dimaries έγραψε:Καλημέρα σε όλους!!!
Για την ιστορία, έχω έναν Fujitsu Siemens Amilo A 1667G.
Ο λόγος πλέον αγανάκτησα με το ubuntu, το οποίο προσπάθησα πολλές φορές και με διάφορους τρόπους να εγκαταστήσω είναι ο εξής:
Από την έκδοση 7.04 που έπιάσα πρώτη στα χέρια μου, προσπαθώ να στήσω την ασύρματη κάρτα δικτύου, αλλά δεν κατάφερα τίποτα σε καμία από τις 4 εκδόσεις που δοκίμασα (7.04, 8.04, 8.10, 9.04). Έχω ξοδέψει άπειρες ώρες ψάχνοντας και διαβάζοντας εκατοντάδες how-to και οδηγούς, ρώτησα κόσμο (ομολογώ όχι σε αυτό το forum), παιδεύτηκα, αλλά σύνδεση με το ασύρματο δίκτυο δεν κατάφερα, κάτι το οποίο είναι σημαντικό να έχω και για τη δουλειά μου.
Χθες προσπάθησα να εγκαταστήσω το ubuntu 9.04 μέσα από το wubi, άλλα μόλις τελείωσε και έκανε reboot, πήρα ένα μεγαλοπρεπές "Error 27: Unrecognized command".
Θα κάνω το Σαββατοκύριακο μία τελευταία προσπάθεια, γιατί πραγματικά θέλω να μπω στην κοινότητα του ελεύθερου λογισμικού, μου αρέσει αυτή η νοοτροπία, αλλά:
1) Δεν μπορώ να καταλάβω γιατί οι developers, ενώ βλέπουν ότι υπάρχει ένα τεράστιο θέμα με τις ασύρματες κάρτες γενικότερα και με τις Broadcom ειδικότερα, δεν το αντιμετωπίζουν εδώ και τόσες εκδόσεις. Πρέπει η κοινότητα του linux να καταλάβει επιτέλους ότι το 99% των νέων χρηστών έρχεται από τα Windows και ναι, ΕΠΙΒΑΛΕΤΑΙ να υπάρχει πλήρες plun'n'play για τα συστήματα των χρηστών. Πιστέψτε με, ότι εάν λειτουργούσαν όλα καλά μετά την εγκατάσταση, και πιο φανατικός του linux θα ήμουν, και θα αξιοποιούσα το χρόνο όλου ατού του ψαξίματος για να συμβάλω και εγώ στην καλύτερη λειτουργικότητα του ubuntu (ως παλιός χρήστης unix). Πραγματικά δεν μπορώ να καταλάβω τη νοοτροπία αυτή...
Ευχαριστώ.
Ναι υπάρχουν προβλήματα δεν είπε κάνεις ότι δεν έχει , απλά για να λυθούν τα προβλήματα τι πρέπει να κάνουμε το βασικά είναι
1. Μετά από μία απόπειρα χωρίς αποτέλεσμα να βρούμε ένα σωστό οδηγό που εξηγεί βήμα προς βήμα για μία ομαλή εγκατάσταση .
2. Ειδικά το Ubuntu δεν δοκιμάζουμε να το κάνουμε εγκατάσταση με wubi δημιουργεί προβλήματα και πολλά .
3. Εάν λειτουργεί και υπάρχει πρόβλημα κάνουμε αναφορά του bug εδώ https://bugs.launchpad.net/ και τότε μπορώ να σε πω ότι σε ελάχιστο χρόνο θα βρεθεί προσωρινή έστω λύση (υπάρχουν παραδείγματα άπειρα για αυτό ) και μετά θα υπάρξει μόνιμη λύση .
4. Είπες για developers γιατί δεν το βλέπουν το πρόβλημα ;
Απάντηση είναι : με τόσοι μεγάλη γάμμα καρτών και το chip που βάζουν εταιρίες σε φορητά πως μπορείς να το προλάβεις , και το βασικό είναι εάν δεν γίνεται αναφορά σωστά πως θέλει κάποιος να ξεπεραστεί το πρόβλημα , αν κάνουμε αναφορές για προβλήματα με πλήρης στοιχεία τότε σίγουρα θα βρεθεί λύση σύντομα , πολύ ποιο γρήγορα από όποια λύση μίας εταιρίας μπορώ να σου πω .
(Πόσοι νόμιμη χρήστες κάνουν αναφορά για πρόβλημα στα παράθυρα στην ΜΣ και πόσοι θα πάρουν απάντηση και πότε θα βγει αναβάθμιση για το πρόβλημα ? , απάντηση : Οπότε γουστάρει εταιρία θα το βγάλει και δεν υπολογίζει τους χρήστες μόνο τους εμπορικούς πελάτες υπολογίζει , μιας και 70 % τον παραθύρων είναι μαϊμού )
5. Εάν έχουμε πρόβλημα και δεν μπορούμε να βρούμε την γίνεται έχουμε πάντα την δυνατότητα να ζητήσουμε την βοήθεια τις κοινότητας με λίστα , κανάλι irc , φόρουμ άλλα και ανάλογα με την περιοχή να βρούμε μία ομάδα κοντά μας που υπάρχει να δώσει ένα χεράκι στο πρόβλημα μας .
Πάντα φιλικά .