@Nisok, βασικά δεν το έχω δει πουθενά απλώς καθόμουν μια μέτα και σκεφτόμουνα πως μπορει να λυθεί αυτό το ζήτημα και θυμήθηκα όταν διάβαζα ένα e-book για την php το καλοκαίρι όπου σε ένα κεφάλαιο μάθαινα να φτιάχνω ένα προγραμματάκι, στην ουσία ήταν ερωτηματολόγιο το οποίο ανάλογα με τις επιλογές του χρήστη έβγαζε κάποια αποτελέσματα (απλό ήταν το πρόγραμμα όχι κάτι το πολύ πολύπλοκο). *Ειδικός δεν είμαι στην php με το ζόρι αρχάριος, έμαθα πέντε πράγματα το καλοκαίρι και τώρα τα μισά τα ξέχασα

επειδή δεν τα χρησιμοποιώ.
Τα αποτελέσματα που θα βγάζει θα είναι τυποποιημένα π.χ αν ο χρήστης επιλέξει ότι χρησιμοποιεί πρώτη φορά το ubuntu τότε θα σταλθεί ένα μήνυμα που να του προτείνει π.χ 5 συγκεκριμένους οδηγούς, αν είναι μέτριος 5-10 συγκεκριμένοι οδηγοί αν είναι προχωρημένος δεν έχω κάποιον οδηγό κατα νου.
Στην ουσία μιλάμε για την ύπαρξη 2 μηνυμάτων τα οποία επιλέγονται ανάλογα με το αν ο χρήστης είναι μέτριος ή αρχάριος στο ubuntu, τα οποία θα στέλνονται αφού ολοκληρωθεί το σύντομο "ερωτηματολόγιο". Η υλοποίηση του προγράμματος σε php πιστεύω είναι σχετικά εύκολη διαδικασία, τώρα η συνεργασία του προγράμματος αυτού με το phpBB2 που χρησιμοποιεί το forum δεν ξέρω κατά πόσο είναι δυνατή.
Έχουν περάσει 6 μήνες από τότε που σταμάτησα να χρησιμοποιώ php (όχι ότι χρησιμοποιούσα και για πολύ καιρό 1-3 μήνες) οπότε μπορεί να κάνω και κάποιο λάθος