RSS Feeds ανα κατηγορία

...οδηγοί-προτάσεις-ιδέες-σχόλια για το forum, την κοινότητα, το ubuntu

Συντονιστής: Geochr

RSS Feeds ανα κατηγορία

Δημοσίευσηαπό markakis » 05 Δεκ 2008, 23:41

Οι ροές RSS είναι ένας θαυμάσιος μηχανισμός για να παρακολουθούμε καθημερινά εκατοντάδες δημοσιεύσεις σε ιστοσελίδες, blog, forum και προσωπικά χρησιμοποιώ αυτή την τεχνολογία πάρα πολύ. Στην περίπτωση, όμως, ενός forum με δεκάδες δημοσιεύσεις κάθε μέρα, η ύπαρξη μιας και μόνο ροής δεν είναι ιδιαίτερα εύχρηστη.

Η λύση σε αυτή την περίπτωση είναι πολλές ροές, ανά κατηγορία, τακτική που ακολουθεί για παράδειγμα και το forum του HELLUG. π.χ. http://forum.hellug.gr/index.php?board=28.0.

Θα πρότεινα λοιπόν να γίνει κάτι αντίστοιχο και στο παρόν forum γιατί απλά θα κάνει χρήση του και τη ζωή μας πιο εύκολη !
Θα μπορούμε να παρακολουθούμε τις κατηγορίες που μας ενδιαφέρουν εύκολα και γρήγορα χωρίς να χάνουμε ούτε ένα μήνυμα !
markakis
babeTUX
babeTUX

Εκτύπωση

Re: RSS Feeds ανα κατηγορία

Δημοσίευσηαπό kalakouentin » 06 Δεκ 2008, 00:12

Υπάρχει ήδη ένα RSS feed διαθέσιμο. Εφόσον κάποιος το κοιτάει τακτικά (once a day) δεν βγάζει και τόσο πολλά καινούριο feeds. (πχ. αυτή τη στιγμή παρουσιάζει 28 tabs με παλαιότερο αυτό από τον ilpara χθες στις 20:42 στο Debian/Ubuntu...)
Νομίζω ότι παραείναι εξειδικευμένο ένα rss feed πχ για την ενότητα Μεταφράσεις Λογισμικού. Υπερβολή... Αν βέβαια έχουν χρόνο οι admins και θέλουν OK αλλά εμένα μου φαίνεται overkill. Λίγες κατηγορίες είναι αυτές που ουσιαστικά κινούνται με ρυθμούς που δε θα τους προλαβαίνεις αν δεν έχεις rss. (Kαι προφανώς αν κάνεις να κοιτάξεις το rss feed καμιά βδομάδα θα χάσεις τα μισά posts ούτως ή άλλως άρα δεν κερδίζεις κάτι από την ύπαρξη του.)
Εικόνα
Γνώσεις ⇛ Linux: Συμπαθητικές ┃ Προγραμματισμός: Συμπαθητικότερες ┃ Αγγλικά: Αστέρι
Λειτουργικό ⇛ Ubuntu 10.04 32bit σε HP nw9440 ┃ Ubuntu 10.04 32bit σε Toshiba Satellite U400┃ SLED 11 64bit σε Dell OptiPlex 780
kalakouentin
seniorTUX
seniorTUX

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό markakis » 06 Δεκ 2008, 01:20

Καταρχήν είναι εύκολο να γίνει και δεν ενοχλεί κανένα το να υπάρχει και να μην το χρησιμοποιεί.

Πρακτικα τώρα: Αδυνατώ να παρακολουθήσω το forum σε κάποια θέματα λόγω πλήθους post, ενώ για κάποιες κατηγορίες (π.χ. εκπαίδευση) θέλω να ενημερώνομαι ΑΜΕΣΑ. Όταν θέλεις να παρακολουθείς ταυτόχρονα 10-15 φόρουμ είναι ΠΟΝΟΣ να πρέπει να τα επισκευτείς ένα-ένα ή να θέλεις από 50 δημοσιεύσεις σε ένα forum να εντοπίσεις τις 2-3 που σε ενδιαφέρουν. Το forum του HELLUG με βοηθάει να παρακολουθώ αυτά που θέλω εύκολα, ενώ το Ubuntu-gr οχι.

Ελπίζω να εισακουστώ, γιατί θα βοηθήσει εμένα και αρκετούς άλλους.
markakis
babeTUX
babeTUX

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό kalakouentin » 06 Δεκ 2008, 02:32

Απλά ως διευκρίνηση δεν είπα ότι είναι δύσκολο να φτιαχτεί ένα rss feed για τις εξειδικευμένες κατηγορίες. Επίσης φυσικά και συμφωνώ ότι αν υπάρχει και δεν το χρησιμοποιεί κάποιος, αυτόν τον κάποιο δεν τον ενοχλεί. Απλά έχω κάποιες ενστάσεις προς την αναγκαιότητα του για το μέσο χρήστη ειδικά αν λάβουμε υπόψιν ότι με εξαίρεση ορισμένες κατηγορίες ( που κυρίως άπτονται σε troubleshooting issues), οι υπόλοιπες κατηγορίες δεν έχουν μεγάλη συχνότητα ανανεώσεων.
Κλείνοντας, προφανώς εσύ ξέρεις για τον εαυτό σου αν σου είναι χρήσιμο ένα εξειδικευμένο σε επιμέρους rss feed. Νομίζω όμως ότι όλη αυτή η μανία με rss feed, atom κτλ. μας έχει οδηγήσει να έχουμε υπερπληροφόρηση, να χάνουμε πολύ βασικότερα πράγματα και τελικά να γινόμαστε παθητικοί αποδέκτες πληροφοριών που τελικά δεν επεξεργαζόμαστε και κάτι. Καλύτερα, λιγότερα και ποιοτικότερα. Στις ειδήσεις μου δεν ξέρω αν με συμφέρει το "Release early, release often" (που όμως είναι εξαιρετικά αποδοτικό και τον kernel μου :D ).
Εικόνα
Γνώσεις ⇛ Linux: Συμπαθητικές ┃ Προγραμματισμός: Συμπαθητικότερες ┃ Αγγλικά: Αστέρι
Λειτουργικό ⇛ Ubuntu 10.04 32bit σε HP nw9440 ┃ Ubuntu 10.04 32bit σε Toshiba Satellite U400┃ SLED 11 64bit σε Dell OptiPlex 780
kalakouentin
seniorTUX
seniorTUX

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό markakis » 08 Δεκ 2008, 23:14

panas έγραψε:
Εχει demo, το εχουμε και στο δικο μας
ενα προβλημα απο τη χρηση του ειναι πως εμφανιζει τον αριθμο χρηστη αντι του ονοματος σε προγραμματα αναγνωσης rss

Τι εννοείς "το έχουμε και στο δικό μας";

Παιδιά πρόσθεσα το RSS στο Google Reader που χρησιμοποιώ και είχα πάνω από 150 μηνύματα μέσα στο Σαββατοκύριακο.
Αυτό για 'μενα το κάνει πρακτικά άχρηστο...
markakis
babeTUX
babeTUX

Εκτύπωση

Επιστροφή στο Γενικά