Ανασύσταση Ομάδας Διαχειριστών-Συντονιστών Φόρουμ -Ψηφοφορία

...οδηγοί-προτάσεις-ιδέες-σχόλια για το forum, την κοινότητα, το ubuntu

Συντονιστής: Geochr

Εγκρίνετε την προτεινόμενη σύνθεση της ομάδας συντονιστών-διαχειριστών του φόρουμ?

Το δημοψήφισμα λήγει στις 17 Ιουν 2009, 23:50

Συμφωνώ με όλα τα προτεινόμενα μέλη.
41
93%
Συμφωνώ με όλα τα προτεινόμενα μέλη, αλλά θα ήθελα να προτείνω και τον εαυτό μου ή άλλο μέλος με το οποίο το έχω διερευνήσει και είναι θετικός.
0
Δεν υπάρχουν ψήφοι
Διαφωνώ με την συμμετοχή ορισμένων μελών τα οποία αναφέρω (μαζί με τον λόγο της διαφωνίας) σε δημοσίευση μου στο παρόν νήμα.
0
Δεν υπάρχουν ψήφοι
Διαφωνώ πλήρως και το επεξηγώ σε δημοσίευση μου στο παρόν νήμα.
0
Δεν υπάρχουν ψήφοι
Διαφωνώ με την συμμετοχή ορισμένων μελών αλλά δεν τα αναφέρω διότι επιθυμώ μυστικότητα της ψήφου που δεν παρέχεται εδώ
3
7%

Σύνολο ψήφων : 44

Ανασύσταση Ομάδας Διαχειριστών-Συντονιστών Φόρουμ -Ψηφοφορία

Δημοσίευσηαπό ilpara » 09 Ιουν 2009, 23:50

ΑΠΟ ΛΑΘΟΣ ΜΟΥ ΜΗΔΕΝΗΣΑ ΤΗΝ ΨΗΦΟΦΟΡΙΑ ΤΕΤΑΡΤΗ 10-6-09 ΒΡΑΔΥ :(
ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΞΑΝΑΨΗΦΙΣΤΕ

Ο τρόπος οργάνωσης και λειτουργίας της ομάδας διαχειριστών-συντονιστών του φόρουμ περιγράφεται στην υπό εξέλιξη δημόσια συζήτηση ΚΑΝΟΝΕΣ οργάνωσης-λειτουργίας της ομάδας του φόρουμ --η διαμόρφωση των οποίων είναι ακόμη υπό εξέλιξη, ιδίως η 2η παράγραφος του σημείου (4). Καταρχήν παρακαλούμε να διαβάσετε προσεχτικά την προαναφερθείσα δημόσια συζήτηση.

Η σημερινή ομάδα διαχειριστών-συντονιστών του φόρουμ αποτελείται από τους:
  • pkst /administrator
  • sudobash / administrator
  • medigeek (savvas) /administrator
  • ilpara / moderator
  • logari81 / moderator
  • nikosal / moderator
  • ftso / moderator
  • simosx / moderator
Για να ανταποκριθούμε μακροπρόθεσμα στην διατήρηση του φόρουμ σε καλό λειτουργικό επίπεδο με εποικοδομητικό και θετικό κλίμα κρίνουμε ότι απαιτείται η προσθήκη νέων συντονιστών στην ομάδα. Μετά από διερεύνηση με μέλη που έχουν ενεργή συμμετοχή στην κοινότητα και ιδιαίτερα στο φόρουμ, λάβαμε θετική απάντηση (αποδέχονται να συνεισφέρουν ως συντονιστές) από τα ακόλουθα μέλη:
  • g00fy
  • gourgi
  • nisok
  • sokoban4ever
  • kaingeo (ενότητες εκπαίδευσης)
  • vistakiller (ενότητες νέα και παιχνίδια)
  • cyberpython ? (εκκρεμεί η αποδοχή εκ μέρους του)

Σύμφωνα με τους ΚΑΝΟΝΕΣ οργάνωσης-λειτουργίας της ομάδας του φόρουμ τα νέα μέλη πρέπει να τεθούν στην κρίση της κοινότητας. Με την ευκαιρία τίθενται στην κρίση της κοινότητας και τα παλαιά μέλη. Συνεπώς παρακαλώ:
1) Ψηφίστε αν συμφωνείτε ή διαφωνείτε με την σύνθεση της νέας ομάδας συντονιστών-διαχειριστών του φόρουμ τόσο ως προς τα παλαιά όσο και ως προς τα νέα μέλη. Σε περίπτωση που διαφωνείτε με την συμμετοχή κάποιου μέλους, παρακαλώ να αναφέρετε το nickname του μέλους και τον λόγο της διαφωνίας σας με λογικά επιχειρήματα / πραγματικά γεγονότα.
2) Αν επιθυμείτε ο ίδιος να συνεισφέρετε στην ομάδα συντονιστών-διαχειριστών, μην διστάσετε(!) είτε να αυτό-προταθείτε δημοσίως είτε να επικοινωνήσετε μαζί μας με pm. Αν προτείνετε άλλο μέλος παρακαλούμε να έχετε προηγουμένως διερευνήσει μαζί του αν έχει τον χρόνο και την διάθεση να προσφέρει συμμετέχοντας στην ομάδα συντονιστών-διαχειριστών.

Για περισσότερες πληροφορίες, και προτού προβείτε σε ερωτήσεις ή σχόλια, παρακαλούμε να διαβάστε προσεχτικά το ΚΑΝΟΝΕΣ οργάνωσης-λειτουργίας της ομάδας του φόρουμ --η διαμόρφωση των οποίων είναι ακόμη υπό εξέλιξη, ιδίως η 2η παράγραφος του σημείου (4).

=> Tην Πεμπτη 11/6/09 στις 23:00 στο #ubuntu-gr-meetings (IRC) θα συζητηθούν τυχόν ιδέες-προτάσεις-απορίες. Ασφαλώς μπορείτε να ποστάρετε και στο παρόν νήμα.

Η ψηφοφορία θα κλείσει την Τετάρτη 17/6 και ώρα 22:50!
*Oδηγίες προς Nεοεισερχόμενους*ΟδηγοίLive chat (IRC)
⇛ Linux: Μέτριο ┃ Προγραμματισμός: Όχι ┃ Αγγλικά: Καλά
⇛ Ubuntu 12.04 32bit
⇛ Dell M4300: T7500 (2.2GHZ 4MB) ┃ 2GB ┃ NVIDIA Quadro FX 360M (256MB) ┃ Intel 4965 ┃ 15.4" WUXGA
Άβαταρ μέλους
ilpara
powerTUX
powerTUX

IRC: ilpara
Εκτύπωση

Re: Ανασύσταση Ομάδας Διαχειριστών-Συντονιστών Φόρουμ -Ψηφοφορία

Δημοσίευσηαπό atermon » 10 Ιουν 2009, 00:41

Συμφωνώ με την πρόταση αλλά θέτω προς συζήτηση την ταυτοπροσωπία της ομάδας διαχειριστών και συντονιστών (με ονοματεπώνυμο -ως συνθήκη ευθύνης).
Σε περίπτωση αδιαφορίας/απόρριψης της θέσης μου ψηφίζω αποχή.
<Οδηγίες προς νεοεισερχόμενους> | <Οδηγοί χρήσης>
DEBIAN "Sid" 32bit σε Sony VAIO VGN-FE11S
Intel T2400(1,83 GHz) │ 2GB DDR2 │ NVIDIA GeForce Go 7400 │Intel 3945ABG │Intel 82801G(ICH7 Family) │ TFT 15.4" WXGA
Άβαταρ μέλους
atermon
seniorTUX
seniorTUX

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό atermon » 10 Ιουν 2009, 01:02

Επίσης θα ήθελα από το μέλος @sudobash να εξηγήσει την πανηγυρική αποχώρησή του και την αθόρυβη επιστροφή του στην ομάδα.
Intel T2400(1,83 GHz) │ 2GB DDR2 │ NVIDIA GeForce Go 7400 │Intel 3945ABG │Intel 82801G(ICH7 Family) │ TFT 15.4" WXGA
Άβαταρ μέλους
atermon
seniorTUX
seniorTUX

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό sudobash » 10 Ιουν 2009, 01:16

atermon έγραψε:Επίσης θα ήθελα από το μέλος @sudobash να εξηγήσει την πανηγυρική αποχώρησή του και την αθόρυβη επιστροφή του στην ομάδα.

Διαφωνούσα με κάποια πράγματα που ίσχυαν τότε και τώρα δεν ισχύουν. Από κει και πέρα αν διαφωνείς, είσαι ελεύθερος να πεις την άποψή σου, να κατεθέσεις την πρότασή σου και αν αυτή γίνει δεκτή από την κοινότητα, αμέσως θα παραδώσω τη θέση του διαχειριστή.
Ubuntu 9.10 32bit | 2 x Intel Core 2 Duo T5500 @ 1.66GHz | 2GB DDR2 RAM | Intel 950 Graphics
Richard Stallman wrote the compiler God used. The Big Bang was the Universe's first segfault.
Άβαταρ μέλους
sudobash
daemonTUX
daemonTUX

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό atermon » 10 Ιουν 2009, 01:29

Δεν ζήτησα την αποχώρησή σου και εκτιμώ τη συνεισφορά σου, μια εκ βαθέων και ειλικρινή εξήγηση ζήτησα μόνο. Αντιλαμβάνεσαι πολύ καλά πόσο μας στοίχισε όλους εδώ μέσα και υποθέτω δεν διαφωνούσες με πράγματα, αλλά με πρόσωπα. Ίσως τότε δεν ήταν εφικτό να εκφράσεις δημόσια ή ιδιωτικά (στην ομάδα) τη διαφωνία σου.
sudobash έγραψε:Από κει και πέρα αν διαφωνείς, είσαι ελεύθερος να πεις την άποψή σου,

Εννοείται... Η ψυχραιμία είναι μεγάλο σχολείο.
Άβαταρ μέλους
atermon
seniorTUX
seniorTUX

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό ilpara » 10 Ιουν 2009, 02:01

Και όμως η διαφωνία δεν ήταν με πρόσωπα αλλά με καταστάσεις ή ανθρώπινα λάθη (κατά εμένα λάθη). Όλα αυτά πιστεύουμε ότι είναι υπό μόνιμη διευθέτηση με το ΚΑΝΟΝΕΣ οργάνωσης-λειτουργίας της ομάδας του φόρουμ και συνεπώς δεν συντρέχει λόγος καμίας αποχώρησης πλέον. Άλλωστε όντας μέλος της ομάδας του περιοδικού γνωρίζεις ότι δεν συντρέχουν πλέον λόγοι διαφωνίας και δεν αντιλαμβάνομαι την σκοπιμότητα του να ανασκαλίσουμε περασμένα γεγονότα που ίσως εκθέτουν ανθρώπους που εκτιμούμε επειδή έκαναν ένα λιγότερο ή περισσότερο σοβαρό λάθος. Σημασία έχει να μαθαίνουμε από τα λάθη (και μάθαμε) και να τα αφήνουμε πίσω (δεν θα ήθελα να συνεχιστεί αυτή η συζήτηση), να βελτιώνουμε την κοινότητα (δες κανόνες), και να προχωράμε μπροστά ενωμένοι (πρώην και νυν συντονιστές-διαχειριστές έχουμε καλή σχέση), και αυτό προσπαθούμε να πράξουμε με την δημόσια συζήτηση περί κανόνων οργάνωσης-λειτουργίας της ομάδας διαχειριστών-συντονιστών :)
⇛ Ubuntu 12.04 32bit
⇛ Dell M4300: T7500 (2.2GHZ 4MB) ┃ 2GB ┃ NVIDIA Quadro FX 360M (256MB) ┃ Intel 4965 ┃ 15.4" WUXGA
Άβαταρ μέλους
ilpara
powerTUX
powerTUX

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό atermon » 10 Ιουν 2009, 02:22

ilpara έγραψε:Και όμως η διαφωνία δεν ήταν με πρόσωπα αλλά με καταστάσεις ή ανθρώπινα λάθη (κατά εμένα λάθη). Όλα αυτά πιστεύουμε ότι είναι υπό μόνιμη διευθέτηση με το ΚΑΝΟΝΕΣ οργάνωσης-λειτουργίας της ομάδας του φόρουμ και συνεπώς δεν συντρέχει λόγος καμίας αποχώρησης πλέον.

Επαναλαμβανόμαστε...
ilpara έγραψε:Άλλωστε όντας μέλος της ομάδας του περιοδικού γνωρίζεις ότι δεν συντρέχουν πλέον λόγοι διαφωνίας και δεν αντιλαμβάνομαι την σκοπιμότητα του να ανασκαλίσουμε περασμένα γεγονότα που ίσως εκθέτουν ανθρώπους που εκτιμούμε επειδή έκαναν ένα λιγότερο ή περισσότερο σοβαρό λάθος.

Εξήγηση ζήτησα, τα περί σκοπιμότητας είναι δικά σου λόγια φίλε @ilpara. Έχω πρόβλημα με την αναρχιστική μου συνείδηση και αυτό δεν μπορεί να μου το λύσει καμιά κοινότητα.
ilpara έγραψε:(δεν θα ήθελα να συνεχιστεί αυτή η συζήτηση)

Εγώ θα ήθελα να συνεχιστεί... με την εξήγηση όπως την περιγράφω παραπάνω.
ilpara έγραψε:Σημασία έχει να μαθαίνουμε από τα λάθη (και μάθαμε) και να τα αφήνουμε πίσω (δεν θα ήθελα να συνεχιστεί αυτή η συζήτηση), να βελτιώνουμε την κοινότητα (δες κανόνες), και να προχωράμε μπροστά ενωμένοι (πρώην και νυν συντονιστές-διαχειριστές έχουμε καλή σχέση)

Πριν λοιπόν προχωρήσουμε να ξεκαθαρίσω ότι ποτέ δεν λειτούργησα βάσει κανόνων αλλά με γνώμονα τη συνείδησή μου και μόνο.
ilpara έγραψε:και αυτό προσπαθούμε να πράξουμε με την δημόσια συζήτηση περί κανόνων οργάνωσης-λειτουργίας της ομάδας διαχειριστών-συντονιστών.

Και εγώ αυτό προσπαθώ να πράξω. Έχω δικαίωμα λόγου άλλωστε όπως όλοι.

Θα σιωπήσω όμως από σεβασμό στην κοινότητα και στους ανθρώπους πίσω από αυτήν.

Θα ήθελα επίσης την τοποθέτησή σας περί ταυτοπροσωπίας, αν επιθυμείτε φυσικά...
Άβαταρ μέλους
atermon
seniorTUX
seniorTUX

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό simosx » 10 Ιουν 2009, 04:29

atermon έγραψε:Συμφωνώ με την πρόταση αλλά θέτω προς συζήτηση την ταυτοπροσωπία της ομάδας διαχειριστών και συντονιστών (με ονοματεπώνυμο -ως συνθήκη ευθύνης).
Σε περίπτωση αδιαφορίας/απόρριψης της θέσης μου ψηφίζω αποχή.

Είδα το μήνυμα αυτό όταν το έγραψες πριν μερικές ώρες και δεν είχα καν την όρεξη να απαντήσω.
Ποιος ο λόγος να γράψεις «Σε περίπτωση αδιαφορίας/απόρριψης της θέσης μου...»;
Θέλω να πιστεύω ότι απλά το έγραψες σε κάποια δύσκολη στιγμή.
προσωπικό ιστολόγιο ϗ πλανήτης Ubuntu-gr
Συμβάλετε και εσείς στο ελληνικό βιβλίο Ubuntu!
1 Γνώσεις Linux: Πολύ καλό ┃ Προγραμματισμού: Πολύ καλό ┃ Αγγλικών: Πολύ καλό
2 Ubuntu 13.10 saucy 3.11.0-031100rc1-generic 64bit (el_GR.UTF-8, Unity ubuntu)
3 AMD E-450 APU with Radeon HD Graphics ‖ RAM 3555 MiB ‖ Sony Corporation VAIO
4 AMD nee ATI Wrestler [Radeon HD 6320] [1002:9806] {fglrx_pci}
5 eth0: Atheros Inc. AR8151 v2.0 Gigabit Ethernet [1969:1083] (rev c0) ⋮ wlan0: Atheros Inc. AR9285 [168c:002b] (rev 01)
Φτιάξτε και εσείς τη δική σας υπογραφή (παραπάνω κείμενο) αυτόματα με κλικ εδώ!
simosx
Επίτιμο μέλος
Επίτιμο μέλος

Launchpad: simosx
IRC: simosx
Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό ilpara » 10 Ιουν 2009, 06:26

atermon έγραψε:Συμφωνώ με την πρόταση αλλά θέτω προς συζήτηση την ταυτοπροσωπία της ομάδας διαχειριστών και συντονιστών (με ονοματεπώνυμο -ως συνθήκη ευθύνης). Σε περίπτωση αδιαφορίας/απόρριψης της θέσης μου ψηφίζω αποχή.

Για να μην κατηγορηθώ για αδιαφορία, στην αρχική δημοσίευση του παρόντος ζητάω να διαβάσετε την δημόσια συζήτηση περί κανόνων λειτουργίας-οργάνωσης ομάδας συντονιστών-διαχειριστών, στην 1η(!) σελίδα της οποίας έχω διατυπώσει την άποψη μου περί του ονοματεπώνυμου (viewtopic.php?f=2&t=5376#p51819) την οποία και παραθέτω:
ilpara έγραψε:Επώνυμος στην κοινότητα δεν είσαι με όνομα & επίθετο (παρότι τα δικά μου είναι γνωστά, βλ. ubuntistas) αλλά με nickname. Άλλωστε δεν μπορούμε ούτε να υποχρεώσουμε τον κόσμο να δώσει ονοματεπώνυμο, ούτε μπορούμε να ελέγξουμε ότι είναι σωστό, ...ούτε το θέλουμε. Συνεπώς, στην διαδικτυακή κοινωνία της κοινότητας η ευθύνη βαρύνει το nickname (γιατί αυτό είναι πραγματικό σου όνομα εκεί) και όχι το ονοματεπώνυμο της ταυτότητας σου. Τώρα αν ρωτάς για παράδειγμα πως θα σε συλλάβει η αστυνομία αν ξέρει μόνο το nickname θα απαντούσα ότι ...ναι έχεις δίκιο, από την άλλη τι σοβαρή παρανομία μπορείς να κάνεις σε μια κοινότητα σαν την δική μας? Αν όμως εννοείς ότι η ευθύνη έχει αντίκτυπο στην κοινωνική σου υπόσταση, θα απαντήσω ότι η κοινωνική σου υπόσταση συνδέεται με το nickname σου και άρα βαρύνεται με ότι λες και πράττεις. Αν θέλετε να συνεχίσουμε αυτή την κουβέντα, ας ανοιχτεί άλλο νήμα, όχι εδώ παρακαλώ.
⇛ Ubuntu 12.04 32bit
Άβαταρ μέλους
ilpara
powerTUX
powerTUX

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό ilpara » 10 Ιουν 2009, 07:07

Κάποιος έχει ψηφίσει «Συμφωνώ με όλα τα προτεινόμενα μέλη, αλλά θα ήθελα να προτείνω και τον εαυτό μου ή άλλο μέλος με το οποίο το έχω διερευνήσει και είναι θετικός». Επειδή δεν μπορούμε να ξέρουμε ποιός το ψήφισε και συνεπώς αν προτείνει τον εαυτό του ή κάποιον άλλον και ποιός είναι αυτός, παρακαλούμε να ποστάρει εδώ ή εναλλακτικά να επικοινωνήσει με pm :?:
⇛ Ubuntu 12.04 32bit
Άβαταρ μέλους
ilpara
powerTUX
powerTUX

Εκτύπωση

Επόμενο

Επιστροφή στο Γενικά