
Άβαταρ μέλους
kon_nos
dudeTUX
dudeTUX

IRC: kon_nos
Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό greatst » 14 Ιουν 2009, 19:57

Nisok έγραψε:ίσως ο greatst..ή κάποιος άλλος, να προτείνει κάποιο συγκεκριμένο μοτίβο

kon_nos έγραψε:αλλά δεν έχω καταλάβει ακριβώς ποιες θα είναι οι αρμοδιότητες της κάθε ομάδας εργασίας

Για τα ερωτήματα των παραπάνω -αλλά και για όσους άλλους έχουν παρόμοια ερωτήματα, έχω να διευκρινίσω τα εξής:

1. Όπως είπα και σε προηγούμενη δημοσίευση στο ίδιο θέμα, ήθελα να συζητήσουμε επί της ΑΡΧΗΣ και μετά ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ να θέσουμε στο πλαίσιο. Άσχετα με το ότι η ιδέα+πρόταση είναι δικιά μου, ΔΕΝ θεωρώ ότι το πλαίσιο πρέπει να καθορισθεί/επηρεασθεί από τις ιδέες/αντιλήψεις μου. Από την άλλη, μιας και εγώ το πρότεινα έχω -προφανώς- ένα τις ιδέες που μπορούν να διαμορφώσουν ένα πλαίσιο, το οποίο θα σας παρουσιάσω τις επόμενες ημέρες. Βέβαια, όποιος άλλος θέλει να παρουσιάσει ένα αντίστοιχο πλαίσιο είναι ΠΡΟΦΑΝΩΣ ευπρόσδεκτος!

2. Αφού η πλειονότητα όσων ψηφίζει -για την ώρα- συμφωνεί επί της αρχής, θα προχωρήσουμε στα επόμενα βήματα. Δηλαδή, ας θέσουμε με εκτενή τρόπο (κατά το δυνατόν) τις ιδέες μας και ας μαζευτούμε (εδώ ή/και στο irc) να δούμε τον κοινό τόπο αυτών των ιδεών, το πώς μπορούμε να τις συγκεράσουμε.

Γνώσεις ⇛ Linux: Όσο ζω μαθαίνω ┃ Προγραμματισμός: Μια χαρά ┃ Αγγλικά: Εξαιρετικά

Mac mini (late 2009) (8GB RAM) με OS X 10.11.6 [και Ubuntu 16.04 Server amd64 και άλλες GNU/Linux εικονικές μηχανές με 2GB RAM, 128MB VRAM+3D_acceleration η κάθε μία].
Άβαταρ μέλους
greatst
seniorTUX
seniorTUX

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό greatst » 23 Ιουν 2009, 16:32

greatst έγραψε:
Nisok έγραψε:ίσως ο greatst..ή κάποιος άλλος, να προτείνει κάποιο συγκεκριμένο μοτίβο

kon_nos έγραψε:αλλά δεν έχω καταλάβει ακριβώς ποιες θα είναι οι αρμοδιότητες της κάθε ομάδας εργασίας

Για τα ερωτήματα των παραπάνω -αλλά και για όσους άλλους έχουν παρόμοια ερωτήματα, έχω να διευκρινίσω τα εξής:

1. Όπως είπα και σε προηγούμενη δημοσίευση στο ίδιο θέμα, ήθελα να συζητήσουμε επί της ΑΡΧΗΣ και μετά ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ να θέσουμε στο πλαίσιο. Άσχετα με το ότι η ιδέα+πρόταση είναι δικιά μου, ΔΕΝ θεωρώ ότι το πλαίσιο πρέπει να καθορισθεί/επηρεασθεί από τις ιδέες/αντιλήψεις μου. Από την άλλη, μιας και εγώ το πρότεινα έχω -προφανώς- ένα τις ιδέες που μπορούν να διαμορφώσουν ένα πλαίσιο, το οποίο θα σας παρουσιάσω τις επόμενες ημέρες. Βέβαια, όποιος άλλος θέλει να παρουσιάσει ένα αντίστοιχο πλαίσιο είναι ΠΡΟΦΑΝΩΣ ευπρόσδεκτος!

2. Αφού η πλειονότητα όσων ψηφίζει -για την ώρα- συμφωνεί επί της αρχής, θα προχωρήσουμε στα επόμενα βήματα. Δηλαδή, ας θέσουμε με εκτενή τρόπο (κατά το δυνατόν) τις ιδέες μας και ας μαζευτούμε (εδώ ή/και στο irc) να δούμε τον κοινό τόπο αυτών των ιδεών, το πώς μπορούμε να τις συγκεράσουμε.

Λόγω του ότι βαδίζουμε προς ... την "καρδιά" του καλοκαιριού, και προκειμένου να μην "κάψουμε" την πρόταση, προτείνω να το αφήσουμε για τώρα και αρχές Σεπτεμβρίου θα σας παρουσιάσω την -ήδη έτοιμη- πρόταση μου για να την συζητήσουμε τότε.

Άβαταρ μέλους
greatst
seniorTUX
seniorTUX

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό kon_nos » 23 Ιουν 2009, 20:57

Διαφωνώ. Αρκετοί ήμαστε φοιτητές, και ευκαιρούμε να βοηθήσουμε από τώρα.
Εγκατάσταση των OpenGL headers σε Ubuntu
«Tων πολλών επιδίωξη η Ηδονή, των εκλεκτών η Δόξα, των δ’ επιλέκτων η Αρετή» - Αριστοτέλης
Άβαταρ μέλους
kon_nos
dudeTUX
dudeTUX

IRC: kon_nos
Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό greatst » 23 Ιουν 2009, 21:05

kon_nos έγραψε:Διαφωνώ. Αρκετοί ήμαστε φοιτητές, και ευκαιρούμε να βοηθήσουμε από τώρα.

Αυτό που λες δεν το είχα σκεφτεί! Απλά, είναι ... "ντάλα" καλοκαίρι τώρα και δεν ξέρω πώς θα ενεργοποιηθεί η όποια πρόταση γίνει. Επίσης, μετά τη διαδικασία που ακολουθήθηκε για την επιλογή ομάδας διαχείρισης και συντονισμού, φοβάμαι ότι ο κόσμος έχει λίγο κουραστεί με τα διαδικαστικά. Θα προτιμούσα -για τους δύο αυτούς λόγους- να μην "κάψουμε" την πρόταση τώρα αλλά να την δουλέψουμε με περισσότερο "φρέσκια" διάθεση από Σεπτέμβριο. Αυτή είναι η γνώμη μου. Εάν βέβαια κάποιος θέλει να καταθέσει την πρόταση του τώρα, θα χαρώ να τη διαβάσω! :)

Από την άλλη, όσοι θέλουν να βοηθήσουν ... μπορούν ήδη! Διάβασε τα άρθρα της σειράς "Πώς μπορώ να βοηθήσω - Συμμετοχή στην κοινότητα" του περιοδικού μας (Ubuntistas). Για παράδειγμα, στο τελευταίο τεύχος θα βρεις άρθρο μου για το πώς μπορείς να βοηθήσεις στις μεταφράσεις. Όρεξη να υπάρχει! ;)

Άβαταρ μέλους
greatst
seniorTUX
seniorTUX

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό bullgr » 23 Ιουν 2009, 21:27

Ιούλιο-Αύγουστο όλοι εξαφανίζονται, είτε είναι φοιτητές, δημόσιοι υπάλληλοι, ιδιωτικοί υπάλληλοι, αστροναύτες, αργόσχολοι κλπ...
Καλό είναι τα διαδικαστικά θέματα να γίνουν από Σεπτέμβριο με πιο καθαρό μυαλό γιατί οι περισσότεροι τους τελευταίους μήνες έχουμε κάψει "φλάντζα"...

Αν παρ'όλα αυτά υπάρχουν νέοι και άφθαρτοι χρήστες και πιστεύουν ότι μπορούν να ξεκινήσουν κάποια πράγματα μόνοι τους χωρίς την βοήθεια των "παλιών", τότε ας το κάνουν... Άλλωστε ελεύθερη κοινότητα είμαστε και ο καθένας μπορεί να κάνει ότι θέλει...
ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ ΝΑ ΠΕΣΕΙΣ, ΕΠΙΒΑΛΛΕΤΑΙ ΝΑ ΣΗΚΩΘΕΙΣ... HASTA SIEMPRE...
Άβαταρ μέλους
bullgr
Επίτιμο μέλος
Επίτιμο μέλος

Εκτύπωση

Προηγούμενη

• ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ
    ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ
    ΠΡΟΒΟΛΕΣ
    ΣΥΓΓΡΑΦΕΑΣ

Επιστροφή στο Γενικά