Έχετε ακόμα partition με windows; Γράψτε το λόγο (όχι games)

...οδηγοί-προτάσεις-ιδέες-σχόλια για το forum, την κοινότητα, το ubuntu

Συντονιστής: Geochr

Re: Έχετε ακόμα partition με windows; Γράψτε το λόγο (όχι ga

Δημοσίευσηαπό tolis_01 » 30 Απρ 2011, 15:34

kikirikou έγραψε:

Αλλά πάνω σε αυτό έχω κι εγώ μια ερώτηση: Θα μπορούσαν οι κοινότητες να "σηκώσουν" το βάρος των νέων χρηστών;

Δεν νομίζω πως αποτελεί πρόβλημα. Πρώτον, επειδή δεν πρόκειται ποτέ να γίνει :P Δεύτερον, πως η "κοινότητα των windows" βοηθά τόσα εκατομμύρια χρήστες; (δεν νομίζω να χρησιμοποιεί κανείς το official support της ms). Μερικοί πρέπει να αρχίσουν να ψάχνονται και μόνοι τους ;)
Γνώσεις => Linux: χαμηλό | Προγραμματισμός: όχι | Αγγλικά: μέτρια
PC => Intel Celeron 430 | Asrock G31M-S (onboard gpu) | 2GB DDR2 ram | 160GB HDD | Acer 19" | OS: Windows 7 (Debian, Fedora σε virtualbox)
http://linuxhcl.com/
http://kmuto.jp/debian/hcl/
Common sense is the best antivirus software.
Άβαταρ μέλους
tolis_01
saintTUX
saintTUX

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό valeria » 30 Απρ 2011, 15:42

τα έχω μήπως και κάποτε χρειαστούν ... λέμε τώρα ! 20GB μου πιάνουν στα 2T που έχω ! οποτε τα έχω ξεχασμένα ! στον δεύτερο μου υπολογιστή φυσικά δεν υφίστανται πλέον :lol:
Γνώσεις ⇛ Linux: Χαμηλό ┃ Προγραμματισμός: Όχι ┃ Αγγλικά:Ελάχιστα ⇛ Ιταλικά:Καλά ⇛ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΧΑΛΙΑ
Λειτουργικό :Ubuntu 12.10 64bit + Windows 7 64bit
Προδιαγραφές ⇛AMD PHENOM II X4 965 AM3 3.4GHZ │ DDR3 8GB 1600MHZ │Gigabyte GA-990FXA-UD5 │Gigabyte GeForce GTX 550 Ti │ NETGEAR WG111v2 54Mbps Wireless USB 2 0 Adapter │ Sound Blaster X-Fi Titanium 7.1 ( Denon AVR-4810CI ενισχυτή με Celestion Speakers 7.1 και Proel Sub Woofer )│ Infocus IN116 (1920 x 1200 - 2700 ANSI ) │ 3x UPS PALS 1200 VA 1xAVR-PL-5000
Άβαταρ μέλους
valeria
punkTUX
punkTUX

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό Reinach » 01 Μάιος 2011, 00:55

Ο λόγος που έχω ακόμη τα sVista (στο λάπτοπ της υπογραφής μου) είναι:

1. Η μέχρι πριν κάποιο καιρό χρήση του Zoombrowser της Canon για τη μεταφορά και διαχείριση των φωτογραφιών από τη φωτ. μηχανή. Τελευταία τείνω να χρησιμοποιώ το digiKam και μάλλον καλύπτομαι για αυτά που θέλω.

2. Οι ενημερώσεις που παίρνω τακτικά για τους χάρτες του gps είναι (φυσικά) μόνο σε .exe αρχεία και ουσιαστικά είναι και ο κυριώτερος λόγος που έως τώρα κάνω boot σε win κάθε 3 μήνες περίπου. Επειδή υπάρχει και άλλος παλιός φορητός στο σπίτι με WinXp με βλέπω να υποκαθιστώ και αυτή την ανάγκη να έχω τα sVista στο μηχάνημά μου.

3. Ως σοβαρότερο πρόβλημα θεωρώ τη σύνδεση dial-up όταν πηγαίνω στο χωριό, αφού τέτοια σύνδεση δεν κατάφερα ποτέ να δημιουργήσω μέσω του ουμπούντου (ένεκα winmodems κλπ) :problem: Και δυνατότητα για adsl εκεί δεν υπάρχει, λόγω κόστους. Καμιά φορά προκύπτει κανένα "ανοιχτό" μόντεμ από τη γύρω περιοχή για σερφάρισμα, αλλά είναι σπάνιο και περιστασιακό. Έτσι σε αυτό το ζήτημα μάλλον λύση δεν υπάρχει.

Την τελευταία περίπτωση τη θεωρώ το πιο σοβαρό εμπόδιο αυτή τη στιγμή ώστε να μην απεγκαταστήσω τα παράθυρα (ακόμη) από τον υπολογιστή μου.
1 Γνώσεις Linux: Ικανοποιητικό ┃ Προγραμματισμού: Καθόλου ┃ Αγγλικών: Πολύ καλό
2 Ubuntu 24.04 Noble Numbat 6.8.0-62-generic 64bit (el_GR.UTF-8, ubuntu:GNOME ubuntu)
3 Intel Core i5-1035G1 CPU @ 1.00GHz ‖ RAM 19549 MiB ‖ LENOVO LNVNB161216 - LENOVO 81WE
4 Intel Iris Plus Graphics G1 (Ice Lake) [8086:8a56] {i915}
5 wlp0s20f3: Intel Ice Lake-LP PCH CNVi WiFi [8086:34f0] (rev 30)
Άβαταρ μέλους
Reinach
seniorTUX
seniorTUX

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό hlias » 01 Μάιος 2011, 00:59

Έχω τα 7 και ο μόνος λόγος είναι ότι τα χρησιμοποιεί η μητέρα μου(αν και μπαίνει και σε linux).
Γνώσεις ⇛ Linux: Κανονικό ┃ Προγραμματισμός: Μέτρια ┃ Αγγλικά: Καλά
Λειτουργικό ⇛ ubuntu 11.04 32bit σε Netbook HP Mini 210
Προδιαγραφές ⇛ Intel Atom(R) N450 1.66GHz │ 1GB RAM │ Broadcom 4312 │ Intel GMA 3150 │
hlias
punkTUX
punkTUX

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό pkt » 01 Μάιος 2011, 11:22

@Reinach:

Για το θέμα των winmodems σε καταλαβαίνω. Δυστυχώς η μόνη ουσιαστική εναλλακτική
είναι να αγοράσει κανείς ένα μεταχειρισμένο σειριακό modem (δουλεύουν και με usb-serial
καλώδιο μια χαρά) και να γλυτώσει από το μπελά των winmodems.

Για τα winmodems που είναι ήδη ενσωματωμένα σε laptops θα ήταν πολύ χρήσιμο πιστεύω
να υπήρχαν free software οδηγοί, κυρίως για να τα χρησιμοποιούμε όχι ως modems καθεαυτά
αλλά ως "line interface" (FAX, voicemail, pbx, κλπ κλπ κλπ). Δυστυχώς από ότι φαίνεται αυτό
δεν έχει γίνει και δεν είναι και ότι πιο εύκολο :/ Ο λόγος είναι ότι ένα 56K modem συμπεριλαμβάνει
πρακτικά σχεδόν όλους τους αλγορίθμους επεξεργασίας σήματος που υπάρχουν (!) για να μπορέσει
να χωρέσει 56K στο μικρό bandwidth που παρέχει η τηλεφωνική γραμμή (voiceband:
200–3600 Hz).

Η άλλη εναλλακτική είναι οι μικροί ("μαύροι" λόγω ΕΕΤΤ) "wireless isp" που αρχίζουν να
αναπτύσσονται στην περιφέρεια και ουσιαστικά μοιράζουν μια ADSL/δορυφορική σύνδεση
στους ανθρώπους μιας γειτονιάς ή ενός μικρού χωριού. Αν γίνει σωστά, η ταχύτητα και η
τιμή μπορεί να είναι αρκετά καλύτερα από ότι θα έπαιρνες μέσω ενός modem. Τουλάχιστον
το Linux υποστηρίζει αυτό το use case και το σύστημα το έχω δει να δουλεύει πολύ καλά
από ένα φίλο μου που είχε μια μικρή τέτοια "επιχείρηση" παροχής ασύρματου internet
στις σπηλιές των hippies (:P !!!)

Νομίζω ότι τα winmodems είναι μία από τις ελάχιστες περιοχές hardware που δεν έχει
καταφέρει το linux να υποστηρίξει ακόμα ...

Οι ενημερώσεις για τους χάρτες του GPS δεν παίζουν με wine?
pkt
babeTUX
babeTUX

Launchpad: pktoss
IRC: pkt
Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό Reinach » 01 Μάιος 2011, 20:22

pkt έγραψε:Για το θέμα των winmodems σε καταλαβαίνω. Δυστυχώς η μόνη ουσιαστική εναλλακτικήείναι να αγοράσει κανείς ένα μεταχειρισμένο σειριακό modem (δουλεύουν και με usb-serialκαλώδιο μια χαρά) και να γλυτώσει από το μπελά των winmodems.

Το είχα σκεφτεί παλιότερα αλλά ποτέ δεν το κυνήγησα. Πού μπορεί να βρει κανείς μεταχειρισμένα και ποια πάνω κάτω είναι η τιμή τους;
Το καλώδιο που λες είναι κάτι τέτοιο;

έγραψε:Οι ενημερώσεις για τους χάρτες του GPS δεν παίζουν με wine?

Δεν έχω καν εγκαταστήσει wine, δεν ξέρω πώς λειτουργεί (κάποτε το είχα εγκαταστήσει, δεν με είχε βοηθήσει σε κάποιο πρόγραμμα και το παράτησα). Το πρόβλημα με το χάρτη είναι ότι τη στιγμή που έχεις στον card reader την κάρτα (π.χ. microSD) με τον χάρτη της συσκευής και τρέχεις το εκτελέσιμο για να αναβαθμίσεις το χάρτη, δίνουν οδηγίες να μην τρέχεις τίποτα άλλο, να κάνεις ασφαλή κατάργηση στο τέλος κλπ και πιθανόν αν κάτι δεν πάει καλά από κάποιο δικό σου λάθος μπορεί να σου φορτώσουν το πρόβλημα (η εταιρία με τους χάρτες). Δεν ξέρω κατά πόσο μπορώ να εμπιστευτώ το wine να κάνει ομαλά την αναβάθμιση. Δεν ξέρω καν αν μπορεί να τρέξει αυτό μέσω wine, άρα υπάρχει πάντα η πιθανότητα να μην λειτουργήσει αλλά παράλληλα να πειραχτεί και ο χάρτης. Τέλος πάντων, αυτό δεν το θεωρώ πρόβλημα, αφού το τρέξιμο του εκτελέσιμου μπορώ να το κάνω και από τα winXp στο άλλο μηχάνμα που έχω. Άλλωστε οι αναβαθμίσεις είναι μια φορά το 3μηνο.
2 Ubuntu 24.04 Noble Numbat 6.8.0-62-generic 64bit (el_GR.UTF-8, ubuntu:GNOME ubuntu)
3 Intel Core i5-1035G1 CPU @ 1.00GHz ‖ RAM 19549 MiB ‖ LENOVO LNVNB161216 - LENOVO 81WE
Άβαταρ μέλους
Reinach
seniorTUX
seniorTUX

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό pkt » 01 Μάιος 2011, 21:52

έγραψε:Πού μπορεί να βρει κανείς μεταχειρισμένα και ποια πάνω κάτω είναι η τιμή τους;

Στο ebay, π.χ., http://cgi.ebay.de/Sitecom-Serial-Modem ... 734wt_1141 (ελπίζω να μη θεωρηθεί
spam το link από τη στιγμή που προσωπικά δεν έχω σχέση ούτε με το ebay ούτε με τον πωλητή και
είναι παράδειγμα όχι πρόταση αγοράς)
αλλά και σε ελληνικά site δημοπρασιών ή σε εφημερίδες στυλ "χρυσή ευκαιρία". Οτιδήποτε και να είναι
αν είναι 56K και με σειριακή θύρα σου κάνει γιατί σημαίνει ότι θα είναι 100% "hardware" modem.

Σχετικά με το καλώδιο, ναι είναι όπως αυτό που έδειξες. Το e-shop έχει ένα παρόμοιο που έχει
και ανταπτοράκι για 25-pin σειριακή οπότε θα μπορεί να μπει στο modem κατευθείαν, αλλά μου
φαίνεται ότι και στα 2 καταστήματα η τιμή του καλωδίου είναι λίγο "τσιμπημένη". Τι να πω ...

Σχετικά με το gps το όλο σκηνικό μου ακούγεται κάπως περίεργα από τη στιγμή που όλο κι όλο
που κάνει το software από ότι φαίνεται είναι να αντικαθιστά μερικά αρχεία στην κάρτα μνήμης,
αλλά έχεις δίκιο. Για κάτι που τρέχει μια φορά το τρίμηνο δεν υπάρχει λόγος να ρισκάρεις.
pkt
babeTUX
babeTUX

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό Reinach » 01 Μάιος 2011, 22:43

Ευχαριστώ πολύ pkt, θα δω πρώτα αν έχω κάπου το παλιό μοντεμάκι us robotics 56K από την εποχή που είχα το desktop μηχάνημα και την κλασική τηλεφωνική σύνδεση. Ναι, και εμένα μου φάνηκε τσιμπημένη η τιμή του πλαισίου για το καλώδιο-μετατροπέα, αλλά και στο e-shop και στην m-systems που κοίταξα καλύτερες μεν, αλλά στα ίδια πλαίσια οι τιμές.
Άβαταρ μέλους
Reinach
seniorTUX
seniorTUX

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό emmsarris » 01 Μάιος 2011, 23:09

Λοιπόν εμένα τα παιχνίδια που με ενθουσιάζουν είναι τα frozen bubble, crack attack, knetwalk, supertux, extreme tux racer κλπ κλπ οπότε. Το frozen bubble μάλιστα είναι κι ένας από τους λόγους που γνώρισα το linux! Δυστυχώς δε μπορώ να απογαλακτιστώ από τα Windows για τους παρακάτω λόγους.
1. Επειδή τα πλήρωσα με το laptop, τους αφήνω 40 GB (25 είναι με τις εφαρμογές).
2. Δε μπορώ να συγχρονίσω τις επαφές στα κινητά μου, ένα Sony Ericsson K770i κι ένα NOKIA 6303i classic, με τα wammu/gammu κλπ, όπως επίσης δε μπορώ και να κάνω αναβάθμιση στο λογισμικό τους καθώς οι εταιρείες τους δε βγάζουν εφαρμογές διαχείρισης για Linux!
3. Ως fallback mode. Τι εννοώ; πχ1 Προχθές κόλλησε το bluetooth στο linux! Βρε να μην ενεργοποιείται με τίποτα! Μπήκα μια στα Windows, ξεμπλόκαρε, λειτούργησε και στο Linux μετά! πχ2 Μπλόκαρε το router μου και δε με άφηνε να συνδεθώ ασύρματα! Εγώ νόμιζα ότι έπαθε κόλλημα ο ανοικτός οδηγός του Ubuntu 11.04 (σσ. 1η μέρα εγκατάστασης του natty, ενώ στο 10.10 και πριν λειτουργούσε μόνο με τον κλειστό της broadcom). Πριν αρχίζω να καταριέμαι την ώρα και τη στιγμή που εγκατέστησα το 11.04 και δεν έμενα στο 10.10, και μετά από απέλπιδες προσπάθειες διαγραφής και ξαναρύθμισης των ρυθμίσεων του network-manager, μπήκα στα Windows, είδα ότι ούτε από κει συνδεόταν, έκανα reset στο router, μπήκα κανονικά. πχ3 Από βλακεία μου "έχασα" ένα φλασάκι, και μόνο μέσα από το gparted δε μπορούσα να το επαναφέρω σε κατάσταση να μπορεί να χρησιμοποιηθεί. Με συνδυασμένη χρήση gparted-format των Windows, το επιδιόρθωσα...
4. Για να παρακολουθώ τις εξελίξεις και σε αυτό το "στρατόπεδο", αλλά και για να μπορώ να δίνω λύσεις σε φίλους που έχουν διάφορα προβλήματα...
5. Αυτός ο λόγος δεν ισχύει πια, αλλά θα τον γράψω μιας και τα τελευταία 2 σχεδόν χρόνια μ'έχει ταλαιπωρήσει αρκετά! Το ρημάδι το tearing του κλειστού της ΑΤΙ, με ανάγκαζε να βλέπω μερικές ταινίες που είχαν έντονη δράση στα Windows, γιατί στο Ubuntu με κούραζαν. Σήμερα είδα την πρώτη ταινία στο 11.10, χωρίς tearing ένεκα ανοικτού οδηγού, και πολύ τη χάρηκα!!!!!
6. Επίσης παρωχημένο, αλλά επειδή είχα κρατήσει τα Windows μπόρεσα να αποδείξω σε κάποιους ανόητους, ότι το προηγούμενο laptop μου είχε πρόβλημα που δεν οφειλόταν στο ubuntu, όπως αυτοί διατείνονταν, και να μου τον αντικαταστήσουν!!!!
7. Επειδή ορισμένοι οργανισμοί (δε θα αναφέρω όνομα ακόμη, αλλά αν χρειαστεί θα κάνω δημοσίευση) επιμένουν να σου ζητούν να χρησιμοποιήσεις Internet Explorer προκειμένου να κάνεις κάποια συναλλαγή μαζί τους... Και προκειμένου να φάω όλη τη μέρα μου στα γραφεία τους ας φάω μισή ώρα, όποτε χρειαστεί, στα Windows!
8. Επειδή οι συσκευές GPS όσων υπηρεσιών έχω δουλέψει μέχρι τώρα, λειτουργούν μόνο στα Windows...
Spoiler: show
⇛ Linux:Μαθαίνω┃Προγραμματισμός:DVF77 :lol: στη σχολή┃Αγγλικά:Καλά┃Ιταλικά:Μέτρια┃Γαλλικά:Λίγα
Desktop ubuntu 20.04
Intel Celeron G3900@2.8GHz┃8GB RAM(2400MHz)┃AsRock H110M-HDV┃LG 22MT84DFs@1920x1080
Laptop ubuntu 20.04
HP Probook 430 G2: Intel Core i5 4200 @1,7GHz┃Intel HD 4400┃8GB RAM DDR3(1600MHz)┃1TB SSD SAMSUNG 860 EVO
Άβαταρ μέλους
emmsarris
seniorTUX
seniorTUX

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό pkt » 01 Μάιος 2011, 23:38

Για τους λόγους 1, 3, 4 δεν μπορεί ούτε χρειάζεται να κάνει κανείς τίποτα για να
σε βοηθήσει οπότε τους παραλείπουμε. Οι λόγοι 5 και 6 είναι παρωχημένοι όπως είπες
άρα μας μένουν τα:

2, 7 και 8.

Για το 7 μπορείς να τρέξεις ορισμένες εκδόσεις του explorer και στο wine, αλλά το
καλύτερο είναι σε virtual machine (seamless mode) ώστε να έχεις και τα activex
extras κλπ κλπ.

Για τα 2 και 8 δυστυχώς δεν έχω προσωπική εμπειρία ...
pkt
babeTUX
babeTUX

Εκτύπωση

ΠροηγούμενηΕπόμενο

• ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ
    ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ
    ΠΡΟΒΟΛΕΣ
    ΣΥΓΓΡΑΦΕΑΣ

Επιστροφή στο Γενικά