Οι λόγοι για τους οποίους δεν χρησιμοποιώ (Ubuntu) Linux

...οδηγοί-προτάσεις-ιδέες-σχόλια για το forum, την κοινότητα, το ubuntu

Συντονιστής: Geochr

Οι λόγοι για τους οποίους δεν χρησιμοποιώ πλέον Ubuntu Linux (παρακαλούμε εξηγήσετε με δημοσίευση)

Δεν έμεινα ικανοποιημένος και δεν επιθυμώ να εξηγήσω τους λόγους.
2
12%
Δεν δοκίμασα/προσπάθησα αρκετά, έχω πρόθεση να ξαναδοκιμάσω το Ubuntu Linux.
0
Δεν υπάρχουν ψήφοι
Αντιμετώπισα προβλήματα ασυμβατότητας hardware (αναφέρω σε δημοσίευση μου συγκεκριμένα προβλήματα)
6
35%
Δεν με ικανοποίησαν σημαντικές για εμένα εφαρμογές (αναφέρω σε δημοσίευση μου συγκεκριμένες εφαρμογές)
1
6%
Κατέληξα σε άλλη διανομή (εξηγώ σε δημοσίευση μου συγκεκριμένους λόγους)
5
29%
Άλλο (εξηγώ σε δημοσίευση μου συγκεκριμένους λόγους)
3
18%

Σύνολο ψήφων : 17

Re: Οι λόγοι για τους οποίους δεν χρησιμοποιώ (Ubuntu) Linux

Δημοσίευσηαπό linuxman » 12 Αύγ 2009, 14:22

dimaries έγραψε:Καλημέρα σε όλους!!!
Για την ιστορία, έχω έναν Fujitsu Siemens Amilo A 1667G.

Ο λόγος πλέον αγανάκτησα με το ubuntu, το οποίο προσπάθησα πολλές φορές και με διάφορους τρόπους να εγκαταστήσω είναι ο εξής:
Από την έκδοση 7.04 που έπιάσα πρώτη στα χέρια μου, προσπαθώ να στήσω την ασύρματη κάρτα δικτύου, αλλά δεν κατάφερα τίποτα σε καμία από τις 4 εκδόσεις που δοκίμασα (7.04, 8.04, 8.10, 9.04). Έχω ξοδέψει άπειρες ώρες ψάχνοντας και διαβάζοντας εκατοντάδες how-to και οδηγούς, ρώτησα κόσμο (ομολογώ όχι σε αυτό το forum), παιδεύτηκα, αλλά σύνδεση με το ασύρματο δίκτυο δεν κατάφερα, κάτι το οποίο είναι σημαντικό να έχω και για τη δουλειά μου.

Χθες προσπάθησα να εγκαταστήσω το ubuntu 9.04 μέσα από το wubi, άλλα μόλις τελείωσε και έκανε reboot, πήρα ένα μεγαλοπρεπές "Error 27: Unrecognized command".

Θα κάνω το Σαββατοκύριακο μία τελευταία προσπάθεια, γιατί πραγματικά θέλω να μπω στην κοινότητα του ελεύθερου λογισμικού, μου αρέσει αυτή η νοοτροπία, αλλά:
1) Δεν μπορώ να καταλάβω γιατί οι developers, ενώ βλέπουν ότι υπάρχει ένα τεράστιο θέμα με τις ασύρματες κάρτες γενικότερα και με τις Broadcom ειδικότερα, δεν το αντιμετωπίζουν εδώ και τόσες εκδόσεις. Πρέπει η κοινότητα του linux να καταλάβει επιτέλους ότι το 99% των νέων χρηστών έρχεται από τα Windows και ναι, ΕΠΙΒΑΛΕΤΑΙ να υπάρχει πλήρες plun'n'play για τα συστήματα των χρηστών. Πιστέψτε με, ότι εάν λειτουργούσαν όλα καλά μετά την εγκατάσταση, και πιο φανατικός του linux θα ήμουν, και θα αξιοποιούσα το χρόνο όλου ατού του ψαξίματος για να συμβάλω και εγώ στην καλύτερη λειτουργικότητα του ubuntu (ως παλιός χρήστης unix). Πραγματικά δεν μπορώ να καταλάβω τη νοοτροπία αυτή...

Ευχαριστώ.

Ναι υπάρχουν προβλήματα δεν είπε κάνεις ότι δεν έχει , απλά για να λυθούν τα προβλήματα τι πρέπει να κάνουμε το βασικά είναι
1. Μετά από μία απόπειρα χωρίς αποτέλεσμα να βρούμε ένα σωστό οδηγό που εξηγεί βήμα προς βήμα για μία ομαλή εγκατάσταση .
2. Ειδικά το Ubuntu δεν δοκιμάζουμε να το κάνουμε εγκατάσταση με wubi δημιουργεί προβλήματα και πολλά .
3. Εάν λειτουργεί και υπάρχει πρόβλημα κάνουμε αναφορά του bug εδώ https://bugs.launchpad.net/ και τότε μπορώ να σε πω ότι σε ελάχιστο χρόνο θα βρεθεί προσωρινή έστω λύση (υπάρχουν παραδείγματα άπειρα για αυτό ) και μετά θα υπάρξει μόνιμη λύση .
4. Είπες για developers γιατί δεν το βλέπουν το πρόβλημα ;
Απάντηση είναι : με τόσοι μεγάλη γάμμα καρτών και το chip που βάζουν εταιρίες σε φορητά πως μπορείς να το προλάβεις , και το βασικό είναι εάν δεν γίνεται αναφορά σωστά πως θέλει κάποιος να ξεπεραστεί το πρόβλημα , αν κάνουμε αναφορές για προβλήματα με πλήρης στοιχεία τότε σίγουρα θα βρεθεί λύση σύντομα , πολύ ποιο γρήγορα από όποια λύση μίας εταιρίας μπορώ να σου πω .
(Πόσοι νόμιμη χρήστες κάνουν αναφορά για πρόβλημα στα παράθυρα στην ΜΣ και πόσοι θα πάρουν απάντηση και πότε θα βγει αναβάθμιση για το πρόβλημα ? , απάντηση : Οπότε γουστάρει εταιρία θα το βγάλει και δεν υπολογίζει τους χρήστες μόνο τους εμπορικούς πελάτες υπολογίζει , μιας και 70 % τον παραθύρων είναι μαϊμού )
5. Εάν έχουμε πρόβλημα και δεν μπορούμε να βρούμε την γίνεται έχουμε πάντα την δυνατότητα να ζητήσουμε την βοήθεια τις κοινότητας με λίστα , κανάλι irc , φόρουμ άλλα και ανάλογα με την περιοχή να βρούμε μία ομάδα κοντά μας που υπάρχει να δώσει ένα χεράκι στο πρόβλημα μας .
Πάντα φιλικά .
Οδηγίες προς Νεοεισερχόμενους
1 Γνώσεις Linux: Πολύ καλό ┃ Προγραμματισμού: Ικανοποιητικό ┃ Αγγλικών: Ικανοποιητικό
2 Linux Mint 17.1 Rebecca 3.13.0-37-generic 64bit (el_GR.UTF-8, X-Cinnamon cinnamon)
3 Intel Core i5-2310M CPU @ 2.10GHz ‖ RAM 3866 MiB ‖ Dell Inc. 0D7C51 - Dell Inc. Dell System Vostro 3750
4 Intel 2nd Generation Core Processor Family Integrated Graphics [8086:0116] {i915}
5 wlan0: Intel Centrino Wireless-N 1030 [Rainbow Peak] [8086:008a] (rev 34) ⋮ eth0: Realtek RTL8111/8168/8411 PCI Express Gigabit Ethernet Controller [10ec:8168] (rev 06)
http://www.greeklug.gr
Άβαταρ μέλους
linuxman
Επίτιμο μέλος
Επίτιμο μέλος

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό logari81 » 12 Αύγ 2009, 14:26

iraklisvel έγραψε:Και εγώ στο σπίτι με 3870χ2 που έχει για πλάκα τα περισσότερα, και μου πετά ένα κάρο προβλήματα (άνοιξα και τόπικ δίχως λύση..) και δεν μπορώ ούτε τα εφφέ του kde να τρέξω σαν άνθρωπος. Αυτό είναι το εκνευριστικό στο Λίνουξ. ΌΣο και να τυο γουστάρεις θα υπάρχει κάτι που θα σε ξενερώσει.

εγω θα σου συνιστουσα να μεινεις για κανα εξαμηνο με Windows και να ξαναπροσπαθησεις σε κανα 6μηνο Linux. Για να παρουσιάσουμε όσο μπορουμε αντικειμενικά το προβλημα που θετεις πρεπει να δουμε και τις δυο πλευρες του:
- Αφενός η υποστήριξη για καποιες σχετικά καινούριες συσκευές μπορει να καθυστερεί σημαντικά (ομως όχι παντα π.χ. το USB 3.0 θα εχει υποστηριξη πριν καν βγουν συσκευες με USB 3.0)
- Αφετερου όμως η πλευρά που δεν βλέπουμε συνήθως είναι ότι η υποστήριξη συσκευών δεν εχει ημερομηνία λήξης. Έχω δει υπολογιστες με αρχαίες καρτες ΑΤΙ να παιζουν Compiz. Αν δοκιμασεις να βαλεις καποια απο τα Windows Vista ή Seven σε κάποιον λίγο παλαιότερο υπολογιστή, εκτος του οτι μπορει να μην τρέχουν λόγω επιδόσεων ...θα έχεις και πρόβλημα εύρεσης οδηγών για καποιες συσκευες.
http://opensourceecology.org/

Λειτουργικό: Ubuntu 10.04 lucid 64-bitΠροδιαγραφές: 4x Intel Core i5 CPU M 450 2.40GHz ‖ RAM 3696 MiB ‖ Lenovo KL3 - LENOVO IdeaPad Y560
Κάρτα γραφικών: ATI Device [1002:68c0]Ασύρματο: wlan0: Atheros Inc. AR928X Wireless Network Adapter (PCI-Express) [168c:002a] (rev 01)
logari81
Επίτιμο μέλος
Επίτιμο μέλος

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό iraklisvel » 12 Αύγ 2009, 18:51

Το θέμα είναι να είναι όλα out of the box.
Αν τα windows σε κάποιο - οποιοδήποτε χρήστη - κάνουν νερα, πλακώνουν όλοι και παραπονιουνται για το bill gates κλπ. Αλλά το θέμα είναι να μην κοιτάμε να θάψουμε απλά τα windows.
Διότι πάντα παίζουν. Ασχετα με το αν είναι κλειστο λογισμικό και αντιπροσωπεύει άλλα πράγματα.

Και όσο να θέλουμε το Linux, μην ακούσβ για μπλέ οθόνες διότι δεν υπάρχουν και πολλές. ΚΑι τα 7 είναι πολύ εύχρηστα.

Μπορεί να μην έχει μπλέ οθόνες, αλλά το Linux έχει ταδικά του κολλήματα. Εμένα δεν με νοιάζει αν είναι μπλέ ή λευκή η οθόνη βλάβης. Διότι και στο linux είχα πρόβλημα που δεν λύθηκε.
Ναι μπορεί να μην έφαγα επανεκκίνση όπως σε μια πιθανή μπλέ οθόνη, αλλά για μένα το ότι απλά δεν έβλεπα τίποτα, είναι σαν να είναι μπλέ οθόνη πάλι, και το κουμπί reset πάτησα για να βγώ απο κεί.

out-of-the-box playability λοιπόν...
Γνώσεις ⇛ Linux: Μαθαίνοντας καθημερινά.. ┃ Προγραμματισμός: Web ελάχιστα
Αγγλικά ⇛ Άριστα
Λειτουργικό ⇛ Linux Mint 10 32-bit
Προδιαγραφές ⇛ Intel Corei7 870 │ Gigabyte P55UD6 │ATI HD5850 │ DDR3 2x2GB 2200Mhz │ Crucial M4 128Gb │ HD Audio onboard │ Dell U2311H 23"
Άβαταρ μέλους
iraklisvel
babeTUX
babeTUX

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό vagrale13 » 12 Αύγ 2009, 19:26

iraklisvel έγραψε:Το θέμα είναι να είναι όλα out of the box.
Αν τα windows σε κάποιο - οποιοδήποτε χρήστη - κάνουν νερα, πλακώνουν όλοι και παραπονιουνται για το bill gates κλπ. Αλλά το θέμα είναι να μην κοιτάμε να θάψουμε απλά τα windows.

Ναι και αυτο επειδη ισως δεν κατεβαζεις απλα ενα .iso αρχειο,το καις και το κανεις εγκατασταση,
με ανοιχτες ενημερωσεις,κτλπ.,κτλπ. ;)

iraklisvel έγραψε:Διότι πάντα παίζουν. Ασχετα με το αν είναι κλειστο λογισμικό και αντιπροσωπεύει άλλα πράγματα.

Εδω κανεις λαθος.....απο πρωσοπικη μου αποψη....κοιτα στην υπογραφη μου και με τα 2 αυτα τα pc, ειχα σοβαρα και ΑΛΥΤΑ προβληματα.....και η απαντηση σε ολα τα forum....ητανε.....
ή να αναβαθμησω τα pc,ή να παρω καποιο αλλο... :thumbdown:
Πραγμα που μεχρι στιγμης εδω....δεν εχω ακουσει απο κανεναν ;)
Και λειτουργουνε και τα 2......απλα τελεια....και χωρις κανενα συμαντικο προβλημα! :mrgreen:
Βεβεα ολα αυτα εννοειτε παντα με την πολυτιμη βοηθεια του forum :bow: :bow:
Αυτα......και σιγουρα απο εδω και περα οτι και αν αγοραζω θα ειμαι πιο προσεκτικος, γενικα,
για να ειναι συμβατο με linux!! :angel:
Ολα αυτα παντα εντελως φιλικα!! :thumbup:
Desktop 1: Mint 13 Maya i386 / Ubuntu 14.10 Utopic Unicorn i386 (development branch)
CPU: AMD ATHLON II X2 215 │ RAM: 4026Mb │ Graphics Card: GeForce 210 512MB │ LG W2243S : 1920 x 1080
Desktop 2: Ubuntu 12.04 LTS Precise Pangoli i386
AMD Athlon 64 X2 5800+ │ 1024Mb │ nForce 7600 256MB (onboard) | 1024 x 768
Laptop : Sony Vaio VGN-N11m : Ubuntu 14.04Lts Trusty Tahr i386 (Mate desktop)

*Οδηγοί - How to - Tutorials σε Κατηγορίες
*Oδηγίες προς νεοεισερχόμενους σε forum ή linux
Άβαταρ μέλους
vagrale13
Freedom
Freedom

Launchpad: vagrale
IRC: vagrale13
Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό logari81 » 12 Αύγ 2009, 19:28

iraklisvel έγραψε:Διότι πάντα παίζουν. Ασχετα με το αν είναι κλειστο λογισμικό και αντιπροσωπεύει άλλα πράγματα.

αυτό δεν ισχύει.
http://opensourceecology.org/

Λειτουργικό: Ubuntu 10.04 lucid 64-bitΠροδιαγραφές: 4x Intel Core i5 CPU M 450 2.40GHz ‖ RAM 3696 MiB ‖ Lenovo KL3 - LENOVO IdeaPad Y560
Κάρτα γραφικών: ATI Device [1002:68c0]Ασύρματο: wlan0: Atheros Inc. AR928X Wireless Network Adapter (PCI-Express) [168c:002a] (rev 01)
logari81
Επίτιμο μέλος
Επίτιμο μέλος

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό iraklisvel » 12 Αύγ 2009, 19:59

Έβαλες ποτέ windows σε σύστημα και σου κράσαρε; Φυσικά δεν περιλαμβάνονται θέματα bios και overclock, έτσι; Επίσης, για να μην παρεξηγηθώ, δεν κάνω τον υπέρμαχο των windows, γιατί που να αρχίσω να κράζω τα windows...θέλω καμία δεκαριά σελίδες για τα δικά τους... Απλά εμένα μου άφησε πικρή γεύση η ασυμβατότητα του linux με δικές μου συσκευές.

Εγώ πάντως λέω πως για μένα έτσι όπως είναι τα πράγματα, το linux είναι καλό για πειραματισμούς και να μάθω, αλλά το να λέμε ότι πρεπει να πάρεις κάτι που να κάνει για Linux, είναι σχετικό.
Δηλαδή στο Linux δεν κάνει μια 3870χ2 ; Αστείο μου φαίνεται, για οποιοδήποτε καλό κομμάτι υλικού που αποδίδει να μην "κάνει" για το linux.
Γνώσεις ⇛ Linux: Μαθαίνοντας καθημερινά.. ┃ Προγραμματισμός: Web ελάχιστα
Αγγλικά ⇛ Άριστα
Λειτουργικό ⇛ Linux Mint 10 32-bit
Προδιαγραφές ⇛ Intel Corei7 870 │ Gigabyte P55UD6 │ATI HD5850 │ DDR3 2x2GB 2200Mhz │ Crucial M4 128Gb │ HD Audio onboard │ Dell U2311H 23"
Άβαταρ μέλους
iraklisvel
babeTUX
babeTUX

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό linuxman » 12 Αύγ 2009, 21:14

iraklisvel έγραψε:Εγώ πάντως λέω πως για μένα έτσι όπως είναι τα πράγματα, το linux είναι καλό για πειραματισμούς και να μάθω, αλλά το να λέμε ότι πρεπει να πάρεις κάτι που να κάνει για Linux, είναι σχετικό.
Δηλαδή στο Linux δεν κάνει μια 3870χ2 ; Αστείο μου φαίνεται, για οποιοδήποτε καλό κομμάτι υλικού που αποδίδει να μην "κάνει" για το linux.

Καθόλου σχετικό .
Από τότε που το έχω βασικό και μοναδικό σύστημα στους Η/Υ μου και έχω 3 πάντα βλέπω την συμβατότητα με Λίνουξ .
Όταν με ρωτάνε τι φορητό η σταθερό να πάρω εγώ από την μεριά μου προσπαθώ να διαλέξω φορητό η υλικό να είναι συμβατό με Λίνουξ άσχετα εάν το βάλω σε αυτόν η όχι , που κατά 50/50 % θα το βάλω έστω και για δεύτερο σύστημα για να δοκιμάσει .
Σε 4 φορητούς έχω βάλει μόνο Λίνουξ και μέχρι τώρα εκτός από ασήμαντα πράγματα δεν έχουν κανένα πρόβλημα , και εδώ παίζει ρόλο μεγάλο συμβατότητα υλικού , ναι υπάρχουν αποτυχίες δεν λέω και τότε κάνουμε και λίγο "βρόμικα" επεμβάσεις στο σύστημα , άλλα όσες φορές διάλεξα σχεδόν 90% πέτυχα διάνα για συμβατότητα με υλικό .
Τώρα εάν κάνει η όχι εδώ εγώ προσωπικά αν δεν το δοκιμάσω δεν μπορώ να σου πω και ναι και όχι , το γιατί δεν έπαιξε σε σένα πολλά μπορεί να είναι .

Υ.Γ. Όταν κάτι δεν λέει να παίξει απλά εάν υπάρχει περίπτωση το αλλάξω και θα πάρω κάτι ας και παλιότερο μοντέλο άλλα να έχει συμβατότητα .
Οδηγίες προς Νεοεισερχόμενους
1 Γνώσεις Linux: Πολύ καλό ┃ Προγραμματισμού: Ικανοποιητικό ┃ Αγγλικών: Ικανοποιητικό
2 Linux Mint 17.1 Rebecca 3.13.0-37-generic 64bit (el_GR.UTF-8, X-Cinnamon cinnamon)
3 Intel Core i5-2310M CPU @ 2.10GHz ‖ RAM 3866 MiB ‖ Dell Inc. 0D7C51 - Dell Inc. Dell System Vostro 3750
4 Intel 2nd Generation Core Processor Family Integrated Graphics [8086:0116] {i915}
5 wlan0: Intel Centrino Wireless-N 1030 [Rainbow Peak] [8086:008a] (rev 34) ⋮ eth0: Realtek RTL8111/8168/8411 PCI Express Gigabit Ethernet Controller [10ec:8168] (rev 06)
http://www.greeklug.gr
Άβαταρ μέλους
linuxman
Επίτιμο μέλος
Επίτιμο μέλος

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό tolis_01 » 12 Αύγ 2009, 21:29

Εγώ πάντως τώρα χρησιμοποιώ fedora γιατί περνάνε τα πακέτα πιο γρήγορα στον pm (πχ firefox, vlc κλπ).
Γνώσεις => Linux: χαμηλό | Προγραμματισμός: όχι | Αγγλικά: μέτρια
PC => Intel Celeron 430 | Asrock G31M-S (onboard gpu) | 2GB DDR2 ram | 160GB HDD | Acer 19" | OS: Windows 7 (Debian, Fedora σε virtualbox)
http://linuxhcl.com/
http://kmuto.jp/debian/hcl/
Common sense is the best antivirus software.
Άβαταρ μέλους
tolis_01
saintTUX
saintTUX

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό dimaries » 13 Αύγ 2009, 08:43

Αγαπητοί φίλοι,

Μετά από μεγάλο ξενύχτι το πρόβλημα το έλυσα!!! :thumbup: Απλά έκανα κάτι δικό μου και δεν ακολούθησα κανένα οδηγό. Το πώς το έλυσα θα το γράψω σε post στο λήμα Wireless cards / Internet. Πάντως έφτασα στο παρά ένα να σπάσω το υπολογιστή με το Live CD, γιατί μόλις έλυσα το πρόβλημα και έκανα reboot, εμφανίστηκε kernel panic γιατί το linux κάτι έγραψε κάπου με το system update και δεν ξεκινούσε. Έτσι αναγκάστηκα και το έστησα ξανά. Και το ξαναέπαθε ακόμα 2 φορές. Στην 4η εγκατάσταση είναι (ακόμα) σταθερό. Θα κάνω κανένα ευχέλαιο.
Ευχαριστώ πάντως όλους σας για την ενασχόλησή σας, γιατί πάντα ήθελα να βάλω Linux. Δούλευα παλιά σε Unix σε Sun Workstation και μου άρεσε περισσότερο από τα Windows.
Θα μιλάμε συχνότερα από εδώ και πέρα.
Linux: Χαμηλό ┃ Προγραμματισμός: Όχι ┃ Αγγλικά: Καλά
Ubuntu 9.04 σε Fujitsu Siemens Amilo A 1667G
AMD Turion64 MT37 │ Μνήμη 1024Mb │ ATI Mobility Radeon X700 │ Broadcom 4318 │ Κάρτα Ήχου AC '97 │ Οθόνη 15,4" - 1280x800 pixels
dimaries
babeTUX
babeTUX

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό silvestros » 13 Αύγ 2009, 10:25

Off topic:
@dimaries
Μπραβο σου φιλε! Ειναι ωραια αισθηση οταν προσπαθεις για κατι τοσο πολυ για να δουλψει και τελικα τα καταφερνεις. Μπραβο στο κουραγιο σου.
Γνώσεις ⇛ Linux: Χαμηλό ┃ Προγραμματισμός: Ναι ┃ Αγγλικά: Μέτρια
Λειτουργικό σε Η/Υ ϰ μοντέλο: Ubuntu 10.10 σε Lenovo G550
Προδιαγραφές ⇛ Pentium Dual-Core T4300 2.10GHz │ 2 Gb RAM │ Intel GMA X4500M │ Broadcom BCM4312 802.11b/g │ 15.6" 1366x768
Άβαταρ μέλους
silvestros
punkTUX
punkTUX

Εκτύπωση

ΠροηγούμενηΕπόμενο

• ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ
    ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ
    ΠΡΟΒΟΛΕΣ
    ΣΥΓΓΡΑΦΕΑΣ

Επιστροφή στο Γενικά