PaPo έγραψε:Με το παλιό μηχάνημα δεν θα μπορούσα να τρέξω την 12.04 στην οποία θα πέρναγα αργά ή γρήγορα γιατί η υποστήριξη της 10.04 λήγει σε 6 μήνες....
Σύμφωνοι, αλλά όλοι πρέπει να καταλάβουμε πως είτε το θέλουμε είτε όχι και πως είτε το αντέχει η τσέπη μας έιτε όχι, η τεχνολογία προχωράει. Περισσότερες λειτουργίες και πιο προσεγμένη εμφάνιση, ισούνται
πάντα με την απαίτηση για καλύτερο μηχάνημα. Και για να το κάνω πιο λιανά, σκέψου και αυτούς που όντως έχουν ένα δυνατό μηχάνημα, πρέπει να υπάρχει και ένα λειτουργικό γι αυτούς, γιατί απαγορεύεται να είναι το Ubuntu;
Εννοώ πως όταν δηλώνει
ξεκάθαρα η dev team του Sabayon «μην τρέχετε τη διανομή σε παλιά μηχανήματα», τα σχόλια είναι του τύπου «μπράβο που προχωράτε μπροστά».
Όταν το Ubuntu κάνει κάτι αντίστοιχο, όλοι το κατακρίνουν.
Εμένα αυτό μου φαίνεται άκρως υποκριτικό και κοντόφθαλμο.
PaPo έγραψε:Δεν θέλω να βάλω xfce, kde ή οτιδήποτε άλλο.. Θέλω να έχω την επιλογή να έχω αυτό που αγαπάω, έχω συνηθίσει και είμαι εξαιρετικά αποδοτικός μ' αυτό.... Ούτε fork, cinnammon κτλ.....
Δεν θέλω να προσαρμοστώ εγώ και γι αυτό θέλω να μείνετε κι εσείς στάσιμοι... ή μάλλον θέλω να προχωρήσετε, δηλαδή να βγάζετε νέες εκδόσεις, όχι όμως όπως τις θέλετε εσείς αλλά όπως τις θέλω εγώ.
Ακόμα και αν υποθέσουμε πως εσύ (και ο κάθε εσύ) βλέπεις καλύτερα και σωστότερα τα πράγματα, το βλέπεις σαν λογικό αίτημα; Νομίζεις πως είναι πιθανό κάποιος να φτιάχνει κάτι , οτιδήποτε, και αντί να το φτιάξει όπως θέλει αυτός να το φτιάξει όπως θέλεις εσύ, είδικά από τη στιγμή που δεν τον πληρώνεις;
PaPo έγραψε:λυπάμαι για όλους αυτούς που το παλιό μηχάνημα τους δεν μπορεί και αναγκάζονται να μείνουν σε μια πιο παλιά διανομή(γιατί παρά τις αναβαθμίσεις δεν είναι το ίδιο να έχεις την 12.04 με την 10.04, από πλευράς software...)
Δεν χρειάζεται να έχεις
παλιά διανομή, αν υπάρχει πρόβλημα βάζεις μια
ελαφρύτερη διανομή.
PaPo έγραψε:ή σε άλλο γραφικό περιβάλλον......
Τα άλλα γραφικά περιβάλλοντα δεν είναι για λύπηση, αυτό είναι άκρως υποτιμητικό και γι αυτούς που τα χρησιμοποιούν γιατί τα γουστάρουν και γι αυτούς που τα αναπτύσσουν.
PaPo έγραψε:Στο κάτω κάτω έχουν μάθει το gedit, όχι το leafpad του xubuntu
Το να εγκαταστήσεις τον gedit ή οποιοδήποτε άλλο gnome πρόγραμμα σε άλλο γραφικό περιβάλλον, είναι πανεύκολο. Και όχι, αν τον βάλεις στο Lubuntu αντί του Leafpad ή στο Xubuntu αντί του Mousepad δεν γίνεται το λειτουργικό gnome, άλλο πράγμα είναι το περιβάλλον και άλλο οι εφαρμογές του.
Εξάλλου, αν εξαιρέσεις το KDE, όλα τα γραφικά περιβάλλοντα Gtk εφαρμογές έχουν.
PaPo έγραψε:Να προτείνω και μία λύση: όταν γίνεται η εγκατάσταση του λειτουργικό συστήματος να δίνεται επιλογή τη γραφικό περιβάλλον θέλει και να εγκαθίσταται... Ή όπως στο debian, net-install και καθαρίσαμε... Λύσεις μπορούν να βρεθούν, απλά πολλές φορές δεν τις βλέπουμε μπροστά μας....... Μακάρι κάτι σαν το net-install να γινόταν....... αν ακούει κανείς ας το προωθήσει...!
Υπάρχει καιρό τώρα...
https://help.ubuntu.com/community/Installation/MinimalCD