Οι λόγοι για τους οποίους δεν χρησιμοποιώ (Ubuntu) Linux

...οδηγοί-προτάσεις-ιδέες-σχόλια για το forum, την κοινότητα, το ubuntu

Συντονιστής: Geochr

Οι λόγοι για τους οποίους δεν χρησιμοποιώ πλέον Ubuntu Linux (παρακαλούμε εξηγήσετε με δημοσίευση)

Δεν έμεινα ικανοποιημένος και δεν επιθυμώ να εξηγήσω τους λόγους.
2
12%
Δεν δοκίμασα/προσπάθησα αρκετά, έχω πρόθεση να ξαναδοκιμάσω το Ubuntu Linux.
0
Δεν υπάρχουν ψήφοι
Αντιμετώπισα προβλήματα ασυμβατότητας hardware (αναφέρω σε δημοσίευση μου συγκεκριμένα προβλήματα)
6
35%
Δεν με ικανοποίησαν σημαντικές για εμένα εφαρμογές (αναφέρω σε δημοσίευση μου συγκεκριμένες εφαρμογές)
1
6%
Κατέληξα σε άλλη διανομή (εξηγώ σε δημοσίευση μου συγκεκριμένους λόγους)
5
29%
Άλλο (εξηγώ σε δημοσίευση μου συγκεκριμένους λόγους)
3
18%

Σύνολο ψήφων : 17

Re: Οι λόγοι για τους οποίους δεν χρησιμοποιώ (Ubuntu) Linux

Δημοσίευσηαπό vagrale13 » 10 Αύγ 2009, 22:47

Οσοι χρησημοποιειται ακομα τα παλιοπαραθηρια......για διαφορους λογους ο καθενας.....σιγουρα θα νιωσετε καλυτερα οταν θα 'ρθει εκεινη η ωραια μερα που θα κανετε boot και δεν θα βλεπετε κανενα win να επιλεξετε!! :P

Off topic:
Εγω παλι μονο Ubuntu χρησημοποιω,σαν βασικη διανομη,τρεχω και κανα δυο ακομα απο virtualbox!! :angel:
Και εδω κατεληξα μετα απο αρκετες δωκιμες διανομων!!!
Και δυσκολα να αλλαξω!!

:mrgreen:
Desktop 1: Mint 13 Maya i386 / Ubuntu 14.10 Utopic Unicorn i386 (development branch)
CPU: AMD ATHLON II X2 215 │ RAM: 4026Mb │ Graphics Card: GeForce 210 512MB │ LG W2243S : 1920 x 1080
Desktop 2: Ubuntu 12.04 LTS Precise Pangoli i386
AMD Athlon 64 X2 5800+ │ 1024Mb │ nForce 7600 256MB (onboard) | 1024 x 768
Laptop : Sony Vaio VGN-N11m : Ubuntu 14.04Lts Trusty Tahr i386 (Mate desktop)

*Οδηγοί - How to - Tutorials σε Κατηγορίες
*Oδηγίες προς νεοεισερχόμενους σε forum ή linux
Άβαταρ μέλους
vagrale13
Freedom
Freedom

Launchpad: vagrale
IRC: vagrale13
Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό c7p » 10 Αύγ 2009, 23:10

Nisok έγραψε:fedora = μπλιάχ!

:lol: :lol: έχεις αλλεργία στο γαλάζιο ? :P
Άβαταρ μέλους
c7p
powerTUX
powerTUX

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό Anastasios23 » 12 Αύγ 2009, 02:33

Μετα απο 6 μηνες αποκλειστικης χρησης ubuntu για λειτουργικο συστημα καταλαβα πως ειναι πολυ χρησιμο και ευκολο σε σχεση με τις πρωτες μερες..αλλα δεν μπορει να αντικαταστησει 100% τα windows.. το οτι τα χρησιμοποιει το 95% ειναι το βασικο πλεονεκτημα το οποιο τα κανει απαραιτητα εστω σαν δευτερο λειτουργικο
ετσι για μενα συμφωνα με την χρηση που κανω η μια και μοναδικη λυση ειναι dual boot :shock:
Γνώσεις ⇛ Linux: μέτριο ┃ Προγραμματισμός: Όχι ┃ Αγγλικά: Καλά
Λειτουργικό ⇛ Ubuntu 13.04 32bit σε Desktop
Προδιαγραφές ⇛ AMD Athlon(tm) x2 260 processor 3,2 Ghz│ 2GB RAM │ NVIDIA GeForce 8400GS 512MB│ HD Audio │ TFT 19"(1440*900)
Anastasios23
dudeTUX
dudeTUX

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό dimaries » 12 Αύγ 2009, 09:41

Καλημέρα σε όλους!!!
Για την ιστορία, έχω έναν Fujitsu Siemens Amilo A 1667G.

Ο λόγος πλέον αγανάκτησα με το ubuntu, το οποίο προσπάθησα πολλές φορές και με διάφορους τρόπους να εγκαταστήσω είναι ο εξής:
Από την έκδοση 7.04 που έπιάσα πρώτη στα χέρια μου, προσπαθώ να στήσω την ασύρματη κάρτα δικτύου, αλλά δεν κατάφερα τίποτα σε καμία από τις 4 εκδόσεις που δοκίμασα (7.04, 8.04, 8.10, 9.04). Έχω ξοδέψει άπειρες ώρες ψάχνοντας και διαβάζοντας εκατοντάδες how-to και οδηγούς, ρώτησα κόσμο (ομολογώ όχι σε αυτό το forum), παιδεύτηκα, αλλά σύνδεση με το ασύρματο δίκτυο δεν κατάφερα, κάτι το οποίο είναι σημαντικό να έχω και για τη δουλειά μου.

Χθες προσπάθησα να εγκαταστήσω το ubuntu 9.04 μέσα από το wubi, άλλα μόλις τελείωσε και έκανε reboot, πήρα ένα μεγαλοπρεπές "Error 27: Unrecognized command".

Θα κάνω το Σαββατοκύριακο μία τελευταία προσπάθεια, γιατί πραγματικά θέλω να μπω στην κοινότητα του ελεύθερου λογισμικού, μου αρέσει αυτή η νοοτροπία, αλλά:
1) Δεν μπορώ να καταλάβω γιατί οι developers, ενώ βλέπουν ότι υπάρχει ένα τεράστιο θέμα με τις ασύρματες κάρτες γενικότερα και με τις Broadcom ειδικότερα, δεν το αντιμετωπίζουν εδώ και τόσες εκδόσεις. Πρέπει η κοινότητα του linux να καταλάβει επιτέλους ότι το 99% των νέων χρηστών έρχεται από τα Windows και ναι, ΕΠΙΒΑΛΕΤΑΙ να υπάρχει πλήρες plun'n'play για τα συστήματα των χρηστών. Πιστέψτε με, ότι εάν λειτουργούσαν όλα καλά μετά την εγκατάσταση, και πιο φανατικός του linux θα ήμουν, και θα αξιοποιούσα το χρόνο όλου ατού του ψαξίματος για να συμβάλω και εγώ στην καλύτερη λειτουργικότητα του ubuntu (ως παλιός χρήστης unix). Πραγματικά δεν μπορώ να καταλάβω τη νοοτροπία αυτή...

2) Για να αποτελεί το ubuntu σοβαρή εναλλακτική λύση στα windows θα πρέπει να είναι, τουλάχιστον στα στοιχειώδη κομμάτια του, bug-free σε μεγαλύτερο βαθμό από τα windows. Αλλιώς ο χρήστης που θα πάει να δοκιμάσει το ubuntu, θα απογοητευτεί πολύ γρήγορα και θα το παρατήσει.

Λέμε ότι του ubuntu και γενικά το linux έχει διαφορετική φιλοσοφία από τα windows. Το πιστεύω ως ένα σημείο. Η νοοτροπία της δημοσιοποίησης ενός λειτουργικού συστήματος γεμάτο bugs και προβλήματα σε θεμελιώδη λειτουργικά ζητήματά του, είναι ταυτόσημη με αυτή της Micr@s@ft...

Σε κάθε περίπτωση, εάν καποιος πραγματικά μπορεί να με βοηθήσει με το θέμα της ασύρματης δικτύωσης στον συγκακριμένο υπολογιστή και το πώς μπορώ να στήσω έναν λογαριασμό ADSL, χωρίς να αρχίσει να με παραπέμπει σε how-to και walkthrough σε διάφορα sites τα οποία λένε το κάθε ένα και κάτι διαφορετικό, θα το εκτιμούσα, γιατί πραγματικά θα ήθελα να ασχοληθώ με το ubuntu.

Ευχαριστώ.
Linux: Χαμηλό ┃ Προγραμματισμός: Όχι ┃ Αγγλικά: Καλά
Ubuntu 9.04 σε Fujitsu Siemens Amilo A 1667G
AMD Turion64 MT37 │ Μνήμη 1024Mb │ ATI Mobility Radeon X700 │ Broadcom 4318 │ Κάρτα Ήχου AC '97 │ Οθόνη 15,4" - 1280x800 pixels
dimaries
babeTUX
babeTUX

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό vagrale13 » 12 Αύγ 2009, 11:43

dimaries έγραψε:
ρώτησα κόσμο (ομολογώ όχι σε αυτό το forum)..........Χθες προσπάθησα να εγκαταστήσω το ubuntu 9.04 μέσα από το wubi, άλλα μόλις τελείωσε και έκανε reboot, πήρα ένα μεγαλοπρεπές "Error 27: Unrecognized command".........Θα κάνω το Σαββατοκύριακο.......

Off topic:
Γεια σου φιλε μου!!!
Θα σου συνηστουσα ο τροπος που θα κανεις εγκατασταση να ειναι αυτος : /viewtopic.php?f=9&t=895
και οχι απο wubi,γιατι θα εχεις σοβαρα προβλημματα,δεν συνισταται!! :thumbup:
Κοιτα και αυτο αν δεν το εχεις δει.... https://wiki.ubuntu.com/LaptopTestingTeam/FujitsuAmiloA1667G
Desktop 1: Mint 13 Maya i386 / Ubuntu 14.10 Utopic Unicorn i386 (development branch)
CPU: AMD ATHLON II X2 215 │ RAM: 4026Mb │ Graphics Card: GeForce 210 512MB │ LG W2243S : 1920 x 1080

Άβαταρ μέλους
vagrale13
Freedom
Freedom

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό logari81 » 12 Αύγ 2009, 12:18

dimaries έγραψε:1) Δεν μπορώ να καταλάβω γιατί οι developers, ενώ βλέπουν ότι υπάρχει ένα τεράστιο θέμα με τις ασύρματες κάρτες γενικότερα και με τις Broadcom ειδικότερα, δεν το αντιμετωπίζουν εδώ και τόσες εκδόσεις. Πρέπει η κοινότητα του linux να καταλάβει επιτέλους ότι το 99% των νέων χρηστών έρχεται από τα Windows και ναι, ΕΠΙΒΑΛΕΤΑΙ να υπάρχει πλήρες plun'n'play για τα συστήματα των χρηστών. Πιστέψτε με, ότι εάν λειτουργούσαν όλα καλά μετά την εγκατάσταση, και πιο φανατικός του linux θα ήμουν, και θα αξιοποιούσα το χρόνο όλου ατού του ψαξίματος για να συμβάλω και εγώ στην καλύτερη λειτουργικότητα του ubuntu (ως παλιός χρήστης unix). Πραγματικά δεν μπορώ να καταλάβω τη νοοτροπία αυτή...

Επειδη εχω ασχοληθει αρκετα με καρτες ασυρματου σε linux πιστευω ότι δεν εχεις δικιο. Εκτιμώ ότι καπου το 90% των καρτων παιζει σε σχετικα καινουριες διανομές οπως το Ubuntu 9.04 out of the box. Ειδικα αν εχεις Broadcom .... απο ολα τα chip της Broadcom υπάρχει πλέον μονο ενα προβληματικό μοντελο για όλα τα υπολοιπα η δεν κανεις τιποτα ή πας απλως στο System--Administration--Hardware Drivers για να εγκαταστησεις το firmware. Σε καθε περιπτωση κανε εκκινηση απο το LiveCD και ανοιξε ενα καινουριο θεμα ποσταροντας το αποτελεσμα της εντολής
Κώδικας: Επιλογή όλων
lspci -nn

και θα σου πουμε τι να κανεις.
http://opensourceecology.org/

Λειτουργικό: Ubuntu 10.04 lucid 64-bitΠροδιαγραφές: 4x Intel Core i5 CPU M 450 2.40GHz ‖ RAM 3696 MiB ‖ Lenovo KL3 - LENOVO IdeaPad Y560
Κάρτα γραφικών: ATI Device [1002:68c0]Ασύρματο: wlan0: Atheros Inc. AR928X Wireless Network Adapter (PCI-Express) [168c:002a] (rev 01)
logari81
Επίτιμο μέλος
Επίτιμο μέλος

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό iraklisvel » 12 Αύγ 2009, 12:37

Δίκιο έχει ο φίλος dimaries.

Εγώ χτες δοκίμασα με Livecd το ubuntu 9.04 στο σύστημα της κοπελιάς μου έτσι απο περιέργεια, και είχε ενεργό το compiz κάποια απο τα εφφέ! Και μιλάμε για σύστημα με ενσωματωμένη κάρτα.
Και εγώ στο σπίτι με 3870χ2 που έχει για πλάκα τα περισσότερα, και μου πετά ένα κάρο προβλήματα (άνοιξα και τόπικ δίχως λύση..) και δεν μπορώ ούτε τα εφφέ του kde να τρέξω σαν άνθρωπος. Αυτό είναι το εκνευριστικό στο Λίνουξ. ΌΣο και να τυο γουστάρεις θα υπάρχει κάτι που θα σε ξενερώσει.
Γνώσεις ⇛ Linux: Μαθαίνοντας καθημερινά.. ┃ Προγραμματισμός: Web ελάχιστα
Αγγλικά ⇛ Άριστα
Λειτουργικό ⇛ Linux Mint 10 32-bit
Προδιαγραφές ⇛ Intel Corei7 870 │ Gigabyte P55UD6 │ATI HD5850 │ DDR3 2x2GB 2200Mhz │ Crucial M4 128Gb │ HD Audio onboard │ Dell U2311H 23"
Άβαταρ μέλους
iraklisvel
babeTUX
babeTUX

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό dimaries » 12 Αύγ 2009, 12:49

Σε ευχαριστώ για την απάντησή σου. Και τα δύο links τα έχω διαβάσει, όμως ασύρματο internet ακόμα δεν έχω...
AMD Turion64 MT37 │ Μνήμη 1024Mb │ ATI Mobility Radeon X700 │ Broadcom 4318 │ Κάρτα Ήχου AC '97 │ Οθόνη 15,4" - 1280x800 pixels
dimaries
babeTUX
babeTUX

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό vagrale13 » 12 Αύγ 2009, 12:52

@iraklisvel
Αρα το σωστο ειναι να......επιλεγουμε να αγοραζουμε hardware οπου υποστηριζουν το linux!! ;)
Οπως π.χ. οταν θελεις να αγορασεις ενα αυτοκινητο...το διαλεγεις αναλογα με τις απετησεις σου,
ετσι θα πρεπει να κανουμε και με τα pc,και αν κανουμε ολοι κατι τετοιο....μετα σιγουρα ολες οι ετεριες
οτι και να βγαζουνε θα κοιτανε να ειναι απολυτα συμβατο με linux!! :mrgreen:

@dimaries
Κανε οτι σου ειπε ο logari81 !! :thumbup:

Άβαταρ μέλους
vagrale13
Freedom
Freedom

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό dimaries » 12 Αύγ 2009, 13:39

logari81 έγραψε:
dimaries έγραψε:1) Δεν μπορώ να καταλάβω γιατί οι developers, ενώ βλέπουν ότι υπάρχει ένα τεράστιο θέμα με τις ασύρματες κάρτες γενικότερα και με τις Broadcom ειδικότερα, δεν το αντιμετωπίζουν εδώ και τόσες εκδόσεις. Πρέπει η κοινότητα του linux να καταλάβει επιτέλους ότι το 99% των νέων χρηστών έρχεται από τα Windows και ναι, ΕΠΙΒΑΛΕΤΑΙ να υπάρχει πλήρες plun'n'play για τα συστήματα των χρηστών. Πιστέψτε με, ότι εάν λειτουργούσαν όλα καλά μετά την εγκατάσταση, και πιο φανατικός του linux θα ήμουν, και θα αξιοποιούσα το χρόνο όλου ατού του ψαξίματος για να συμβάλω και εγώ στην καλύτερη λειτουργικότητα του ubuntu (ως παλιός χρήστης unix). Πραγματικά δεν μπορώ να καταλάβω τη νοοτροπία αυτή...

Επειδη εχω ασχοληθει αρκετα με καρτες ασυρματου σε linux πιστευω ότι δεν εχεις δικιο. Εκτιμώ ότι καπου το 90% των καρτων παιζει σε σχετικα καινουριες διανομές οπως το Ubuntu 9.04 out of the box. Ειδικα αν εχεις Broadcom .... απο ολα τα chip της Broadcom υπάρχει πλέον μονο ενα προβληματικό μοντελο για όλα τα υπολοιπα η δεν κανεις τιποτα ή πας απλως στο System--Administration--Hardware Drivers για να εγκαταστησεις το firmware. Σε καθε περιπτωση κανε εκκινηση απο το LiveCD και ανοιξε ενα καινουριο θεμα ποσταροντας το αποτελεσμα της εντολής
Κώδικας: Επιλογή όλων
lspci -nn

και θα σου πουμε τι να κανεις.

Σε εθχαριστώ. θα δοκιμάσω και θα ανοίξω νέο topic...
dimaries
babeTUX
babeTUX

Εκτύπωση

ΠροηγούμενηΕπόμενο

• ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ
    ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ
    ΠΡΟΒΟΛΕΣ
    ΣΥΓΓΡΑΦΕΑΣ

Επιστροφή στο Γενικά