Ανοίγω αυτό το θέμα για να γράψουμε τις εντυπώσεις μας από την νέα έκδοση του ubuntu την 8.10.
Θα γράψω την προσωπική μου εμπειρία. Εκανα upgrade σε δύο μηχανήματα. Αρχικά στο desktop μου που τρέχει kubuntu. Η διανομή είναι εγκατεστημένη από την εποχή του feisty και αυτό ήταν το τέταρτο μου upgrade. Στην αρχή είχα κάποια προβληματάκια που γρήγορα αντιμετώπισα. Το upgrade έγινε όταν η διανομή ήταν σε alpha 5 και σίγουρα τότε υπήρχαν κάποια μικρά προβληματάκια. Τώρα που πλέον έχουμε μπει σε σταθερή έκδοση τα πάντα είναι άψογα , καλή ταχύτητα και απόκριση σπάνια έχω να αντιμετωπίσω κάποιο κρασάρισμα και όταν γίνετε αυτό έχει να κάνει με το kde4. Το μόνο σημαντικό πρόβλημα που αντιμετωπίζω είναι ότι μερικές φορές κατά το boot μάλλον αποτυγχάνει ο νέος x.org να ρυθμίσει σωστά το σύστημα και η θα με πετάξει σε μαύρη οθόνη η θα έχω πρόβλημα με το πληκτρολόγιο. Αν κάνω restart η κατάσταση διορθώνετε.
Στο δεύτερο μηχάνημα που έκανα upgrade ήταν σε ένα laptop που έτρεχε ubuntu. Εκεί αντιμετώπισα διάφορα προβλήματα που τα έχω γράψει στο θέμα για το ibex. Ευτυχώς σε όλα τα προβλήματα βρήκα λύσεις και πλέον και το laptop είναι αρκετά λειτουργικό .Η διαφορά με το 8.04 είναι μόνο στην περισσότερη ώρα που κάνει το σύστημα να μπει από το login σε πλήρες φορτωμένο περιβάλλων. Η διανομή και εκεί είναι ταχύτατη και με πάρα πολύ καλή απόκριση.
Περιμένω και τις δικές σας εντυπώσεις και να αναφέρετε και ότι προβλήματα η αρνητικά βρήκατε στην διανομή.