ktogias έγραψε:Ας μην μείνουμε στο θέμα του Στάθη. Το έφερα ως παράδειγμα μια και ήταν πολύ φρέσκο στο μυαλό μου. Το θέμα αυτό είναι πολύ μικρής σημασίας συγκρινόμενο με άλλα οργανωτικά θέματα και δράσεις που διαχειρίζεται η κοινότητά μας. Του μίλησα κι εγώ όταν μου αναφέρθηκε το ζήτημα από άλλα μέλη της κοινότητάς μας, αλλά δεν φαίνεται διαθέσιμος να έχει σχέσεις με την κοινότητα. Δικαίωμά του ως ένα βαθμό. Ίσως η καλύτερη αντιμετώπιση να είναι αυτό που κάναμε, δηλαδή απλά τίποτα.
Υπήρξε αντιμετώπιση, και όπως αναφέρεις ήσουν ένα από τα άτομα που ήρθε σε επαφή μαζί του.
Δεν ήρθα σε επαφή άμεσα με το θέμα· αυτό που παρατήρησα είναι ότι το /title του ιστολογίου άλλαξε ώστε να μην υπάρχει αναφορά για ελληνική κοινότητα του Ubuntu.
Η αντιμετώπιση του ζητήματος ήταν η καλύτερη; Πόσα άτομα ήρθαν σε επαφή μαζί του; Πως έγινε η επικοινωνία;
ktogias έγραψε:digibill έγραψε:
Mα εδώ ακριβώς έγκειται και η παρεξήγηση!!
Ποιός επιβάλλει σε ποιόν την απόφασή του? Ας πάρουμε για παράδειγμα την ονομασία του περιοδικού: Ψηφίζουμε πχ συνολικά 100 χρήστες, 30 την ονομασία Χ, 20 την ονομασία Υ και 50 την ονομασία Ζ. Οι πρώτοι 50 (Χ + Υ) είναι σταθεροί και ενεργοί χρήστες ubuntu, οι άλλοι 50 (Ζ) απλά περαστικοί από το φόρουμ που έτυχε να βάλουν / δοκιμάσουν / ψάξουν για το ubuntu αλλά τελικά είδαν πως δεν τους κάνει / είναι δύσκολο / το βαρέθηκαν / κλπ. Τελικά επικρατεί η άποψη των 50 και το περιοδικό ονοματίζεται «Ζ», έλα όμως που δεν υπάρχει πλέον κανένας από τους 50 αυτούς να το διαβάσει!! Αντιθέτως, οι πρώτοι 50 που θα το διαβάσουν, θα ήθελαν να λέγεται αλλιώς!!!!
Εγώ το βλέπω απλό το θέμα. Οι 50 που μείναν και θέλουν να λέγεται αλλιώς, απλά ξαναθέτουν το ζήτημα σε ψηφοφορία. Πλέον οι υπολοιποι 50 δεν είναι εδώ και δεν ενδιαφέρονται, οπότε το περιοδικό αλλάζει όνομα και όλοι είναι ευχαριστημένοι.
Ανέλαβε ένα από τα διαθέσιμα θέματα να το προχωρήσεις με αυτό τρόπο, με τη μεθοδολογία που θέλεις. Υπόσχομαι ότι θα βοηθήσω / σουμε όσο μπορούμε.
Είναι η δεύτερη φορά που το ζητάω.
ktogias έγραψε:digibill έγραψε:Ποιός λοιπόν επέβαλε την άποψή του σε ποιόν?

Όταν σε 3-4 χρόνια το linux θα αρχίσει να γίνεται "μόδα" και ο κάθε χρήστης-πυροτέχνημα που θα περνά από τα forum θα μπορεί να παίρνει -χωρίς κόστος για αυτόν- αποφάσεις, πού είναι η δημοκρατία?
Αυτοοργάνωση και δημοκρατία πέρα από δικαιώματα σημαίνουν και
ανάληψη υποχρεώσεων! Και έναν περιστασιακό χρήστη δεν μπορείς να τον αναγκάσεις ούτε καν να αναλάβει την υποχρέωση της επιλογής του! Νομίζω ότι αυτό ακριβώς επιθυμούν να προλάβουν οι εμπνευστές του επιχειρήματος και διορθώστε με αν κάνω λάθος......

Αντί να κλεινόμαστε προκειμένου να προλάβουμε καταστάσεις που δεν έχουμε όλοι την ίδια πεποίθηση ότι θα συμβούν ή ότι είναι επικίνδυνες, γιατί δεν ξεκινούμε με το να οργανωθούμε καλύτερα αρχικά εντελώς ανοικτά, και αν στην πορεία έχουμε σημαντικά φαινόμενα εκφυλισμού το ξανασυζητάμε και αν είναι πράγματι ανάγκη αλλάζουμε τακτική ανάλογα με τις τότε συνθήκες.
Η πρωτοβουλία που έχει γίνει έχει την υποστήριξη μιας ομάδας ατόμων όπου συμμετέχω ο ίδιος, και πιστεύω ότι έχει λόγο να προχωρήσει με το τρόπο που έχει αναφερθεί. Στην πρωτοβουλία αυτή αναφέρθηκε ότι αν στον πρώτο απολογισμό δούμε ότι δεν υπάρχει λόγος να είναι κλειστό το συγκεκριμένο υπο-φόρουμ, τότε μπορούμε να το ανοίξουμε.
Εδώ αναφέρεις ότι ξεκινούμε με ανοιχτό υποφόρουμ, και στην πορεία βλέπουμε αν θα χρειαστεί να το κάνουμε ιδιωτικό, ανάλογα με τις καταστάσεις. Η διαφορά μεταξύ των δύο δεν είναι τεράστια για να κάνουμε θέμα. Φυσιολογικά, θα περίμενε κανείς να ξεκινούσε κάποιος με ιδιωτικό υποφόρουμ, διότι δεν έχει νόημα να κάνεις ιδιωτικό κάτι που ήταν ανοικτό πριν.
Τότε που συζητούσαμε στη λίστα ubuntu-gr για το αν θα ήταν καλό να κάνουμε και φόρουμ, ήμουν ένα από τα άτομα που πίστευε ότι το φόρουμ δε θα είχε επιτυχία, όσο είχε η λίστα. Από προηγούμενη επαφή μου σε φόρουμ, έβλεπα ότι δεν ήταν παραγωγικός χώρος. Αν δείτε το αρχείο (archive) της λίστας, θα δείτε ότι δεν ήμουν ενθουσιασμένος.
Ωστόσο, αντί να αρχίσω να εκδηλώνω ότι το φόρουμ θα φέρει τη διάσπαση της κοινότητας, η αντιμετώπισή μου ήταν: Δοκιμάστε το και βλέπουμε. Αντί να είμαι παρατηρητής, γράφτηκα και συμμετέχω στο φόρουμ όσο μπορώ. Ο αριθμός των μελών είναι δείγμα το έργου που έχει γίνει.
Αυτό θα ήθελα να διαβάσω από σένα. «Δοκιμάστε και βλέπουμε».