Ανασύσταση Ομάδας Διαχειριστών-Συντονιστών Φόρουμ -εξηγήσεις

...οδηγοί-προτάσεις-ιδέες-σχόλια για το forum, την κοινότητα, το ubuntu

Συντονιστής: Geochr

Re: Ανασύσταση Ομάδας Διαχειριστών-Συντονιστών Φόρουμ -εξηγήσεις

Δημοσίευσηαπό dimisKJ » 16 Ιουν 2009, 03:34

Λειπω 20-25 μερες απο το forum λογω διαβασματος, μπαινω και βλεπω το χαος! Το forum μου θυμισε τον ΣΥ.ΡΙΖ.Α... Ειμαστε λιγοι αριθμητικα και ομως υπαρχουν διαμαχες για τον τιτλο/αξιωμα των "υψηλοβαθμων" μελων, εγωισμοι και βεντετισμοι. Διαβασα αυτα που γραφονται και χαλαστηκα. Κριμα... Τοσο καιρο το forum (φαινομενικα τουλαχιστον) κυλουσε εξαιρετικα με πολυ καλη ατμοσφαιρα.
Επίπεδο Γνώσεων Linux: Μέτριο - Προγραμματισμός: Ναί - Αγγλικά: Καλά
Ubuntu 10.10 (32bit)
Acer Aspire 1692: Intel M740 (1.73GHz) / ATI Mobility Radeon X600 (M24 3150)/ 2GB DDR /Intel AC'97 Audio/
Intel PRO/Wireless 2200BG / 15.4" WXGA
Άβαταρ μέλους
dimisKJ
babeTUX
babeTUX

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό ftso » 16 Ιουν 2009, 03:38

Το παρακάτω δεν αποτελεί άμεση απάντηση στον linuxman, αλλά σε όποιον ενστερνίζεται το κείμενο και τις απόψεις αυτού.
Spoiler: show
? έγραψε:Εκ πρώτης ευχαριστώ τον Σταύρο Τεμερτζίδη για την εμπιστοσύνη που μου έδειξε.
Από την πολύχρονη εμπειρία μου ως διαχειριστής forums και χρηστών, πιστεύω πως θα ανταποκριθώ στις προσδοκίες όλων σας.

Ωραίος ως εδώ.

? έγραψε:1η Απόφασή μου σαν Administrator είναι ο ορισμός του The_Mentor ως Υπερ-Συντονιστή (Super Moderator) για να με βοηθήσει στα καθήκοντά μου. Η εμπειρία του απο την διαχείριση / συντονισμό forums και χρηστών για πολλά χρόνια, αποτελεί απόδειξη ικανότητας.

Νομίζω πως εδώ δεν κατάλαβες ποια είναι τα καθήκοντα ενός διαχειριστή, ειδικά ενός κοινοτικού φόρουμ.
foul

? έγραψε:Ο λόγος της απόφασης αυτής είναι ο ολοένα αυξανόμενος όγκος του φόρουμ τόσο απο πλευράς χρηστών όσο και απο πλευράς ποιοτικών πόστς αλλά και θεμάτων διαχείρισης.

Άρα το φόρουμ απαιτεί περισσότερους συντονιστές και διαχειριστές και όχι έναν Υπερ-συντονιστή...
offside

? έγραψε:Και όπως γίνεται σε όλα τα μεγάλα φόρουμ, ο administrator δεν επιτρέπεται να επιλύει προβλήματα εσωτερικής φύσεως εφόσον αυτό πρέπει να γίνεται από των Υπερ-Συντονιστή του.

Στο ubuntu-gr είμαστε , όχι στο ubuntuforums.
Δεν αναγκάζει κανείς κανέναν να επιλύσει μόνος του προβλήματα εσωτερικής φύσεως.
Αυτά λύνονται με την συμβολή όλων δημοκρατικά.
offside

? έγραψε:Ο Υπερ Συντονιστής τίθεται σαν επικεφαλής τις Ομάδας Συντονιστών, αναφέρεται μόνο σε εμένα, και δρα με την πλήρη υποστήριξή μου στην λύση και διαχείριση των εσωτερικών θεμάτων πάσης φύσεως.
Στο επίπεδο της διαχείρισης του forum και των λειτουργικών αναγκών θα περνούν όλα απο τα χέρια μου - μετά απο απόφαση βέβαια που θα λαμβάνεται απο όλους μας. Επίσης θα είμαι και ο τελικός ρυθμιστής σε κάθε πρόβλημα που μπορεί να προκύψει και δεν μπορεί να διευθετηθεί μεταξύ των συντονιστών ή του Υπερ-Συντονιστή.

Παρακαλώ όλους σας να σεβαστείτε την Ιεραρχία του forum και ευελπιστώ στην συνεργασία σας.

Οι αποφάσεις μου ως Administrator θα λαμβάνονται πάντα με γνώμονα το καλό του forum και της κοινότητας.

:shock:
Επ ωμου -αρμ!! Παρουσιαστε - αρμ!!! Πραμ παραμ πραμ παραμ...
Penalty

? έγραψε:Σας ευχαριστώ.

Διατάξτε! :roll:

linuxman έγραψε:Και τώρα εάν κοινότητα του φόρουμ και τα μέλη τις θα κρίνουν ότι έπραξα λάθος και δεν αξίζω να είμαι σαν Επίτιμο μέλος τις ,να βγει βαθμός που μου δόθηκε.

@linuxman, η πλειοψηφία που ψήφισε υπέρ στο να γίνεις επίτιμο μέλος το έκανε εν γνώση του κειμένου και των καταστάσεων. :)

linuxman έγραψε:Υ.Γ. Πότε δεν είχα λειτουργήσει με την προσωπική προβολή άλλα πάντα με γνώμονα το καλό του φόρουμ και βοήθεια που μπορώ να προσφέρω στους νέους χρήστες .

Νομίζω πως όλοι το πιστεύουν αυτό για εσένα. Εξάλλου φαίνεται κιόλας... :)
Συνέχισε έτσι και προσπάθησε να κρατάς την ουσία για τον λόγο που είμαστε όλοι εδώ σε αυτό το φόρουμ και όχι αυτά που μας κολλάνε στα ίδια και μας κάνουν να κοιτούμε το δέντρο χάνοντας το δάσος...
Άβαταρ μέλους
ftso
Επίτιμο μέλος
Επίτιμο μέλος

IRC: ftso
Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό ilpara » 16 Ιουν 2009, 09:17

Τα παρακάτω ατυχή αλλά πραγματικά γεγονότα τα δημοσιοποίησε παραπάνω ο linuxman, όχι εγώ :(
επανειλημμένα προσπαθήσαμε να τα ξεχάσουμε και να πάμε μπροστά και αυτό πρέπει και ζητάω να γίνει :!:

Την Κυριακή 31 Μαΐου 2009 και ώρα 22:41 στην κλειστή ενότητα του φόρουμ η οποία είναι ορατή μόνο από την ομάδα διαχείρισης-συντονισμού του φόρουμ της Ελληνικής Κοινότητας του Ubuntu ο linuxman προέβη στην ανακοίνωση που ακολουθεί σε παράθεση. Λίγες ώρες νωρίτερα είχε προηγηθεί από τον administrator bullgr η ανακοίνωση ότι ορίζει τον linuxman administrator του φόρουμ, ο οποίος μέχρι τότε ήταν moderator. Δεδομένου ότι το θέμα δεν συζητήθηκε στην ομάδα διαχείρισης-συντονισμού αλλά απλώς ανακοινώθηκε, υπήρξε αντίδραση όχι προς το πρόσωπο του linuxman αλλά προς την αντιδημοκρατική διαδικασία που αντιβαίνει τις αρχές λειτουργίας της κοινότητας. Μετά την αντίδραση ο bullgr ζήτησε να γίνει απλό μέλος και ο linuxman το έπραξε και προέβη στην ακόλουθη ανακοίνωση προς τα υπόλοιπα μέλη της ομάδας συντονισμού, δηλαδή προς τους ftso, simosx, nikosal, ilpara, sudobash, logari81, puppet master, όπου δεν συμπεριλαμβάνεται ο The_Mentor ο οποίος εικάζουμε ότι ήταν γνώστης του γεγονότος:
linuxman έγραψε:
Εκ πρώτης ευχαριστώ τον Σταύρο Τεμερτζίδη για την εμπιστοσύνη που μου έδειξε.
Από την πολύχρονη εμπειρία μου ως διαχειριστής forums και χρηστών, πιστεύω πως θα ανταποκριθώ στις προσδοκίες όλων σας.

1η Απόφασή μου σαν Administrator είναι ο ορισμός του The_Mentor ως Υπερ-Συντονιστή (Super Moderator) για να με βοηθήσει στα καθήκοντά μου. Η εμπειρία του απο την διαχείριση / συντονισμό forums και χρηστών για πολλά χρόνια, αποτελεί απόδειξη ικανότητας.
Ο λόγος της απόφασης αυτής είναι ο ολοένα αυξανόμενος όγκος του φόρουμ τόσο απο πλευράς χρηστών όσο και απο πλευράς ποιοτικών πόστς αλλά και θεμάτων διαχείρισης.
Και όπως γίνεται σε όλα τα μεγάλα φόρουμ, ο administrator δεν επιτρέπεται να επιλύει προβλήματα εσωτερικής φύσεως εφόσον αυτό πρέπει να γίνεται από των Υπερ-Συντονιστή του.

Ο Υπερ Συντονιστής τίθεται σαν επικεφαλής τις Ομάδας Συντονιστών, αναφέρεται μόνο σε εμένα, και δρα με την πλήρη υποστήριξή μου στην λύση και διαχείριση των εσωτερικών θεμάτων πάσης φύσεως.
Στο επίπεδο της διαχείρισης του forum και των λειτουργικών αναγκών θα περνούν όλα απο τα χέρια μου - μετά απο απόφαση βέβαια που θα λαμβάνεται απο όλους μας. Επίσης θα είμαι και ο τελικός ρυθμιστής σε κάθε πρόβλημα που μπορεί να προκύψει και δεν μπορεί να διευθετηθεί μεταξύ των συντονιστών ή του Υπερ-Συντονιστή.

Παρακαλώ όλους σας να σεβαστείτε την Ιεραρχία του forum και ευελπιστώ στην συνεργασία σας.

Οι αποφάσεις μου ως Administrator θα λαμβάνονται πάντα με γνώμονα το καλό του forum και της κοινότητας.

Σας ευχαριστώ.

Όσοι (10-15 σταθερά μέλη της κοινότητας) λάβαμε γνώση της ανακοίνωσης ξεκαθαρίσαμε ότι δεν ανεχόμαστε ούτε πραξικοπήματα ούτε «στρατιωτικό νόμο», ζητήσαμε να παραδοθεί η διαχείριση σε δημοκρατικά εκλεγμένα μέλη άμεσα, και δηλώσαμε δημόσια στο IRC:
έγραψε:Θεωρούμε ότι οι αποφάσεις στην κοινότητα πρέπει να λαμβάνονται δημοκρατικά, δηλαδή από την πλειοψηφία των συμμετεχόντων-ενδιαφερόμενων, καθώς και ότι οι ρόλοι του administrator ή του moderator είναι για να υποβοηθούν την λειτουργία της κοινότητας και όχι για να ασκούν εξουσία υποκαθιστώντας την κοινότητα στην λήψη αποφάσεων. Ως εκ' τούτου θεωρούμε ότι τα γεγονότα που αναφέρονται παραπάνω αντιβαίνουν τις αρχές λειτουργίας της κοινότητας και προτείνουμε να τεθεί το θέμα σε δημόσια ανοιχτή συζήτηση και να οριστεί με δημοκρατική διαδικασία νέα ομάδα διαχείρισης και νέα ομάδα συντονισμού.
Η αρχική πρόταση είναι:
Administrators: pkst , sudobash , medigeek (=savvas)
Moderators: ftso, logari81, nikosal, linuxman, The_Mentor, ilpara
Παρακαλούμε προτείνετε ελεύθερα νέα μέλη, είτε άλλους διαχειριστές, είτε άλλους συντονιστές.
Εν συνεχεία προβήκαμε στην πρόταση για ΚΑΝΟΝΕΣ οργάνωσης-λειτουργίας της ομάδας του φόρουμ που αφορά το ξεκαθάρισμα ότι ο ρόλος του διαχειριστή και του συντονιστή είναι "χαμαλίκι" και όχι "εξουσία" καθώς και την διασφάλιση της δημοκρατικής λειτουργίας της κοινότητας.

Έχοντας πλέον παραδώσει την διαχείριση, την επόμενη ημέρα ο linuxman προέβη στο ακόλουθο μήνυμα αποχώρησης:
linuxman έγραψε:Λοιπόν , σαν Διαχειριστής (προσωρινός ) πήρα μία απόφαση και έκανα τον sudobash + pkst Διαχειριστές είναι πλέων στην ομάδα Διαχείρισης .
Περιμένω να μου απαντήσουν ότι μπορούνε να μπούνε στο Administration Panel και τα βλέπουν όλα οκ , και μετά θα βγάλω και τον εαυτό μου από την ομάδα .

Μιας και έχουμε Δημοκρατία , και αποφάσεις για σοβαρά θέματα πρέπει να της παίρνουμε όλοι μαζί άλλα καθένας έχει δικαίωμα να πάρει κάποιες αποφάσεις για το μπορεί και τι θέλει να κάνει και εγώ θα αποχωρίσω εντελώς από την ομάδα
Διαχειριστές + Συντονιστές και θα είμαι απλό μέλος , και έτσι θα κοιμάμαι ποιο ήσυχα και σαν αρνάκι χωρίς να βλέπω φρικιαστικά όνειρα .

Μην με παρεξηγήσετε , δεν θέλω να μπλέκω στην εντάσεις γιατί πως και τι θα γίνει , έτσι εγώ προσωπικά θα είμαι ποιο ήρεμος και ψυχικά , και θα είμαι απλό μέλος χωρίς υποχρεώσεις και αρμοδιότητες , έτσι καλύτερα είναι για μένα .

Δεν θα καταλάβετε πότε ότι και είναι προσωπική γνώμη μου ότι για να λειτουργεί κάτι κάποιος πρέπει να πάρει βάρος των αποφάσεων ( κακών και όχι ) επάνω του και αποφάσεων για σοβαρά πράγματα μιας και θέση του είναι αυτή πάνω στην οποία βασίζονται πολλά άτομα .Όταν την απόφαση θα την παίρνουν πολλοί και μετά θα αποδεχτεί ότι είναι λάθος τότε όλοι θα την παίζουν τρελήτσα και θα κάνουν τον κινέζω .
Σε μία χώρα που κάποιοι παίρνουν αποφάσεις για το τι θα γίνει και πως είναι και αυτοί που μετά θα την πληρώσουν εάν αποφάσεις του ήτανε λάθος .

Και θα κλείσω με τα λόγια του Ισοκράτη :
Η Δημοκρατία μας αυτοκαταστρέφεται διότι κατεχράσθη το δικαίωμα της ελευθερίας και της ισότητας , διότι έμαθε τους πολίτες να θεωρούν την Αυθάδεια ως Δικαίωμα , την Παρανομία ως Ελευθερία , την Αναίδεια του λόγου ως Ισότητα και την Αναρχία ως Ευδαιμονία .

Υ.Γ. Ευχαριστώ όλους για συνεργασία για λίγο καιρό που ήμουνα Συντονιστής .

Η συντριπτική πλειοψηφία των μελών της κοινότητας που γνωρίζαμε τα ανωτέρω γεγονότα κρίναμε ότι ο linuxman έκανε ένα τεράστιο λάθος να προσπαθήσει αντιδημοκρατικά να επιβάλλει την αρχή τους ενός σε μια δημοκρατική κοινότητα. Συλλογιστήκαμε όμως ότι όλοι οι άνθρωποι κάνουμε λάθη και δεδομένης της τεράστιας προσφοράς του linuxman στην κοινότητα κρίναμε ότι το σωστό ήταν να μην τον εκθέσουμε περαιτέρω δημοσιοποιώντας στο ευρύ κοινό αυτή την μαύρη σελίδα για το ελεύθερο λογισμικό και αποφασίσαμε να τον προστατέψουμε. Σε αυτό το πλαίσιο προσπαθήσαμε να προχωρήσουμε μπροστά, να ξεχάσουμε τα γεγονότα, και του αποδώσαμε τον τίτλο του επίτιμου μέλους. Ακόμα και όταν ο linuxman ζήτησε τα ρέστα για να προστατέψει την τιμή του (θράσος ή αγνωμοσύνη άραγε(;) ...δεδομένων των όσων είχαν προηγηθεί εκ μέρους του και της προσπάθειας όλων μας να τον προστατέψουμε), προσωπικά προτίμησα από το να τον εκθέσω να εκτεθώ εγώ αναλαμβάνοντας την ευθύνη για λάθος που όπως πλέον (μετά τα πραγματικά γεγονότα) αντιλαμβάνεστε δεν ήταν λάθος:
ilpara έγραψε:Είναι λάθος μου που εξέφρασα δημόσια υπόθεση, διότι σε αντίθεση με τα γεγονότα τα οποία ελέγχονται αντικειμενικά ως προς το αν πραγματικά συνέβησαν δια μαρτύρων και αποδείξεων, οι υποθέσεις μπορούν να ελεγχθούν μόνο ως προς την λογική ορθότητα τους και συνεπώς υποκειμενικά. Το λάθος μου ήταν διπλό αφού η παράθεση της συγκεκριμένης υπόθεσης εκ' μέρους μου θίγει δύο ανθρώπους (linuxman & mentor) επί προσωπικού, και αυτό σε μια περίπτωση όπου, αφενός, το διακύβευμα (βλ. τίτλος επί τιμής) δεν είναι κρίσιμο για την λειτουργία της κοινότητας, και κατά την οποία περίπτωση, αφετέρου, δεν έχω πρόθεση (δεν θα ήταν προς όφελος της κοινότητας και διακεκριμένων μελών της να αναγκαστώ να το πράξω) να παραθέσω δημοσίως στοιχεία που ενδεχομένως να μετέτρεπαν την υπόθεση σε ήδη γεγονός. Είναι προφανές ότι εκφράστηκα επιπόλαια, δεν θα ήθελα να συνεχιστεί η συζήτηση και επαναλαμβάνω ότι ήταν διπλό λάθος μου.

Καταλήγω λέγοντας ότι μια συγνώμη απέναντι στην κοινότητα την οφείλει όποιος προσπάθησε να καταλύσει την δημοκρατική της λειτουργία, και έως εδώ δεν είδα καμία παραδοχή λάθους από όποιον πραγματικά έσφαλε :(

ftso έγραψε:@linuxman, η πλειοψηφία που ψήφισε υπέρ στο να γίνεις επίτιμο μέλος το έκανε εν γνώση του κειμένου και των καταστάσεων. :)

ftso έγραψε:
linuxman έγραψε:Υ.Γ. Πότε δεν είχα λειτουργήσει με την προσωπική προβολή άλλα πάντα με γνώμονα το καλό του φόρουμ και βοήθεια που μπορώ να προσφέρω στους νέους χρήστες .

Νομίζω πως όλοι το πιστεύουν αυτό για εσένα. Εξάλλου φαίνεται κιόλας... :)
Συνέχισε έτσι και προσπάθησε να κρατάς την ουσία για τον λόγο που είμαστε όλοι εδώ σε αυτό το φόρουμ και όχι αυτά που μας κολλάνε στα ίδια και μας κάνουν να κοιτούμε το δέντρο χάνοντας το δάσος...

+1
*Oδηγίες προς Nεοεισερχόμενους*ΟδηγοίLive chat (IRC)
⇛ Linux: Μέτριο ┃ Προγραμματισμός: Όχι ┃ Αγγλικά: Καλά
⇛ Ubuntu 12.04 32bit
⇛ Dell M4300: T7500 (2.2GHZ 4MB) ┃ 2GB ┃ NVIDIA Quadro FX 360M (256MB) ┃ Intel 4965 ┃ 15.4" WUXGA
Άβαταρ μέλους
ilpara
powerTUX
powerTUX

IRC: ilpara
Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό bullgr » 16 Ιουν 2009, 11:52

Προς όλους που δυσανασχετούν με τις αντιπαραθέσεις:
Σε κανέναν δεν αρέσουν οι κόντρες και οι αντιπαραθέσεις... Ούτε σε μένα ούτε στον Σέργιο, ούτε στον Ηλία, ούτε στον Κώστα, σε κανέναν... Σε όποιον αρέσουν οι αντιπαραθέσεις και τις κάνει εσκεμμένα χρειάζεται επειγόντως ψυχίατρο.

Ως εδώ πιστεύω ότι συμφωνούμε...

Είμαστε όμως δεκάδες άτομα με διαφορετική άποψη, κουλτούρα, πιστεύω, και λογικό είναι να υπάρχουν διαφωνίες, παρεξηγήσεις, κόντρες κλπ. Και αυτό είναι λογικό σε μια κοινότητα να υπάρχει... Και αυτό δεν μας κάνει προβληματική κοινότητα. Δηλαδή όταν νοιώθει ότι θίγεται κάποιος δεν πρέπει να ζητήσει τον λόγο ΔΗΜΟΣΙΑ από τη στιγμή που θίχτηκε δημόσια; Τι να κάνει, να το βουλώσει; Να το καταπιεί για να μην δημιουργούνται εντάσεις στην κοινότητα;

Δηλαδή αυτό που μας ενδιαφέρει είναι η ουσία ή το περιτύλιγμα;

Μας ενδιαφέρει να είμαστε μια ενεργή κοινότητα με όλα τα επακόλουθα (κοινές δράσεις, συνεργασία, κόντρες, αντιπαραθέσεις, διαφωνίες, φιλίες) ή να δείχνουμε μια ψεύτικη εικόνα μιας κοινότητας “που όλοι μας είμαστε αγαπημένοι και ποτέ δεν έχουμε παρεξηγήσεις”.

Στη πραγματική ζωή, μια οικογένεια έχει τις στιγμές της γαλήνης, της ξεγνοιασιάς, της αγάπης, του έρωτα... Υπάρχουν όμως και οι στιγμές της φασαρίας, της γκρίνιας, των αντιπαραθέσεων, των δραμάτων.

Δεν γίνεται μια οικογένεια να είναι μονίμως όπως τις οικογένειες των διαφημίσεων που όλοι μαζί χαρωποί κάθε πρωί τρώνε το πρωινό τους με τις αγαπημένες τους φρυγανιές και το αγνό μέλι.

Δεν γίνεται στην πραγματική ζωή να είμαστε μονίμως έτσι... Και εδώ ως κοινότητα, δεν γίνεται να είμαστε πάντα μονοιασμένοι και αγαπημένοι. Κάποιες στιγμές θα υπάρχουν και εντάσεις. Αυτά πάνε πακέτο με την έννοια της κοινότητας.

Και αυτά γίνονται και στα καλύτερα σπίτια...

Χρόνια τώρα υπάρχει η κόντρα μεταξύ Stallman & Torvalts για το αν πρέπει το linux να λέγεται GNU/LINUX. Ο Stallman λέει ότι έτσι πρέπει να λέγεται γιατί βασίζεται από τα εργαλεία που ανέπτυξε το GNU Project, ο Torvalts λέει ότι είναι ανοησία να μπαίνει το GNU γιατί ο πυρήνας του δεν έχει σχέση με το GNU Project και ότι με αυτό το σκεπτικό θα έπρεπε να έμπαιναν όλα τα ονόματα των project στον τίτλο LINUX.

Άλλη διάσημη κόντρα αυτή του Torvalts με το Gnome Project που τους κατηγόρησε ευθέως ότι έχουν αναγάγει την απλότητα που ισχυρίζονται για το Gnome σε τεμπελιά!!!

Άλλη μια γνωστή αντιπαράθεση η συμφωνία microsoft-suse... Το τι ειπώθηκαν και γράφτηκαν δεν λέγεται!!!

Άρα είναι στη φύση των κοινοτήτων να υπάρχουν και στιγμές αντιπαραθέσεων και διαμαχών... Δεν είμαστε μόνο εμείς έτσι...

Γι' αυτό σας παρακαλώ όταν υπάρχουν τέτοιες στιγμές εάν δεν έχετε να πείτε κάτι επί του συγκεκριμένου θέματος, τότε καλύτερα μην λέτε τίποτα.

ΜΗΝ ΜΑΣ ΠΑΡΟΥΣΙΑΖΕΤΕ ΟΜΩΣ ΩΣ ALIEN...

Πιστεύω πως όλοι σας το ίδιο θα κάνετε όταν βρεθείτε στη θέση του θιγόμενου...
ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ ΝΑ ΠΕΣΕΙΣ, ΕΠΙΒΑΛΛΕΤΑΙ ΝΑ ΣΗΚΩΘΕΙΣ... HASTA SIEMPRE...
Άβαταρ μέλους
bullgr
Επίτιμο μέλος
Επίτιμο μέλος

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό g00fy » 16 Ιουν 2009, 12:57

Θα μιλήσω γενικά. Όχι κάτι για κάποιον συγκεκριμένα. Δε θέλω να θυχτεί κανείς.

Ένα απο τα μεγαλύτερα προβλήματα στις μέρες μας είναι να παραδεχτεί κάποιος το λάθος του και να ζητήσει συγνώμη.

Όλοι κάνουμε λάθη, αν δε κάνουμε δε θα μάθουμε απο αυτά. Όταν το παραδεχόμαστε και ζητούμε συγνώμη, μπορεί εκείνη την ώρα να νιώθουμε "ταπείνωση" (και το γράφω έτσι γιατί χρησιμοποιώ την καλή ένοια της λέξης) αλλά επιστρέφουμε πιο δυνατοί και πιο σοφοί.

Το μόνο πράγμα όμως που θα ζητήσω την προσοχή όλων μας είναι και ο λόγος που είμαστε εδώ...
Να προσέχουμε τα νέα μέλη! Όταν βλέπουν πως τρωγόμαστε έτσι τότε τους κόβεται η φόρα ίσως και η όρεξη για να συμμετάσχουν πιο πολύ.

Εμείς πρέπει να είμαστε ο φάρος που θα του δείξει το δρόμο, οι μορφές που εμπνέουν ελπίδα και σεβασμό, σιγουριά για ένα ψηφιακό κόσμο ελεύθερο και δημοκρατικό οπου όλοι ακούγονται και ακούνε. Είμαστε άνθρωποι και κάνουμε λάθη. Εμείς οι ας το πούμε "forum-άκιδες" επειδή γράφουμε και έχουμε την πολυτέλεια να ξαναδιαβάσουμε (τις περισσότερες έστω) αυτά που γράψαμε, ίσως να μην είμαστε και τόσο καλοί - κομψοί στις ζωντανές συζητήσεις. Αυτό όμως δε σημαίνει πως όταν κάνουμε κάποιο λάθος δεν το καταλαβαίνουμε μετά και προσπαθούμε να το αναθεωρήσουμε αλλά έχει χαθεί η δυνατότητα.
Τότε έρχεται η ανθρώπινη αδυναμία που δε μας αφήνει να πάρουμε αυτά που γράψαμε εύκολα πίσω και καταλήγουμε σ' αυτές τις μακροσκελείς συζητήσεις.
Εγώ απο όσα διάβασα κατέληξα στο συμπέρασμα πως αυτοί που έγραψαν κάτι ζητούν συγνώμη με τον τρόπο τους.

Ζητώ λοιπόν απο τη μεριά μου να τελειώσουμε εδώ τη συζήτηση αυτή αποδεχόμενοι το γεγονός πως ο linuxman και o bullgr είναι σημαντικά μέλη της κοινότητας... τόσο όσο και οι υπόλοιποι που απαρτίζουν αυτό το forum. Ο κάθε ένας είναι σημαντικός με τον δικό του τρόπο. Απο τον άνθρωπο που μπαίνει για πρώτη φορά μέχρι και το μέλος με 7000+ δημοσιεύσεις.
Ολονών η γνώμη έχει βαρύτητα.
Πείραξαν τον linuxman κάποια πράγματα που ειπώθηκαν, υπογράφω ξανά και γι' αυτόν πως είναι ανεξάρτητος χαρακτήρας και όχι μηχανή που την χειρίζονται άλλοι. Ξέρει τι κάνει και αυτό που κάνει, το κάνει καλά! Ίσως παραπάνω απο κι απο καλά!

Τα παραπάνω δεν απευθύνονται στα άτομα που γνωριζόμαστε μεταξύ μας , έστω και ψηφιακά, αλλά στους ανθρώπους που είναι καινούργιοι και ίσως βγάλουν κάποιο λάθος συμπέρασμα... αλλά κακά τα ψέματα κύριοι... οι πράξεις μιλούν απο μόνες τους.

Θερμή παράκληση να σταματήσουμε. Όποιος έχει κάτι να πει να το πει σε μια γραμμή.
Έχουμε πολύ δουλειά να κάνουμε και να αποκαταστήσουμε φθαρμένα κομμάτια. Ας μη χάνουμε τον χρόνο μας άλλο. Μια συγνώμη και όλοι είμαστε ξανά φίλοι.

Συγνώμη αν σας κούρασα. Συγνώμη αν είπα κάτι άκομψο. Αγαπώ την κοινότητα και όλους όσους την απαρτίζουν (μη παρεξηγηθώ για το τελευταίο :mrgreen: ).
Η/Υ: Intel Pentium DualCore / 2GB RAM / nVidia Geforce 8400GS / Ubuntu 10.04 64bit
Η/Υ: Toshiba Tecra R10-10S / Ubuntu 9.10 64bit

motd: May the source be with you!
g00fy@ubuntu-gr.org:~$ cat /etc/γνώσεις.conf
Linux:kuru (όχι guru) / Προγραμματισμός:Ναί / Αγγλικά:Καλά
Άβαταρ μέλους
g00fy
seniorTUX
seniorTUX

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό kaingeo » 16 Ιουν 2009, 14:15

Παιδιά πρέπει να κάνουμε ένα Ubuntu Anger Release Party. Θα το κάνουμε για την σύσφιξη των σχέσεων των μελών σε ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ επίπεδο. Νομίζω ότι πρέπει να συναντηθούμε όλοι μαζί κάπου να φάμε να πιούμε και κυρίως να γνωριστούμε προσωπικά. Να καταλάβουμε ότι πίσω από το nickname υπάρχει ένα άτομο που χώρισε με την γκόμενα του, που έχει τα νεύρα του, που του έσκασε το λάστιχο και την ώρα που το άλλαζε πέρασε ένας McΑkas και τον έβρεξε πατώντας την λακούβα με το νερό κτλ κτλ κτλ. Μετά το τέλος του πάρτυ αυτού πρέπει ο ένας να προσφωνεί τον άλλο με τους παρακάτω χαρακτηρισμούς: "που είσαι τρελό αγόρι", "α ρε απατεώνα τουτουρίδη", "ρε μ....α μπάμπη" κτλ κτλ κτλ
(για να φανταστείτε όλα αυτά τα γράφω και δεν έχω καταλάβει ακόμα γιατί τσακώνεστε! η λύση είναι πάντα η ίδια)

Επίσης είναι καθήκον των διαχειριστών να κάνουνε αυτό που λέμε στα κρητικά Resolve Conflicts. Αυτό είναι το πιο σημαντικό πράγμα στο Community Management, αυτό χρειαζόμαστε εδώ. Το ότι θα υπάρχουν διαφωνίες είναι δεδομένο μια και έχουμε γίνει μια μεγάλη κοινότητα. Πχ στο Debian μπορεί να τσακώνονται πάνω από 6 μήνες για κάτι που άλλοι θεωρούν δεδομένο ή αποδεκτό! Λοιπόν ακούω προτάσεις για τον τρόπο που θα λύνονται οι διαφωνίες:

1. Μπορεί να δίνει με pm ο ένας στον άλλο που διαφωνούν, το τηλέφωνο του και να το λύνουν μεταξύ τους!
2. Να διαβάσει κάποιος που γουστάρει για Community management και να μας μάθει τα θεωρητικά.
3. Να δούμε τι κάνουν άλλες κοινότητες σε παρόμοιες καταστάσεις
4. Να προσπαθήσουν όσοι περισσότεροι μπορούν να έρθουν πχ στο Συνέδριο της Εελλάκ το Σάββατο, κυρίως από τα πιο ενεργά μέλη για γνωριμία (έλεος πια! τον linuxman πχ τον ξέρω 3 χρόνια τώρα και δεν έχω δει την φάτσα του ποτέ - παλιά έκανε και τηλεφωνική υποστήριξη :D )

Επίσης αυτό που ακούω με τους τίτλους είναι λίγο τραγικό... ρε παιδιά χαμαλοδουλειά είναι να είσαι διαχειριστής! Όπως και επίτιμο μέλος (ξέρεις τι πόστς πρέπει να κάνεις για να γίνεις; :D)

Πραγματικά πάντως θα ήθελα να δώ τι σκέφτεστε πάνω στο θέμα... (αν δεν του δώσετε σημασία... απειλώ ότι θα ανοίξω νέο νήμα με τίτλο Community management: μηπως πρέπει να μορφωθούμε λίγο? )
kaingeo
punkTUX
punkTUX

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό taratatzoum » 16 Ιουν 2009, 16:25

κυρίες, κύριοι, αγαπητά μου παιδιά! :crazy:
είστε συνδεδεμένοι στο πιο cool linux topic του φετινού καλοκαιριού. :thumbdown:

οι καλοί
Εικόνα

οι κακοί
Εικόνα

και οι άσχετοι
Εικόνα

αποφασίζουν δημοκρατικά :wtf: για διάφορα πράγματα τα οποία έχουν σαν στόχο την καλύτερη εντρύφηση των νέων στην κοσμοθεώρηση του GNU Linx και του ΕΛΛΑΚ γενικότερα. :clap:

go go go ubuntu-gr !!!!

υγ. να ρε Εικόνα
Ιστολόγιο
1 Γνώσεις → Linux: Προχωρημένος ┃ Προγραμματισμός: Μέτριος ┃ Αγγλικά: Προχωρημένος
2 Λειτουργικό → Slackware 13.37.0 64-bit (el_GR.utf-8)
3 Προδιαγραφές → CPU: 8x Intel Core i7 CPU Q 740 1.73GHz ‖ RAM 3894 MiB ‖ Dell Inc. - Dell Inc. Inspiron N5010
4 Κάρτες γραφικών: ATI Redwood [Radeon HD 5600 Series] ⎨1002:68c1⎬
5 Δίκτυα: wlan0: Broadcom BCM4313 802.11b/g/n Wireless LAN Controller ⎨14e4:4727⎬ ⋮ eth0: Realtek RTL8101E/RTL8102E PCI Express Fast Ethernet controller ⎨10ec:8136⎬
taratatzoum
daemonTUX
daemonTUX

Launchpad: rizitis
IRC: rizitis or rtz
Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό kriti » 16 Ιουν 2009, 18:21

μηπως να το κλειδωσουμε και να το ξεχασουμε ?
manjaro - hp pavilion -geforce 7400 -1,73 dualcore
Άβαταρ μέλους
kriti
daemonTUX
daemonTUX

IRC: kriti
Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό Nisok » 16 Ιουν 2009, 18:33

kriti έγραψε:

+1
Άβαταρ μέλους
Nisok
Διαχειριστής
Διαχειριστής

IRC: nisok
Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό sokoban4ever » 17 Ιουν 2009, 00:00

Nisok έγραψε:
kriti έγραψε:

+1

:think:
Θέλουμε και μπορούμε να έχουμε μια καλύτερη ζωή και όσο θα ζούμε θα προσπαθούμε να την αποκτήσουμε ακόμα και αν πεθάνουμε προσπαθώντας, και αν κάποια στιγμή λιγίσουμε έχουμε το επίπεδο να πούμε κουράστηκα λίγο να ,να ξαποστάσουμε , ώστε να συνεχίσουμε πάλι δυνατοί ξανά.

Μήνυμα με αγάπη και αληλλεγγύη σε όλους τους ανθρώπους από όλους τους λαούς , ιδίως του Ελληνικού.
Άβαταρ μέλους
sokoban4ever
Επίτιμο μέλος
Επίτιμο μέλος

Εκτύπωση

ΠροηγούμενηΕπόμενο

Επιστροφή στο Γενικά