από rat » 27 Αύγ 2008, 04:02
Σας χαιρετώ σαν νέος στο forum,
και γράφω και εγώ την άποψή μου επί του θέματος (που πιστεύω πως δεν υπάρχει θέμα. Η χαζομάρα του καθενός δεν είναι θέμα προς επικοδομητική συζήτηση).
Σαν πρώτη διανομή μόνος μου είχα εγκαταστήσει suse 9.0 επειδή την αγόρασα μαζί με οδηγίες (όπως κυκλοφορεί τώρα το linuxformat με ubuntu).
Ubuntu (5.10) εγκατάσταση μου την έκανε ένας φίλος μου από Θεσσαλονίκη. Από τότε έχω κάνει εγκατάσταση όλες τις επόμενες εκδόσεις που κυκλοφόρησαν σε δικούς μου υπολογιστές, σε φίλους και σε πελάτες. Σε διάφορους τύπους μηχανημάτων (φορητά, σταθερά, παλιά, καινούρια).
Από όλους όσους έχω κάνει εγκατάσταση 2 άτομα προχώρησαν μόνοι τους σε αναβάθμιση σε πιο νέα έκδοση και άλλοι 2 δοκίμασαν και άλλες εκδόσεις (fedora, puppy, slackware ....) και δεν είναι 4 τα άτομα που έχω κάνει εγκαταστάσεις.
Κι εγώ έχω δει και άλλες εκδόσεις (είτε live είτε τις έκανα εγκατάσταση), δεν είχα τον χρόνο να πειραματιστώ μαζί τους.
Και σίγουρα δεν θα μπορούσα να τις υποστηρίξω ούτε σε φίλους πόσο μάλλον σε κάποιους πελάτες.
Τους χρήστες δεν τους απασχολεί αν θα είναι gnome ή kde, αν θα είναι ubuntu ή κάτι άλλο, θέλουν να δουλεύει και να έχουν μία υποστήριξη. Κάποιος που θα ασχοληθεί περισσότερο θα βάλει και εφέ (fusion ...) ή ότι άλλο του αρέσει.
Ένας πελάτης μου την προηγούμενη εβδομάδα μου λέει βάλε μου madriva (το είχε δει σε κάποιο εργαστήριο και του άρεσε), όταν του είπα πως δεν ξέρω αν θα του δουλέψουν όλα γιατί δεν το είχα κάνει εγκατάσταση ξανά μου είπε βάλε μου ubuntu.
Δεν ξέρω αν σας φαίνονται άσχετα με το θέμα, αλλά νομίζω πως οι πιο πολλοί είναι απλοί χρήστες υπολογιστών και υπάρχουμε και κάποιοι (πολύ λιγότεροι) που κάνουμε το χόμπι μας, την δουλειά μας ......
Δεν έχει νόημα λοιπόν να ασχολούμαστε με κολλλλημένα μυαλά.
Όποιος μπαίνει σε κάποιο forum μπαίνει γιατί ψάχνει απαντήσεις σε προβλήματά του ή για να δώσει απαντήσεις όταν γνωρίζει.
Τώρα όποιος μπαίνει και αρχίζει και βρίζει ή ρίχνει το επίπεδο της συζήτησης κουραστικός γίνεται.
Ας μην δωθεί συνέχεια (γνώμη μου).
Δεν ξέρω αν η έκδοση που χρησιμοποιώ είναι η καλύτερη αλλά εμένα μου καλύπτει τις ανάγκες μου.
Ελπίζω να μην σας κούρασα.
Ευχαριστώ.
Γνώσεις ⇛ Linux: Λίγες ┃ Προγραμματισμός: Όχι ┃ Αγγλικά: Μέτρια
Λειτουργικό ⇛ Ubuntu 11.10 32bit /Ubuntu 10.04 / Mint / Win Xp / Win 7
Προδιαγραφές ⇛ Διαφορετικά μηχανήματα.