πρόβλημα εγκατάστασης

...οδηγοί-προτάσεις-ιδέες-σχόλια για το forum, την κοινότητα, το ubuntu

Συντονιστής: Geochr

πρόβλημα εγκατάστασης

Δημοσίευσηαπό argirisdel » 01 Μάιος 2011, 22:34

Γεια σας!Ειμαι κανουργιοσ σε αυτο το λογισμικο.....γραψε λαθοσ...για την ακριβεια ουτε να το εγκαταστησω δεν μπορω.κατεβασα το wubi και προσπαθησα απο εκει αλλα τιποτα...μετα δοκιμασα απο usb stick αλλα εκει ασ μην το συζητησουμε...:P λοιπον θα παραθεσω καποιεσ ερωτησουλες και οποιος μπορει να βοηθησει ας με βοηθησει.αφου εγκατεστησα με το wubi το λογισμικο υποτιθετε πωσ πρεπει να κανω reboot to system(μιλαω παντα για dual-boot win/ubun) επιλεγω στο λαπτοπ μου να ξεκινησει με το ubuntu...αφου ανοιξει αρχιζει να κανει εγκατασταση και.....ΤΣΟΥΠ!!! error!!root system file not found...fix this from the partioing menu...και τωρα τι κανω???α και οταν παω να κανω κατι αλλο μου βγαζει οτι δεν βρισκει το xauthoraziation file...πφφφφφφφφφ !!!με εσπασε τα κακαλα!μπορει να με βοηθησει κανεις?και επισης (προαιρετικο) να μου πει τι παραπανω κανει το ubuntu σε σχεση με τα κ*&ωπαραθυρα( windows vista.)
Τελευταία επεξεργασία από jim137 και 05 Μάιος 2011, 22:36, έχει επεξεργασθεί 1 φορά/ες συνολικά
Αιτία: Αλλαγή τίτλου θέματος
argirisdel
babeTUX
babeTUX

Εκτύπωση

Re: Ububtu newbie/help me plzzzzzzzzzzzzzzzz!:)

Δημοσίευσηαπό the_eye » 02 Μάιος 2011, 12:20

Φτιάξε τον τίτλο του θέματος τα heeeeeelp plzzzzzzz δεν βοηθάνε. Γράψε πρόβλημα εγκατάστασης.

Το wubi δεν το συνιστάμε.
Δες το video

Άλλα χρήσιμα video θα βρεις εδώ
http://www.youtube.com/kalaitsa
Οδηγοί για το linux και προγραμμάτων θα βρεις εδώ
viewtopic.php?f=9&t=859
Όσο λιγότερο κλειστό λογισμικό έχεις, τόσα λιγότερα προβλήματα.
1 Γνώσεις ⇛ Linux: Καλό ┃ Προγραμματισμός: Ναι PHP, MySQL ┃ Αγγλικά: Καλά
2 Ubuntu 24.04.2
3 Intel Core i5-6500 CPU @ 3.20GHz ‖ RAM 7836 MiB ‖ Gigabyte B150M-HD3 DDR3-CF - Gigabyte B150M-HD3 DDR3
4 Intel HD Graphics 530 [8086:1912] {i915}
5 enp1s0: Realtek RTL8111/8168/8411 PCI Express Gigabit Ethernet Controller [10ec:8168] (rev 15)
Άβαταρ μέλους
the_eye
Διαχειριστής
Διαχειριστής

Launchpad: ntoulasd
IRC: the_eye_
Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό simosx » 02 Μάιος 2011, 21:12

argirisdel έγραψε:και επισης (προαιρετικο) να μου πει τι παραπανω κανει το ubuntu σε σχεση με τα παραθυρα( windows vista.)

Το Ubuntu είναι ελεύθερο λογισμικό, και είναι από τις πιο δημοφιλείς διανομές στην Ελλάδα.
Μεταξύ άλλων, έχει την ελληνική κοινότητα Ubuntu-gr, καθώς και το φόρουμ αυτό για την υποστήριξη των χρηστών.
προσωπικό ιστολόγιο ϗ πλανήτης Ubuntu-gr
Συμβάλετε και εσείς στο ελληνικό βιβλίο Ubuntu!
1 Γνώσεις Linux: Πολύ καλό ┃ Προγραμματισμού: Πολύ καλό ┃ Αγγλικών: Πολύ καλό
2 Ubuntu 13.10 saucy 3.11.0-031100rc1-generic 64bit (el_GR.UTF-8, Unity ubuntu)
3 AMD E-450 APU with Radeon HD Graphics ‖ RAM 3555 MiB ‖ Sony Corporation VAIO
4 AMD nee ATI Wrestler [Radeon HD 6320] [1002:9806] {fglrx_pci}
5 eth0: Atheros Inc. AR8151 v2.0 Gigabit Ethernet [1969:1083] (rev c0) ⋮ wlan0: Atheros Inc. AR9285 [168c:002b] (rev 01)
Φτιάξτε και εσείς τη δική σας υπογραφή (παραπάνω κείμενο) αυτόματα με κλικ εδώ!
simosx
Επίτιμο μέλος
Επίτιμο μέλος

Launchpad: simosx
IRC: simosx
Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό argirisdel » 02 Μάιος 2011, 23:02

ακολουθησα τα vids που μου εδωσες καιθελω να κανω κατατμηση σκληρου πριν την εγκατασταση ubuntu.ετσι λοιπον ακολουθησα της οδηγιεσ του βιντεο (http://www.youtube.com/user/kalaitsa#p/u/12/_ZBk0MNXKj8) αλλα στο σημειο 2.17 μου βγαζει οτι εχω διαθεσιμο μονο 133 Mb ενω κανονικα εχο πανο απο 150 gb ...αλλα μου βγαζει το εξησ. (το μεγεθος του διαθεσιμο χωρου συρρικνωσης μπορει να περιοριστει εαν τα στιγμιοτυπα η τα αρχεια σελιδοποιησης ειναι ενεργοποιημενα στον τομο) ..μηπως μπορειτε να με βοηθησετε?ευχαριστω.
argirisdel
babeTUX
babeTUX

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό fkol k4 » 02 Μάιος 2011, 23:12

argirisdel έγραψε:ακολουθησα τα vids που μου εδωσες καιθελω να κανω κατατμηση σκληρου πριν την εγκατασταση ubuntu.ετσι λοιπον ακολουθησα της οδηγιεσ του βιντεο (http://www.youtube.com/user/kalaitsa#p/u/12/_ZBk0MNXKj8) αλλα στο σημειο 2.17 μου βγαζει οτι εχω διαθεσιμο μονο 133 Mb ενω κανονικα εχο πανο απο 150 gb ...αλλα μου βγαζει το εξησ. (το μεγεθος του διαθεσιμο χωρου συρρικνωσης μπορει να περιοριστει εαν τα στιγμιοτυπα η τα αρχεια σελιδοποιησης ειναι ενεργοποιημενα στον τομο) ..μηπως μπορειτε να με βοηθησετε?ευχαριστω.

Αν έχεις σε λειτουργία το ''αρχείο σελιδοποίησης'' των windows τότε αυτά δέν σε αφήνουν να κόψεις πολύ χώρο.Επίσης ίσως να χρειάζεται ο δίσκος σου ανασυγκρότηση.Κάνε την ανασυγκρότηση μέσα από τα windows και εάν ξανά δεν σε αφήνουν να κόψεις αρκετό χώρο από τον δίσκο ενώ είσαι σίγουρος οτι υπάρχει, κάνε το απο ένα ubuntu live usb ή cd. Την επόμενη φορά που θα εκκινήσεις windows, αυτά θα κάνουν αυτόματα chkdsk (μην τρομάξεις) για να τροποποιήσουν το αρχείο σελιδοποίησης και θα σου ζητήσουν επανεκκίνηση
Γνώσεις: Linux: ★★★☆☆ Προγραμματισμός: ★☆☆☆☆ Αγγλικά: ★★★★★
Η υπογραφή μου
Οδηγίες για αρχάριους στο Ubuntu (12.04 LTS)Οδηγοί του forum
Άβαταρ μέλους
fkol k4
antiwinTUX
antiwinTUX

Launchpad: fkol-k4
IRC: fkol_k4
Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό argirisdel » 03 Μάιος 2011, 23:10

λοιπον εκανα ανασυγκροτηση του δισκου και απο 133 τωρα εχο 830 (wow!)... μηπως φταει κατι αλλο?πηγα να κανω απο live usb και στο install εκει που διαλεγω να κανω κατι αλλο για να μην διαγραψω τα windows με βγαζει σε κατατμηση σκληρου...μηπως μπορω να το κανω απο εκει τον σκληρο μου?αν και μετα απο 2-3 κλικ κολλαει το ινσταλλ και πρεπει να κλεισω τοον υπολογιστη....
argirisdel
babeTUX
babeTUX

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό fkol k4 » 03 Μάιος 2011, 23:25

argirisdel έγραψε:λοιπον εκανα ανασυγκροτηση του δισκου και απο 133 τωρα εχο 830 (wow!)... μηπως φταει κατι αλλο?πηγα να κανω απο live usb και στο install εκει που διαλεγω να κανω κατι αλλο για να μην διαγραψω τα windows με βγαζει σε κατατμηση σκληρου...μηπως μπορω να το κανω απο εκει τον σκληρο μου?αν και μετα απο 2-3 κλικ κολλαει το ινσταλλ και πρεπει να κλεισω τοον υπολογιστη....

Διάβασε εδώ:
http://forum.ubuntu-gr.org/viewtopic.php?f=4&t=18252
Η υπογραφή μου
Άβαταρ μέλους
fkol k4
antiwinTUX
antiwinTUX

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό argirisdel » 04 Μάιος 2011, 00:04

το διαβασα και εκεινο το σημειο που λεει για το προβλημα μοθ λεει στο νουμερο 3 τουσ αλλαξω τα φωτα ...τι εννοει ?
να μπω απο λινουξ και να κανω απο εκει κατατμηση?
argirisdel
babeTUX
babeTUX

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό fkol k4 » 04 Μάιος 2011, 00:06

argirisdel έγραψε:το διαβασα και εκεινο το σημειο που λεει για το προβλημα μοθ λεει στο νουμερο 3 τουσ αλλαξω τα φωτα ...τι εννοει ?
να μπω απο λινουξ και να κανω απο εκει κατατμηση?

Ναι με το gparted του live usb
Η υπογραφή μου
Άβαταρ μέλους
fkol k4
antiwinTUX
antiwinTUX

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό argirisdel » 04 Μάιος 2011, 00:11

δοκιμασα αλλα διπλα στο δισκο εχει ενα κοκκινο θαυμαστικο...μπορω ωμος να κανω κατατμηση απο την διαδικασια του install arkei να διαγραψω τισ κατατμησεις (2 ειναι .μια απο οτι καταλαβα ειναι φτιαγμενη για να εχει το λογισμικο των windows vista και η αλλη ειναι ο υπολοιποσ δισκος.)αμα τις διαγραψω θα δημιουργηθει προβλημα?
argirisdel
babeTUX
babeTUX

Εκτύπωση

Επόμενο

• ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ
    ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ
    ΠΡΟΒΟΛΕΣ
    ΣΥΓΓΡΑΦΕΑΣ

Επιστροφή στο Γενικά