Χαμένη ενότητα, τρίτη πατούσα, κανέλα, μέντα και συντροφιά

...οδηγοί-προτάσεις-ιδέες-σχόλια για το forum, την κοινότητα, το ubuntu

Συντονιστής: Geochr

Re: Χαμένη ενότητα, τρίτη πατούσα, κανέλα, μέντα και συντροφ

Δημοσίευσηαπό simosx » 05 Σεπ 2012, 18:46

UnKnown96 έγραψε:Επίσης διαφωνώ στο θέμα του XFCE, πιστεύω πως ήδη έχει μια καλή θέση στην επιφάνεια εργασίας μετά την αποτυχία του Gnome 3 και του Unity με τον σκληρότερο αντίπαλο να είναι το KDE...

Υπάρχει το θέμα της χρηστικότητας, από νέους χρήστες που δεν έχουν χρησιμοποιήσει άλλη φορά αυτά «τα λίνουξ».
Δε γνωρίζω να έχει γίνει έρευνα για το XFCE ή ανάλογη εργασία. Μπορεί να είναι ήδη χρηστικό, ωστόσο δεν το ένιωσα έτσι την τελευταία φορά που το δοκίμασα.

Αναφέρεις για «αποτυχία» των GNOME Shell και Unity. Έχεις στοιχεία για κάτι τέτοιο;
προσωπικό ιστολόγιο ϗ πλανήτης Ubuntu-gr
Συμβάλετε και εσείς στο ελληνικό βιβλίο Ubuntu!
1 Γνώσεις Linux: Πολύ καλό ┃ Προγραμματισμού: Πολύ καλό ┃ Αγγλικών: Πολύ καλό
2 Ubuntu 13.10 saucy 3.11.0-031100rc1-generic 64bit (el_GR.UTF-8, Unity ubuntu)
3 AMD E-450 APU with Radeon HD Graphics ‖ RAM 3555 MiB ‖ Sony Corporation VAIO
4 AMD nee ATI Wrestler [Radeon HD 6320] [1002:9806] {fglrx_pci}
5 eth0: Atheros Inc. AR8151 v2.0 Gigabit Ethernet [1969:1083] (rev c0) ⋮ wlan0: Atheros Inc. AR9285 [168c:002b] (rev 01)
Φτιάξτε και εσείς τη δική σας υπογραφή (παραπάνω κείμενο) αυτόματα με κλικ εδώ!
simosx
Επίτιμο μέλος
Επίτιμο μέλος

Launchpad: simosx
IRC: simosx
Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό dim459 » 05 Σεπ 2012, 21:22

Συμφωνώ με τον Σίμο στο γεγονός ότι όσο πιο απλά και αυτοματοποιημένα θες να γίνονται κάποια πράγματα, τόσο περισσότερα πράγματα πρέπει να <<σηκώνονται>> στην εκκίνηση, με ανάλογο κόστος στον απαιτούμενο χρόνο και πιθανώς στην κατανάλωση πόρων.
Δε με ενοχλεί, μιας και ποτέ στη ζωή μου δεν ασχολήθηκα με το εάν το μπουτάρισμα κάνει 20 ή 30 δευτερόλεπτα (σε αργά μηχανήματα με έχει απασχολήσει η κατανάλωση πόρων, αλλά δε νομίζω ότι κάποια daemons είναι αυτά που κάνουν τη διαφορά, περισσότερο εστιάζεται στην επιλογή γραφικού περιβάλλοντος).
Από την άλλη δε θα ξεχάσω την έκπληξή μου αρκετά παλαιότερα σε μια εγκατάσταση mandriva (συγχωρήστε την ασθενή μου μνήμη, δε θυμάμαι ποια ακριβώς έκδοση), προσπαθώντας να εγκαταστήσω έναν εκτυπωτή, διαπίστωσα ότι δεν υπήρχε προεγκατεστημένο κανένα software σχετικό με την εκτύπωση, έβγαζε μόνο μήνυμα και έπρεπε να τα κατεβάσει όλα.
Αν βεβαίως δε σκοπεύεις να βάλεις εκτυπωτή δεν έχεις πρόβλημα, αλλά μάλλον κάποια πράγματα θεωρούνται αυτονόητα (αλλιώς γιατί να βάλεις mαndriva ή ubuntu και όχι Arch ή Gentoo).
Γνώσεις ⇛ Linux: Αν μου δώσεις οδηγίες σε τερματικό δεν τρομάζω ┃ Προγραμματισμός: Καθόλου┃ Αγγλικά: Εξαιρετικά
Λειτουργικό : Kubuntu 24.04 64bit.
Συσκευές-> Πάρα πολλές, θα στο γράψω ανά περίπτωση.
Άβαταρ μέλους
dim459
antiwinTUX
antiwinTUX

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό sotos21 » 05 Σεπ 2012, 22:00

Στην ζωή δεν κρινόμαστε για τις ικανότητες μας, αλλά για τις επιλογές μας.
Η canonical λοιπόν έπρεπε να πάρει μερικές αποφάσεις με την μετάβαση από gnome 2 σε gnome 3 και δεν μιλάω για το unity γιατί αν έχεις τον στόχο να ανέβεις όσο πιο ψηλά γίνεται, πρέπει να διαφοροποιηθείς, εδώ δηλαδή δεν τίθεται θέμα επιλογής, γιατί είναι ουσιαστικά μονόδρομος(να βλέπει κάποιος το desctop και να λέει "αυτό είναι ubuntu" όπως λέει "αυτό είναι mac").
Τα περισσότερα προβλήματα που έχουμε όλοι μας δεν τα δημιουργεί το unity που είναι απλά ένα plugin αλλά το compiz σε συνδυασμό με το gnome 3, γιατί νομίζεται άλλαξαν διαχειριστή παραθύρων όλοι, με την έλευση του gnome 3, από το compiz στο mutter;
Η canonical όμως επέλεξε να συνεχίσει να έχει το compiz για διαχειριστή παραθύρων με όλα τα προβλήματα να πρέπει να τα αντιμετωπίσει μόνη της.Τι έπρεπε να κάνει, μπορεί να πει κάποιος και κάποιος άλλος να απαντούσε, το unity 2d γιατί δεν έχει τέτοια προβλήματα, να επέλεγε λοιπόν για διαχειριστή το kwin(έτοιμες και οι βιβλιοθήκες Qt από το 2d) Είναι υποθετικά όμως αυτά και θυμίζουν το γνωστό με την γιαγιά, τις κεραίες και το τρόλεϊ.
Η canonical αποσκοπούσε να έχει από το 12.10 για διαχειριστή τον wayland, αλλά δεν της βγήκε χρονικά. Μένει δηλαδή με το compiz και έρχονται καινούργια προβλήματα να προστεθούν στα παλιά δείτε εδώ phoronix.com/forums/showthread.php?73415-Ubuntu-s-Unity-Compiz-Gets-Even-Slower (με κοπιπάστωμα γιατί δεν το έπαιρνε αλλιώς) Μα θα πει πάλι κάποιος ακόμα alpha είναι, σε αυτόν τον κάποιο επιτρέψτε μου να απαντήσω εγώ, γιατί σε τέτοια θέματα έχουμε πολιτική μνήμη, δηλαδή μνήμη χρυσόψαρου.
Πέρυσι τέτοια εποχή -μα ακριβώς τέτοια εποχή- παραμονές της 11.10 beta εισήχθηκαν καινούργια σφάλματα στο compiz που δεν διορθώθηκαν ποτέ,(αφορούσαν τον κύβο και διάφορα άλλα εφέ)δηλαδή ότι μπαίνει σε beta μένει, λέει η ιστορία.
Μη ξεχνάμε ότι δεν θα υπάρχει λένε unity 2d από την 12.10 και καινούργια σφάλματα για το unity 3d έρχονται ακόμα και στους σχεδόν απυρόβλητους μέχρι σήμερα(χρήστες intel κάρτας γραφικών). Υποψιάζομαι λοιπόν ότι αυτό το γκρινιάρικο νήμα θα σπάσει όλα τα ρεκόρ στο forum
Ας ευχηθούμε όλοι όμως να έκανε τις σωστές επιλογές η canonical για να συνεχίσουμε να απολαμβάνουμε το αγαπημένο μας λειτουργικό το UBUNTU
1 Γνώσεις Linux: Πρώτα βήματα ┃ Προγραμματισμού: Καθόλου ┃ Αγγλικών: Καθόλου
2 Ubuntu 23.10 Mantic Minotaur 6.3.0-7-generic 64bit (el_GR.UTF-8, Unity:Unity7:ubuntu unity)
3 AMD Ryzen 7 7730U with Radeon Graphics ‖ RAM 15368 MiB ‖ASUS TN3604YA - ASUS Vivobook_S_Flip TN3604YA_TN3604YA
4 Advanced Micro Devices, Inc. [AMD/ATI] Barcelo [1002:15e7] {amdgpu}
5 wlp1s0: MEDIATEK Corp. Device [14c3:7922]
Άβαταρ μέλους
sotos21
Freedom
Freedom

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό PaPo » 06 Σεπ 2012, 00:23

Διάβασα σχεδόν όλες τις απαντήσεις στο αρχικό μήνυμα του ktogias.. Νομίζω ότι περιγράφει σχεδόν 100% όλα όσα έχω και εγώ στο νου για το αγαπημένο λειτουργικό μου... Συνεχόμενα περισσότερες απαιτήσεις σε hardware για μία κοινωνία(όχι μόνο στην Ελλάδα αλλά και έξω τα ίδια είναι) όπου δεν υπάρχει το ρευστό που υπήρχε παλιότερα με συνέπεια την μη δυνατή αναβάθμιση των υπολογιστών ώστε να αντεπεξέλθουν στις απαιτήσεις......

Εγώ έμαθα το ubuntu το 2006 και από τότε αυτό χρησιμοποιώ... Μαζί με κάποιες δοκιμές σε άλλες διανομές βέβαια... Υπολογιστή τότε πήρα και τον ξαναάλλαξα τον Μάρτιο του 12.. Με το παλιό μηχάνημα δεν θα μπορούσα να τρέξω την 12.04 στην οποία θα πέρναγα αργά ή γρήγορα γιατί η υποστήριξη της 10.04 λήγει σε 6 μήνες.... Με το καινούργιο μηχάνημα δεν έχω κανένα πρόβλημα, ότι γραφικά και να έχει.. Όχι ότι έχω δουλέψει ποτέ το unity, χρησιμοποιώ το gnome-classic και είμαι πολύ ευχαριστημένος... Αλλά αν δεν είχα αγοράσει μηχάνημα που χάλασε το παλιό μου; Θα έπρεπε να αλλάξω διανομή γιατί το αγαπημένο μου λειτουργικό δεν συμβαδίζει με τις προτιμήσεις εκατομμύρια χρηστών του αλλά κοιτάει πως θα γίνει τα mac του ελλακ (το διάβασα σε κάποιο πόστ εδώ...) τραβώντας χρήστες προς αυτό (τουλάχιστον αυτός είναι ο στόχος). Δεν θέλω να βάλω xfce, kde ή οτιδήποτε άλλο.. Θέλω να έχω την επιλογή να έχω αυτό που αγαπάω, έχω συνηθίσει και είμαι εξαιρετικά αποδοτικός μ' αυτό.... Ούτε fork, cinnammon κτλ.....

Όταν όμως θες να τραβήξεις μερίδιο αγοράς απ' τους απογοητεύμενους χρήστες των win αυτά έχει ως αποτέλεσμα...

Είχα μία συζήτηση το καλοκαίρι στις διακοπές μου με ένα παλικάρι το οποίο έχει γράψει ορισμένα κομμάτια για τον πυρήνα που τρέχουμε όλοι... Μου είπε έναν απ' τους φόβους του....: "να κλείσει η canonical το προϊόν της και να το πουλάει out-of-the-box και να λέει πάρτο θα παίξει, ένα πράγμα σαν τα mac. Τώρα με τι άδεια χρήσης ή οτιδήποτε άλλο, υπάρχουν λύσεις... Αν δεν κάνω λάθος και τα mac στο freebsd βασίζονται που έχει άλλη άδεια χρήσης απ' ότι το ubuntu..."

Δεν ξέρω που πάει το πράγμα, προσωπικά για τους λόγους που γράφω πιο πάνω εγώ δουλεύω απρόσκοπτα την 12.04.. αλλά λυπάμαι για όλους αυτούς που το παλιό μηχάνημα τους δεν μπορεί και αναγκάζονται να μείνουν σε μια πιο παλιά διανομή(γιατί παρά τις αναβαθμίσεις δεν είναι το ίδιο να έχεις την 12.04 με την 10.04, από πλευράς software...) ή σε άλλο γραφικό περιβάλλον...... Στο κάτω κάτω έχουν μάθει το gedit, όχι το leafpad του xubuntu.....

Να προτείνω και μία λύση: όταν γίνεται η εγκατάσταση του λειτουργικό συστήματος να δίνεται επιλογή τη γραφικό περιβάλλον θέλει και να εγκαθίσταται... Ή όπως στο debian, net-install και καθαρίσαμε... Λύσεις μπορούν να βρεθούν, απλά πολλές φορές δεν τις βλέπουμε μπροστά μας....... Μακάρι κάτι σαν το net-install να γινόταν....... αν ακούει κανείς ας το προωθήσει...!
1 Linux: Μέτριος ┃ Προγραμματισμός: Προχωρημένος ┃ Αγγλικά: Προχωρημένος
2 Ubuntu 12.04 Precise Pangolin 64bit (en_US.UTF-8)
3 Intel Pentium CPU B960 @ 2.20GHz ‖ RAM 5890 MiB ‖ TOSHIBA PWWHA - TOSHIBA SATELLITE C660
4 Intel 2nd Generation Core Processor Family Integrated Graphics Controller [8086:0106] (rev 09)
5 eth0: Realtek RTL8101E/RTL8102E PCI Express Fast Ethernet controller [10ec:8136] (rev 05) ⋮ wlan0: Atheros Inc. AR9285 Wireless Network Adapter (PCI-Express) [168c:002b] (rev 01)
Άβαταρ μέλους
PaPo
dudeTUX
dudeTUX

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό sotos21 » 06 Σεπ 2012, 00:52

Όλα σωστά τα λες εκτός από το παρακάτω που δείχνει ότι δεν διάβασες καλά το νήμα
έγραψε:αλλά λυπάμαι για όλους αυτούς που το παλιό μηχάνημα τους δεν μπορεί και αναγκάζονται να μείνουν σε μια πιο παλιά διανομή

Λάθος
Προσπαθούμε να πούμε σε αυτό το νήμα ότι σε αρκετούς δεν λειτουργεί σωστά ακόμα και σε καινούργιο μηχάνημα.
Άλλαξα υπολογιστή πέρσι τον Απρίλιο γιατί η κάρτα γραφικών δεν σήκωνε το unity και βρίσκομαι ενάμιση χρόνο μετά(και για πόσο ακόμα δεν ξέρω) εγκλωβισμένος στο unity 2d γιατί οι θερμοκρασίες στο unity 3d (ανοικτούς-κλειστούς) δεν παίζονται. Η διαφορά μας είναι στην κάρτα γραφικών αλλά γιαυτό έγραψα το παραπάνω post και σας ονόμασα "σχεδόν απυρόβλητους".
Σχεδόν όλα τα καινούργια bugs που έρχονται αφορούν κάρτες intel δες εδώ http://www.phoronix.com/scan.php?page=article&item=ubuntu_unity_64&num=1
2 Ubuntu 23.10 Mantic Minotaur 6.3.0-7-generic 64bit (el_GR.UTF-8, Unity:Unity7:ubuntu unity)
3 AMD Ryzen 7 7730U with Radeon Graphics ‖ RAM 15368 MiB ‖ASUS TN3604YA - ASUS Vivobook_S_Flip TN3604YA_TN3604YA
Άβαταρ μέλους
sotos21
Freedom
Freedom

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό fkol k4 » 06 Σεπ 2012, 00:59

PaPo έγραψε:Με το παλιό μηχάνημα δεν θα μπορούσα να τρέξω την 12.04 στην οποία θα πέρναγα αργά ή γρήγορα γιατί η υποστήριξη της 10.04 λήγει σε 6 μήνες....

Σύμφωνοι, αλλά όλοι πρέπει να καταλάβουμε πως είτε το θέλουμε είτε όχι και πως είτε το αντέχει η τσέπη μας έιτε όχι, η τεχνολογία προχωράει. Περισσότερες λειτουργίες και πιο προσεγμένη εμφάνιση, ισούνται πάντα με την απαίτηση για καλύτερο μηχάνημα. Και για να το κάνω πιο λιανά, σκέψου και αυτούς που όντως έχουν ένα δυνατό μηχάνημα, πρέπει να υπάρχει και ένα λειτουργικό γι αυτούς, γιατί απαγορεύεται να είναι το Ubuntu;
Εννοώ πως όταν δηλώνει ξεκάθαρα η dev team του Sabayon «μην τρέχετε τη διανομή σε παλιά μηχανήματα», τα σχόλια είναι του τύπου «μπράβο που προχωράτε μπροστά».
Όταν το Ubuntu κάνει κάτι αντίστοιχο, όλοι το κατακρίνουν.
Εμένα αυτό μου φαίνεται άκρως υποκριτικό και κοντόφθαλμο.
PaPo έγραψε:Δεν θέλω να βάλω xfce, kde ή οτιδήποτε άλλο.. Θέλω να έχω την επιλογή να έχω αυτό που αγαπάω, έχω συνηθίσει και είμαι εξαιρετικά αποδοτικός μ' αυτό.... Ούτε fork, cinnammon κτλ.....

Δεν θέλω να προσαρμοστώ εγώ και γι αυτό θέλω να μείνετε κι εσείς στάσιμοι... ή μάλλον θέλω να προχωρήσετε, δηλαδή να βγάζετε νέες εκδόσεις, όχι όμως όπως τις θέλετε εσείς αλλά όπως τις θέλω εγώ.
Ακόμα και αν υποθέσουμε πως εσύ (και ο κάθε εσύ) βλέπεις καλύτερα και σωστότερα τα πράγματα, το βλέπεις σαν λογικό αίτημα; Νομίζεις πως είναι πιθανό κάποιος να φτιάχνει κάτι , οτιδήποτε, και αντί να το φτιάξει όπως θέλει αυτός να το φτιάξει όπως θέλεις εσύ, είδικά από τη στιγμή που δεν τον πληρώνεις;
PaPo έγραψε:λυπάμαι για όλους αυτούς που το παλιό μηχάνημα τους δεν μπορεί και αναγκάζονται να μείνουν σε μια πιο παλιά διανομή(γιατί παρά τις αναβαθμίσεις δεν είναι το ίδιο να έχεις την 12.04 με την 10.04, από πλευράς software...)

Δεν χρειάζεται να έχεις παλιά διανομή, αν υπάρχει πρόβλημα βάζεις μια ελαφρύτερη διανομή.
PaPo έγραψε:ή σε άλλο γραφικό περιβάλλον......

Τα άλλα γραφικά περιβάλλοντα δεν είναι για λύπηση, αυτό είναι άκρως υποτιμητικό και γι αυτούς που τα χρησιμοποιούν γιατί τα γουστάρουν και γι αυτούς που τα αναπτύσσουν.
PaPo έγραψε:Στο κάτω κάτω έχουν μάθει το gedit, όχι το leafpad του xubuntu

Το να εγκαταστήσεις τον gedit ή οποιοδήποτε άλλο gnome πρόγραμμα σε άλλο γραφικό περιβάλλον, είναι πανεύκολο. Και όχι, αν τον βάλεις στο Lubuntu αντί του Leafpad ή στο Xubuntu αντί του Mousepad δεν γίνεται το λειτουργικό gnome, άλλο πράγμα είναι το περιβάλλον και άλλο οι εφαρμογές του.
Εξάλλου, αν εξαιρέσεις το KDE, όλα τα γραφικά περιβάλλοντα Gtk εφαρμογές έχουν.
PaPo έγραψε:Να προτείνω και μία λύση: όταν γίνεται η εγκατάσταση του λειτουργικό συστήματος να δίνεται επιλογή τη γραφικό περιβάλλον θέλει και να εγκαθίσταται... Ή όπως στο debian, net-install και καθαρίσαμε... Λύσεις μπορούν να βρεθούν, απλά πολλές φορές δεν τις βλέπουμε μπροστά μας....... Μακάρι κάτι σαν το net-install να γινόταν....... αν ακούει κανείς ας το προωθήσει...!

Υπάρχει καιρό τώρα... https://help.ubuntu.com/community/Installation/MinimalCD
Γνώσεις: Linux: ★★★☆☆ Προγραμματισμός: ★☆☆☆☆ Αγγλικά: ★★★★★
Η υπογραφή μου
Οδηγίες για αρχάριους στο Ubuntu (12.04 LTS)Οδηγοί του forum
Άβαταρ μέλους
fkol k4
antiwinTUX
antiwinTUX

Launchpad: fkol-k4
IRC: fkol_k4
Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό dim459 » 06 Σεπ 2012, 01:00

sotos21 έγραψε:Τα περισσότερα προβλήματα που έχουμε όλοι μας δεν τα δημιουργεί το unity που είναι απλά ένα plugin αλλά το compiz

Α, δε μπορείς να φανταστείς πόσο σύμφωνο με βρίσκεις.
Την κουβέντα για το unity την έχω ψιλοβαρεθεί, εμένα δε μου αρέσει, σε άλλους αρέσει, ουφ...
Το compiz όμως είναι πρόβλημα. Δε νομίζω όλα αυτά τα χρόνια να το θυμάμαι ποτέ σταθερό.
Πάντα ήταν εντυπωσιακό, υπήρξαν μάλιστα εποχές που αυτά που έκανε το compiz για άλλα λειτουργικά ανήκαν στη σφαίρα της φαντασίας.
Πάντα όμως ήταν buggy και παραμένει μέχρι σήμερα.
Η επιλογή λοιπόν της canonical να στηριχθεί στο compiz είναι τουλάχιστον αμφιλεγόμενη.
Θα περίμενε τουλάχιστον κανείς από τη στιγμή που το ίδιο είναι ένα έργο ανοιχτού λογισμικού, να ασχοληθεί η ίδια σοβαρά με την εξέλιξή του, αφού στηρίζει όλη της τη <<μόστρα>> (unity) πάνω του.
Γνώσεις ⇛ Linux: Αν μου δώσεις οδηγίες σε τερματικό δεν τρομάζω ┃ Προγραμματισμός: Καθόλου┃ Αγγλικά: Εξαιρετικά
Λειτουργικό : Kubuntu 24.04 64bit.
Συσκευές-> Πάρα πολλές, θα στο γράψω ανά περίπτωση.
Άβαταρ μέλους
dim459
antiwinTUX
antiwinTUX

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό PaPo » 06 Σεπ 2012, 01:06

To έχω διαβάσει αυτό που λέει στο Λινκ, απλά εμένα η αίσθηση μου είναι ότι τα καινούργια μηχανήματα δεν έχουν πρόβλημα(τουλάχιστον αυτό διαπιστώνω εγώ με κουβέντες που κάνω), αυτό θέλω να πω με τα λεγόμενα μου πιο πάνω, σε αντίθεση με παλιότερα που εκείνα έχουν πρόβλημα γιατί είναι πιο παλιά σε τεχνολογία και δεν συμβαδίζουν με τις τωρινές απαιτήσεις για μητρικές, δίσκους, κάρτες γραφικών..

Για να δώσω ένα παράδειγμα: είναι σαν να έχεις ένα παλιό αμάξι και να το αγνοείς ενώ έχεις ματώσει γι αυτό, για να το αγοράσεις, να το φτιάξεις.... αγνοούμε ερήμην μας κάποια πράγματα και απλά κοιτάμε προς τα μπρος, προς την αλλαγή χωρίς να είμαστε έτοιμοι γι αυτήν.. Ναι στα καλύτερα γραφικά αλλά με μία παραπάνω σκέψη σε όσους δεν μπορούν να έχουν τόσες πολλές απαιτήσεις απ' το 4ετίας μηχάνημα τους..... ή σε αυτούς που έχουν τους υπολογιστικούς πόρους αλλά ΔΕΝ ΘΕΛΟΥΝ να τους χρησιμοποιήσουν μ αυτό τον τρόπο....... ξέρεις τι είναι να δουλεύει ένα μηχάνημα στα 5GB ram επί δύο μήνες χωρίς να κάνει τίποτα άλλο; Αν δεν έβγαζα όλα τα γραφικά καλούδια δεν θα μπορούσα να κάνω τίποτα..........

Αυτό ήθελα να περάσω με τα λεγόμενα μου.... Και ειλικρινά λυπάμαι γι αυτούς που μένουν πίσω σε μία παλιά διανομή Ubuntu όχι συνειδητά αλλά λόγω καταστάσεων.....
3 Intel Pentium CPU B960 @ 2.20GHz ‖ RAM 5890 MiB ‖ TOSHIBA PWWHA - TOSHIBA SATELLITE C660
4 Intel 2nd Generation Core Processor Family Integrated Graphics Controller [8086:0106] (rev 09)
5 eth0: Realtek RTL8101E/RTL8102E PCI Express Fast Ethernet controller [10ec:8136] (rev 05) ⋮ wlan0: Atheros Inc. AR9285 Wireless Network Adapter (PCI-Express) [168c:002b] (rev 01)
Άβαταρ μέλους
PaPo
dudeTUX
dudeTUX

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό PaPo » 06 Σεπ 2012, 01:11

fkol k4 έγραψε:Σύμφωνοι, αλλά όλοι πρέπει να καταλάβουμε πως είτε το θέλουμε είτε όχι και πως είτε το αντέχει η τσέπη μας έιτε όχι, η τεχνολογία προχωράει. Περισσότερες λειτουργίες και πιο προσεγμένη εμφάνιση, ισούνται πάντα με την απαίτηση για καλύτερο μηχάνημα. Και για να το κάνω πιο λιανά, σκέψου και αυτούς που όντως έχουν ένα δυνατό μηχάνημα, πρέπει να υπάρχει και ένα λειτουργικό γι αυτούς, γιατί απαγορεύεται να είναι το Ubuntu;
Εννοώ πως όταν δηλώνει ξεκάθαρα η dev team του Sabayon «μην τρέχετε τη διανομή σε παλιά μηχανήματα», τα σχόλια είναι του τύπου «μπράβο που προχωράτε μπροστά».

Σύμφωνοι, η τεχνολογία προχωράει και εννοείται να κάνει βήματα προς τα μπρος... Όταν όμως ερήμην πολλών γίνονται αλλαγές ή δεν δίνεται δυνατότητα να επιλέξεις αυτό που θες κατά την διάρκεια της εγκατάστασης, αυτό με ενοχλεί....
Πόσοι νομίζεις ότι είναι αυτοί που έχουν ένα δυνατό μηχάνημα στις μέρες μας, και για πόσο καιρό ακόμα θα θεωρείται/είναι δυνατό ώστε την 13.04, 14.04 κτλ να την τρέχει άνετα;;;;

Εντελώς άλλο νόημα ήθελα να περάσω με τα γραφόμενα μου και εντελώς άλλο πέρασε....
Άβαταρ μέλους
PaPo
dudeTUX
dudeTUX

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό sotos21 » 06 Σεπ 2012, 01:22

έγραψε:απλά εμένα η αίσθηση μου είναι ότι τα καινούργια μηχανήματα δεν έχουν πρόβλημα

Γράψε απλά στην αναζήτηση του google τα λεκτικά θερμοκρασίες - ubuntu όρισε και στα "περισσότερα εργαλεία" να ψάξει μέχρι ένα χρόνο πίσω και έλα να μου πεις πάλι για την αίσθηση σου.
Άβαταρ μέλους
sotos21
Freedom
Freedom

Εκτύπωση

ΠροηγούμενηΕπόμενο

Επιστροφή στο Γενικά