Ανακοίνωση δημιουργίας ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ Ubuntu-Gr (άτυπο)

...οδηγοί-προτάσεις-ιδέες-σχόλια για το forum, την κοινότητα, το ubuntu

Συντονιστής: Geochr

Re: Ανακοίνωση δημιουργίας ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ Ubuntu-Gr (άτυπο)

Δημοσίευσηαπό ktogias » 17 Απρ 2009, 19:12

digibill έγραψε:
Mα εδώ ακριβώς έγκειται και η παρεξήγηση!!
Ποιός επιβάλλει σε ποιόν την απόφασή του? Ας πάρουμε για παράδειγμα την ονομασία του περιοδικού: Ψηφίζουμε πχ συνολικά 100 χρήστες, 30 την ονομασία Χ, 20 την ονομασία Υ και 50 την ονομασία Ζ. Οι πρώτοι 50 (Χ + Υ) είναι σταθεροί και ενεργοί χρήστες ubuntu, οι άλλοι 50 (Ζ) απλά περαστικοί από το φόρουμ που έτυχε να βάλουν / δοκιμάσουν / ψάξουν για το ubuntu αλλά τελικά είδαν πως δεν τους κάνει / είναι δύσκολο / το βαρέθηκαν / κλπ. Τελικά επικρατεί η άποψη των 50 και το περιοδικό ονοματίζεται «Ζ», έλα όμως που δεν υπάρχει πλέον κανένας από τους 50 αυτούς να το διαβάσει!! Αντιθέτως, οι πρώτοι 50 που θα το διαβάσουν, θα ήθελαν να λέγεται αλλιώς!!!!

Εγώ το βλέπω απλό το θέμα. Οι 50 που μείναν και θέλουν να λέγεται αλλιώς, απλά ξαναθέτουν το ζήτημα σε ψηφοφορία. Πλέον οι υπολοιποι 50 δεν είναι εδώ και δεν ενδιαφέρονται, οπότε το περιοδικό αλλάζει όνομα και όλοι είναι ευχαριστημένοι.

digibill έγραψε:
Ποιός λοιπόν επέβαλε την άποψή του σε ποιόν? :ugeek: Όταν σε 3-4 χρόνια το linux θα αρχίσει να γίνεται "μόδα" και ο κάθε χρήστης-πυροτέχνημα που θα περνά από τα forum θα μπορεί να παίρνει -χωρίς κόστος για αυτόν- αποφάσεις, πού είναι η δημοκρατία?
Αυτοοργάνωση και δημοκρατία πέρα από δικαιώματα σημαίνουν και ανάληψη υποχρεώσεων! Και έναν περιστασιακό χρήστη δεν μπορείς να τον αναγκάσεις ούτε καν να αναλάβει την υποχρέωση της επιλογής του! Νομίζω ότι αυτό ακριβώς επιθυμούν να προλάβουν οι εμπνευστές του επιχειρήματος και διορθώστε με αν κάνω λάθος...... :roll:

Αντί να κλεινόμαστε προκειμένου να προλάβουμε καταστάσεις που δεν έχουμε όλοι την ίδια πεποίθηση ότι θα συμβούν ή ότι είναι επικίνδυνες, γιατί δεν ξεκινούμε με το να οργανωθούμε καλύτερα αρχικά εντελώς ανοικτά, και αν στην πορεία έχουμε σημαντικά φαινόμενα εκφυλισμού το ξανασυζητάμε και αν είναι πράγματι ανάγκη αλλάζουμε τακτική ανάλογα με τις τότε συνθήκες.
ktogias
dudeTUX
dudeTUX

IRC: ktogias
Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό simosx » 17 Απρ 2009, 20:48

ktogias έγραψε:Ας μην μείνουμε στο θέμα του Στάθη. Το έφερα ως παράδειγμα μια και ήταν πολύ φρέσκο στο μυαλό μου. Το θέμα αυτό είναι πολύ μικρής σημασίας συγκρινόμενο με άλλα οργανωτικά θέματα και δράσεις που διαχειρίζεται η κοινότητά μας. Του μίλησα κι εγώ όταν μου αναφέρθηκε το ζήτημα από άλλα μέλη της κοινότητάς μας, αλλά δεν φαίνεται διαθέσιμος να έχει σχέσεις με την κοινότητα. Δικαίωμά του ως ένα βαθμό. Ίσως η καλύτερη αντιμετώπιση να είναι αυτό που κάναμε, δηλαδή απλά τίποτα.

Υπήρξε αντιμετώπιση, και όπως αναφέρεις ήσουν ένα από τα άτομα που ήρθε σε επαφή μαζί του.
Δεν ήρθα σε επαφή άμεσα με το θέμα· αυτό που παρατήρησα είναι ότι το /title του ιστολογίου άλλαξε ώστε να μην υπάρχει αναφορά για ελληνική κοινότητα του Ubuntu.
Η αντιμετώπιση του ζητήματος ήταν η καλύτερη; Πόσα άτομα ήρθαν σε επαφή μαζί του; Πως έγινε η επικοινωνία;

ktogias έγραψε:
digibill έγραψε:
Mα εδώ ακριβώς έγκειται και η παρεξήγηση!!
Ποιός επιβάλλει σε ποιόν την απόφασή του? Ας πάρουμε για παράδειγμα την ονομασία του περιοδικού: Ψηφίζουμε πχ συνολικά 100 χρήστες, 30 την ονομασία Χ, 20 την ονομασία Υ και 50 την ονομασία Ζ. Οι πρώτοι 50 (Χ + Υ) είναι σταθεροί και ενεργοί χρήστες ubuntu, οι άλλοι 50 (Ζ) απλά περαστικοί από το φόρουμ που έτυχε να βάλουν / δοκιμάσουν / ψάξουν για το ubuntu αλλά τελικά είδαν πως δεν τους κάνει / είναι δύσκολο / το βαρέθηκαν / κλπ. Τελικά επικρατεί η άποψη των 50 και το περιοδικό ονοματίζεται «Ζ», έλα όμως που δεν υπάρχει πλέον κανένας από τους 50 αυτούς να το διαβάσει!! Αντιθέτως, οι πρώτοι 50 που θα το διαβάσουν, θα ήθελαν να λέγεται αλλιώς!!!!

Εγώ το βλέπω απλό το θέμα. Οι 50 που μείναν και θέλουν να λέγεται αλλιώς, απλά ξαναθέτουν το ζήτημα σε ψηφοφορία. Πλέον οι υπολοιποι 50 δεν είναι εδώ και δεν ενδιαφέρονται, οπότε το περιοδικό αλλάζει όνομα και όλοι είναι ευχαριστημένοι.

Ανέλαβε ένα από τα διαθέσιμα θέματα να το προχωρήσεις με αυτό τρόπο, με τη μεθοδολογία που θέλεις. Υπόσχομαι ότι θα βοηθήσω / σουμε όσο μπορούμε.
Είναι η δεύτερη φορά που το ζητάω.

ktogias έγραψε:
digibill έγραψε:
Ποιός λοιπόν επέβαλε την άποψή του σε ποιόν? :ugeek: Όταν σε 3-4 χρόνια το linux θα αρχίσει να γίνεται "μόδα" και ο κάθε χρήστης-πυροτέχνημα που θα περνά από τα forum θα μπορεί να παίρνει -χωρίς κόστος για αυτόν- αποφάσεις, πού είναι η δημοκρατία?
Αυτοοργάνωση και δημοκρατία πέρα από δικαιώματα σημαίνουν και ανάληψη υποχρεώσεων! Και έναν περιστασιακό χρήστη δεν μπορείς να τον αναγκάσεις ούτε καν να αναλάβει την υποχρέωση της επιλογής του! Νομίζω ότι αυτό ακριβώς επιθυμούν να προλάβουν οι εμπνευστές του επιχειρήματος και διορθώστε με αν κάνω λάθος...... :roll:

Αντί να κλεινόμαστε προκειμένου να προλάβουμε καταστάσεις που δεν έχουμε όλοι την ίδια πεποίθηση ότι θα συμβούν ή ότι είναι επικίνδυνες, γιατί δεν ξεκινούμε με το να οργανωθούμε καλύτερα αρχικά εντελώς ανοικτά, και αν στην πορεία έχουμε σημαντικά φαινόμενα εκφυλισμού το ξανασυζητάμε και αν είναι πράγματι ανάγκη αλλάζουμε τακτική ανάλογα με τις τότε συνθήκες.

Η πρωτοβουλία που έχει γίνει έχει την υποστήριξη μιας ομάδας ατόμων όπου συμμετέχω ο ίδιος, και πιστεύω ότι έχει λόγο να προχωρήσει με το τρόπο που έχει αναφερθεί. Στην πρωτοβουλία αυτή αναφέρθηκε ότι αν στον πρώτο απολογισμό δούμε ότι δεν υπάρχει λόγος να είναι κλειστό το συγκεκριμένο υπο-φόρουμ, τότε μπορούμε να το ανοίξουμε.

Εδώ αναφέρεις ότι ξεκινούμε με ανοιχτό υποφόρουμ, και στην πορεία βλέπουμε αν θα χρειαστεί να το κάνουμε ιδιωτικό, ανάλογα με τις καταστάσεις. Η διαφορά μεταξύ των δύο δεν είναι τεράστια για να κάνουμε θέμα. Φυσιολογικά, θα περίμενε κανείς να ξεκινούσε κάποιος με ιδιωτικό υποφόρουμ, διότι δεν έχει νόημα να κάνεις ιδιωτικό κάτι που ήταν ανοικτό πριν.

Τότε που συζητούσαμε στη λίστα ubuntu-gr για το αν θα ήταν καλό να κάνουμε και φόρουμ, ήμουν ένα από τα άτομα που πίστευε ότι το φόρουμ δε θα είχε επιτυχία, όσο είχε η λίστα. Από προηγούμενη επαφή μου σε φόρουμ, έβλεπα ότι δεν ήταν παραγωγικός χώρος. Αν δείτε το αρχείο (archive) της λίστας, θα δείτε ότι δεν ήμουν ενθουσιασμένος.

Ωστόσο, αντί να αρχίσω να εκδηλώνω ότι το φόρουμ θα φέρει τη διάσπαση της κοινότητας, η αντιμετώπισή μου ήταν: Δοκιμάστε το και βλέπουμε. Αντί να είμαι παρατηρητής, γράφτηκα και συμμετέχω στο φόρουμ όσο μπορώ. Ο αριθμός των μελών είναι δείγμα το έργου που έχει γίνει.

Αυτό θα ήθελα να διαβάσω από σένα. «Δοκιμάστε και βλέπουμε».
προσωπικό ιστολόγιο ϗ πλανήτης Ubuntu-gr
Συμβάλετε και εσείς στο ελληνικό βιβλίο Ubuntu!
1 Γνώσεις Linux: Πολύ καλό ┃ Προγραμματισμού: Πολύ καλό ┃ Αγγλικών: Πολύ καλό
2 Ubuntu 13.10 saucy 3.11.0-031100rc1-generic 64bit (el_GR.UTF-8, Unity ubuntu)
3 AMD E-450 APU with Radeon HD Graphics ‖ RAM 3555 MiB ‖ Sony Corporation VAIO
4 AMD nee ATI Wrestler [Radeon HD 6320] [1002:9806] {fglrx_pci}
5 eth0: Atheros Inc. AR8151 v2.0 Gigabit Ethernet [1969:1083] (rev c0) ⋮ wlan0: Atheros Inc. AR9285 [168c:002b] (rev 01)
Φτιάξτε και εσείς τη δική σας υπογραφή (παραπάνω κείμενο) αυτόματα με κλικ εδώ!
simosx
Επίτιμο μέλος
Επίτιμο μέλος

Launchpad: simosx
IRC: simosx
Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό greatst » 17 Απρ 2009, 21:19

simosx έγραψε:
greatst έγραψε:Διάβασα με (όση) προσοχή (μου έχει αφήσει ο μπόμπιρας) τις δημοσιεύσεις του θέματος παραπάνω, και σε πρώτη φάση είμαι θετικός με κάποιες επιφυλάξεις, με πρώτη την εξής: πρέπει να καθοριστούν τα καθήκοντα/αρμοδιότητες των μελών του συμβουλίου (εάν το είπατε και από τα ξενύχτια δεν το πρόσεξα μην βαράτε!).

Ίσως ο όρος «συμβούλιο» στην ελληνική γλώσσα να είναι overloaded με πολλές έννοιες που να δημιουργούν πρόβλημα.
Μπορείς να θεωρήσεις «άτυπη ομάδα», όπου δεν έχουμε ιεραρχική δομή συμβουλίου (έχει ιεραρχία του συμβούλιο στην Ελλάδα; Στο εξωτερικό είναι «council», όπως Ubuntu Council). Θα μου άρεσε ο τίτλος του «μέλος συμβουλίου», ή τουλάχιστον «άτυπος σύμβουλος», ωστόσο πάει προς «μέλος άτυπης ομάδας»
Ο στόχος είναι η συζήτηση θεμάτων κατά προτίμηση εσωτερικά, για θέματα που χρειάζονται τη διαδικασία αυτή.

Φίλε Σίμο, καλά όλα αυτά που λες στο παραπάνω -και μάλλον δεν διαφωνώ- αλλά τι σχέση έχουν (έχουν;) με τη δικιά μου πρόταση περί του "να καθοριστούν τα καθήκοντα/αρμοδιότητες των μελών του συμβουλίου"; Εκτός και εάν σχολιάζεις το "μελών του συμβουλίου" οπότε οκ! ;)

Σε κάθε περίπτωση, δεν συμφωνείς ότι πρέπει να καθορισθούν οι αρμοδιότητες και τα καθήκοντα των μελών για να ξέρουμε πού πατάμε και τι κάνουμε; Μπορεί αυτά τα καθήκοντα να μεταβάλλονται με τον καιρό, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι είναι κακό να ξέρουμε ότι σήμερα στην Χ ημερομηνία το Υ μέλος έχει τα Ζ1,Ζ2, ..., Ζν καθήκοντα 8-)
προσωπική ιστοσελίδαgreatst in Launchpad

Γνώσεις ⇛ Linux: Όσο ζω μαθαίνω ┃ Προγραμματισμός: Μια χαρά ┃ Αγγλικά: Εξαιρετικά

Mac mini (late 2009) (8GB RAM) με OS X 10.11.6 [και Ubuntu 16.04 Server amd64 και άλλες GNU/Linux εικονικές μηχανές με 2GB RAM, 128MB VRAM+3D_acceleration η κάθε μία].
Άβαταρ μέλους
greatst
seniorTUX
seniorTUX

Launchpad: greatst
IRC: greatst
Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό simosx » 17 Απρ 2009, 21:49

greatst έγραψε:
simosx έγραψε:
greatst έγραψε:Διάβασα με (όση) προσοχή (μου έχει αφήσει ο μπόμπιρας) τις δημοσιεύσεις του θέματος παραπάνω, και σε πρώτη φάση είμαι θετικός με κάποιες επιφυλάξεις, με πρώτη την εξής: πρέπει να καθοριστούν τα καθήκοντα/αρμοδιότητες των μελών του συμβουλίου (εάν το είπατε και από τα ξενύχτια δεν το πρόσεξα μην βαράτε!).

Ίσως ο όρος «συμβούλιο» στην ελληνική γλώσσα να είναι overloaded με πολλές έννοιες που να δημιουργούν πρόβλημα.
Μπορείς να θεωρήσεις «άτυπη ομάδα», όπου δεν έχουμε ιεραρχική δομή συμβουλίου (έχει ιεραρχία του συμβούλιο στην Ελλάδα; Στο εξωτερικό είναι «council», όπως Ubuntu Council). Θα μου άρεσε ο τίτλος του «μέλος συμβουλίου», ή τουλάχιστον «άτυπος σύμβουλος», ωστόσο πάει προς «μέλος άτυπης ομάδας»
Ο στόχος είναι η συζήτηση θεμάτων κατά προτίμηση εσωτερικά, για θέματα που χρειάζονται τη διαδικασία αυτή.

Φίλε Σίμο, καλά όλα αυτά που λες στο παραπάνω -και μάλλον δεν διαφωνώ- αλλά τι σχέση έχουν (έχουν;) με τη δικιά μου πρόταση περί του "να καθοριστούν τα καθήκοντα/αρμοδιότητες των μελών του συμβουλίου"; Εκτός και εάν σχολιάζεις το "μελών του συμβουλίου" οπότε οκ! ;)
...

Βασικά αυτό που έγραψα ήταν κάποιας μορφής displaced anger.
Μου τη σπάει το λεγόμενο «Stop Energy» και όταν η συζήτηση γίνεται επιφανειακή. Μεγαλώνουμε.
προσωπικό ιστολόγιο ϗ πλανήτης Ubuntu-gr
Συμβάλετε και εσείς στο ελληνικό βιβλίο Ubuntu!
1 Γνώσεις Linux: Πολύ καλό ┃ Προγραμματισμού: Πολύ καλό ┃ Αγγλικών: Πολύ καλό
2 Ubuntu 13.10 saucy 3.11.0-031100rc1-generic 64bit (el_GR.UTF-8, Unity ubuntu)
3 AMD E-450 APU with Radeon HD Graphics ‖ RAM 3555 MiB ‖ Sony Corporation VAIO
4 AMD nee ATI Wrestler [Radeon HD 6320] [1002:9806] {fglrx_pci}
5 eth0: Atheros Inc. AR8151 v2.0 Gigabit Ethernet [1969:1083] (rev c0) ⋮ wlan0: Atheros Inc. AR9285 [168c:002b] (rev 01)
Φτιάξτε και εσείς τη δική σας υπογραφή (παραπάνω κείμενο) αυτόματα με κλικ εδώ!
simosx
Επίτιμο μέλος
Επίτιμο μέλος

Launchpad: simosx
IRC: simosx
Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό linuxman » 17 Απρ 2009, 21:54

Σε κάθε κοινωνική ομάδα και σε κάθε δραστηριότητα μας στην κοινωνία πάντα περιμένουμε κάτι από κάποιους , είτε σε πολιτικά μας πιστεύω είτε σε κάτι άλλο.
Και πάντα άλλοι έχουν την τελική απόφαση και όχι εμείς .
Ναι σε μερικά πράγματα μπορούμε να το αλλάξουμε σε πολλά όμως όχι είτε στο επαγγελματικό τομέα είτε στα κοινωνικά πράγματα .
Και είτε το θέλουμε είτε όχι άλλα ο απλός χρήστης θα περιμένει από εμάς τους "γνώστες τον πραγμάτων" και την τελική απάντηση στην λύση στο πρόβλημα του.
Και εάν δεν δοθεί λύση τότε θα τον χάσουμε και αυτό δεν θα είναι στο υπέρ μας .
Τι θέλουμε τώρα να κάνουμε είναι :
Να υπάρχει μία ομάδα στην κοινότητα Ubuntu-gr που θα έχει τον ρόλο να μην υπάρχουν κακή χρήση του ονόματος και του σήματος του Ubuntu-gr άλλα και γενικά του Ubuntu και να ενημερώνουμε την Canonical εάν υπάρχει κάποια "κακή" χρήση του σήματος και του ονόματος , είναι υποχρέωση μας στο κάτω κάτω να το κάνουμε αυτό μίας και μας αρέσει και προσπαθούμε να το διαδώσουμε σε κόσμο .
Και δεν είναι μόνο για Ubuntu και το όνομα άλλα γενικά για όλο τον χώρο του ΕΛΛΑΚ , σε εφαρμογές που έχουν γράψει χρήστες τις κοινότητας και εδώ στο φόρουμ , και να μπορούμε να πούμε "να είμαστε σαν φύλακες" τις σωστής διάδοσης τις έννοιας ΕΛΛΑΚ και Λίνουξ στην Ελλάδα όπου σε όλα αυτά μέσα είναι και το Ubuntu , Kubuntu , Xubuntu κτλ. .

Διάβασα πολλά πριν και βλέπω απαντήσεις ότι : και τώρα δεν λειτουργεί , μία χαρά δεν είμαστε γιατί να κάνουμε κάτι .
Αυτό δεν είναι νέο , μήπως για αυτό δεν υπάρχει στην Ελλάδα ενημέρωση τι είναι το ΕΛΛΑΚ , ο κόσμος δεν γνωρίζει καν ότι υπάρχει κάτι άλλο .
Δεν γνωρίζει ότι υπάρχει και άλλο λειτουργικό εκτός από τα παράθυρα που υπάρχουν τώρα στα καταστήματα μέχρι να έρθουν έστω και λίγα μηχανήματα με Λίνουξ .
Μήπως πρέπει να αναλάβουμε επιτέλους κάποιες ευθύνες σαν μέλη μίας μεγάλης κοινότητας που ξέρουν και θέλουν να διαδώσουν κάτι καλό στον απλό κόσμο που δεν γνωρίζει αν υπάρχει και άλλο εκτός από τα παράθυρα .Τα πράγματα είναι απλά και δεν χρειάζεται να το κάνουμε τραγικά .

Συμβούλιο θα αναλάβει κάποια θέματα με την ενημέρωση διάδοση και ότι άλλο μπορεί να προκύψει στην πορεία μέσα στην κοινότητα η και έξω από αυτήν στο γενικότερο χώρο του ΕΛΛΑΚ και την χρήση του στην Ελλάδα και με την βοήθεια και άλλων φορέων που έχουν την νομική υπόσταση.

Δεν μας υποχρεώνει κάνεις να συμμετέχουμε και το κάνουμε με δική μας θέληση άρα αυτό που κάνουμε το αγαπάμε ;
Και το ζήτημα εάν κάποιος θα παίρνει την απόφαση για μένα η όχι εδώ δεν χωρά , γυριστέ και δείτε γύρω σας δεν παίρνουν κάποιοι αποφάσεις για σας , τι τους λέτε πρέπει να το κάνουμε αλλιώς πρέπει να ρωτήσουμε και άλλους ( σας ρώτησε κάνεις αν είναι καλό για το Ελληνικό δημόσιο η περιβόητη συμφωνία με την ms και το περάσανε στην ζούλα κάποιοι πολύ λίγοι ) .

Όπως σε κάθε κοινωνία και κοινωνική ομάδα υπάρχουν κάποιοι που παίρνουν τις αποφάσεις για το καλό όλων έτσι και εδώ πρέπει να το κάνουμε να υπάρχουν άτομα που θα πάρουν την απόφαση από κοινού για το καλό όλων και όχι για τα προσωπικό τους όφελος .
Δεν είμαστε στο μεσαίωνα να λειτουργεί από μόνο του , δεν γίνεται αυτό , θα λειτουργεί με συνεισφορά πολλών ατόμων και από όλους αυτούς θα πρέπει να υπάρχουν κάποιοι που θα πάρουν την τελική απόφαση , πρέπει να υπάρχει έτσι λειτουργεί κοινωνία .

Εάν όχι τότε γιατί στους συλλόγους υπάρχουν τα Δ.Σ. και μερικά άτομα αποφασίζουν για πολλούς σε πολλά θέματα , ενοχλεί αυτό κανέναν ; όχι .
Το αποδεχόμαστε μίας και δεν το κάνουμε με το ζόρι και το επιλέγουμε μόνοι μας .
Και γιατί να μην υπάρχει και εδώ κάτι ανάλογο "ας πούμε συλλογικό όργανο" τις κοινότητας Ubuntu-gr που μπορεί να εκπροσωπείται από κάποια άτομα που χρήστες αποδέχονται για την προσφορά τους στην κοινότητα .
Αυτά , ελπίζω να μην σας κούρασα .
Οδηγίες προς Νεοεισερχόμενους
1 Γνώσεις Linux: Πολύ καλό ┃ Προγραμματισμού: Ικανοποιητικό ┃ Αγγλικών: Ικανοποιητικό
2 Linux Mint 17.1 Rebecca 3.13.0-37-generic 64bit (el_GR.UTF-8, X-Cinnamon cinnamon)
3 Intel Core i5-2310M CPU @ 2.10GHz ‖ RAM 3866 MiB ‖ Dell Inc. 0D7C51 - Dell Inc. Dell System Vostro 3750
4 Intel 2nd Generation Core Processor Family Integrated Graphics [8086:0116] {i915}
5 wlan0: Intel Centrino Wireless-N 1030 [Rainbow Peak] [8086:008a] (rev 34) ⋮ eth0: Realtek RTL8111/8168/8411 PCI Express Gigabit Ethernet Controller [10ec:8168] (rev 06)
http://www.greeklug.gr
Άβαταρ μέλους
linuxman
Επίτιμο μέλος
Επίτιμο μέλος

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό seadog » 17 Απρ 2009, 22:00

Καταλαβαίνω από τα post των υπέρμαχων του άτυπου αυτού συμβουλίου όπως το χαρακτηρίζουν ότι θέλουν να δημιουργήσουν μία οργανωτική δομή, που ο καθένας θα έχει συγκεκριμένες δραστηριότητες και θα είναι υπεύθυνος γι'αυτές. Επίσης το "άτυπο" αυτό συμβούλιο θα έχει την δυνατότητα λήψης αποφάσεων και θα "συνεδριάζει" κλειστών των θυρών.

Εάν έχω καταλάβει σωστά, παρακαλώ συνεχίστε να διαβάζετε, αλλιώς διορθώστε με για να διορθώσω με την σειρά μου τις παρακάτω σημειώσεις / ερωτήσεις / παρατηρήσεις :
    Σε μία κοινότητα γιατί πρέπει να υπάρχουν κλειστά συμβούλια τα οποία να αποφασίζουν για το σύνολό της; Αντιλαμβάνομαι ότι αυτά τα συμβούλια θα αποτελούνται από αυτούς του ασχολούνται με το project, αλλα τι πειράζει να εκφράσει κάποιος άλλος μια άποψη; Με ποιο κριτήριο κάποιος μπαίνει ή βγαίνει από το συμβούλιο. Όπως σωστά ρωτά και ktogias πως διασφαλίζεται αυτό; Δεν είναι πιο υγιές να υπάρχουν όλα ανοιχτά κάπου; Scripta manent όπως λέει και ο bullgr, αρκεί να μπορείς να δεις τα γραπτά.

Ο ορισμός ομάδων που παίρνουν αποφάσεις, θεωρώ ότι θα απομακρύνει πιθανούς νέους χρήστες που θέλουν να προσφέρουν. Η λογική της ανάθεσης, ότι αυτό το έχει αναλάβει ο τάδε που είναι στο συμβούλιο, θα σκοτώσει τις περισσότερες πρωτοβουλίες. Άλλωστε είναι το πιο εύκολο πράγμα να γκρινιάξεις σε κάποιον "υπεύθυνο" από να το κάνεις ο ίδιος. Το δεύτερο πιστεύω ότι είναι ο πυρήνας της λογικής του ελεύθερου λογισμικού.

Το σημερινό μοντέλο μέχρι ένα σημείο δεν διαφέρει από αυτό που προτείνεται: Υπάρχουν σαφώς ορισμένα άτομα για συγκεκριμένες θέσεις. Κάποιος είναι υπεύθυνος για το forum, για το website για την λίστα κτλ. Ας ανακοινωθούν οι υπεύθυνοι σε μία σελίδα ώστε να ξέρει ο καθένας με ποιον να επικοινωνήσει για τι. Επίσης να ορίσουμε μια διαδικασία για το πως αναλαμβάνει κάποιος υπεύθυνος με αντικειμενικά κριτήρια. Ως εδώ είναι ο ίδιο. Το πρόβλημα είναι στον κλειστό χαρακτήρα του συμβουλίου και στην λήψη αποφάσεων στο όνομα της κοινότητας.

Αναφέρθηκαν προβλήματα συντονισμού και αδράνειας. Πώς θεωρείτε ότι αυτά μπορούν να ξεπεραστούν με την λογική ενός συμβουλίου; Τα ίδια άτομα που συμμετέχουν σήμερα στις λίστες και το forum, θα συμμετέχουν αύριο και σε αυτό το συμβούλιο. Γιατί για παράδειγμα δεν απάντησε κανείς π.χ. στις προτάσεις του Hellug από αυτά τα άτομα και τι θα τον κάνει ξαφνικά πιο υπεύθυνο ή δραστήριο; Θεωρώ ότι η σημερινή δομή δεν εμποδίζει την συμμετοχή πουθενά. Το θέμα της πρωτοβουλίας είναι πάντα θέμα ατομικό και το άτομο θα είναι το ίδιο και εντός και εκτός συμβουλίου.

Με προβληματίζει έντονα επίσης που παρόλο που το συμβούλιο διατυμπανίζεται ότι είναι άτυπο υπάρχει ένα thread με 21 posts σχετικά με την πιθανή νομική του υπόσταση.

Επίσης ας μου εξηγήσει κάποιος τι πρόκειται να συμβεί σε 3-4 χρόνια και γιατί. Επίσης γιατί δεν έχει συμβεί εδώ και 3-4 χρόνια. Εάν ξέρετε κάτι που δεν ξέρω, παρακαλώ μοιραστείτε το μαζί μου!
Σε γενικές γραμμές συμφωνώ με την θέση του ktogias. Θεωρώ ότι το συμβούλιο δεν έχει να προσφέρει τίποτα παραπάνω από την σημερινή δομή, τουναντίον. Δέχομαι ότι η σημερινή δομή μπορεί να βελτιωθεί για να είναι σαφέστερο ποιος κάνει τι. Είμαι κάθετα αντίθετος με οποιαδήποτε λογική κλειστής ομάδας που συνεδριάζει σε κλειστά forum / mailing lists / irc channels.

Επί του τελευταίου, παρακαλώ για δεύτερη φορά τον διαχειριστή του forum να ανοίξει την κατηγορία σε όλους. Έχει όλη η κοινότητα το δικαίωμα είτε συμμετέχει λίγο ή πολύ να μάθει για ένα τέτοιο θέμα.
seadog
babeTUX
babeTUX

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό bullgr » 17 Απρ 2009, 22:29

+1 στον linuxman...

Ας κάνω και λίγο τον κακό... Μήπως, λέω μήπως, μας αρέσει η χύμα κατάσταση επειδή δεν μας αρέσουν οι αρμοδιότητες; Μήπως θέλετε μερικοί να μείνουμε έτσι για να είμαστε όλοι για όλα και κανένας για όλα;

Το να έχει κανείς αρμοδιότητες σημαίνει δέσμευση και υποχρεώσεις που πρέπει να φέρει εις πέρας... Μήπως αυτό είναι που ενοχλεί; Το ότι θα χάσουν μερικοί τη χύμα κατάσταση του "κάνω αυτό που θέλω, όταν το θέλω , όποτε το θέλω και εάν το θέλω";

Πρέπει να καταλάβουμε ότι δεν γίνεται να συνεχίσουμε έτσι... Πρέπει να δίνουμε αρμοδιότητες σε μέλη και αυτοί να νοιώθουν υποχρεωμένοι για το καλό της κοινότητας να τις φέρουν εις πέρας. Και όχι όπως τώρα που δουλεύουν 10 μ@λ@κες για 1.500-2.500 μέλη.

Εάν δεν το καταλάβουμε αυτό, θα είμαστε ως κοινότητα μια ζωή στα τάρταρα...

Πάρτε για παράδειγμα το ubuntistas... Δείτε στη σελίδα 2 τις αρμοδιότητες που έχει ο καθένας. Όλοι ξέρουν τι πρέπει να κάνουν και όλα δουλεύουν ρολόι γιατί ο καθένας τους νοιώθει υποχρεωμένος απέναντι στο περιοδικό και στη κοινότητα ubuntu-gr.

Φανταστείτε τώρα στο περιοδικό να μην είχαμε αρμοδιότητες... Θα λέγαμε:
-"ποιος θα κάνει τη σελιδοποίηση, ο bullgr;"
-"Α όχι βαριέμαι ας την κάνει ο ilpara"
-"Μα ο ilpara δεν ξέρει από σελιδοποίηση"
-"Ε τότε ας μην βγάλουμε περιοδικό"

Κάπως έτσι είναι η κατάσταση αυτή τη στιγμή στο ubuntu-gr... 10 μ@λ@κες έχουν αρμοδιότητες για όλα και οι υπόλοιποι είναι χύμα και ωραίοι...

Που είναι ο υπεύθυνος δημοσίων σχέσεων όταν χρειαζόμαστε δελτίο τύπου; "Βάλε τον μ@λ@κ@ τον ilpara να το γράψει"...
Ποιος είναι ο υπεύθυνος για τη επικοινωνία με την canonical να ζητήσουμε να προσθέσουν το forum στη σελίδα με τα forums; "Βάλε τον μ@λ@κ@ τον bullgr να το κάνει"...
Ποιος θα διαμαρτυρηθεί για τον καπηλευτή του ονόματος ubuntu που αναφέρει στη σελίδα του ότι είναι "Επίσημος υποστηρικτής ubuntu" και προτείνει τη διανομή "Μονομάχος"!!!... "Ε, δεν ξέρω, υπάρχει κανένας μ@λ@κ@ς διαθέσιμος να το κάνει;"

Αυτό φίλοι μου πρέπει να σταματήσει... Και το πρώτο βήμα για να γίνει αυτό είναι να δημιουργηθεί ένα άτυπο Συμβούλιο...

ΥΓ
Γελοιότητες περί αντιδημοκρατισμού, φασισμού και καπαρώματος καρέκλας θα τα αφήσω ασχολίαστα γιατί λόγω των ημερών δεν θέλω να χαλαστώ...
ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ ΝΑ ΠΕΣΕΙΣ, ΕΠΙΒΑΛΛΕΤΑΙ ΝΑ ΣΗΚΩΘΕΙΣ... HASTA SIEMPRE...
Άβαταρ μέλους
bullgr
Επίτιμο μέλος
Επίτιμο μέλος

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό Phantomas » 17 Απρ 2009, 22:57

Συγνώμη για το offtopic
Off topic:
Ο Στάθης άρχισε το spamming στο κανάλι ...
(04:48:39 μμ) `RESPECTYOURSELF [n=stathis@ppp-94-65-250-11.home.otenet.gr] μπήκε στο δωμάτιο.
(04:48:44 μμ) `RESPECTYOURSELF έφυγε από το δωμάτιο ("γειααα http://users.otenet.gr/~snetwork , Στάθης #Ubuntu-Hellas , http://users.otenet.gr/~snetwork/chat.htm").
...........................................................................................
................................................
.........................
(10:47:16 μμ) `RESPECTYOURSELF [n=stathis@ppp-94-65-222-93.home.otenet.gr] μπήκε στο δωμάτιο.
(10:47:20 μμ) `RESPECTYOURSELF έφυγε από το δωμάτιο ("γειααα http://users.otenet.gr/~snetwork , Στάθης #Ubuntu-Hellas , http://users.otenet.gr/~snetwork/chat.htm").

Έλεος πια...δεν είναι δυνατόν να μας πρίζει τα συκώτια ένας Στάθης... τουλάχιστον ας λύσουμε αυτό το θέμα... μιας και ξεκινήσαμε για συμβούλιο :p

Edit: Κάτι τέτοιοι σοβαροί «δημοσιογράφοι» μας λείπουν στην Ελλάδα
Άβαταρ μέλους
Phantomas
punkTUX
punkTUX

IRC: Phantomas
Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό vista killer » 18 Απρ 2009, 00:53

Καλά ρε παιδια εδώ που τα λέμε μπορεί κάποιος να πάρει σαν απειλή για την υπόσταση της κοινότητας προσπάθειες από χρήστες όπως από τον κύριο Στάθη εδώ

http://users.otenet.gr/~snetwork/#%CE%9 ... E%99%CE%9F

Και να μιλάμε για το θέμα stathis και δεν ξέρω τι άλλο.... Ημαρτον. :D
Και άν κάποιος πιστεύει ότι προσπάθειες σαν αυτές θα είχαν μέλλον ε τότε κυνηγάτε φαντάσματα. και νομίζω ότι το επόμενο βήμα θα είναι να αρχίσουμε να διαβάζουμε τα βιβλία του κύριου Λιακόπουλου και το τελευταίο πόνημα του κύριου Καρατζαφέρη πέρι ελευθερίας. rofl...
Άβαταρ μέλους
vista killer
saintTUX
saintTUX

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό sokoban4ever » 18 Απρ 2009, 01:30

Βασικά έκατσα και κοίταξα όλα τα posts στα γρήγορα αυτού του θέματος
Κατάλαβα ότι πρέπει να μοιραστούν οι δουλειές αλλά κολλάμε στην μέθοδο και στο "καθεστώς" ,
και ρωτάω αφού "πάμε καλά"( και το forum φαίνεται ότι πετάει) γιατί να μην αρχίσουμε να μιλάμε και επί του πρακτικού μέρους
γιατί από ότι βλέπω στο θεωρητικό μέρος είμαστε ωραίοι και αρκετά προσεκτικοί (συμπεριλαμβανομένου και εμένα :D )
Δεν θα πρέπει να ξεχωρίσουμε το θεωρητικό από το πρακτικό σκέλος :?:
το θεωρητικό μπορεί να μην τελειώνει ποτέ αλλά το πρακτικό πρέπει να είναι κάπως ποιο σύντομο.. σωστά;

Πιστεύω ότι θα πρέπει να κάνουμε κάποια σχέδια αλλά συνάμα μπορούμε και να χωρίσουμε και κάποιες δουλειές
Λοιπόν τι θα λέγατε να μοιράσουμε κάποιες δουλειές δοκιμαστικά ;
Κάποιες βέβαια είναι δύσκολο να γίνουν απο κάποιους λόγο απόστασης η δουλειάς κλπ
αλλά πολλές από τις οποίες μπορούν να γίνουν μέσω internet πιστεύω ότι μπορούν να μοιραστούν
τι λέτε ;

Σημείωση :
εάν έχω καταλάβει άλλα των άλλων παρακαλώ διορθώστε με
Θέλουμε και μπορούμε να έχουμε μια καλύτερη ζωή και όσο θα ζούμε θα προσπαθούμε να την αποκτήσουμε ακόμα και αν πεθάνουμε προσπαθώντας, και αν κάποια στιγμή λιγίσουμε έχουμε το επίπεδο να πούμε κουράστηκα λίγο να ,να ξαποστάσουμε , ώστε να συνεχίσουμε πάλι δυνατοί ξανά.

Μήνυμα με αγάπη και αληλλεγγύη σε όλους τους ανθρώπους από όλους τους λαούς , ιδίως του Ελληνικού.
Άβαταρ μέλους
sokoban4ever
Επίτιμο μέλος
Επίτιμο μέλος

Εκτύπωση

ΠροηγούμενηΕπόμενο

• ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ
    ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ
    ΠΡΟΒΟΛΕΣ
    ΣΥΓΓΡΑΦΕΑΣ

Επιστροφή στο Γενικά