Αντιμετώπιση ανακριβειών κατά του Ubuntu

...οδηγοί-προτάσεις-ιδέες-σχόλια για το forum, την κοινότητα, το ubuntu

Συντονιστής: Geochr

Re: Αντιμετώπιση ανακριβειών κατά του Ubuntu

Δημοσίευσηαπό Rhinomick » 31 Μάιος 2011, 09:34

Πολύ σωστή η θέση του logari81! :clap: :clap: :clap:
Γνώσεις ⇛ Linux: Καλούτσικο πιστεύω ┃ Προγραμματισμός: Όχι┃ Αγγλικά: Καλά
Λειτουργικό σε Η/Υ ϰ μοντέλο: Xubuntu 14.04 acer travelmate 4020
Προδιαγραφές ⇛ intel 1.6gh │ 2gb │ 15" /
Και pclinuxos mate 64bit σε acer aspire 5738z/cpu 2gh dual core/3GB ram/intel gma 4500/15"/
Και pclinuxos lxde 64bit σε Hp compaq presario CQ-60 |cpu 1,66 gh |3 GB ram |15"
Και Kubuntu 14.04.2 64bit σε dell inspiron 3542 / i3 / 4 GB RAM
Άβαταρ μέλους
Rhinomick
dudeTUX
dudeTUX

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό logari81 » 31 Μάιος 2011, 10:32

Th P έγραψε:Με τη σειρά μου να πω και εγώ ότι βρίσκω την πρόταση άριστη,
η διατύπωση της οποίας άλλαξε λίγο μετά από συνεννόηση με τον logari81

έγραψε:Εμείς ως ελληνική κοινότητα Ubuntu, θέτοντας πρώτα το ΕΛΛΑΚ κι έπειτα το Ubuntu, θα ήμασταν ευτυχείς αν βλέπαμε
οποιαδήποτε διανομή Linux να υϊοθετείται στο δημόσιο, και ακόμα περισσότερο αν αυτή η διανομή τύχαινε να είναι βασισμένη στο Debian,
ώστε να μπορούμε να συνεισφέρουμε τα μέγιστα ως προς την υποστήριξη νέων χρηστών.
Εξάλλου η υποστήριξη νέων χρηστών αποτελεί βασική προτεραιότητα στην κοινότητα μας.

Μία επιπλέον διόρθωση, επειδή δεν μπορούμε να εκφράζουμε το σύνολο της ελληνικής κοινότητας του Ubuntu θα πρότεινα:
έγραψε:Ως μέλη της ελληνικής κοινότητας Ubuntu, θέτοντας πρώτα το ΕΛΛΑΚ κι έπειτα το Ubuntu, θα ήμασταν ευτυχείς αν βλέπαμε οποιαδήποτε διανομή Linux να υϊοθετείται στο δημόσιο, και ακόμα περισσότερο αν αυτή η διανομή τύχαινε να είναι βασισμένη στο Debian, ώστε να μπορούμε να συνεισφέρουμε τα μέγιστα ως προς την υποστήριξη νέων χρηστών. Εξάλλου η υποστήριξη νέων χρηστών αποτελεί βασική προτεραιότητα στην κοινότητα μας.

Αν υπάρχουν αρκετοί που συμφωνούν, θα μπορούσαμε να το στείλουμε στο LinuxInside για να δημοσιευτεί ως απάντηση αν γίνεται.
http://opensourceecology.org/

Λειτουργικό: Ubuntu 10.04 lucid 64-bitΠροδιαγραφές: 4x Intel Core i5 CPU M 450 2.40GHz ‖ RAM 3696 MiB ‖ Lenovo KL3 - LENOVO IdeaPad Y560
Κάρτα γραφικών: ATI Device [1002:68c0]Ασύρματο: wlan0: Atheros Inc. AR928X Wireless Network Adapter (PCI-Express) [168c:002a] (rev 01)
logari81
Επίτιμο μέλος
Επίτιμο μέλος

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό aeolianfire » 31 Μάιος 2011, 13:31

Δεν μπορώ να καταλάβω ακόμα τι το παραπάνω έχει η μια έκδοση από την άλλη .. πέρα από το αν είναι user - friendly ή όχι. Το άρθρο εδώ μου θύμισε ένα περιστατικό σε μια εταιρία που δούλευα.
Ήταν 3 admin και ο καθένας χρησιμοποιούσε μια διαφορετική διανομή του Linux (Debian , Fedora , Red Hat ), ο καθένας ήταν κάθετος στο ότι η διανομή του ήταν η καλύτερη με πολλά παραδείγματα και ανάλυσής... μέχρι που τους έκανα μια ερώτηση “ τι παραπάνω κάνετε ;” ακόμα δεν έχω πάρει απάντηση.

Αυτό που έχω να πω εγώ είναι ότι καλό είναι να υποστηρίζουμε την διανομή που χρησιμοποιούμε χωρίς να προσπαθούμε να “βγάλουμε τα μάτια” στις άλλες. Όλοι ήμαστε στο ΕΛΛΑΚ και προσπαθούμε να το κάνουμε καλύτερο.

Βεβαία όταν ένα άτομο μιλάει σε ένα έντυπο κάλο θα είναι να προσεχή πως παρουσιάζει τα πράγματα άσχετα αν χρησιμοποιεί Fedora ή Ubuntu γιατί μπορούν τα σχόλια του να δημιουργήσουν πρόβλημα σε νέους χρήστες, που δεν έχουν ούτε την γνώση ούτε και την “εμπειρία” στο να κρίνουν πια διανομή του κάνει καλύτερα.
1 Linux: Μέτριος ┃ Προγραμματισμός: HTML ┃ Αγγλικά: Προχωρημένος
Desktop
1 Ubuntu 11.04 natty 64-bit (en_US.UTF-8)
2 CPU: 4x Intel Core2 Quad CPU Q9400 2.66GHz RAM 4973 MB
3 nVidia GT216 [GeForce GT 220]
4 eth0: Atheros Communications AR8121/AR8113/AR8114
Laptop
2 Ubuntu 10.10 maverick 32-bit
3 CPU: 2x Celeron Dual-Core CPU 2.10GHz ‖ RAM 2450 MB ‖HP Presario CQ56 Notebook
4 Intel Mobile 4 Series Chipset
5 eth0: Realtek RTL8101E/RTL8102E PCI Express⋮wlan0: RaLink RT3090 1T/1R PCIe
Άβαταρ μέλους
aeolianfire
babeTUX
babeTUX

IRC: aeolianfire
Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό Th P » 31 Μάιος 2011, 13:34

logari81 έγραψε:Αν υπάρχουν αρκετοί που συμφωνούν, θα μπορούσαμε να το στείλουμε στο LinuxInside για να δημοσιευτεί ως απάντηση αν γίνεται.
:thumbup:
Σταθερή είναι η διανομή που προσπαθείς ανεπιτυχώς να κρασσάρεις
Linux: Low┃Προγραμματισμός: No┃Αγγλικά: Good
Είμαι αναλφάβητος, ανιστόρητος και άξιος της μοίρας μου
Άβαταρ μέλους
Th P
powerTUX
powerTUX

IRC: ThP1
Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό c7p » 31 Μάιος 2011, 13:47

logari81 έγραψε:Αν υπάρχουν αρκετοί που συμφωνούν, θα μπορούσαμε να το στείλουμε στο LinuxInside για να δημοσιευτεί ως απάντηση αν γίνεται.

Καλύτερα να μην πούμε ποιοι συμφωνούμε, γιατί θα γεμίσει το θέμα με :thumbup: ή ναι :P.

aeolianfire έγραψε:
Ήταν 3 admin και ο καθένας χρησιμοποιούσε μια διαφορετική διανομή του Linux (Debian , Fedora , Red Hat ), ο καθένας ήταν κάθετος στο ότι η διανομή του ήταν η καλύτερη με πολλά παραδείγματα και ανάλυσής...

Το να λέμε ότι η διανομή μου είναι καλύτερες από όλες τις άλλες, μου ακούγεται σαν να θέλω επιβληθώ στους άλλους... δηλαδή μια άκρως εγωιστική τάση που δεν συνάδει με καμίας απο της αρχές οποιαδήποτε διανομής, πόσο μάλλον με το ίδιο το Linux και το ελεύθερο λογισμικό. Το ποιο σωστό θα ήταν "η διανομή μου είναι η καλύτερη για μένα" ή "αυτή που μου ταιριάζει".
Το ίδιο ισχύει και για την σύγκριση Windows, Linux, Mac OS κτλ. Δεν υπάρχει το "καλύτερο λειτουργικό" -και δεν ξέρω αν θα υπάρξει ποτέ-, υπάρχει το λειτουργικό που ταιριάζει καλύτερα στις δικές μου ανάγκες.
Τελευταία επεξεργασία από c7p και 31 Μάιος 2011, 13:55, έχει επεξεργασθεί 1 φορά/ες συνολικά
Άβαταρ μέλους
c7p
powerTUX
powerTUX

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό pros » 31 Μάιος 2011, 13:53

+1
Από την αντιπαράθεση, έστω με επιχειρήματα, που δεν πρόκειται να οδηγήσει πουθενά και δεν πρόκειται να προσφέρει τίποτα στην διάδοση του ελλακ, αυτή είναι πολύ καλύτερη λύση. Ίσως κάνει κάποιους να σκέφτονται περισσότερο πριν αναγάγουν το εκάστοτε σκεπτικό και τις επιδιώξεις τους σε πολιτική που πρέπει να ασπαστεί όλη η κοινότητα.
10.04 / 12.04 64bit
Άβαταρ μέλους
pros
Συντονιστής
Συντονιστής

IRC: sterios
Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό Th P » 31 Μάιος 2011, 15:50

pros έγραψε:Από την αντιπαράθεση, έστω με επιχειρήματα, που δεν πρόκειται να οδηγήσει πουθενά και δεν πρόκειται να προσφέρει τίποτα στην διάδοση του ελλακ, αυτή είναι πολύ καλύτερη λύση. Ίσως κάνει κάποιους να σκέφτονται περισσότερο πριν αναγάγουν το εκάστοτε σκεπτικό και τις επιδιώξεις τους σε πολιτική που πρέπει να ασπαστεί όλη η κοινότητα.

Είσαι μέσα στο μυαλό μου :thumbup:
Να προσθέσω μόνο ότι ίσως είναι καλό αν δημοσιευτεί η απάντηση, να συνοδεύεται από τις υπογραφές όσων θέλουν να συνυπογράψουν,
επειδή αποτελεί απάντηση σε επώνυμο άρθρο.

Φιλικά
Θανάσης Π.
Σταθερή είναι η διανομή που προσπαθείς ανεπιτυχώς να κρασσάρεις
Linux: Low┃Προγραμματισμός: No┃Αγγλικά: Good
Είμαι αναλφάβητος, ανιστόρητος και άξιος της μοίρας μου
Άβαταρ μέλους
Th P
powerTUX
powerTUX

IRC: ThP1
Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό dim459 » 31 Μάιος 2011, 21:22

Δε με χάλασε και τόσο πολύ το άρθρο, το θεωρώ μια προσωπική άποψη που εκφράστηκε δημοσίως μέσω ενός εντύπου.
Αντιλαμβανομαι ότι η δια του τύπου δημοσιοποίηση της προσδίδει μια άλλη <<δυναμική>>, αλλά εν τέλει εναπόκειται στον αναγνώστη να αξιολογεί αυτά που διαβάζει.
Προσωπικώς πιστεύω ότι όταν έχουμε να κάνουμε με ένα <<προϊόν>> είτε συτό είναι εμπορικό, είτε υπό την ευρεία έννοια οποιουδήποτε project απευθύνεται σε ένα μεγάλο κοινό, η επιτυχία του ή μη, αξιολογείται βάσει της αποδοχής που αυτό βρίσκει από το εν λόγω κοινό. Σημασία δε νομίζω ότι έχει η όποια θεωρητική του τεκμηρίωση ως <<καλού>> ή ως υπέρτερου, αλλά το εάν κρίθηκε από το target group του ότι ικανοποιεί τις ανάγκες του (συνυπολογιζομένων όλων των παραμέτρων που μπορεί να επηρρεάζουν τη διαμόρφωση άποψης)
Υπό την ανωτέρω θεώρηση το ubuntu μάλλον βαδίζει στο σωστό δρόμο, με δεδομένο ότι θεωρεί εαυτόν ως διανομή που απευθύνεται στον πολύ κόσμο.
Επειδή δεν έχω ξεκαθαρίσει μέσα μου ποιο είναι το target group του fedora, θα αποφύγω καταρχήν την κρίση, αν όμως υποθέσουμε ότι είναι το ίδιο με του ubuntu, μάλλον δεν είναι οι του ubuntu που πρέπει να αναθεωρήσουν την προσέγγισή τους.
Γνώσεις ⇛ Linux: Αν μου δώσεις οδηγίες σε τερματικό δεν τρομάζω ┃ Προγραμματισμός: Καθόλου┃ Αγγλικά: Εξαιρετικά
Λειτουργικό : Kubuntu 24.04 64bit.
Συσκευές-> Πάρα πολλές, θα στο γράψω ανά περίπτωση.
Άβαταρ μέλους
dim459
antiwinTUX
antiwinTUX

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό Alexandros_ » 01 Ιουν 2011, 01:57

Μπραβο simosx...Πολυ καλο αρθρο που βαζει λιγο τα πραγματα στην θεση τους!

Off topic:
ΜΕΓΑΛΗ απογοητευση για το linuxinside που επετρεψαν να δημοσιευτει αυτο το αρθρο!!!
Άβαταρ μέλους
Alexandros_
dudeTUX
dudeTUX

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό CORTEXlinux » 01 Ιουν 2011, 02:46

Νομίζω οτι ο Σίμος έδωσε πληρέστατη απάντηση. Ο Νίκος (δεν ξέρω γιατί) έπεσε ατυχώς στην παγίδα της "ταμπελοποίησης" του ambassador. Σέβομαι την εμπειρία του αλλά φαντάζομαι ότι ο τίτλος θα του κάνει κακό στην πορεία....
Άβαταρ μέλους
CORTEXlinux
babeTUX
babeTUX

Launchpad: salih-emin
IRC: salih-emin
Εκτύπωση

ΠροηγούμενηΕπόμενο

• ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ
    ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ
    ΠΡΟΒΟΛΕΣ
    ΣΥΓΓΡΑΦΕΑΣ