Χαμένη ενότητα, τρίτη πατούσα, κανέλα, μέντα και συντροφιά

...οδηγοί-προτάσεις-ιδέες-σχόλια για το forum, την κοινότητα, το ubuntu

Συντονιστής: Geochr

Re: Χαμένη ενότητα, τρίτη πατούσα, κανέλα, μέντα και συντροφ

Δημοσίευσηαπό eliasps » 07 Σεπ 2012, 21:30

PaPo έγραψε:Το παράδειγμα είναι πραγματικό, είναι μία ισοστάθμιση κάποιων πραγμάτων που πρέπει να κάνω για να μπορέσω να μείνω ανοιχτός, και άνοιγμα σε νέους πελάτες, νέα αγορά αλλά και να κρατήσω τους παλιούς μου πελάτες......... That's all..

Ακριβώς, μία χρυσή τομή θα ήταν το ιδανικό για το Ubuntu.

Η 180 μοιρών στροφή προς την εποχή των tablets με το Unity, είναι που χάλασε την ισορροπία.
Φάνηκε από την αρχή ότι αυτός ήταν ο σκοπός του Unity, δεν χρειαζόταν να το ανακοινώσει ο Shuttleworth. Μεγάλα εικονίδια στον launcher, ο σχεδιασμός του dash, είναι φτιαγμένα για αφή. Kαι ειδικά με τις αλλαγές που συνεχίζουν να γίνονται και πολλές θα τις δούμε στο 12.10, το Unity θα είναι τέλειο για tablets, δεν ξέρω όμως αν θα είναι και για τους υπολογιστές.
Κάπου διάβασα για το συγκεκριμένο θέμα μία ανακοίνωση του Shuttleworth νομίζω, που έλεγε ότι στόχος είναι στην 14.04 (ή 14.10) το Unity να έχει μπει σε tablets, smartphones, τηλεοράσεις κλπ. Kαι προς τα εκεί κατευθύνεται με τις αλλαγές που γίνονται. Δεν θυμάμαι που το είχα διαβάσει όμως, μόλις το βρώ θα το παραθέσω.
Άβαταρ μέλους
eliasps
antiwinTUX
antiwinTUX

Launchpad: eliasps
IRC: eliasps
Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό simosx » 07 Σεπ 2012, 22:11

eliasps έγραψε:
Φάνηκε από την αρχή ότι αυτός ήταν ο σκοπός του Unity, δεν χρειαζόταν να το ανακοινώσει ο Shuttleworth. Μεγάλα εικονίδια στον launcher, ο σχεδιασμός του dash, είναι φτιαγμένα για αφή. Kαι ειδικά με τις αλλαγές που συνεχίζουν να γίνονται και πολλές θα τις δούμε στο 12.10, το Unity θα είναι τέλειο για tablets, δεν ξέρω όμως αν θα είναι και για τους υπολογιστές.

Αν δεις τα άλλα γραφικά περιβάλλοντα όπως στο Windows 8/Windows Phone 7+ με το Metro, έχουν παρόμοιο περιβάλλον με το Unity. Έχουμε την αλλαγή από τα παραδοσιακά μενού που έκαναν γνωστά τα Windows 95 πριν από 17 χρόνια, στο νέο περιβάλλον όπου οι συχνά χρησιμοποιούμενες εφαρμογές μας είναι άμεσα διαθέσιμες στην επιφάνεια εργασίας.
Προσωπικά δεν αντιμετωπίζω κάποιο πρόβλημα με το Unity.

eliasps έγραψε:
Κάπου διάβασα για το συγκεκριμένο θέμα μία ανακοίνωση του Shuttleworth νομίζω, που έλεγε ότι στόχος είναι στην 14.04 (ή 14.10) το Unity να έχει μπει σε tablets, smartphones, τηλεοράσεις κλπ. Kαι προς τα εκεί κατευθύνεται με τις αλλαγές που γίνονται. Δεν θυμάμαι που το είχα διαβάσει όμως, μόλις το βρώ θα το παραθέσω.

Είναι μια φυσιολογική στρατηγική. Δε θα μπορούσα να φανταστώ κάτι άλλο. Θέλεις οι χρήστες να συνηθίσουν το περιβάλλον που παρέχεις, ώστε όταν δουν το Ubuntu στην τηλεόρασή τους, να είναι σε θέση να το χρησιμοποιήσουν άμεσα δίχως να ανατρέξουν σε οδηγό/βιβλίο. Διότι το είχαν δει στο κινητό τους και είναι οικείο. Θέλεις δηλαδή να το μάθουν μια φορά, και μετά να είναι εξαιρετικά εύκολο να το ξανά-χρησιμοποιήσουν σε άλλες συσκευές.
προσωπικό ιστολόγιο ϗ πλανήτης Ubuntu-gr
Συμβάλετε και εσείς στο ελληνικό βιβλίο Ubuntu!
1 Γνώσεις Linux: Πολύ καλό ┃ Προγραμματισμού: Πολύ καλό ┃ Αγγλικών: Πολύ καλό
2 Ubuntu 13.10 saucy 3.11.0-031100rc1-generic 64bit (el_GR.UTF-8, Unity ubuntu)
3 AMD E-450 APU with Radeon HD Graphics ‖ RAM 3555 MiB ‖ Sony Corporation VAIO
4 AMD nee ATI Wrestler [Radeon HD 6320] [1002:9806] {fglrx_pci}
5 eth0: Atheros Inc. AR8151 v2.0 Gigabit Ethernet [1969:1083] (rev c0) ⋮ wlan0: Atheros Inc. AR9285 [168c:002b] (rev 01)
Φτιάξτε και εσείς τη δική σας υπογραφή (παραπάνω κείμενο) αυτόματα με κλικ εδώ!
simosx
Επίτιμο μέλος
Επίτιμο μέλος

Launchpad: simosx
IRC: simosx
Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό eliasps » 07 Σεπ 2012, 23:25

Σίμο δεν διαφωνώ καθόλου, ούτε έχω κάποιο πρόβλημα με το Unity ώστε να μου καθιστά τον υπολογιστή δυσλειτουργικό.
Φυσικά και προς τα tablets θα πάνε τα πράγματα, είναι η εξέλιξη της τεχνολογίας. Αλλά το έγραψες και ο ίδιος:
έγραψε:Θέλεις οι χρήστες να συνηθίσουν το περιβάλλον που παρέχεις, ώστε όταν δουν το Ubuntu στην τηλεόρασή τους, να είναι σε θέση να το χρησιμοποιήσουν άμεσα δίχως να ανατρέξουν σε οδηγό/βιβλίο. Διότι το είχαν δει στο κινητό τους και είναι οικείο. Θέλεις δηλαδή να το μάθουν μια φορά, και μετά να είναι εξαιρετικά εύκολο να το ξανά-χρησιμοποιήσουν σε άλλες συσκευές.

Δηλαδή, θέλεις το Unity να πετύχει σε τηλεοράσεις και tablets ή κινητά και χρησιμοποιείς-θυσιάζεις τον υπολογιστή ως μέσο μετάβασης. Μου φαντάζει αδύνατον να έχεις σε κάθε συσκευή το ίδιο UI και όλες να λειτουργούν το ίδιο καλά. Άλλες οι ανάγκες του κινητού, άλλες του tablet, άλλες της τηλεόρασης και άλλες του υπολογιστή. Δεν νομίζω ότι ένα UI θα τις ικανοποιήσει όλες το ίδιο. Αλλά αυτό θα δείξει στο μέλλον.

Αυτό που παρατηρώ και λέω πως δεν είμαι ευχαριστημένος από το Unity, είναι ότι με την 12.04 ο υπολογιστής μου είναι πιο αργός από ποτέ. Και σε αυτόν τον υπολογιστή το πρώτο Ubuntu που έβαλα ήταν το 10.04. Οπότε πως να είμαι ευχαριστημένος όταν από την 11.04 εώς την 12.04, ο υπολογιστής μου έχει πάρει την κατηφόρα;

Bέβαια το Unity είναι ακόμα σε στάδιο ανάπτυξης και έχει πολλά περιθώρια βελτίωσης, προς το παρόν όμως, δεν έχω δει στον ορίζοντα αυτή τη βελτίωση, μιας και με την 12.04, "έπιασα πάτο" σε θέματα ταχύτητας όσον αφορά το boot, το log in και λιγότερο στην χρήση.
Με την 10.10 (όταν βγήκε και για 6 μήνες που την χρησιμοποιούσα μέχρι την αναβάθμιση στο 11.04) o υπολογιστής ήταν το ίδιο γρήγορος στο boot, όσο ένας Mac (oι οποίοι αντικειμενικά έχουν πολύ γρήγορο boot) του τώρα! Με το 12.04 στο θέμα του boot, δεν τολμάω να το συγκρίνω με έναν Mac.
Άνοιξε η αδερφή μου τον υπολογιστή μου μία μέρα, για να πάρει κάτι δεδομένα (η οποία είναι χρήστης Windows 7) και όσο περίμενε να ανοίξει, μου λέει: αργεί ε; Εκεί έφτασα.

Όταν λοιπόν, βάλω την 12.10 και δω πως είναι ο υπολογιστής μου πιο γρήγορος από ότι ήταν με την 12.04, ουσιαστικά θα δω την βελτίωση που ανέφερα παραπάνω, τότε ναι! Αν και θα βάλω την beta 1 για να το διαπιστώσω ακόμα πιο γρήγορα, γιατί έχω περιέργεια.

Εσύ Σίμο, μιάς και έχεις μεγάλη εμπειρία σε Ubuntu/Linux/ΕΛ/ΛΑΚ και η άποψή σου για μένα έχει μεγάλη βαρύτητα, τί πιστεύεις συγκρίνοντας τις διανομές και την πορεία: 11.04-11.10-12.04-12.10; Ποιά είναι τα θετικά και ποιά τα αρνητικά; Γιατί φαντάζομαι, δεν μπορεί να έχουν όλες θετικά μόνο. Καλό το Ubuntu αλλά τίποτα δεν είναι τέλειο, υπάρχουν ελαττώματα.
Off topic:
Η παραπάνω ερώτηση απευθύνεται σε όλους όσους θέλουν να την απαντήσουν, ανέφερα τον Σίμο με αφορμή την απάντησή του. Όλων η γνώμη έχει μεγάλη βαρύτητα για εμένα.

Παρέθεσα παραπάνω:
έγραψε:n July 2012 at OSCON, Shuttleworth explained some of the historical reasoning behind Unity's development. The initial decision to develop a new interface in 2008 was driven by a desire to innovate and to pass Microsoft and Apple in user experience. This meant a family of unified interfaces that could be used across many device form factors, including desktop, laptop, tablet, smart phones and TV.

Δηλαδή η στρατηγική ήταν να "κλέψουν" χρήστες από την Microsoft και την Apple , ενώ η υπάρχουσα κοινότητα έχει διασπαστεί σε θέματα που αφορούν το Unity. Υπάρχουν πολλοί που πιστεύουν ότι το Unity δεν είναι καλό και άλλοι, που πιστεύουν πως είναι, εγώ είμαι κάπου στην μέση. Πως λοιπόν ένας νέος χρήστης, θα πάρει την απόφαση να βάλει Ubuntu, όταν η ίδια η κοινότητα δεν συμφωνεί σε βασικά θέματα και η Canonical δεν προσπαθεί να ισορροπίσει την κατάσταση, λαμβάνοντας υπόψην την γνώμη των χρηστών;

Κατά την γνώμη μου, η βελτίωση των οδηγών και η συνεννόηση με της εταιρίες που κατασκευάζουν το υλικό, πρέπει να είναι το πρώτο θέμα στην λίστα με τις προτεραιότητες.
Ας υποθέσουμε ότι το Unity βελτιώνεται σημαντικά και σε θέματα ταχύτητας και σε θέματα ομορφιάς (που αυτό τραβάει έναν νέο χρήστη), ο χρήστης που τελικά θα αποφασίσει να βάλει Ubuntu και μετά διαπιστώσει ότι:
-Δεν έχει wifi.
-Έχει μεγάλη θερμοκρασία στην κάρτα γραφικών.
-Δεν του λειτουργούν τα ακουστικά (USB).
-Δεν λειτουργεί το skype.
-Δεν ανταποκρίνεται ο ήχος.
-Δεν αλλάζει η φωτεινότητα.
Και πολλά άλλα προβλήματα που έχω αντιμετωπίσει εγώ και πολλοί άλλοι, τι θα κάνει, θα κάτσει να τα διορθώσει ή θα γυρίσει στα Windows ή OS X; Και ας υποθέσουμε ότι κάθεται, όπως έκατσα και εγώ να τα φτιάξω, περνώντας άπειρες ώρες στην google και στα forums και τα κατάφερα εν τέλει. Θα έρθει η στιγμή που θα πατήσουν το κουμπί "Distribution Upgrade" και πολλά από τα προβλήματα που διόρθωσαν, θα επανέλθουν.
Τα forums είναι γεμάτα με τέτοια προβλήματα, αλλά και λύσεις φυσικά.

Ειλικρινά πιστεύω ότι το Ubuntu και κατ' επέκταση το Linux και αν θες, γενικότερα το EΛ/ΛΑΚ, με το πέρασμα του χρόνου θα αφανίσουν άλλα κλειστά λειτουργικά/λογισμικά, όπως Windows και Mac. Aλλά αυτό δεν έχει γίνει ακόμα και ίσως αργήσει. Εγώ μιλάω για το τώρα.

Ίσως αιτία όλης αυτής της αντιπαράθεσης, είναι το ότι βρισκόμαστε σε αυτό το μεταβατικό στάδιο επέκτασης και ανάπτυξης του Ubuntu σε άλλες συσκευές, σε άλλο target group, με πολύ γρήγορους ρυθμούς. Ποτέ καμία μετάβαση δεν είναι εύκολη, αλλά πάντα όταν τελειώσει τα πράγματα είναι πολύ καλύτερα από ότι ήταν πριν. "It's always the darkest before the dawn" που λένε και οι ξένοι.

Δεν κατηγορώ κανέναν, ούτε το Ubuntu και σε καμία περίπτωση δεν γκρινιάζω. Απλά λέω την γνώμη μου και ανταλλάσω απόψεις με τα μέλη του forum, πάντα στα πλαίσια μίας εποικοδομητικής συζήτησης, όπως αυτή.
Άβαταρ μέλους
eliasps
antiwinTUX
antiwinTUX

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό fkol k4 » 07 Σεπ 2012, 23:41

eliasps έγραψε:Ας υποθέσουμε ότι το Unity βελτιώνεται σημαντικά και σε θέματα ταχύτητας και σε θέματα ομορφιάς (που αυτό τραβάει έναν νέο χρήστη), ο χρήστης που τελικά θα αποφασίσει να βάλει Ubuntu και μετά διαπιστώσει ότι:
-Δεν έχει wifi.
-Έχει μεγάλη θερμοκρασία στην κάρτα γραφικών.
-Δεν του λειτουργούν τα ακουστικά (USB).
-Δεν λειτουργεί το skype.
-Δεν ανταποκρίνεται ο ήχος.
-Δεν αλλάζει η φωτεινότητα.

Από όλα αυτά, κανένα δεν έχει να κάνει με το γραφικό περιβάλλον, ακόμα κι αν γυρίσουμε στο Gnome1 (ούτε καν στο 2 ) δεν θα διορθωθουν.

Από κει και πέρα, αν θέλεις να κάνεις παράπονα για το Ubuntu, υπάρχουν και πολύ ουσιαστικότερα πράγματα για να παραπονεθείς από το ότι δεν σε βολεύει το Unity, το οποίο στο κάτω κάτω κανένας δεν σου το επιβάλλει.

-Το ξέρεις για παράδειγμα πως η εφαρμογή του Ubuntu One υπάρχει για Android, Windows και προσφάτως Mac αλλά για κανένα άλλο Linux εκτός από Ubuntu-Ubuntu based; Ούτε καν για Debian.
Αν η Canonical ήθελε να δείξει λίγη σοβαρότητα και υπευθυνότητα, θα έπρεπε να είχε κάνει έστω ένα standalone .deb και ένα .rpm ,

Αυτό το θέμα θα το θεωρούσα όντως σοβαρό, παρόλα αυτά όλοι ασχολούνται με το Unity θυμίζοντας 5χρονο αγοράκι στο παγωτατζίδικο που θέλει το κίτρινο παγωτό αλλά με γεύση κεράσι και κλαίει γιατί νομίζει πως αν κλάψει αρκετά θα του το φέρουν.
Γνώσεις: Linux: ★★★☆☆ Προγραμματισμός: ★☆☆☆☆ Αγγλικά: ★★★★★
Η υπογραφή μου
Οδηγίες για αρχάριους στο Ubuntu (12.04 LTS)Οδηγοί του forum
Άβαταρ μέλους
fkol k4
antiwinTUX
antiwinTUX

Launchpad: fkol-k4
IRC: fkol_k4
Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό eliasps » 07 Σεπ 2012, 23:57

fkol k4 έγραψε:Από όλα αυτά, κανένα δεν έχει να κάνει με το γραφικό περιβάλλον, ακόμα κι αν γυρίσουμε στο Gnome1 (ούτε καν στο 2 ) δεν θα διορθωθουν.

Το ξέρω, αυτό θέλω να πω, πως υπάρχουν σοβαρότερα προβλήματα που πρέπει να λυθούν προκειμένου να επεκταθεί το Linux.

fkol k4 έγραψε:Από κει και πέρα, αν θέλεις να κάνεις παράπονα για το Ubuntu, υπάρχουν και πολύ ουσιαστικότερα πράγματα για να παραπονεθείς από το ότι δεν σε βολεύει το Unity, το οποίο στο κάτω κάτω κανένας δεν σου το επιβάλλει.

fkol k4 έγραψε:Αυτό το θέμα θα το θεωρούσα όντως σοβαρό, παρόλα αυτά όλοι ασχολούνται με το Unity θυμίζοντας 5χρονο αγοράκι στο παγωτατζίδικο που θέλει το κίτρινο παγωτό αλλά με γεύση κεράσι και κλαίει γιατί νομίζει πως αν κλάψει αρκετά θα του το φέρουν.

Δικαιωμά σου φυσικά το τί θα θεωρήσεις σοβαρό και τί όχι.
Το τόνισα όμως πριν και θα το κάνω και τώρα.
Δεν είναι παράπονα, είναι άποψη που εκφράζω σε μία συζήτηση, γιατί το βλέπεις σαν παράπονο;
Και για τo αμάξι του γείτονά μου θα πω την γνώμη μου, πως δεν έχει ωραίο χρώμα, δεν είναι παράπονο και ούτε θα του πω να το βάψει, ας κάνει ότι θέλει. Όπως ας κάνει ότι θέλει και η Canonical.
Το ότι δεν μου επιβάλλει κανένας τίποτα, το γνωρίζω.

fkol k4 έγραψε:-Το ξέρεις για παράδειγμα πως η εφαρμογή του Ubuntu One υπάρχει για Android, Windows και προσφάτως Mac αλλά για κανένα άλλο Linux εκτός από Ubuntu-Ubuntu based; Ούτε καν για Debian.
Αν η Canonical ήθελε να δείξει λίγη σοβαρότητα και υπευθυνότητα, θα έπρεπε να είχε κάνει έστω ένα standalone .deb και ένα .rpm

Αυτό δεν το ήξερα, όχι. Και έτσι όπως το θέτεις, συμφωνώ απόλυτα.
Άβαταρ μέλους
eliasps
antiwinTUX
antiwinTUX

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό Learner » 08 Σεπ 2012, 00:09

fkol k4 έγραψε:-Το ξέρεις για παράδειγμα πως η εφαρμογή του Ubuntu One υπάρχει για Android, Windows και προσφάτως Mac αλλά για κανένα άλλο Linux εκτός από Ubuntu-Ubuntu based; Ούτε καν για Debian.

Μπορείς να έχεις πρόσβαση στο Ubuntu One και να το χρησιμοποιήσεις , από οποιονδήποτε browser και οποιοδήποτε λειτουργικό σύστημα. Είτε είναι Ubuntu-based είτε Fedora-based είτε Νίκος-based , αρκεί αν έχεις έναν περιηγητή , Internet και έναν λογαριασμό. Αν η Canonical δεν ήταν σοβαρή (σε αυτό το θέμα) , τότε θα διέθετε τον χώρο της (5GB δωρεάν) μόνο σε χρήστες Ubuntu και σε κανέναν άλλο.
Θυμήθηκα τώρα : Μας χάριζαν έναν γάιδαρο (5GB) και τον κοιτάγαμε στα δόντια . (το Avatar σου φταίει :P )

Προσωπικά θέλω να πιστεύω πως ακόμη και όσοι γκρινιάζουν , δεν το κάνουν επειδή θέλουν "το κίτρινο παγωτό με γεύση κεράσι" , αλλά για να γίνει το Ubuntu καλύτερο - χρηστικότερο. Ο καθένας με τον τρόπο του και με τις ιδέες του.
About Me
NickTux@GitHub

Spoiler: show
1. Ubuntu 18.04 LTS
2. Intel Core i3 CPU M 380 2.53GHz ‖ RAM 6GB ‖ Acer Aspire 5733
3. Intel Integrated Graphics [8086:0046] {i915}
4. wlan0: Atheros Inc. AR9485 Wireless Network Adapter [168c:0032] (rev 01)
Άβαταρ μέλους
Learner
Συντονιστής
Συντονιστής

Launchpad: nicktux
IRC: NickTux
Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό sotos21 » 08 Σεπ 2012, 00:10

έγραψε:5χρονο αγοράκι στο παγωτατζίδικο που θέλει το κίτρινο παγωτό αλλά με γεύση κεράσι και κλαίει γιατί νομίζει πως αν κλάψει αρκετά θα του το φέρουν

Κάποιος έπρεπε να πει στο παιδάκι ότι η πιο σωστή και μοδάτη μέθοδος είναι να γραφτεί σε μερικά φόρουμ και να γκρινιάζει συνέχεια όπως κάνω και εγώ.
1 Γνώσεις Linux: Πρώτα βήματα ┃ Προγραμματισμού: Καθόλου ┃ Αγγλικών: Καθόλου
2 Ubuntu 23.10 Mantic Minotaur 6.3.0-7-generic 64bit (el_GR.UTF-8, Unity:Unity7:ubuntu unity)
3 AMD Ryzen 7 7730U with Radeon Graphics ‖ RAM 15368 MiB ‖ASUS TN3604YA - ASUS Vivobook_S_Flip TN3604YA_TN3604YA
4 Advanced Micro Devices, Inc. [AMD/ATI] Barcelo [1002:15e7] {amdgpu}
5 wlp1s0: MEDIATEK Corp. Device [14c3:7922]
Άβαταρ μέλους
sotos21
Freedom
Freedom

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό fkol k4 » 08 Σεπ 2012, 00:30

Learner έγραψε:

Μπορείς να έχεις πρόσβαση στο Ubuntu One και να το χρησιμοποιήσεις , από οποιονδήποτε browser και οποιοδήποτε λειτουργικό σύστημα. Είτε είναι Ubuntu-based είτε Fedora-based είτε Νίκος-based , αρκεί αν έχεις έναν περιηγητή , Internet και έναν λογαριασμό. Αν η Canonical δεν ήταν σοβαρή (σε αυτό το θέμα) , τότε θα διέθετε τον χώρο της (5GB δωρεάν) μόνο σε χρήστες Ubuntu και σε κανέναν άλλο.
Θυμήθηκα τώρα : Μας χάριζαν έναν γάιδαρο (5GB) και τον κοιτάγαμε στα δόντια . (το Avatar σου φταίει :P )

Προσωπικά θέλω να πιστεύω πως ακόμη και όσοι γκρινιάζουν , δεν το κάνουν επειδή θέλουν "το κίτρινο παγωτό με γεύση κεράσι" , αλλά για να γίνει το Ubuntu καλύτερο - χρηστικότερο. Ο καθένας με τον τρόπο του και με τις ιδέες του.

Πρόσβαση στο Ubuntu One φυσικά και μπορώ να έχω από οπουδήποτε, άλλωστε σε οποιονδήποτε σέρβερ ανοιχτό στο κοινό μπορείς να έχεις πρόσβαση, αν ήταν έτσι όμως, γιατί υπάρχει εφαρμογή συγχρονισμού;
Γιατί να μην διαχειριζόμαστε διαδικτυακά όλοι το Ubuntu One;

Πολύ απλά, για να μπορούμε να ανεβάζουμε ή να συγχρονίζουμε μαζικά αρχεία.
Αν για παράδειγμα έχω σε έναν υπολογιστή με Ubuntu ένα φάκελο με 4 υποφακέλους και σύνολο 100 pdf με διάφορες πληροφορίες για τη δουλειά μου, αρκεί να πετάξω το φάκελο μέσα στο φάκελο Ubuntu One ή να τον ρυθμίσω ως φάκελο προς συγχρονισμό ώστε να τον έχω διαθέσιμο παντού,
Αν το ίδιο θέλω να το κάνω από έναν υπολογιστή με Fedora ή RHEL ή Debian, πρέπει να ανοίξω τον browser, να δημιουργήσω 5 φακέλους και να ανεβάσω ένα ένα 100 αρχεία...

Piece of cake... :lol: :lol: :lol:

O άμεσος ανταγωνιστής (Dropbox) παρέχει την εφαρμογή για όλες τις διανομές.
Off topic:
Το avatar μου το έβαλα επίτηδες, να δω πόσες φορές θα το κάνουμε γνωμικό... :lol:
Η υπογραφή μου
Άβαταρ μέλους
fkol k4
antiwinTUX
antiwinTUX

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό eliasps » 08 Σεπ 2012, 00:37

fkol k4 έγραψε:Από κει και πέρα, αν θέλεις να κάνεις παράπονα για το Ubuntu, υπάρχουν και πολύ ουσιαστικότερα πράγματα για να παραπονεθείς από το ότι δεν σε βολεύει το Unity, το οποίο στο κάτω κάτω κανένας δεν σου το επιβάλλει.

fkol k4 έγραψε:Αυτό το θέμα θα το θεωρούσα όντως σοβαρό, παρόλα αυτά όλοι ασχολούνται με το Unity θυμίζοντας 5χρονο αγοράκι στο παγωτατζίδικο που θέλει το κίτρινο παγωτό αλλά με γεύση κεράσι και κλαίει γιατί νομίζει πως αν κλάψει αρκετά θα του το φέρουν.

Learner έγραψε:Προσωπικά θέλω να πιστεύω πως ακόμη και όσοι γκρινιάζουν , δεν το κάνουν επειδή θέλουν "το κίτρινο παγωτό με γεύση κεράσι" , αλλά για να γίνει το Ubuntu καλύτερο - χρηστικότερο. Ο καθένας με τον τρόπο του και με τις ιδέες του.

sotos21 έγραψε:Κάποιος έπρεπε να πει στο παιδάκι ότι η πιο σωστή και μοδάτη μέθοδος είναι να γραφτεί σε μερικά φόρουμ και να γκρινιάζει συνέχεια

Μάλιστα.

Με συγχωρείτε όλοι σας, αλλά δεν θα συνεχίσω να εμπλέκομαι σε συζητήσεις όπου η ελευθερία να εκφράσω την γνώμη μου χωρίς να κατηγορώ κανέναν και να απαιτώ απολύτως τίποτα, εκλαμβάνεται και "κατηγορείται" ως γκρίνια/παράπονα/κλάψιμο και να παρομοιάζεται η συμπεριφορά μου με εκείνη ενός 5χρονου παιδιού σε παγωτατζίδικο, είτε άμεσα, είτε έμμεσα.

Πολύ πιθανόν, η δική μου νοοτροπία να μην συμβαδίζει με αυτήν της κοινότητας και να καταλήγω να είμαι εγώ ένα μη-παραγωγικό μέλος του forum, πράγμα που προκαλλεί κακό και σε εμένα, αλλά και στην κοινότητα. Γεγονός με το οποίο δεν μπορώ να συμβιβαστώ ούτε στον ελάχιστο βαθμό.

Κλείνοντας και αποχωρώντας, ζητώ συγνώμη από όσους κούρασα με τις απόψεις μου, ξεκαθαρίζω ξανά, πως ό,τι είπα, το είπα στα πλαίσια του διαλόγου και πως δεν ήταν ούτε παράπονα, ούτε γκρίνια. Λυπάμαι πραγματικά που βγήκαν προς τα έξω με αυτόν τον τρόπο.
Άβαταρ μέλους
eliasps
antiwinTUX
antiwinTUX

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό fkol k4 » 08 Σεπ 2012, 00:43

Μην τα παίρνεις όλα προσωπικά, το «Από κει και πέρα, αν θέλεις να κάνεις παράπονα για το Ubuntu, υπάρχουν και πολύ ουσιαστικότερα πράγματα για να παραπονεθείς από το ότι δεν σε βολεύει το Unity, το οποίο στο κάτω κάτω κανένας δεν σου το επιβάλλει» δεν απευθύνεται προσωπικά σε σένα, σε σένα απευθυνόταν μόνο το κομμάτι της παράθεσης.
Ο sotos21 επίσης δεν αναφέρεται σε σένα, μπηχτή προς το μέρος μου πετάει (αλλά το κάνει ωραία...), μη λύνετε το ζωνάρι σας για καυγά με το παραμικρό... :wave:
Η υπογραφή μου
Άβαταρ μέλους
fkol k4
antiwinTUX
antiwinTUX

Εκτύπωση

ΠροηγούμενηΕπόμενο

Επιστροφή στο Γενικά