Συντονιστής: Geochr
και μετά και σε συνδιασμό με το ότι πριν από λίγο είχα την πρώτη μου επαφή με το linux γενικώτερα μέσω του Precise Puppy 5.7.1 από το πρώτο μου Livecd που έφτιαξα, έχω να πω ότι ..πολύ δύσκολα τα πράγματα!!!matthew έγραψε:Ο lucinos σου έδωσε πληροφορίες για κάποια ελαφριά γραφικά περιβάλλοντα, δηλαδή περιβάλλοντα που δεν απαιτούν μεγάλη ποσότητα πόρων χρήσης από το μηχάνημα (ram & επεξεργαστική ισχύ). Από 'κει & πέρα.. /..Το gnu/linux γενικά διακρίνεται από την μεγάλη ποικιλία & ευελιξία που το χαρακτηρίζει ως λειτουργικό σύστημα.
Dreamy έγραψε:πριν από λίγο είχα την πρώτη μου επαφή με το linux γενικώτερα μέσω του Precise Puppy 5.7.1 από το πρώτο μου Livecd που έφτιαξα, έχω να πω ότι ..πολύ δύσκολα τα πράγματα!!!
fkol k4 έγραψε:Το ότι η πρώτη σου επαφή με το Linux είναι με το Puppy, ισοδυναμεί με το η πρώτη σου επαφή με το Rock να είναι... οι Slayer!!![]()
Κι εγώ θα χανόμουν. Αυτό είναι το νόημα του «ελαφρού περιβάλλοντος εργασίας», ότι τα φτιάχνεις όλα μόνος σου. Χάθηκε να φτιάξεις ένα CD με ένα απλό Ubuntu;![]()
fkol k4 έγραψε: Χρησιμοποίησε το χρόνο προς όφελός σου, δεν χρειάζεται να τα κάνεις όλα τώρα αμέσως.
Διάβασε μια απάντηση, αν δεν καταλαβαίνει κάποιον όρο κοίταξε στο γλωσσάρι για μια περίληψη, κοίταξε στους οδηγούς του forum για περισσότερα (υπάρχουν τα πάντα εκεί), ψάξε στο google για κανένα άρθρο κτλ. Επίσης πολλά μέλη στις υπογραφές τους έχουν συνδέσμους για πληροφορίες ή ένα εικονίδιο Εικόνα κάτω από το avatar τους που παραπέμπει πολλές φορές σε κάποιο blog. Τσέκαρε και αυτά, πολλές φορές θα βρεις χρήσιμες πληροφορίες.
Τώρα που γράφω αυτό το μήνυμα το κατεβάζω για να κάνω το 2ο livecd. Όσον αφορά το άρθρο είχα διαβάσει κάτι παρόμοιο αλλά και αυτό, μια χαρά..!!!adem1 έγραψε:Εγώ ξέρεις τι θα έκανα, θα κατέβαζα αυτό και θα το δοκίμαζα. Τα έχει όλα σε ένα νοικοκυρεμένα. Δες και αυτό να αναθαρρήσεις.
Θα τo κατεβάσω και αυτό αλλά για ποιό απο τα δύο μηχανήματα αναφέρεσαι..?? Το λάπτοπ ή το desktop..?? Στο αρχικό μου ποστ αναφέρω και τα δύο..matthew έγραψε:Στο θέμα σου τώρα, προτείνω να δοκιμάσεις το Xubuntu για αρχή, με βάση το μηχάνημα στο 1ο σου ποστ.
Δεν διαφωνώ μαζί σου και ναι σε άλλες περιπτώσεις βολεύουν και σε άλλες όχι και ναι είναι και σπαστικές ΑΛΛΑ για κάποιον που δεν έχει τις απαιτούμενες γνώσεις, επανέρχομαι σε αυτές!!!, το να κάνεις με την εγκατάσταση του λειτουργικού ένα κλικ και να μπαίνεις κατευθείαν στο ίντερνετ (άσχετα αν στην πορεία αλλάξεις browser) είναι προτιμότερο σε πρώτη φάση από το να πρέπει να στήσεις το μόντεμ και να μπεις εδώ και να φτιάξεις εκείνο ..για να μπεις μετά στο ίντερνετ...dim459 έγραψε:Υπάρχει βεβαίως και μια επιπλέον παράμετρος, με την οποία ακόμα δεν έφτασες να ασχοληθείς, κατά πόσο δηλαδή θέλουμε τα πράγματα να είναι "prefixed".
Dreamy έγραψε: Είναι όπως είπε και ο Κωνσταντίνου στην παλιά Ελληνική ταινία με το προφιτερόλ .."δεν θέλω να μάθω πως φτιάχνεται, θέλω να το φάω". Και είμαι σχεδόν σίγουρος ότι με τον τρόπο που λειτουργούν το linux, με την πληθώρα επιλογών που έχεις για να προσαρμόσεις ακριβώς το λειτουργικό που θα επιλέξεις στις ανάγκες σου, είναι κάτι πολύ καλό ..αλλά όχι τόσο καλό, τόσο εύκολο για χρήστες υπολογιστών της δικής μου κατηγορίας.
Dreamy έγραψε:
Ερώτηση σφήνα για να μη το ξεχάσω: 32bit ή 64bit..?? Το desktop μπορεί και 64 (αν και νομίζω ότι είναι οριακά με 2 gb Ram), το λάπτοπ δεν μπορεί μιας και είναι πριν το 2007 αγορά αλλά γενικά μήπως η 32 ως επιλογή είναι ελαφρύτερη οπότε τα κατεβάσματά μου και στον μεγάλο να είναι 32bit ή δεν έχει καμμία σχέση αυτό..??
lucinos έγραψε:Το πρόβλημα είναι ότι θέλεις να φας προφιτερόλ αλλά δεν πας σε ένα μαγαζί που τα δίνει έτοιμα αλλά μπαίνεις σε ένα φόρουμ για προφιτερόλ και ρωτάς.