Εντυπώσεις από το Ubuntu Intrepid Ibex 8.10

...οδηγοί-προτάσεις-ιδέες-σχόλια για το forum, την κοινότητα, το ubuntu

Συντονιστής: Geochr

Εντυπώσεις από το Ubuntu Intrepid Ibex 8.10

Δημοσίευσηαπό vista killer » 05 Νοέμ 2008, 14:18

Ανοίγω αυτό το θέμα για να γράψουμε τις εντυπώσεις μας από την νέα έκδοση του ubuntu την 8.10.
Θα γράψω την προσωπική μου εμπειρία. Εκανα upgrade σε δύο μηχανήματα. Αρχικά στο desktop μου που τρέχει kubuntu. Η διανομή είναι εγκατεστημένη από την εποχή του feisty και αυτό ήταν το τέταρτο μου upgrade. Στην αρχή είχα κάποια προβληματάκια που γρήγορα αντιμετώπισα. Το upgrade έγινε όταν η διανομή ήταν σε alpha 5 και σίγουρα τότε υπήρχαν κάποια μικρά προβληματάκια. Τώρα που πλέον έχουμε μπει σε σταθερή έκδοση τα πάντα είναι άψογα , καλή ταχύτητα και απόκριση σπάνια έχω να αντιμετωπίσω κάποιο κρασάρισμα και όταν γίνετε αυτό έχει να κάνει με το kde4. Το μόνο σημαντικό πρόβλημα που αντιμετωπίζω είναι ότι μερικές φορές κατά το boot μάλλον αποτυγχάνει ο νέος x.org να ρυθμίσει σωστά το σύστημα και η θα με πετάξει σε μαύρη οθόνη η θα έχω πρόβλημα με το πληκτρολόγιο. Αν κάνω restart η κατάσταση διορθώνετε.
Στο δεύτερο μηχάνημα που έκανα upgrade ήταν σε ένα laptop που έτρεχε ubuntu. Εκεί αντιμετώπισα διάφορα προβλήματα που τα έχω γράψει στο θέμα για το ibex. Ευτυχώς σε όλα τα προβλήματα βρήκα λύσεις και πλέον και το laptop είναι αρκετά λειτουργικό .Η διαφορά με το 8.04 είναι μόνο στην περισσότερη ώρα που κάνει το σύστημα να μπει από το login σε πλήρες φορτωμένο περιβάλλων. Η διανομή και εκεί είναι ταχύτατη και με πάρα πολύ καλή απόκριση.
Περιμένω και τις δικές σας εντυπώσεις και να αναφέρετε και ότι προβλήματα η αρνητικά βρήκατε στην διανομή.
Άβαταρ μέλους
vista killer
saintTUX
saintTUX

Εκτύπωση

Re: Εντυπώσεις από το Ubuntu Intrepid Ibex 8.10

Δημοσίευσηαπό ftso » 05 Νοέμ 2008, 15:05

Σε νεα εγκατάσατση kubuntu 8.10 σε laptop που έκανα το πρώτο πρόβλημα ήταν η ασυμβατότητα της SiS vga.
Η κάρτα δυστυχώς δεν υποστηρίζεται ούτε απο τον open source driver ακόμη και έτσι κατέφυγα στην χρήση του vesa driver.
Επίσης με τον vesa driver έπρεπε εκτός απο το να τον ενεργοποιήσω κατα την εγκατάσταση καθώς ούτε το liveCd δεν φόρτωνε γραφικό χωρίς αυτόν. έπρεπε να κάνω και manual ρύθμιση του xorg.conf καθώς με κανένα αυτοματοποιημένο τρόπο η ανάλυση δεν πήγαινε πάνω απο 800x600.

Πλέον τα κυρίως προβλήματα είναι:
1)Κρασαρίσματα του kopete όταν μπαίνω στις ρυθμίσεις του ή κάνω logout.

2)Κόλλημα 1 στις 10 της διαδικασίας τερματισμού

3)Πρόβλημα με τον rtl8187 driver και την ασύρματη κάρτα

4)Αδυναμία εγκατάστασης επιπλέον plasmoids απο το kde-look μέσω plasma manager.

Γενικά άποψη για την διανομή δεν μπορώ να να εκφράσω.
Το laptop δεν το χρησιμοποιώ εγώ :)
Για το kde4 πάντως που το έριξα μια ματιά, μου φαίνεται αρκετά ελαφρύ,γρήγορο και πρωτοποριακό με την χρήση του plasma και τα ενσωματωμένα effects.

Ανυπομονώ ήδη για την έκδοση του kde4 που θα βγεί τον Γενάρη και θα είναι σχεδόν πλήρης.
Επίσης ανυπομονώ ακόμη περισσότερο για την νεα έκδοση του ubuntu 9.04 η οποία θα έχει αρκετά σταθερή και πλήρης έκδοση του kde4 ,αλλά και πυρήνα linux, xorg και ότι νεο μας φέρνει το 8.10 :D
Άβαταρ μέλους
ftso
Επίτιμο μέλος
Επίτιμο μέλος

IRC: ftso
Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό cyberpython » 05 Νοέμ 2008, 15:34

Εδώ (Ubuntu 8.10) όλα είναι σχεδόν τέλεια! Πλέον έχω ήχο και στο skype, ο flashplayer έχει fullscreen, το vlc λειτουργεί απροβλημάτιστα... Υπάρχουν βέβαια μερικά μικροπροβλήματα όπως το οτι πλέον δε λειτουργούν οι launchers του cairo-dock που αφορούν τοποθεσίες (πρέπει να τοποθετηθεί πριν το path η εντολή που ξεκινά το nautilus) και το βασικότερό μου πρόβλημα είναι οτι μερικές φορές κατά το κλείσιμο η διαδικασία "κολλάει" για πάνω από 5-10 λεπτά πριν αρχίσει να μου εμφανίζει το γνωστό (για εμένα αφού με συνοδεύει από το 7.10 - αλλά χωρίς την καθυστέρηση) πλέον μήνυμα "CIFS/VFS Error : No response from server for cmd xx mid xxxx", που μάλλον έχει να κάνει με το MyBookWorld.
Κοινότητα ΕΛ/ΛΑΚ Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών / Ubuntu-gr / My Web Log
Επίπεδο Γνώσεων Linux: Μέτριο, Προγραμματισμός: Ναι, Aγγλικά: Καλά
Λειτουργικό : Ubuntu 10.04 - 32bits
Η/Υ : Intel Core2 4400@2 GHz / 2GB DDR2 RAM / GeForce 8400 GS 512MB / Creative SB Audigy SE
Άβαταρ μέλους
cyberpython
seniorTUX
seniorTUX

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό vista killer » 05 Νοέμ 2008, 16:03

Μπορείς να δεις σε ποιό μύνημα σου κολάει η διαδικασία στο shutdown και αν σου λέει κάτι για alsa υπάρχει λύση.
Άβαταρ μέλους
vista killer
saintTUX
saintTUX

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό kriti » 05 Νοέμ 2008, 16:15

μετα απο λιγα προβληματακια μια χαρα αλλα δεν βλεπω ακομα διαφορες με την 8.04
manjaro - hp pavilion -geforce 7400 -1,73 dualcore
Άβαταρ μέλους
kriti
daemonTUX
daemonTUX

IRC: kriti
Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό linuxman » 05 Νοέμ 2008, 16:38

Εγώ στο δικό μου κανένα πρόβλημα δεν είχα fresh install ακόμα και το /home πήρα , οπότε εκτός που με ζόρισε λίγο με ethernet NManager μετά λύθηκε και αυτό δεν έχω το παραμικρό πρόβλημα , από την Beta τον έχω , α ξέχασα μου λείπουν φωτιές στο κλείσιμο παραθύρων στο compiz και για αυτό δεν μπορούσα να τα έχω και στην τούρτα :lol: :lol: :lol:
Οδηγίες προς Νεοεισερχόμενους
1 Γνώσεις Linux: Πολύ καλό ┃ Προγραμματισμού: Ικανοποιητικό ┃ Αγγλικών: Ικανοποιητικό
2 Linux Mint 17.1 Rebecca 3.13.0-37-generic 64bit (el_GR.UTF-8, X-Cinnamon cinnamon)
3 Intel Core i5-2310M CPU @ 2.10GHz ‖ RAM 3866 MiB ‖ Dell Inc. 0D7C51 - Dell Inc. Dell System Vostro 3750
4 Intel 2nd Generation Core Processor Family Integrated Graphics [8086:0116] {i915}
5 wlan0: Intel Centrino Wireless-N 1030 [Rainbow Peak] [8086:008a] (rev 34) ⋮ eth0: Realtek RTL8111/8168/8411 PCI Express Gigabit Ethernet Controller [10ec:8168] (rev 06)
http://www.greeklug.gr
Άβαταρ μέλους
linuxman
Επίτιμο μέλος
Επίτιμο μέλος

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό ntinos_ » 05 Νοέμ 2008, 16:40

καλησπέρα σε όλους.

Πέρασα κι εγω σε 8.10 στο desktop μου, το upgrade φένεται πως έγινε με επιτυχία αλλά αντιμετωπίζω κάποια προβλήματα με:

1) τη κάρτα γραφικών, όταν ενεργοποιώ κάποιο driver τότε όλα πηγαίνουν υπερβολικά αρCould not launch menu item
Failed to execute child process "su-to-root" (No such file or directory)γά και τα παράθυρα κάνουν κάτι "σπασίματα" (το μισό προχωράει και το άλλο μισό μένει εκεέ που είναι και μετά απο 1-2 sec κολλάνε ξανά. χωρίς να έχω compiz ανοιχτό.

2) το proftpd, πριν ήταν στο system>administrator και τώρα στο applications>system tools, αυτο βαιβεα δεν είναι πρόβλημα αλλά όταν πηγαίνω να το τρέξω παίρνω αυτο:

Κώδικας: Επιλογή όλων
Could not launch menu item
Failed to execute child process "su-to-root" (No such file or directory)

αυτά πρως το παρόν.
Desktop :CPU intel 4400 core 2 duo 2.0Ghz M/b ASUS P5VD2-X GPU MSI GeForce GT 630 4GB RAM 2x1GB single channel 667Mhz DDR2 HDD (SATA)WD 160 GB windows ,(IDE) WD 40GB ubuntu 12.04(IDE), SG 200GB data, (SATA)SG 160GB data
Άβαταρ μέλους
ntinos_
seniorTUX
seniorTUX

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό paschalis.m » 05 Νοέμ 2008, 20:52

η αποψη μου ειναι οτι ειναι η χειροτερη εκδοση που εχω βαλει (καλα δεν εχω βαλει και πολλες 6,10 7,10 8.04).
και περα απο την αποτυχια του shutdown , και την εμφανως πιο αργη αποκριση του συστηματος το πιο εκνευριστικο ειναι οτι ο ανεμιστηρας του λαπτοπ μου (toshiba a300 15d) δουλευει στο φουλ. διαβασα καπου οτι αυτο ειναι γενικοτερο προβλημα με τα toshiba και νομιζω ειναι θεμα πυρηνα.
αν το γνωριζαν ας βαζανε μια εκδοση πιο παλια. και να πω οτι ειναι και λιγα τα toshiba που κυκλοφορουν...................
οποτε μενουμε στην 8.04 (χαλαρα η καλυτερη εκδοση).

αυτη που πραγματικα πρεπει να ειναι καλη εκδοση ειναι το xubuntu 8.10 αλλα μαλλον και με αυτο θα εχω τα ιδια προβληματα για αυτο δεν το εγκατεστησα.
Εικόνα
Άβαταρ μέλους
paschalis.m
punkTUX
punkTUX

IRC: paschalis
Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό vista killer » 05 Νοέμ 2008, 22:58

Για τα προβλήματα που λες με το toshiba δες λίγο εδώ

viewtopic.php?f=14&t=286&st=0&sk=t&sd=a&start=110#p14383

είχα κάνει και εγώ upgrade σε ένα toshiba laptop και είχα αντιμετωπίσει κάποια προβλήματα που τα ελύσα και εκεί γράφω και τις λύσεις.
Άβαταρ μέλους
vista killer
saintTUX
saintTUX

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό paschalis.m » 05 Νοέμ 2008, 23:16

μα φυσικα και τα ειδα αυτα. δεν βιαζομαι να την χαρακτηρισω. αυτο που με χαλασε ειναι ο ανεμιστηρας του λαπτοπ. ειναι ετοιμος να πεταχτει εξω.
διαβασα οτι και αλλοι εχουν το ιδιο προβλημα. αυτο ομως που δεν δοκιμασα ειναι να δοκιμασω κανα kubuntu ή xubuntu και να δω αν συμβαινει και εκει το ιδιο. απλα δεν εχω κουραγιο για να κανω εκνεου install και επειτα uninstall.
Εικόνα
Άβαταρ μέλους
paschalis.m
punkTUX
punkTUX

IRC: paschalis
Εκτύπωση

Επόμενο

• ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ
    ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ
    ΠΡΟΒΟΛΕΣ
    ΣΥΓΓΡΑΦΕΑΣ