Χαμένη ενότητα, τρίτη πατούσα, κανέλα, μέντα και συντροφιά

...οδηγοί-προτάσεις-ιδέες-σχόλια για το forum, την κοινότητα, το ubuntu

Συντονιστής: Geochr

Re: Χαμένη ενότητα, τρίτη πατούσα, κανέλα, μέντα και συντροφ

Δημοσίευσηαπό adem1 » 08 Σεπ 2012, 00:53

Με όλη αυτή τη συζήτηση με βάζετε σε πειρασμό να δοκιμάσω την 10.04. Ήταν η πρώτη μου επαφή με Ubuntu αλλά δεν έκατσα να ασχοληθώ γιατί είχα ήδη το μιντ χελενα στον υπολογιστή μου. Θα το δοκιμάσω να δω πως θα πάει στον υπολογιστή μου και θα σας πω εντυπώσεις και από μένα. Να σας πω επίσης ότι με την 12.04 αλλά και με την 11.10 ο υπολογιστής μου (της υπογραφής), εντελώς περιέργως πετάει σε σχέση με τα εξπί που είχε όταν μου τον δώσανε. Αυτό το λέω γιατί αναφέρθηκε πως η 12.04 είναι αργή σαν τα γουίντοους.
Pc1
3 Intel Core i5-3317U CPU @ 1.70GHz ‖ RAM 5856 MiB ‖ ASUS S56CA
4 Intel 3rd Gen Core processor Graphics Controller [8086:0166] {i915}
5 wlan0: Qualcomm Atheros AR9485 Wireless Network Adapter [168c:0032] (rev 01) ⋮ eth0: Realtek RTL8111/8168/8411 PCI Express Gigabit Ethernet Controller [10ec:8168] (rev 0a)
Pc 2
3 Intel Core2 CPU E8400 3.00GHz ‖ RAM 3962 MiB ‖ FOXCONN P45A01
4 ATI RV730XT [Radeon HD 4670] [1002:9490]
5 eth0: Realtek RTL8111/8168B PCI Express Gigabit Ethernet controller [10ec:8168] (rev 01)
Άβαταρ μέλους
adem1
Συντονιστής
Συντονιστής

IRC: adem1
Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό fkol k4 » 08 Σεπ 2012, 00:59

adem1 έγραψε:με την 12.04 αλλά και με την 11.10 ο υπολογιστής μου (της υπογραφής), εντελώς περιέργως πετάει σε σχέση με τα εξπί που είχε όταν μου τον δώσανε. Αυτό το λέω γιατί αναφέρθηκε πως η 12.04 είναι αργή σαν τα γουίντοους.

Προφανώς με κάποιο συνδυασμό υλικού θα υπάρχει πρόβλημα, δεν είναι τρελοί όσοι λενε πως ο υπολογιστής τους πάει αργά, ο δικός μου για παράδειγα πάει γρηγορότερα από ότι με τη 10.04, απλά δεν προσφέρεται το θέμα για απόλυτο συμπέρασμα, εξαρτάται από την περίπτωση.
Γνώσεις: Linux: ★★★☆☆ Προγραμματισμός: ★☆☆☆☆ Αγγλικά: ★★★★★
Η υπογραφή μου
Οδηγίες για αρχάριους στο Ubuntu (12.04 LTS)Οδηγοί του forum
Άβαταρ μέλους
fkol k4
antiwinTUX
antiwinTUX

Launchpad: fkol-k4
IRC: fkol_k4
Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό Learner » 08 Σεπ 2012, 01:29

fkol k4 έγραψε:Αν το ίδιο θέλω να το κάνω από έναν υπολογιστή με Fedora ή RHEL ή Debian, πρέπει να ανοίξω τον browser, να δημιουργήσω 5 φακέλους και να ανεβάσω ένα ένα 100 αρχεία...

Piece of cake... :lol: :lol: :lol:

Zipαρέ τα σε ένα αρχείο και ανέβασε το μονομιάς. (αν θες να τα μοιραστείς με κάποιον άλλο)
Piece of cake... :mrgreen:

Οκ. Καταλαβαίνω το "ελάττωμα" (τα δόντια που είπαμε) . Αν είχε επιλογή Upload Folder , θα ήταν καλύτερα. Αν μας έδινε 100GB αντί για 5 , θα ήταν καλύτερα. Αν δεν υπήρχαν .deb .rpm .jar κλπ .. αλλά π.χ μόνο .deb , για όλες τις διανομές ίσως να ήταν καλύτερα.. κλπ κλπ

Έτσι είναι οι άνθρωποι fkol , όταν τους προσφέρουν κάτι , στην αρχή το εκτιμούν , μετά το κριτικάρουν , έπειτα αρχίζει η γκρίνια..... "θα μπορούσε να είναι καλύτερο - να έχει εκείνο , το άλλο .. κλπ" .
Παρόμοια συμπεριφέρεσαι για το Ubuntu One , όπως συμπεριφέρονται άλλοι για το Unity. Προσπαθείς να το κάνεις καλύτερο , κριτικάροντας το (με καλή πρόθεση) και παραθέτοντας τα "ελαττώματα" που εσύ βλέπεις. Κι εσύ έχεις άλλη επιλογή , την ανέφερες μόνος σου. Dropbox , παρόλα αυτά για το Ubuntu One λες.

Ο καθένας γκρινιάζει γι' αυτό που νομίζει πως αξίζει (να γκρινιάξει). Εσύ το Ubuntu One , άλλοι το Unity , άλλοι τους drivers , Ο Linus το gnome ... κλπ κλπ.
Η γκρίνια δεν είναι απαραίτητα κάτι το κακό. Έκφραση γνώμης είναι - άποψης , με λίγο διαφορετικό τρόπο. Κατά την γνώμη μου , είναι εποικοδομητική , αρκεί να μην ξεφεύγει από τα όρια της καλής πρόθεσης.
About Me
NickTux@GitHub

Spoiler: show
1. Ubuntu 18.04 LTS
2. Intel Core i3 CPU M 380 2.53GHz ‖ RAM 6GB ‖ Acer Aspire 5733
3. Intel Integrated Graphics [8086:0046] {i915}
4. wlan0: Atheros Inc. AR9485 Wireless Network Adapter [168c:0032] (rev 01)
Άβαταρ μέλους
Learner
Συντονιστής
Συντονιστής

Launchpad: nicktux
IRC: NickTux
Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό fkol k4 » 08 Σεπ 2012, 01:50

Learner έγραψε:Zipαρέ τα σε ένα αρχείο και ανέβασε το μονομιάς. (αν θες να τα μοιραστείς με κάποιον άλλο)
Piece of cake... :mrgreen:

Οκ. Καταλαβαίνω το "ελάττωμα" (τα δόντια που είπαμε) . Αν είχε επιλογή Upload Folder , θα ήταν καλύτερα. Αν μας έδινε 100GB αντί για 5 , θα ήταν καλύτερα. Αν δεν υπήρχαν .deb .rpm .jar κλπ .. αλλά π.χ μόνο .deb , για όλες τις διανομές ίσως να ήταν καλύτερα.. κλπ κλπ

Έτσι είναι οι άνθρωποι fkol , όταν τους προσφέρουν κάτι , στην αρχή το εκτιμούν , μετά το κριτικάρουν , έπειτα αρχίζει η γκρίνια..... "θα μπορούσε να είναι καλύτερο - να έχει εκείνο , το άλλο .. κλπ" .
Παρόμοια συμπεριφέρεσαι για το Ubuntu One , όπως συμπεριφέρονται άλλοι για το Unity. Προσπαθείς να το κάνεις καλύτερο , κριτικάροντας το (με καλή πρόθεση) και παραθέτοντας τα "ελαττώματα" που εσύ βλέπεις. Κι εσύ έχεις άλλη επιλογή , την ανέφερες μόνος σου. Dropbox , παρόλα αυτά για το Ubuntu One λες.

Ο καθένας γκρινιάζει γι' αυτό που νομίζει πως αξίζει (να γκρινιάξει). Εσύ το Ubuntu One , άλλοι το Unity , άλλοι τους drivers , Ο Linus το gnome ... κλπ κλπ.
Η γκρίνια δεν είναι απαραίτητα κάτι το κακό. Έκφραση γνώμης είναι - άποψης , με λίγο διαφορετικό τρόπο. Κατά την γνώμη μου , είναι εποικοδομητική , αρκεί να μην ξεφεύγει από τα όρια της καλής πρόθεσης.

Έχεις δίκιο.
Είχα ξεκινήσει να κάνω ένα καινούριο θέμα περί «δημιουργικής γκρίνιας και συμμετοχής της κοινότητας», αλλά το έσβησα.
Ίσως αξίζει να το ξαναγράψω. Μπορεί κάτι καλό να βγει.
Γνώσεις: Linux: ★★★☆☆ Προγραμματισμός: ★☆☆☆☆ Αγγλικά: ★★★★★
Η υπογραφή μου
Οδηγίες για αρχάριους στο Ubuntu (12.04 LTS)Οδηγοί του forum
Άβαταρ μέλους
fkol k4
antiwinTUX
antiwinTUX

Launchpad: fkol-k4
IRC: fkol_k4
Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό sotos21 » 08 Σεπ 2012, 01:57

έγραψε:Ο καθένας γκρινιάζει γι' αυτό που νομίζει πως αξίζει (να γκρινιάξει). Εσύ το Ubuntu One , άλλοι το Unity , άλλοι τους drivers , Ο Linus το gnome ... κλπ κλπ.

Αυτό ακριβώς
fkol k4 και eliasps για εμένα αναφέρομαι όταν μιλάω για γκρίνια όχι για εσάς
Για να συμπληρώσω λίγο και τον Νίκο η επαναλαμβανόμενη έκφραση γνώμη-άποψης είναι για μένα η γκρίνια και εγώ συγκεκριμένα το κάνω κατά κόρον, έτσι που κάποιος που παρακολουθεί όλα τα θέματα, μόλις δει κάποιο δικό μου και πριν το διαβάσει, να σκεφτεί "ωχ πάλι για θερμοκρασίες θα μιλήσει αυτός"
1 Γνώσεις Linux: Πρώτα βήματα ┃ Προγραμματισμού: Καθόλου ┃ Αγγλικών: Καθόλου
2 Ubuntu 23.10 Mantic Minotaur 6.3.0-7-generic 64bit (el_GR.UTF-8, Unity:Unity7:ubuntu unity)
3 AMD Ryzen 7 7730U with Radeon Graphics ‖ RAM 15368 MiB ‖ASUS TN3604YA - ASUS Vivobook_S_Flip TN3604YA_TN3604YA
4 Advanced Micro Devices, Inc. [AMD/ATI] Barcelo [1002:15e7] {amdgpu}
5 wlp1s0: MEDIATEK Corp. Device [14c3:7922]
Άβαταρ μέλους
sotos21
Freedom
Freedom

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό PaPo » 08 Σεπ 2012, 16:23

fkol k4 έγραψε:
Έχεις όντως;
Αν ναι τί είδους μαγαζί αν επιτρέπεται, γενικά, όχι συγκεκριμένα, απλά να δούμε αν είναι συγκρίσιμη η περίπτωση;

Ένα απ' αυτά που πουλάω στο μαγαζί μου είναι οι υπολογιστές, φορητοί και σταθεροί για όλα τα γούστα και για όλες τις τσέπες.. Δόξα το Θεό, λίγο οι επιχορηγήσεις γιατί τότε ξεκινούσε το ΕΣΠα, λίγο κάποια πράγματα που έβαλα μετά με κράτησαν ανοιχτό..
Πάντα όμως λειτουργώ με γνώμονα να "ακούω" τον πελάτη, να μην κάνω πάντα του κεφαλιού μου.....
1 Linux: Μέτριος ┃ Προγραμματισμός: Προχωρημένος ┃ Αγγλικά: Προχωρημένος
2 Ubuntu 12.04 Precise Pangolin 64bit (en_US.UTF-8)
3 Intel Pentium CPU B960 @ 2.20GHz ‖ RAM 5890 MiB ‖ TOSHIBA PWWHA - TOSHIBA SATELLITE C660
4 Intel 2nd Generation Core Processor Family Integrated Graphics Controller [8086:0106] (rev 09)
5 eth0: Realtek RTL8101E/RTL8102E PCI Express Fast Ethernet controller [10ec:8136] (rev 05) ⋮ wlan0: Atheros Inc. AR9285 Wireless Network Adapter (PCI-Express) [168c:002b] (rev 01)
Άβαταρ μέλους
PaPo
dudeTUX
dudeTUX

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό apaleftos » 09 Σεπ 2012, 09:54

Για μένα πάντως Unity αλλά και gnome shell γίνονται όλο και καλύτερα...

Θέλω λίγο παραπάνω χρόνο να κάνω boot με την 12 σε σχέση με την 10 αλλά αυτό είναι το τελευταίο που με απασχολεί!!
Μην ξεχνάμε ότι ζούμε μια περίοδο αλλαγής... σε μια εποχή που πλέον ακόμα και τηλεοράσεις, τηλέφωνα, καφετιέρες κ.α. θέλουν κάποιο χρόνο να κάνουν boot!!
Spoiler: show
Γνώσεις Linux: Μαθαίνω... ┃ Προγραμματισμού: Προτιμώ τον αυθορμητισμό ┃ Αγγλικών: Ικανοποιητικό
OS: Ubuntu 14.04 trusty 3.13.0-32-generic 64bit (en_US.UTF-8, Unity ubuntu)
Intel Core i7-4510U CPU @ 2.00GHz ‖ RAM 3857 MiB ‖ Dell Inc. 0WW73H - Dell Inc. Inspiron 3542
Intel Haswell-ULT Integrated Graphics [8086:0a16] {i915} ⋮ nVidia GM108M [GeForce 840M] [10de:1341] {}
wlan0: Qualcomm Atheros QCA9565 / AR9565 Wireless Network Adapter [168c:0036] (rev 01)
eth0: Realtek RTL8101E/RTL8102E Ethernet [10ec:8136] (rev 07)
Άβαταρ μέλους
apaleftos
babeTUX
babeTUX

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό pkt » 17 Σεπ 2012, 12:48

Α ώστε γι αυτό ακόμα περιμένουμε το Lens για το ubuntu forum ώστε να το κάνω port στο KDE σαν runner :P

Προσωπικά κι εγώ προτιμώ το KDE γιατί παρά τις δύσκολες στιγμές και τους συμβιβασμούς που αναγκάστηκε να
περάσει (και θα ξαναπεράσει τώρα με το KDE 5 αν και σε πολύ μικρότερο βαθμό), βασίζεται στην κοινότητά του
και όχι σε κάποια "μαμά εταιρεία" για την ανάπτυξη.

Οπότε όταν λες "κάτι κάναμε λάθος στην κοινότητα" τι εννοείς; Η ελληνική κοινότητα το μόνο που έκανε ήταν
κατά 99% μεταφράσεις άντε και κανένα patch που και που ή κανένα πρόγραμμα (βλ. "επόπτης") το οποίο όμως
δεν πείραξε κανέναν. Αυτό που θέλω να πω είναι ότι αυτός που πείραξε είναι η canonical με το Unity και τη
στροφή προς το branding ως πιο σημαντικό από τη λειτουργικότητα, όχι η κοινότητα. Τουλάχιστον έτσι το
βλέπω εγώ.

Ως προς το δια ταύτα, υπάρχουν (ευτυχώς) κι άλλα γραφικά περιβάλλοντα εκτός από τα ελαφρώς αυταρχικά
GNOME3 και Unity. Σίγουρα το KDE απέχει πολύ από την τελειότητα αλλά τουλάχιστον τα bugs του είναι γενικά
προφανή και διορθώνονται μέρα με τη μέρα, αντίστοιχα συμβαίνει και στα υπόλοιπα.
pkt
babeTUX
babeTUX

Launchpad: pktoss
IRC: pkt
Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό simosx » 17 Σεπ 2012, 15:26

pkt έγραψε:Η ελληνική κοινότητα το μόνο που έκανε ήταν
κατά 99% μεταφράσεις άντε και κανένα patch που και που ή κανένα πρόγραμμα (βλ. "επόπτης") το οποίο όμως
δεν πείραξε κανέναν.

Έγιναν και δουλειές άλλες από μεταφράσεις. Για παράδειγμα, στο gtk+ πρόσθεσα υποστήριξη για πολυτονικό, και ταυτόχρονα έβαλα (επειδή υπήρξε απαίτηση από τους προγραμματιστές) υποστήριξη για ένα σωρό άλλες γλώσσες. Από το 2008 το πολυτονικό λειτουργεί μια χαρά σε εφαρμογές gtk+ ενώ σε Qt έχουμε συχνά προβλήματα όπου δε μπορούμε να βάλουμε γενικά τόνους.
προσωπικό ιστολόγιο ϗ πλανήτης Ubuntu-gr
Συμβάλετε και εσείς στο ελληνικό βιβλίο Ubuntu!
1 Γνώσεις Linux: Πολύ καλό ┃ Προγραμματισμού: Πολύ καλό ┃ Αγγλικών: Πολύ καλό
2 Ubuntu 13.10 saucy 3.11.0-031100rc1-generic 64bit (el_GR.UTF-8, Unity ubuntu)
3 AMD E-450 APU with Radeon HD Graphics ‖ RAM 3555 MiB ‖ Sony Corporation VAIO
4 AMD nee ATI Wrestler [Radeon HD 6320] [1002:9806] {fglrx_pci}
5 eth0: Atheros Inc. AR8151 v2.0 Gigabit Ethernet [1969:1083] (rev c0) ⋮ wlan0: Atheros Inc. AR9285 [168c:002b] (rev 01)
Φτιάξτε και εσείς τη δική σας υπογραφή (παραπάνω κείμενο) αυτόματα με κλικ εδώ!
simosx
Επίτιμο μέλος
Επίτιμο μέλος

Launchpad: simosx
IRC: simosx
Εκτύπωση

Προηγούμενη

Επιστροφή στο Γενικά