Προτάσεις

...οδηγοί-προτάσεις-ιδέες-σχόλια για το forum, την κοινότητα, το ubuntu

Συντονιστής: Geochr

Re: Προτάσεις

Δημοσίευσηαπό ftso » 13 Μάιος 2008, 15:06

john έγραψε:Προτείνω άλλη μια κατηγορία επ ονόματι Links για να βάζουμε σχετικά sites με ubuntu, κτλ.

Νομίζω οτι θα ήτανε λάθος κάτι τέτοιο γιατί σίγουρα θα έχουμε διπλο-τριπλο-...εγγραφές και πάρα μα πάρα πολλά links.
Θα μπορούσες να φτιάξεις εσύ ένα και να το κλειδώσεις βάζοντας και μια σημείωση όπου θα λές οτι αν κάποιος θέλει να κάνει καταχώριση θα πρέπει να στέλνει ένα pm.
Άβαταρ μέλους
ftso
Επίτιμο μέλος
Επίτιμο μέλος

IRC: ftso
Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό john » 13 Μάιος 2008, 15:12

ΟΚ ftso.
Θα ξεκινήσω εγώ μια λίστα και θα προσπαθώ να την κάνω update, αλλά και συμμετέχοντας άλλοι με pm.

Ευχαριστώ.
"UNIX is basically a simple operating system, but you have to be a genius to understand the simplicity." Dennis Ritchie
Άβαταρ μέλους
john
babeTUX
babeTUX

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό simosx » 13 Μάιος 2008, 23:46

Μια διόρθωση που φαίνεται να είναι σημαντική, είναι να αλλάξει το theme ώστε οι σύνδεσμοι (links) να φαίνονται πιο εύκολα.
Για παράδειγμα, αν δεις στο
viewtopic.php?p=143#p143
υπάρχει ένας σύνδεσμος, ωστόσο πρέπει να πας το ποντίκι από πάνω για να το καταλάβεις.
προσωπικό ιστολόγιο ϗ πλανήτης Ubuntu-gr
Συμβάλετε και εσείς στο ελληνικό βιβλίο Ubuntu!
1 Γνώσεις Linux: Πολύ καλό ┃ Προγραμματισμού: Πολύ καλό ┃ Αγγλικών: Πολύ καλό
2 Ubuntu 13.10 saucy 3.11.0-031100rc1-generic 64bit (el_GR.UTF-8, Unity ubuntu)
3 AMD E-450 APU with Radeon HD Graphics ‖ RAM 3555 MiB ‖ Sony Corporation VAIO
4 AMD nee ATI Wrestler [Radeon HD 6320] [1002:9806] {fglrx_pci}
5 eth0: Atheros Inc. AR8151 v2.0 Gigabit Ethernet [1969:1083] (rev c0) ⋮ wlan0: Atheros Inc. AR9285 [168c:002b] (rev 01)
Φτιάξτε και εσείς τη δική σας υπογραφή (παραπάνω κείμενο) αυτόματα με κλικ εδώ!
simosx
Επίτιμο μέλος
Επίτιμο μέλος

Launchpad: simosx
IRC: simosx
Εκτύπωση

Αισθητική βελτίωση

Δημοσίευσηαπό logari81 » 14 Μάιος 2008, 10:49

Θέλω να παρατηρήσω ότι το σύμβολο του τριγώνου που έχει επιλεγεί ως bullet για να διαχωριζει τις επιλογες στο μενού του φόρουμ παραπεμπει σε σύμβολο βέλους οπότε μπερδεύει. Τι εννοώ:
π.χ. το

<τριγωνακι> Συχνές Ερωτήσεις <τριγωνακι> Αναζήτηση <τριγωνακι> Μέλη

στο πάνω μέρος της σελίδας ερμήνεύεται (από τον δικό μου εγκέφαλο τουλάχιστον ) ως

Συχνές Ερωτήσεις --> Αναζήτηση --> Μέλη

ότι δηλαδή πρόκειται για υποκατηγορίες.

Θα μπορούσατε απλώς να αλλάξετε το τρίγωνο με κύκλο η τετράγωνο.

Η παρατήρησή μου ισχύει βέβαια για όλα τα μενού του φόρουμ.
http://opensourceecology.org/

Λειτουργικό: Ubuntu 10.04 lucid 64-bitΠροδιαγραφές: 4x Intel Core i5 CPU M 450 2.40GHz ‖ RAM 3696 MiB ‖ Lenovo KL3 - LENOVO IdeaPad Y560
Κάρτα γραφικών: ATI Device [1002:68c0]Ασύρματο: wlan0: Atheros Inc. AR928X Wireless Network Adapter (PCI-Express) [168c:002a] (rev 01)
logari81
Επίτιμο μέλος
Επίτιμο μέλος

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό dimitrak » 14 Μάιος 2008, 23:57

Πέραν όλων όσων έχουν προηγουμένως προταθεί θα ήθελα και εγώ με την σειρά μου να προτείνω την δημιουργία μιας gallery
(αν δεν απατώμαι το phpbb έχει δυνατότητα προσθήκης) με wallpapers σχετικά με ubuntu-family, screens από τα desktops των χρηστών,
καθώς και δικές μας δημιουργίες (themes, icons, wallpapers) αφιερωμένες σε ubuntu-family products.
Φυσικά αυτό συνεπάγεται ελεγχόμενα μεγέθη και δυνατότητες upload για τους χρήστες και
καθεστώς έγκρισης από τους διαχειριστές για την προφύλαξη όλων από προσβλητικό περιεχόμενο.

Επίσης, σκόπιμο θα ήταν να υπάρχει επιλογή στο μενού για άμεση επιστροφή του χρήστη στο http://www.ubuntu-gr.org καθώς και το αντίστροφο.

Σημείωση :
Χωρίς να θέλω να είμαι ενοχλητικός, οι γνώσεις μου σε CSS coding και φωτομάγαζου είναι πιστεύω ικανοποιητικές.
Αν θεωρείτε ότι μπορούν να σας φανούν χρήσιμες ώστε να αποφορτιστούν ή να βοηθηθούν κάποιοι από τα ιδρυτικά μέλη, παρακαλώ επικοινωνήστε μαζί μου εδώ
| iMac 24" - Mac OS X El Capitan |
| Macbook Pro 13" Retina - Mac OS X El Capitan |
| HP xw6400 Workstation - Ubuntu 14.04 LTS Server 64bit + Ajenti|
Άβαταρ μέλους
dimitrak
babeTUX
babeTUX

IRC: dimitrak
Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό The_Mentor » 15 Μάιος 2008, 16:48

# παιδιά, είναι βασικό να κρατηθούν τα ελληνικά σαν γλώσσα. Όσο θα μεγαλώνει η database θα είναι εξαιρετικά δύσκολο να γίνει search σε greeklish αφού ο καθένας μπορεί να γράψει μια λέξη όπως θέλει και επομένως θα υπάρχουν πολλά άκυρα hits.
# Επίσης καλός η κακός τα how to στο σύνολό τους είναι στα αγγλικά γραμμένα. Μπορούμε να βάλουμε υποθέτω ένα subsection με αυτά, ώστε τα Ελληνικά που υπάρχουν και θα δημιουργηθούν να κρατηθούν σε καθαρό επίπεδο.
# Για οτιδήποτε γράφετε σε επίπεδο αρχειακό όπως τα howto καλό είναι να γίνεται αναφορά στα open source προγράμματα που χρησιμοποιήθηκαν (open office, gimp etc). Ακόμα καλύτερα να θεσπιστεί από το forum κάποιο είδος φόρμας ώστε να έχουμε κοινό look στο υλικό.
The_Mentor
daemonTUX
daemonTUX

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό bullgr » 15 Μάιος 2008, 22:07

Γεια σας παιδιά...

Να ξέρετε ότι οι προτάσεις σας λαμβάνονται υπόψιν και προσπαθούμε να τις εφαρμόσουμε.
Απλώς χρειαζόμαστε τον κατάλληλο χρόνο για να τα υλοποιήσουμε όλα με τη σειρά
(τουλάχιστον όσα είναι εφικτά).
ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ ΝΑ ΠΕΣΕΙΣ, ΕΠΙΒΑΛΛΕΤΑΙ ΝΑ ΣΗΚΩΘΕΙΣ... HASTA SIEMPRE...
Άβαταρ μέλους
bullgr
Επίτιμο μέλος
Επίτιμο μέλος

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό ulver » 18 Μάιος 2008, 10:55

Εγω θα προτεινα να εμπαινε και ενα chat ωστε οι χρηστεσ που ειναι online να μιλανε κατευθειαν για τα προβληματα τουσ και οχι μονο....
ulver
babeTUX
babeTUX

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό alefteris » 18 Μάιος 2008, 12:05

ulver έγραψε:Εγω θα προτεινα να εμπαινε και ενα chat ωστε οι χρηστεσ που ειναι online να μιλανε κατευθειαν για τα προβληματα τουσ και οχι μονο....

Υπάρχει ελληνικό κανάλι στο irc αν σε βολεύει. Δες για περισσότερα στο http://wiki.ubuntu-gr.org/Wiki/Community/IRC
alefteris
babeTUX
babeTUX

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό alefteris » 18 Μάιος 2008, 12:32

Μερικές προτάσεις για τις κατηγορίες:
  • Ξεχωριστή κατηγορία "Εκπαίδευση - Edubuntu-gr"
  • Η κατηγορία "Edubuntu- Ubuntu studio - Gobuntu" -> "Xubuntu - Ubuntu studio" μια και το Gobuntu είναι μάλλον νεκρό σαν έργο (πχ. δεν έχει κυκλοφορήσει έκδοση για 8.04). Ίσως και μερικά άλλα δημοφιλή derivatives όπως το Mythbuntu, Fluxbuntu, όταν δεν έχουν δικά τους ελληνικά τμήματα στο φόρουμ τους.
alefteris
babeTUX
babeTUX

Εκτύπωση

ΠροηγούμενηΕπόμενο

Επιστροφή στο Γενικά