Off topic:
Εγω παλι μονο Ubuntu χρησημοποιω,σαν βασικη διανομη,τρεχω και κανα δυο ακομα απο virtualbox!!
Και εδω κατεληξα μετα απο αρκετες δωκιμες διανομων!!!
Και δυσκολα να αλλαξω!!
Συντονιστής: Geochr

Nisok έγραψε:fedora = μπλιάχ!

dimaries έγραψε:
ρώτησα κόσμο (ομολογώ όχι σε αυτό το forum)..........Χθες προσπάθησα να εγκαταστήσω το ubuntu 9.04 μέσα από το wubi, άλλα μόλις τελείωσε και έκανε reboot, πήρα ένα μεγαλοπρεπές "Error 27: Unrecognized command".........Θα κάνω το Σαββατοκύριακο.......

dimaries έγραψε:1) Δεν μπορώ να καταλάβω γιατί οι developers, ενώ βλέπουν ότι υπάρχει ένα τεράστιο θέμα με τις ασύρματες κάρτες γενικότερα και με τις Broadcom ειδικότερα, δεν το αντιμετωπίζουν εδώ και τόσες εκδόσεις. Πρέπει η κοινότητα του linux να καταλάβει επιτέλους ότι το 99% των νέων χρηστών έρχεται από τα Windows και ναι, ΕΠΙΒΑΛΕΤΑΙ να υπάρχει πλήρες plun'n'play για τα συστήματα των χρηστών. Πιστέψτε με, ότι εάν λειτουργούσαν όλα καλά μετά την εγκατάσταση, και πιο φανατικός του linux θα ήμουν, και θα αξιοποιούσα το χρόνο όλου ατού του ψαξίματος για να συμβάλω και εγώ στην καλύτερη λειτουργικότητα του ubuntu (ως παλιός χρήστης unix). Πραγματικά δεν μπορώ να καταλάβω τη νοοτροπία αυτή...
lspci -nn| Λειτουργικό: Ubuntu 10.04 lucid 64-bit | Προδιαγραφές: 4x Intel Core i5 CPU M 450 2.40GHz ‖ RAM 3696 MiB ‖ Lenovo KL3 - LENOVO IdeaPad Y560 |
| Κάρτα γραφικών: ATI Device [1002:68c0] | Ασύρματο: wlan0: Atheros Inc. AR928X Wireless Network Adapter (PCI-Express) [168c:002a] (rev 01) |

logari81 έγραψε:dimaries έγραψε:1) Δεν μπορώ να καταλάβω γιατί οι developers, ενώ βλέπουν ότι υπάρχει ένα τεράστιο θέμα με τις ασύρματες κάρτες γενικότερα και με τις Broadcom ειδικότερα, δεν το αντιμετωπίζουν εδώ και τόσες εκδόσεις. Πρέπει η κοινότητα του linux να καταλάβει επιτέλους ότι το 99% των νέων χρηστών έρχεται από τα Windows και ναι, ΕΠΙΒΑΛΕΤΑΙ να υπάρχει πλήρες plun'n'play για τα συστήματα των χρηστών. Πιστέψτε με, ότι εάν λειτουργούσαν όλα καλά μετά την εγκατάσταση, και πιο φανατικός του linux θα ήμουν, και θα αξιοποιούσα το χρόνο όλου ατού του ψαξίματος για να συμβάλω και εγώ στην καλύτερη λειτουργικότητα του ubuntu (ως παλιός χρήστης unix). Πραγματικά δεν μπορώ να καταλάβω τη νοοτροπία αυτή...
Επειδη εχω ασχοληθει αρκετα με καρτες ασυρματου σε linux πιστευω ότι δεν εχεις δικιο. Εκτιμώ ότι καπου το 90% των καρτων παιζει σε σχετικα καινουριες διανομές οπως το Ubuntu 9.04 out of the box. Ειδικα αν εχεις Broadcom .... απο ολα τα chip της Broadcom υπάρχει πλέον μονο ενα προβληματικό μοντελο για όλα τα υπολοιπα η δεν κανεις τιποτα ή πας απλως στο System--Administration--Hardware Drivers για να εγκαταστησεις το firmware. Σε καθε περιπτωση κανε εκκινηση απο το LiveCD και ανοιξε ενα καινουριο θεμα ποσταροντας το αποτελεσμα της εντολής
- Κώδικας: Επιλογή όλων
lspci -nn
και θα σου πουμε τι να κανεις.