Οι λόγοι για τους οποίους δεν χρησιμοποιώ (Ubuntu) Linux

...οδηγοί-προτάσεις-ιδέες-σχόλια για το forum, την κοινότητα, το ubuntu

Συντονιστής: Geochr

Οι λόγοι για τους οποίους δεν χρησιμοποιώ πλέον Ubuntu Linux (παρακαλούμε εξηγήσετε με δημοσίευση)

Δεν έμεινα ικανοποιημένος και δεν επιθυμώ να εξηγήσω τους λόγους.
2
12%
Δεν δοκίμασα/προσπάθησα αρκετά, έχω πρόθεση να ξαναδοκιμάσω το Ubuntu Linux.
0
Δεν υπάρχουν ψήφοι
Αντιμετώπισα προβλήματα ασυμβατότητας hardware (αναφέρω σε δημοσίευση μου συγκεκριμένα προβλήματα)
6
35%
Δεν με ικανοποίησαν σημαντικές για εμένα εφαρμογές (αναφέρω σε δημοσίευση μου συγκεκριμένες εφαρμογές)
1
6%
Κατέληξα σε άλλη διανομή (εξηγώ σε δημοσίευση μου συγκεκριμένους λόγους)
5
29%
Άλλο (εξηγώ σε δημοσίευση μου συγκεκριμένους λόγους)
3
18%

Σύνολο ψήφων : 17

Re: Οι λόγοι για τους οποίους δεν χρησιμοποιώ (Ubuntu) Linux

Δημοσίευσηαπό logari81 » 13 Αύγ 2009, 10:45

logari81 έγραψε:ή πας απλως στο System--Administration--Hardware Drivers για να εγκαταστησεις το firmware

dimaries έγραψε:Απλά έκανα κάτι δικό μου και δεν ακολούθησα κανένα οδηγό

βασικα απότι διάβασα το άλλο ποστ σου δεν εκανες κατι προτότυπο, εκανες ακριβώς αυτό που έπρεπε.
http://opensourceecology.org/

Λειτουργικό: Ubuntu 10.04 lucid 64-bitΠροδιαγραφές: 4x Intel Core i5 CPU M 450 2.40GHz ‖ RAM 3696 MiB ‖ Lenovo KL3 - LENOVO IdeaPad Y560
Κάρτα γραφικών: ATI Device [1002:68c0]Ασύρματο: wlan0: Atheros Inc. AR928X Wireless Network Adapter (PCI-Express) [168c:002a] (rev 01)
logari81
Επίτιμο μέλος
Επίτιμο μέλος

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό simosx » 13 Αύγ 2009, 15:47

iraklisvel έγραψε:Έβαλες ποτέ windows σε σύστημα και σου κράσαρε; Φυσικά δεν περιλαμβάνονται θέματα bios και overclock, έτσι; Επίσης, για να μην παρεξηγηθώ, δεν κάνω τον υπέρμαχο των windows, γιατί που να αρχίσω να κράζω τα windows...θέλω καμία δεκαριά σελίδες για τα δικά τους... Απλά εμένα μου άφησε πικρή γεύση η ασυμβατότητα του linux με δικές μου συσκευές.

Το τυπικό με Windows, όταν βάζεις Windows XP με την έκδοση του 2001, να έχει υποστήριξη μόνο για πολύ γενικές συσκευές. Αφού ακόμα δεν έχει υποστήριξη για δίσκους SATA και πρέπει να βάλεις τον οδηγό SATA του υπολογιστή σου στο ISO των XP με slipstream. Ήχος, κάρτα γραφικών, κάρτα δικτύου, όλα θέλουν τον οδηγό τους. Δεν παρέχετε ISO της MS με SP3 παρά μόνο σε ειδικές περιπτώσεις που για τους περισσότερους δεν το έχουν.

Η γενική κατάσταση είναι η εξής: Σε υπολογιστές με Windows, αυτοί έρχονται προεγκατεστημένοι με Windows όπου όλα δουλεύουν, ή έχουν μια σειρά από CD με τους οδηγούς για να μην ψάχνεις.
Ανάλογα με την περίσταση, υπάρχουν καταστάσεις που μπορώ να πω ότι σε Windows μια συσκευή είναι πιο εύκολο να ρυθμίστει και καταστάσεις όπου συμβαίνει το αντίθετο.
Είδα ένα παράδειγμα πρόσφατα όπου μια webcam από την Κίνα με χαμένο το CD εγκατάστασης να μη δουλεύει σε Windows ενώ σε Linux δούλευε αυτόματα.
Για μια ασύρματη κάρτα PCMCIA όπου ο κατασκευαστής έκλεισε, σε Linux δουλεύει αυτόματα ως κάρτα με chipset Atheros. Σε Windows υπάρχει οδηγός για XP μόνο, και πρέπει να ψάξεις στο διαδίκτυο και να εμπιστευτείς κάποιον από τους γκρίζουν δικτυακούς τόπους για να εγκαταστήσεις κάτι που να μην είναι δούρειος ίππος.
Το ίδιο μηχάνημα δούλευε άψογα με Linux με εξαίρεση την κάρτα ήχου. Λόγω της μεταβατικής περιόδου με PulseAudio, το λογισμικό δεν ήταν σε θέση να καταλάβει ποιος μίκτης είναι πραγματικά για την ένταση ήχου. Έτσι, έκανες σίγαση και εξακολουθούσε να παίζει ο ήχος. Ήταν εκνευριστικό, ωστόσο ήταν κάτι που ήθελε καλύτερη μελέτη των ρυθμίσεων και αποστολή των διορθώσεων στο έργο Alsa.

Προτιμώ ο κόσμος να αναφέρει αν αντιμετωπίζει τέτοια προβλήματα με π.χ. το ήχο, και να τα διορθώνει δημόσια. Βλέπω μια σειρά από άτομα που διορθώνουν (ή παρατούν) το πρόβλημα δίχως επικοινωνία με το π.χ. φόρουμ. Θα ήταν καλό, κατά τη διάρκεια επίλυσης, να στέλνουν ενημερώσεις στο φόρουμ σε μια νέα συζήτηση που θα ανοίξουν. Ακόμα και αν δεν λαμβάνουν κάποια απάντηση με λύση, είναι καλό να βλέπουμε την πορεία.

iraklisvel έγραψε:Εγώ πάντως λέω πως για μένα έτσι όπως είναι τα πράγματα, το linux είναι καλό για πειραματισμούς και να μάθω, αλλά το να λέμε ότι πρεπει να πάρεις κάτι που να κάνει για Linux, είναι σχετικό.
Δηλαδή στο Linux δεν κάνει μια 3870χ2 ; Αστείο μου φαίνεται, για οποιοδήποτε καλό κομμάτι υλικού που αποδίδει να μην "κάνει" για το linux.

Το αν κάνει ή όχι σχετίζεται με το παρασκήνιο της υποστήριξης της συσκευής. Η AMD/ATI χρηματοδοτεί προγραμματιστές ΕΛ/ΛΑΚ για τον προγραμματισμό στις κάρτες γραφικών. Είχα την ευκαιρία να γνωρίσω τους προγραμματιστές σε ένα συνέδριο του XOrg και να δω ότι δουλεύουν σκληρά. Για νεώτερες κάρτες γραφικών υπάρχει ένα «lag» μεταξύ του σημείου υποστήριξης που θα βάλουν αυτοί και την υποστήριξη που θα μπει σε μια διανομή. Είναι κάτι παρόμοιο με τις νέες κάρτες ήχου (τις ενσωματωμένες, σε νέους φορητούς).

Η κάρτα γραφικών είναι κάτι σημαντικό, και στην περίπτωσή σου μπορείς να δεις από άλλα μέλη αν υπάρχει υποστήριξη, οπότε αν δεν υπάρχει λύση μπορείς να αναβάλεις τη μετάβαση σε Linux. Αν έχεις ενδιαφέρον να βάλεις τον κλειστό οδηγό της AMD/ATI, μπορείς να τον δοκιμάσεις, ωστόσο μπορεί να δουλέψει με τη μία, ή μπορεί να έχει κάποια προβλήματα στις μικρορυθμίσεις. Στο Ubuntu παρέχουν νομίζω μια έκδοση του κλειστού οδηγού που όμως μπορεί να είναι λίγο παλιός για την κάρτα σου. Χρειάζεται μελέτη και ξέρω ότι για μερικά άτομα το καταφέρνουν.
προσωπικό ιστολόγιο ϗ πλανήτης Ubuntu-gr
Συμβάλετε και εσείς στο ελληνικό βιβλίο Ubuntu!
1 Γνώσεις Linux: Πολύ καλό ┃ Προγραμματισμού: Πολύ καλό ┃ Αγγλικών: Πολύ καλό
2 Ubuntu 13.10 saucy 3.11.0-031100rc1-generic 64bit (el_GR.UTF-8, Unity ubuntu)
3 AMD E-450 APU with Radeon HD Graphics ‖ RAM 3555 MiB ‖ Sony Corporation VAIO
4 AMD nee ATI Wrestler [Radeon HD 6320] [1002:9806] {fglrx_pci}
5 eth0: Atheros Inc. AR8151 v2.0 Gigabit Ethernet [1969:1083] (rev c0) ⋮ wlan0: Atheros Inc. AR9285 [168c:002b] (rev 01)
Φτιάξτε και εσείς τη δική σας υπογραφή (παραπάνω κείμενο) αυτόματα με κλικ εδώ!
simosx
Επίτιμο μέλος
Επίτιμο μέλος

Launchpad: simosx
IRC: simosx
Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό dimaries » 13 Αύγ 2009, 16:09

logari81 έγραψε:
logari81 έγραψε:ή πας απλως στο System--Administration--Hardware Drivers για να εγκαταστησεις το firmware

dimaries έγραψε:Απλά έκανα κάτι δικό μου και δεν ακολούθησα κανένα οδηγό

βασικα απότι διάβασα το άλλο ποστ σου δεν εκανες κατι προτότυπο, εκανες ακριβώς αυτό που έπρεπε.

Δεν υποστήριξα ποτέ ότι έκανα κάτι δικό μου με την έννοια που εσύ νομίζεις, αλλά ότι ακολούθησα μια σειρά κινήσεων που δεν ειδα γραμμένη πουθενά. Τελικά μερικές φορές το να ψάχνεις σε διάφορους οδηγούς σου κάνει πιο πολύ ζημιά απ'ότι καλό γιατί σε μπερδεύει.
Για πιο λόγο σε όλα αυτά τα post που ζητάνε αντίστοιχη βοήθεια δεν βγαίνει κάποιος όπως βγήκες εσύ πολύ σωστά να πει "παιδιά, μην ψάχνετε από εδώ κι από εκεί, δουλεύει μόνο του". Γιατί αυτό το ποστ από εσένα με έκανε να την ψιλιαστώ τη δουλειά, και σε ευχαριστώ πολύ για αυτό.
Η γνώμη μου σε τελική ανάλυση, είναι να μην κάνει ο νέος χρήστης το ίδιο λάθος με εμένα και να ψάχνει πανικόβλητος λύσεις αριστερά-δεξιά. Καλό θα είναι πριν αρχίσει να αντιμετωπίζει το θέμα, να καταλάβει τη φιλοσοφία και τις γενικές αρχές που διέπουν το linux, ώστε να μπορεί μετά να αξιολογεί αυτά που διαβάζει.
Linux: Χαμηλό ┃ Προγραμματισμός: Όχι ┃ Αγγλικά: Καλά
Ubuntu 9.04 σε Fujitsu Siemens Amilo A 1667G
AMD Turion64 MT37 │ Μνήμη 1024Mb │ ATI Mobility Radeon X700 │ Broadcom 4318 │ Κάρτα Ήχου AC '97 │ Οθόνη 15,4" - 1280x800 pixels
dimaries
babeTUX
babeTUX

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό linuxman » 13 Αύγ 2009, 16:32

dimaries έγραψε:
Η γνώμη μου σε τελική ανάλυση, είναι να μην κάνει ο νέος χρήστης το ίδιο λάθος με εμένα και να ψάχνει πανικόβλητος λύσεις αριστερά-δεξιά. Καλό θα είναι πριν αρχίσει να αντιμετωπίζει το θέμα, να καταλάβει τη φιλοσοφία και τις γενικές αρχές που διέπουν το linux, ώστε να μπορεί μετά να αξιολογεί αυτά που διαβάζει.

Αυτό προσπαθούμε να κάνουμε πολλές φορές εδώ , υπάρχει όμως πρόβλημα ότι πριν κάνουν έστω μία αναζήτηση για λίγο προχωρούν σε λάθος κινήσεις και εκεί μετά όταν δεν βρίσκουν την λύση για το πρόβλημα αρχίζουν την αναζήτηση .
Καλό είναι να δοκιμάζεις δεν λέω άλλα καλό θα ήτανε πριν δοκιμάσουν κάτι να κάνουν μία αναζήτηση έστω από περιέργεια γα να δούνε πως γίνεται και εάν είναι σωστό έτσι που θα το κάνω .
Οδηγίες προς Νεοεισερχόμενους
1 Γνώσεις Linux: Πολύ καλό ┃ Προγραμματισμού: Ικανοποιητικό ┃ Αγγλικών: Ικανοποιητικό
2 Linux Mint 17.1 Rebecca 3.13.0-37-generic 64bit (el_GR.UTF-8, X-Cinnamon cinnamon)
3 Intel Core i5-2310M CPU @ 2.10GHz ‖ RAM 3866 MiB ‖ Dell Inc. 0D7C51 - Dell Inc. Dell System Vostro 3750
4 Intel 2nd Generation Core Processor Family Integrated Graphics [8086:0116] {i915}
5 wlan0: Intel Centrino Wireless-N 1030 [Rainbow Peak] [8086:008a] (rev 34) ⋮ eth0: Realtek RTL8111/8168/8411 PCI Express Gigabit Ethernet Controller [10ec:8168] (rev 06)
http://www.greeklug.gr
Άβαταρ μέλους
linuxman
Επίτιμο μέλος
Επίτιμο μέλος

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό galher » 16 Αύγ 2009, 15:27

Κατέληξα σε άλλη διανομή (εξηγώ σε δημοσίευση μου συγκεκριμένους λόγους)

και συγκεκριμενα στο Linux ΜΙΝΤ.
βασισμένο στο ubuntu φυσικά αλλα μου έδωσε απο την πρωτη στιγμή την αίσθηση οτι ειναι πιο εύχρηστο και προσεγμένο απο καθε αλλη διανομή, :bow:
Γνώσεις ⇛ Linux: Μέτριο ┃ Προγραμματισμός: Ναι ┃ Αγγλικά: Πολύ καλά
Λειτουργικό ⇛ Linux Mint 7 σε Laptop HP Compaq 6720s
galher
babeTUX
babeTUX

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό iraklisvel » 16 Αύγ 2009, 20:29

@SIMOSX :

Πολύ σωστά αυτά που γράφεις. Κάποια βεβαια περιπτώσεων που βλέπει καποιος. Οπως προειπα, εβαλα σε μετριο συστημα το 9.04 και έπαιξε out of the box σε όλα.
Και εβαλα στο δικο μου που έιναι κατα πολύ - τεχνολογικά πάντα - καλύτερο, και δεν βγάζω άκρη. ΔΕΝ το παράτησα το θέμα, αλλά δεν θα σκάσω κιόλας γιατί θέλω να λειτουργεί κάτι και όχι να νιωθω πως δεν το εκμεταλλέυομαι.

Μια σκεψη ακόμα. Αφού ο ανοικτός οδηγός λειτουργέι για παλιότερες κάρτες γραφικών, τι πειράζει να δουλευει και στις νεοτερες; Δηλαδη γιατί πρεπει να βαλω proprietary για να εχω αυτα που η παλια καρτα τα εχει εξαρχης; αυτο ΠΟΙΟΣ το συμφωνησε;! ειλικρινα θα προτιμουσα να συνεχισει η αναπτυξη του ανοικτου για τις νεοτερες καρτες, δεν καταλαβαινω το παρον σκεπτικο...

δηλαδη ειναι δυνατόν η παλια καρτα να παιζει ετσι απλα κι ευκολα (και ΜΠΡΑΒΟ και το γουσταρα που το δα αυτο...) και η καινουρια με τιποτα;

αυτά...

απλα λεω την αποψη μου, δεν σας 'την πεφτω' οκ;
ακόμα το ψάχνω πάντως...
Γνώσεις ⇛ Linux: Μαθαίνοντας καθημερινά.. ┃ Προγραμματισμός: Web ελάχιστα
Αγγλικά ⇛ Άριστα
Λειτουργικό ⇛ Linux Mint 10 32-bit
Προδιαγραφές ⇛ Intel Corei7 870 │ Gigabyte P55UD6 │ATI HD5850 │ DDR3 2x2GB 2200Mhz │ Crucial M4 128Gb │ HD Audio onboard │ Dell U2311H 23"
Άβαταρ μέλους
iraklisvel
babeTUX
babeTUX

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό logari81 » 16 Αύγ 2009, 22:02

iraklisvel έγραψε:Μια σκεψη ακόμα. Αφού ο ανοικτός οδηγός λειτουργέι για παλιότερες κάρτες γραφικών, τι πειράζει να δουλευει και στις νεοτερες; Δηλαδη γιατί πρεπει να βαλω proprietary για να εχω αυτα που η παλια καρτα τα εχει εξαρχης; αυτο ΠΟΙΟΣ το συμφωνησε;! ειλικρινα θα προτιμουσα να συνεχισει η αναπτυξη του ανοικτου για τις νεοτερες καρτες, δεν καταλαβαινω το παρον σκεπτικο...

Μα και φυσικά θα υποστηρίξει την καρτα σου ο ανοιχτός οδηγός, ειναι θεμα χρονου, ήδη οι developers του εργου έχουν πειραματικες εκδόσεις του οδηγού με υποτυπώδη 3Δ επιτάχυνση για καρτες των γενιών R600/R700. Το σωστό δεν ειναι να λεμε οτι ο Α οδηγός υποστηρίζει την Β καρτα αλλα να λεμε ότι ο Α οδηγός υποστηρίζει τα Γ,Δ,Ε,.... features της Β καρτας. Εναν πινακα με το τί υποστηρίζεται την κάθε στιγμη θα βρεις εδώ
http://www.x.org/wiki/RadeonFeature
Αυτό που έχει "συμφωνηθεί" (ας πουμε) είναι να γίνει όλος αυτός ο πίνακας πρασινος. Οι προγραμματιστες του έργου θα εργάζονται (οι περισσότεροι αφιλοκερδώς) μεχρι να γίνει ο πινακας πράσινος. Και δεν θα σου πούνε ποτε... αυτην την καρτα δεν την υποστηρίζουμε πλέον.. παρε καινουρια όπως πιθανον να κανει η επίσημη ATI.
Γενικα σε βαθος χρονου το συμπερασμα ειναι: OpenSource is your friend
Υπομονή λοιπόν. Και βλεπε τσέκαρε ανα μερικούς μήνες τον πινακα που σου έδωσα.
http://opensourceecology.org/

Λειτουργικό: Ubuntu 10.04 lucid 64-bitΠροδιαγραφές: 4x Intel Core i5 CPU M 450 2.40GHz ‖ RAM 3696 MiB ‖ Lenovo KL3 - LENOVO IdeaPad Y560
Κάρτα γραφικών: ATI Device [1002:68c0]Ασύρματο: wlan0: Atheros Inc. AR928X Wireless Network Adapter (PCI-Express) [168c:002a] (rev 01)
logari81
Επίτιμο μέλος
Επίτιμο μέλος

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό iraklisvel » 17 Αύγ 2009, 02:09

Δεν αντιλέγω στο OpenSource is your friend, απλά λέω μια σκέψη. Διότι όπως δίνεται 3d υποστήριξη σε παλιές κάρτες, ακόμα πιο εύκολα θα γινόταν και για τις πιο νέες που έχουν και για πλάκα τα πιο πολλά παιχνίδια κλπ.

Σίγουρα είναι σκληρή δουλειά η συμβατότητα και η επίτευξη τέτοιου στόχου, απλα είμαστε σε ένα νήμα στο οποίο πρεπει κάποια πραγματα να λέγονται.
Γνώσεις ⇛ Linux: Μαθαίνοντας καθημερινά.. ┃ Προγραμματισμός: Web ελάχιστα
Αγγλικά ⇛ Άριστα
Λειτουργικό ⇛ Linux Mint 10 32-bit
Προδιαγραφές ⇛ Intel Corei7 870 │ Gigabyte P55UD6 │ATI HD5850 │ DDR3 2x2GB 2200Mhz │ Crucial M4 128Gb │ HD Audio onboard │ Dell U2311H 23"
Άβαταρ μέλους
iraklisvel
babeTUX
babeTUX

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό jemadux » 11 Μαρ 2010, 23:09

γιατι χρησιμοποιω fedora...
εε..ναι .... ηταν μια μερα 14/02/2010(συμβολικη μερα) και ειχα παει απο το greeklug μια εκδηλωση για το λειτουργικο συστημα που εχω ...
ο χρηστος μπαχαρακης (ambassador τoυ fedora) με επεισε για να μπω στο fedora... εχω αναλυσει σε αλλο νημα την φιλοσοφια του fedora...

δεν μου αρεσε το encryption του ubuntu
και επειδη μερικες φορες μου την εσπαγε που δεν ειχε απο defaut root κωδικο και να ειμαι sudoer...
1 Γνώσεις Linux: ✅✅✅✔️✔️ ┃ Προγραμματισμού: ✔️✔️✔️✔️✔️ ┃ Αγγλικών: ✅✅✅✔️✔️
2 Debian Stable (en_US.UTF-8)
3 AMD Ryzen 5 2500U Radeon Vega Mobile Gfx ‖ RAM 16MiB ‖ Dell Inspiron 3585
4 Radeon Vega Mobile Gfx
5 Qualcomm Atheros QCA9377 802.11ac Wireless Network Adapter
Άβαταρ μέλους
jemadux
daemonTUX
daemonTUX

IRC: jemadux
Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό giannis12a » 17 Μαρ 2010, 20:26

Το KDE είναι η αιτία, το KDE η αφορμή. :wave:
Εικόνα
το link παραπέμπει σε ανθρωπιστικού περιεχομένου σελίδα
pleiades place
Γνώσεις ⇛ Linux: Είμαι Χάκερ ┃ Προγραμματισμός: Όχι δεν προγραμματίζω ποτέ τίποτα, τ' αφήνω όλα στην τύχη ┃ Αγγλικά: Γαλλικά/Χορός/Πιάνο
Άβαταρ μέλους
giannis12a
dudeTUX
dudeTUX

Εκτύπωση

ΠροηγούμενηΕπόμενο

• ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ
    ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ
    ΠΡΟΒΟΛΕΣ
    ΣΥΓΓΡΑΦΕΑΣ

Επιστροφή στο Γενικά