Συντονιστής: Geochr

Ναι.Dreamy έγραψε:Έχω 2 gb Ram και 500 gb σκληρό δίσκο. Αποφάσισα να σβήσω τα πάντα και να κάνω εγκατάσταση το ubuntu. Μετά θα χρησιμοποιήσω το Virtual Box για να έχω και τα Win 7.
Eρώτηση 1η. Υπάρχει κάτι λάθος σε αυτή την απόφαση..??
Υπάρχουν αρκετοί περιορισμοί.Dreamy έγραψε:Ερώτηση 2η. Μπορώ να χρησιμοποιήσω κανονικά τα Win 7 μέσω του VΒ ή υπάρχουν κάποιοι περιορισμοί..??
Δεν υπάρχει άλλος τρόπος έτσι κι αλλιώς.Dreamy έγραψε:Ερώτηση 3η. Θα κάνω partition στον σκληρό, πάντα κάνω, νομίζω ότι είναι ασφαλέστερο.
Δεν υπάρχει C και D στο Linux. Διάβασε το παρακάτωDreamy έγραψε:Μέχρι τώρα έκανα 2, C:100gb για το λειτουργικό και D:400gb για αρχεία κλπ . Tώρα πως μου προτείνετε να γίνει το χώρισμα (AN μου προτείνετε) για τα 2 λειτουργικά και για τον D..??
από αυτό το κομμάτι αυτού του οδηγού. Όσα περισσότερα διαβάσεις από αυτό, τόσο καλύτερα.fkol k4 έγραψε:Το Linux ονομάζει τους σύγχρονους δίσκους με έναν κωδικό της μορφής /dev/sdΧΧ, όπου το πρώτο X είναι ένα γράμμα του λατινικού αλφαβήτου (a, b, c...) και εκφράζει τον αριθμό προτεραιότητας του φυσικού δίσκου και το δεύτερο X είναι αριθμός (1, 2, 3...) και εκφράζει τον αύξοντα αριθμό της κατάτμησης.
Καλώδιο για ίντερνετ μόνο.Dreamy έγραψε:Ερώτηση 4η. Όταν θα κάνω το φορμάτ στον υπολογιστή και ξεκινήσω την εγκατάσταση του Ubuntu, τι πρέπει να έχω δίπλα μου για μετά..?? Υποθέτω τα cd με τα διάφορα drivers..?? ή θα κατεβάσω τους drivers που χρειάζομαι (μήπως αυτοί που έχω δεν είναι συμβατοί με το linux ή άσχετο..??)
Όχι, δεν θα χρειαστεί.Dreamy έγραψε:Ερώτηση 5η. Αν το κάνω τώρα το φορμάτ, πριν βγει η καινούργια έκδοση LTS, και βάλω τα 12.04.4, μετά θα πρέπει να ξανακάνω..?? (αν έχω καταλάβει σωστά δεν χρειάζεται)

dim459 έγραψε:Χαχαχαχα, υποθέτω ότι αν διασταυρώσεις τις απαντήσεις μου με αυτές του Φίλιππου, μάλλον μένεις "παγωτό".
Ένα ερώτημα είναι γιατί βιαζεσαι να ξηλώσεις τα windows και δεν κρατάς αρχικά το σύστημα dual boot.

Αυτή τη στιγμή ο C: που είναι εγκατεστημένα τα XP από 97,6 gb έχει ελεύθερα 83,9. Αυτό και ως απάντηση στο τελευταίο σου σχόλιο.abramis έγραψε:"να περιμένεις 1 μήνα που θα βγει η καινούργια LTS (Long Term Support) έκδοση 14.04 του ubuntu. κοιτάς τότε να χεις ελεύθερα 50-60gb
Τα έχω στα υπ' όψην, τα κοιτάω σιγά σιγά, το Sparky μου αρέσει, υποθέτω το προτείνεις για το desktop μιας και το λαπτοπ έχει μικρότερη μνήμη.lucinos έγραψε:ελαφριά γραφικά περιβάλλοντα: jwm, openbox, enlightenment, lxde, mate, xfce, αν θέλεις να βουτήξεις στα λίγο πιο δύσκολα θα πρότεινα openbox. αν θέλεις να οπωσδήποτε κάτι πιο εύκολο θα πρότεινα mate. καλές ιδέες για διανομή είναι lubuntu, mint (με mate), crunchbang, sparky, solydx (ιδιαιτέρως θα έλεγα sparky είναι καλή ιδέα)
Τώρα το πρόσεξα.. Γι αυτό λέτε και ξαναλέτε να αφήσω τα XP.. Το κακό είναι ότι ακόμη δεν έχω κατασταλάξει, πέραν των 2 παιχνιδιών που έχω, που αλλού χρειάζομαι την ύπαρξη των Win στον υπολογιστή τον μεγάλο και αυτό θα το έβλεπα αφου έβαζα το Ubuntu και το χρησιμοποιούσα πλήρως για να δω από τις δουλειές που κάνω, που δεν με καλύπτει(πχ, έχω τον Lexmark Prevail Pro705, έχει για Linux αλλά όχι το ubuntu..). Αυτό σημαίνει σε κινήσεις, αφήνω τα XP, βάζω το ubuntu, βλέπω που δεν με καλύπτουν, αλλά αν έχει να κάνει με ιντερνετ, ξαναγυρνάω να βγάλω τα XP και να βάλω τα 7.. Στο μυαλό μου μου ακούγεται μπλέξιμο δουλειά που δεν γνωρίζω να την κάνω.. Μου φαίνεται πιο εύκολο να κάνω φορμάτ όλο τον υπολογιστή, και αφού καταλάβω το πως και με ποιό πρώτο, να κάνω ένα dual boot με 7 και Ubuntu με κύρια χρήση το 2ο.. Για το λαπτοπ είναι μικρότερος ο προβληματισμός αφού θα έχει ένα και μόνο λειτουργικό. Εδώ θα προσπαθήσω να εγκαταστήσω το ελαφρύτερο/φιλικό σε καινούργιο χρήστη Linux για επαγγελματική χρήση που περιλαμβάνει και ιντερνετ οπωσδήποτε.lucinos έγραψε:δεν ξέρω αν στο ανέφεραν, αλλά δεν υπάρχει λόγος να σβήσεις τελείως τα XP. Μπορείς να τα αφήσεις ως legacy και να έχεις dual boot. Απλά κάνε χρήση λίνουξ όπου είναι δυνατόν (οπωσδήποτε μην σερφάρεις στα windows) και για τις λίγες legacy εφαρμογές μπορείς να μπαίνεις στα windows. έτσι δεν θα κινδυνεύουν τα windows και από ιούς.
Οκ, κατανοητό, δεν θα το χρησιμοποιήσω.fkol k4 έγραψε:Το VirtualBox με 2GB μνήμης ίσα που θα ανοίγει. Εγώ έχω 4 και πάλι σέρνεται. Η εικονική μηχανή δεν βλέπει την κάρτα γραφικών κοκ.
99,9% θα ακολουθήσω την συμβουλή σου, την βρίσκω πολύ λογικήabramis έγραψε:εγώ προτείνω την 1η για να χεις σαν αρχή όσο το δυνατό λιγότερα προβλήματα. σαν default έχει το update στην επόμενη LTS να στο πετάει όταν βγει η 14.04.1 νομίζω. δλδ 3 μήνες μετά την κυκλοφορία της 14.04. οπότε θα χεις 4 μήνες να συνηθίσεις το ubuntu σε μια δοκιμασμένη σταθερή έκδοση και η μετάβαση μετά στην (πλέον τεσταρισμένη μετά από 3 μήνες) σταθερή 14.04.1 θα ναι πιο εύκολη και ενδεχόμενα μικροπροβλήματα θα ναι πιο αντιμετωπίσιμα μιας και θα χεις κάποια εμπειρία στη διανομή
dim459 έγραψε:Τίποτα. Οι drivers στο linux ενσωματώνονται στον πυρήνα του λειτουργικού, οι drivers των windows σου είναι άχρηστοι.
Αυτό το κομμάτι δεν το έχω καταλάβει.. Κοίταξα και στο ιντερνετ και μάλλον εννοείται να μη χρησιμοποιήσω τα δισκάκια που έχω για κάρτα γραφικών, ήχου κλπ αλλά να κατεβάσω τους drivers για Linux μετά..?? Δεν το πολυκαταλαβαίνω..fkol k4 έγραψε:drivers ΔΕΝ ΘΑ ΚΑΤΕΒΑΣΕΙΣ ΑΠΟ ΠΟΥΘΕΝΑ ΚΑΙ ΓΙΑ ΚΑΝΕΝΑΝ ΛΟΓΟ. Δεν γίνεται έτσι στο Linux, μόνο ζημιά θα κάνεις

Dreamy έγραψε:Αυτό το κομμάτι δεν το έχω καταλάβει.. Κοίταξα και στο ιντερνετ και μάλλον εννοείται να μη χρησιμοποιήσω τα δισκάκια που έχω για κάρτα γραφικών, ήχου κλπ αλλά να κατεβάσω τους drivers για Linux μετά..?? Δεν το πολυκαταλαβαίνω..