Καθημερινή συκοφαντια του ubuntu στο adslgr

...οδηγοί-προτάσεις-ιδέες-σχόλια για το forum, την κοινότητα, το ubuntu

Συντονιστής: Geochr

Re: Καθημερινή συκοφαντια του ubuntu στο adslgr

Δημοσίευσηαπό ftso » 01 Σεπ 2008, 02:07

vista killer έγραψε:Tελικά νομίζω ότι εκει μέσα έχουν πάθει ομαδική παράκρουση. Οντος δεν αξίζει καν να ασχοληθείς μαζί τους.

Ομαδική δεν θα το έλεγα. Αυτοί που δημιουργούν το πρόβλημα είναι μετρημένοι στα δάχτυλα του ενός χεριού.
Η πλειοψηφία έχει άλλη άποψη. ;)
Και για του λόγου του αληθές δες το θέμα εδώ.
Άβαταρ μέλους
ftso
Επίτιμο μέλος
Επίτιμο μέλος

IRC: ftso
Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό simosx » 01 Σεπ 2008, 04:05

ftso έγραψε:
vista killer έγραψε:Tελικά νομίζω ότι εκει μέσα έχουν πάθει ομαδική παράκρουση. Οντος δεν αξίζει καν να ασχοληθείς μαζί τους.

Ομαδική δεν θα το έλεγα. Αυτοί που δημιουργούν το πρόβλημα είναι μετρημένοι στα δάχτυλα του ενός χεριού.
Η πλειοψηφία έχει άλλη άποψη. ;)
Και για του λόγου του αληθές δες το θέμα εδώ.

Διάβασα από το σύνδεσμο. Αυτό που καταλαβαίνω είναι ότι στο adslgr.com υπάρχει επιφανειακή γνώση. Το Ubuntu, όπως οι άλλες διανομές, παίρνουν τα πακέτα από upstream και τα χρησιμοποιούν. Αυτά με τα πράγματα που δούλευαν παλαιότερα αλλά όχι τώρα είναι απλά νέες εξελίξεις (ή regressions...) στο λογισμικό. Για το xorg.conf που τα στοιχεία αυτό-ανιχνεύονται, αυτό προέρχεται από το έργο Xorg.
Μεταξύ Fedora και Ubuntu, το Ubuntu είναι λιγότερο ριζοσπαστικό στις αλλαγές.

Όταν βλέπω τη χρήση της λέξης «αφρικανός», καταλαβαίνω ότι το άτομο έχει κολλήσει adslgr.com.
προσωπικό ιστολόγιο ϗ πλανήτης Ubuntu-gr
Συμβάλετε και εσείς στο ελληνικό βιβλίο Ubuntu!
1 Γνώσεις Linux: Πολύ καλό ┃ Προγραμματισμού: Πολύ καλό ┃ Αγγλικών: Πολύ καλό
2 Ubuntu 13.10 saucy 3.11.0-031100rc1-generic 64bit (el_GR.UTF-8, Unity ubuntu)
3 AMD E-450 APU with Radeon HD Graphics ‖ RAM 3555 MiB ‖ Sony Corporation VAIO
4 AMD nee ATI Wrestler [Radeon HD 6320] [1002:9806] {fglrx_pci}
5 eth0: Atheros Inc. AR8151 v2.0 Gigabit Ethernet [1969:1083] (rev c0) ⋮ wlan0: Atheros Inc. AR9285 [168c:002b] (rev 01)
Φτιάξτε και εσείς τη δική σας υπογραφή (παραπάνω κείμενο) αυτόματα με κλικ εδώ!
simosx
Επίτιμο μέλος
Επίτιμο μέλος

Launchpad: simosx
IRC: simosx
Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό bullgr » 01 Σεπ 2008, 11:42

Εγώ πάλι δεν μπορώ να καταλάβω γιατί να μπαίνει κανείς σε ένα forum που δεν είναι όλοι ομοϊδεάτες σου. Είναι σίγουρο με μαθηματική ακρίβεια ότι θα αναλώνεσαι περισσότερο σε αντιπαραθέσεις και λογομαχίες αντί να παράγεις πολύτιμο έργο.

Γιατί όταν υπάρχει προκατάληψη από τους άλλους ενάντια σε αυτό που πιστεύεις δεν υπάρχει λόγος να έρθεις σε διάλογο μαζί τους. Είναι άσκοπο και χάσιμο χρόνου. Ότι και να τους πεις δεν μπορούν να το καταλάβουν γιατί τους κωφαίνει η προκατάληψη που έχουν. Και επειδή τα forums βασίζονται στον διάλογο είναι άχρηστο να ασχολείσαι μαζί τους.

Αντί δηλαδή να μπαίνετε σε τέτοια forums και να τρώγεστε σαν τα "κοκκόρια" ασχοληθείτε με κάτι πιο χρήσιμο. Κάντε έναν οδηγό για το forum μας, βοηθήστε τα νέα μέλη, κάντε καμιά μετάφραση.
ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ ΝΑ ΠΕΣΕΙΣ, ΕΠΙΒΑΛΛΕΤΑΙ ΝΑ ΣΗΚΩΘΕΙΣ... HASTA SIEMPRE...
Άβαταρ μέλους
bullgr
Επίτιμο μέλος
Επίτιμο μέλος

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό Dimitris » 01 Σεπ 2008, 11:54

bullgr έγραψε:
Αντί δηλαδή να μπαίνετε σε τέτοια forums και να τρώγεστε σαν τα "κοκκόρια" ασχοληθείτε με κάτι πιο χρήσιμο. Κάντε έναν οδηγό για το forum μας, βοηθήστε τα νέα μέλη, κάντε καμιά μετάφραση.

Πολύ σωστά τα λες!!! Χρειαζόμαστε οδηγούς, μεταφράσεις, άρθρα για το περιοδικό ;)
Άβαταρ μέλους
Dimitris
saintTUX
saintTUX

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό vista killer » 09 Σεπ 2008, 21:50

Δεύτερη αναγκαστική αποχώρηση από ένα δεύτερο ελληνικό forum αυτή την φορά από το insomnia. Aφορμή για όλη την ιστορία ήταν αυτό εδώ το νήμα

http://www.insomnia.gr/forum/showthread.php?t=273002

και με κατάληξη αυτό εδώ

http://www.insomnia.gr/forum/showthread.php?t=273085

Τι να πω. Η εγώ έχω αρχίσει πλέον να κουράζομαι η κάτι πάει στραβά στην όλη ιστορία που λέγετε ελληνική linux Κοινότητα. Γνώμη είναι ότι ο μεγαλύτερος εχθρός του linux είνια οι παλιοί του χρήστες που νομίζουν ότι έχουν δικαιώματα πάνω του λόγο της προσφοράς τους στα αρχικά βήματα του και ότι είναι θεματοφύλακες σε ότι θεωρούν σωστό γιαυτόυς να ειναι το linux. Από την άλλη νομίζω ότι προσωπικά έχω αρχίσει να κουράζομαι να πολεμάω με την ειρωνία από την μια των παλιών και με την βοήθεια στους νέους.
Νομίζω ότι γενικά η λεγόμενη ελληνική κοινότητα του linux έχει πάρει φοβερά λάθος δρόμο και νοοτροπία.
Άβαταρ μέλους
vista killer
saintTUX
saintTUX

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό Antithesis » 09 Σεπ 2008, 23:43

Είδα πόσο συγχυσμένος ήσουν στο chatroom και αποφάσισα να ρίξω μία ματιά σε αυτό το θέμα και στο μπλογκ του Σίμου. Φαίνεται ότι το θέμα είναι αρκετά πιο εκτεταμένο από ότι υπέθετα αν και ανεπαίσθητα σχεδόν η υπόννοια ειρωνίας και δογματισμού με αποθάρρυνε συνήθως να κάνω δημοσιεύσεις στα εν λόγω φόρουμ (γι'αυτό συμπάθησα το ubuntu-gr και το linuxformat). Είμαι όμως τακτική reader του insomnia και αναρωτιέμαι: αυτό το δυσάρεστο κλίμα, αυτή η νοοτροπία γενικότερα αντιπροσωπεύει το σύνολο της κοινότητας του insomnia (ρίξτε ματιά στη γενική συζήτηση να δείτε τι εστί ειρωνεία) και του adslgr και όχι μόνο απλώς τις λίνουξ ενότητες; Αν στα φόρουμ αυτά έχουν κατορθώσει να επιβιώσουν και να χαίρουν εκτίμησης και αναγνώρισης μέλη με τέτοια νοοτροπία, αναπόφευκτα αυτό θα περάσει και στις λίνουξ ενότητες χωρίς αυτό να σημαίνει ότι ολόκληρη η ελληνική κοινότητα του λίνουξ πηγαίνει κατά διαόλου. Γιατί να θεωρούμε αυτές τις κλίκες ενδεικτικό δείγμα της κοινότητας;
Άβαταρ μέλους
Antithesis
babeTUX
babeTUX

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό align » 10 Σεπ 2008, 02:23

@vista killer ,νομιζω οτι τα πραγματα ειναι λιγο μπερδεμενα.
το insomnia δε το παρακολουθω,αλλα σιγουρα στο adslgr κατι περιεργο γινεται.
κριμα γιατι θα μπορουσε να ηταν απο τα καλυτερα ελληνικα site για το λινουξ.
απο εκει και περα οι λογοι που ασχολειται κανεις με κατι-με ενα λογισμικο στην προκειμενη περιπτωση ,μπορει να ειναι διαφοροι και μη αναμενομενοι.
στη τελικη ειναι ενα λειτουργικο-οχι απλα ομως ενα λειτουργικο γιατι του εχουν προσδωσει αλλες διαστασεις.
οποτε δεν νομιζω οτι πρεπει να προσπαθει κανεις να αλλαξει τον αλλον.
προτεινει καποια πραγματα ,λεει την αποψη του και αυτο ειναι ολο.
απο εκει και περα μπερδευεται το πραγμα και δεν αξιζει.
δε σε ξερω ,αλλα βλεπω να εχεις μεγαλη προσφορα.
κοντρες στο λινουξ βλεπω να γινονται,αλλα χαζες μου φαινονται.
υπαρχει φανατισμος.λαθος για μενα.
ακομη και η εχθροτητα απεναντι στα win λαθος ειναι,το να εχουμε πολλες επιλογες ειναι σπουδαιο,αλλα υπαρχει μισος αναμεσα στα λειτουργικα και μοιραιο αυτο στις διαφορες διανομες.
ας ακολουθει ο καθενας το δρομο που θελει.τοσο κακο ειναι?

βασικα αυτο που θελω να πω οτι ασχολουμενος με τετοιες καταστασεις φθειρεις τον εαυτο σου και δεν αξιζει κατι τετοιο.
εδω υπαρχει ενα φορουμ,πρωτοπορο κατα την αποψη μου σε καποια θεματα.
μοιραια ολο και περισσοτεροι θα το ανακαλυπτουν και αιτια ειναι ατομα σαν και εσενα που βοηθουν.
ολα τα αλλα γηπεδα ,τηλεπαραθυρα κτλ οποιος τα θελει τα βρισκει αλλου.
εδω γινεται δουλεια και αυτο εχει σημασια,αν καποιοι αλλοι θελουν να αναλωνονται σε οτιδηποτε αλλο ,αστους οχι τιποτα αλλο ,για να μη χαλιεσαι χωρις λογο.
ο καθενας εξαλλου (και για τα λειτουργικα ακομη)αργα η γρηγορα φαινεται τι ειναι και αυτο ισχυει για ολους,ασχετως τι λεγεται η διαδιδουν.
οσον αφορα τους παλιους,θα επρεπε να σκεφτουν μηπως εχουν μια αντιληψη που δεν επρεπε,αυτο εχω να πω.
αρχαριος στο linux
align
babeTUX
babeTUX

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό pirobatis » 10 Σεπ 2008, 11:49

μολις ειδα και αυτο απο χρηστη στο insomnia.gr:

Μετά και τα σημερινά και την άλλη μια απειλή για ban που είχα από moderator φανατικό εχθρό του ubuntu αποφάσισα ότι πλέον δεν υπάρχει λόγος να συμμετέχω σε αυτό το forum. Μετά τα σχεδόν 4000 μυνήματα μου σε αυτό το forum η όλη κατάσταση με έχει κουράσει. Δεν αντέχω άλλο το κόμπλεξ και την εμπάθεια μερικών και πιο πολύ των λεγόμενων έμπειρων στον χωρο που μετά από τόσα χρόνια θα έπρεπε να έχουν καταλάβει μερικές βασικές αξίες στην ζωή.
Ανοχή, κατανόηση του διαφορετικού και ειλικρινής διάλογος. Σε αντίθεση βλέπω επιβολή, άρνηση του διαφορετικού και διάλογος με τελικό στόχο την επιβολή της άποψης μας.

φυσικα δεν ειναι απο το adlgr αλλα απο το insomnia

η συκοφαντια και αντιμετωπιση οσων χρησιμοποιουν ubuntu εχει γινει πλεον ρατσιστικη.... :x
Επίπεδο Γνώσεων: Linux:Χαμηλό / Προγραμματισμός: Όχι / Αγγλικά: Καλά
Λειτουργικό:Ubuntu maverick 10.10
Η/Υ&Μοντέλο: TURBO X LEAF
Intel Pentium SU2700 1.30 GHz, Μνήμη: 3 GB, Σκληρός δίσκος: 120 GB, Οθόνη: 13.3 in, Ανάλυση: 1366x768,
pirobatis
babeTUX
babeTUX

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό Antithesis » 10 Σεπ 2008, 13:22

check2fire=vistakiller :)
Άβαταρ μέλους
Antithesis
babeTUX
babeTUX

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό paschalis.m » 10 Σεπ 2008, 22:35

Ρε γμτ μην απαντατε σε οποιον βριζει τη διανομη. ετσι συνεχιζεται το ολο θεμα.

παντως τι ζορι τραβανε καποιοι με το ubuntu.....δεν σε υποχρεωνει κανενας να το βαλεις. αμα γουσταρεις βαλτο.αν οχι βαλε κατι αλλο.
Εικόνα
Άβαταρ μέλους
paschalis.m
punkTUX
punkTUX

IRC: paschalis
Εκτύπωση

ΠροηγούμενηΕπόμενο

• ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ
    ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ
    ΠΡΟΒΟΛΕΣ
    ΣΥΓΓΡΑΦΕΑΣ