Σύγκριση και συζήτηση για Gnome και KDE

...οδηγοί-προτάσεις-ιδέες-σχόλια για το forum, την κοινότητα, το ubuntu

Συντονιστής: Geochr

Σύγκριση: Gnome και KDE

Gnome
62
82%
KDE
14
18%

Σύνολο ψήφων : 76

Σύγκριση και συζήτηση για Gnome και KDE

Δημοσίευσηαπό filippos.xf » 20 Ιούλ 2009, 07:45

Είναι ένα "ατελείωτο" θέμα, τουλάχιστον όσο υπάρχουν και τα δύο. Δεν έβαλα χρονικό περιθώριο στην ψηφοφορία, θέλω να υπάρχει αυτό το θέμα ανοιχτό. Φυσικά θα κυκλοφορούν νέες εκδόσεις και αναβαθμίσεις για το Gnome και το KDE, η ψηφοφορία όμως δεν θα τελειώσει ποτέ. Μπορείτε να αλλάξετε την ψήφο σας οποιαδήποτε στιγμή θέλετε... ανάλογα ποιο γραφικό περιβάλλων σας αρέσει περισσότερο την τάδε χρονική περίοδο. Άσχετα με το τι έρχεται η βασική διανομή Ubuntu εμείς κάνουμε την σύγκριση μεταξύ Gnome και KDE, έτσι... για όσους ψάχνουν και δοκιμάζουν ή σκέφτονται να δοκιμάσουν.

Αυτό το θέμα δεν είναι μόνο η ψηφοφορία, μπορούμε να συζητήσουμε ελεύθερα και να πούμε την γνώμη μας για το Gnome και το KDE. Μπορούμε να δημοσιεύσουμε νέα από τις δύο πλευρές π.χ. σε 8 μέρες κυκλοφορεί η νέα έκδοση για το τάδε γραφικό περιβάλλων... και άλλα σχετικά με το θέμα. Γιατί όχι... μπορούμε και να συγκρίνουμε εφαρμογές του Gnome με αυτές του KDE.

ΣΗΜΕΙΩΣΕΙΣ:
- Καλό είναι όσοι ψηφίσετε να έχετε δοκιμάσει και το Gnome και το KDE. ;)
- Το παρόν θέμα ΔΕΝ δημιουργήθηκε για να κατευθύνουμε κάποιο συγκεκριμένο άτομο να χρησιμοποιήσει το τάδε γραφικό περιβάλλων.
- Είναι έτσι για πλάκα, για σύγκριση, μελέτη, συζήτηση και ενημέρωση.
filippos.xf
superbTUX
superbTUX

Εκτύπωση

Re: Σύγκριση και συζήτηση για Gnome και KDE

Δημοσίευσηαπό @ntonius » 20 Ιούλ 2009, 10:46

Πολύ σωστά το διευκρινίζεις αυτό Φίλιππε
Η επιλογή εξαρτάται από τον εκάστοτε χρήστη και μονο.

Πολλές φορές βλέπουμε χρήστες να λένε ..."το (τάδε) είναι ευκολότερο , ή καλύτερο ή ..."
όχι φίλε...για σενα είναι ευκολότερο , καλύτερο , προτιμότερο (και το σεβόμαστε)
για κάποιον άλλο ευκολότερο είναι το...άλλο

Οι λέξεις πιο εύκολο , βολικό , καλύτερο , χειρότερο θα πρέπει να περιγράφουν την προσωπική μας άποψη και μόνο και αυτό γιατί
1)Δεν έχουμε όλοι τις ίδιες προτιμήσεις και γούστα
2)Δεν έχουμε όλοι τις ίδιες απαιτήσεις
3)Δεν έχουμε όλοι τα ίδια pc
και πολλά άλλα.....

Κάτι αντίστοιχο ισχύει και για τις διανομές αλλά αυτό είναι μια άλλη συζήτηση

Έχοντας δοκιμάσει λοιπόν το Gnome και το KDE σε διάφορες εκδόσεις στις παρακάτω διανομές
Ubuntu 8.04
Ubuntu 8.10
Ubuntu 9.04
Kubuntu 8.04
Kybuntu 9.04
Xubuntu 8.04 (XFCE)
Fedora 10 Gnome
Fedora 10 KDE
Fedora 11 Gnome
Fedora 11 KDE
Opensuse 11 Gnome
Opensuse 11 KDE
CentOS 5.3 Gnome

κατέληξα τελικά στο gnome (και το ubuntu 9.04)
Δεν ξέρω αν η (15ετής+) εμπειρία μου στα windows έχει να κάνει με αυτή την επιλογή
Με τα δικά μου δεδομένα βρήκα το gnome απλούστερο, ελαφρύτερο και ευκολότερο στη χρήση και αυτός ήταν και ο κύριος λόγος που το επέλεξα. Μου άρεσε βέβαια πολύ το γραφικό περιβάλλον του KDE ειδικά το τελευταίο του kubuntu 9.04 αλλά η απλότητα του gnome είχε μεγαλύτερη σημασία για μένα.

Όπως προτείνει και ο Φίλιππος καλό θα ήταν να τα δοκιμάσει και τα 2 κάποιος όχι μόνο για να έχει άποψη...αλλά και για να δεί ο ίδιος τι ταιριάζει περισσότερο σε αυτόν.
p.s. -αλλοιώς είναι σαν να ρωτάς άλλους τι μποξεράκια να αγοράσεις- :lol: :lol:
Γνώσεις ⇛ Linux: Μέτρια ┃ Προγραμματισμός: Όχι ┃ Αγγλικά: Πολύ Καλά
Λειτουργικό : Ubuntu 12.10 Quantal Quetzal
Προδιαγραφές ⇛ AMD Phenom II X2 555 3,2Ghz │Gigabyte GA-880GM-UD2H │ 4GB (1333MHz) │
│ Asus Radeon 5750 Formula (1GB) │ Samsung TFT 17" │

Oδηγίες προς νεοεισερχόμενους
Οδηγοί - How to - Tutorials
Αντιμετώπιση προβλημάτων
Εγκατάσταση codec και εφαρμογών πολυμέσων
Άβαταρ μέλους
@ntonius
babeTUX
babeTUX

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό Nisok » 20 Ιούλ 2009, 11:14

Ψήφισα KDE.
Αν και δεν ξέρω το κατά πόσο έχει νόημα άλλη μια φορά η ίδια συζήτηση...
Άβαταρ μέλους
Nisok
Διαχειριστής
Διαχειριστής

IRC: nisok
Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό headless » 20 Ιούλ 2009, 11:24

Gnome,και μάλιστα όχι το "μπασταρδεμένο" gnome του ubuntu με τα ανακατωμένα μενού ,τις mono apps (tomboy,f-spot) κ.ο.κ.
Το vanilla gnome όπως το βλέπουμε στο debian.Αυτό ψηφίζω.
Γνώσεις ⇛ Linux: Καλές ┃ Προγραμματισμός: Μέτριος ┃ Αγγλικά: Καλά
Λειτουργικό: debian wheezy/sid 64-bit (en_US.utf8)
Προδιαγραφές ⇛ CPU: 2x Intel Core2 Duo CPU E8400 3.00GHz │ RAM 3965 MiB │ ASUS INC. P5QL/EPU
Κάρτα γραφικών: nVidia GF104 [GeForce GTX 460] [10de:0e22]
Δίκτυα: eth0: Realtek RTL8111/8168B PCI Express Gigabit Ethernet controller [10ec:8168]
My Blog
Άβαταρ μέλους
headless
powerTUX
powerTUX

Launchpad: headl3ss
IRC: h3adl3ss
Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό filippos.xf » 20 Ιούλ 2009, 12:02

@@ntonius ναι θεώρησα απαραίτητο να διευκρινήσω κάποιες λεπτομέρεις για αυτό το θέμα, αν δεν το έκανα πιστεύω ότι θα υπήρχαν κάποιες παρατηρήσεις. ;)

@Nisok για να μην δημιουργηθεί μετά από κάποιους μήνες παρόμοιο θέμα λόγω νέων εκδόσεων και αναβαθμίσεων στο Gnome και το KDE, υπάρχει αυτό το θέμα. Η συγκεκριμένη ψηφοφορία σε αντίθεση με άλλες είναι <<ατελείωτη>>, δεν έχει χρονικό περιθώριο... αν αλλάξεις γνώμη και προτιμήσεις το άλλο γραφικό περιβάλλων υπάρχει η δυνατότητα να αλλάξεις την ψήφο σου. Εκτός από αυτά που ανέφερα...
filippos.xf έγραψε:
Αυτό το θέμα δεν είναι μόνο η ψηφοφορία, μπορούμε να συζητήσουμε ελεύθερα και να πούμε την γνώμη μας για το Gnome και το KDE. Μπορούμε να δημοσιεύσουμε νέα από τις δύο πλευρές π.χ. σε 8 μέρες κυκλοφορεί η νέα έκδοση για το τάδε γραφικό περιβάλλων... και άλλα σχετικά με το θέμα. Γιατί όχι... μπορούμε και να συγκρίνουμε εφαρμογές του Gnome με αυτές του KDE.

:)
filippos.xf
superbTUX
superbTUX

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό koukouvaou » 20 Ιούλ 2009, 14:21

GNOME. Oυτε χfce ουτε Kde. Oυδεν αγαν,μεταξυ πενιας και υπερβολης :thumbup: :thumbup:
Spoiler: show
Επίπεδο Γνώσεων: Linux: Κατι εχω μαθει.../ Προγραμματισμός: Όχι/ Αγγλικά: Καλά
Λειτουργικό ubuntu 9.10 32bit
Η/Υ&Μοντέλο: intel E5200/ μνημη: 2 gb/ Καρτα γραφων: Intel 3100/ Οθόνη & Ανάλυση:asus 19" wide/camera cyper snipa
# 28271

Ελεύθερο λογισμικό για Ελεύθερους ανθρώπους.
pirateparty.gr
Άβαταρ μέλους
koukouvaou
seniorTUX
seniorTUX

IRC: koukouvaou
Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό dimosfire » 21 Ιούλ 2009, 15:18

έγραψε:GNOME. Oυτε χfce ουτε Kde. Oυδεν αγαν,μεταξυ πενιας και υπερβολης

Για τον ιδιο λόγο ψήφισα κι εγώ Gnome.
ubuntu 9.10 (AMD64),Innovator desktop, motherboard MSI K8N NEO4-F,cpu AMD ATHLON64 3500+ 2.20GHz,ram 1GHz, καρτα γραφ.GIGABYTE GEFORCE 6600 256MB,καρτα τηλεορ.κ radio FM PROLINK PIXELVIEW PLAYTV PRO/ΑΓΓΛΙΚΑ-ΚΑΛΑ/ΓΝΩΣΕΙΣ ΠΡΟΓΡ.-ΚΑΘΟΛΟΥ.
dimosfire
babeTUX
babeTUX

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό @ntonius » 21 Ιούλ 2009, 15:40

Nisok έγραψε:Ψήφισα KDE.

Φυσικά και έχει
Τα δεδομένα διαρκώς αλλάζουν
Με κάθε νέα διανομή που ανανεώνονται gnome και kde μπορεί να αλλάξει κάποιος από το ένα είδος και να πάει στο άλλο.
Τέτοιες ψηφοφορίες έχουν το στόχο της σφυγμομέτρησης και πάντα θα είναι επίκαιρες γιατί δείχνουν σε όλους (και ειδικά στους developers) τις προτιμήσεις του κόσμου , όχι μόνο σχετικά με το τι επιλέγουν (οι χρήστες) αλλά και γιατί?
Με αυτό τον τρόπο όλοι γίνονται καλύτεροι αφού ξεκαθαρίζουν οι στόχοι της βελτίωσης (τοσο του kde όσο και του gnome) βάση της ζήτησης του συνόλου των χρηστών.
Τελευταία επεξεργασία από @ntonius και 21 Ιούλ 2009, 15:49, έχει επεξεργασθεί 1 φορά/ες συνολικά
Γνώσεις ⇛ Linux: Μέτρια ┃ Προγραμματισμός: Όχι ┃ Αγγλικά: Πολύ Καλά
Λειτουργικό : Ubuntu 12.10 Quantal Quetzal
Προδιαγραφές ⇛ AMD Phenom II X2 555 3,2Ghz │Gigabyte GA-880GM-UD2H │ 4GB (1333MHz) │
│ Asus Radeon 5750 Formula (1GB) │ Samsung TFT 17" │

Oδηγίες προς νεοεισερχόμενους
Οδηγοί - How to - Tutorials
Αντιμετώπιση προβλημάτων
Εγκατάσταση codec και εφαρμογών πολυμέσων
Άβαταρ μέλους
@ntonius
babeTUX
babeTUX

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό KiRiLoS » 21 Ιούλ 2009, 15:41

@ntonius έγραψε:
Nisok έγραψε:Ψήφισα KDE.

Φυσικά και έχει
Τα δεδομένα διαρκώς αλλάζουν
Με κάθε νέα διανομή που ανανεώνονται gnome και kde μπορεί να φύγει κάποιος από το ένα είδος και να πάει στο άλλο.
Τέτοιες ψηφοφορίες έχουν το στόχο της σφυγμομέτρησης και πάντα θα είναι επίκαιρες γιατί δείχνουν σε όλους (και ειδικά στους developers) τις προτιμήσεις του κόσμου , όχι μόνο σχετικά με το τι επιλέγουν (οι χρήστες) αλλά και γιατί?
Με αυτό τον τρόπο όλοι γίνονται καλύτεροι αφού ξεκαθαρίζουν οι στόχοι της βελτίωσης (τοσο του kde όσο και του gnome) βάση της ζήτησης του συνόλου των χρηστών.

Καλα ολα αυτα που λες,αλλα για καποιο λογο δεν πιστευω πως καποιος Developer του KDE η του Gnome,παρακολουθει αυτην την συζητηση...
Επίπεδο Γνώσεων: Linux: Ελάχιστο / Προγραμματισμός: Όχι / Αγγλικά: Καλά
ubuntu 10.04 x32
IntelCore2Duo 6300 (1.86GHZ,4MB) / 2X1024MB / NVIDIA GeForce 8400 GS (256MB) / HD Audio Controller / 15" Samsung SyncMaster 152v
KiRiLoS
punkTUX
punkTUX

IRC: kirilos
Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό mrjack » 21 Ιούλ 2009, 16:26

Δεν εχω μεγαλη εμπειρια στο kde oποτε και η ψηφος μου δεν ειναι απολυτη.

Δεν εχω τον χρονο/διαθεση να ανακαλυψω το kde μετα απο παρα πολλες ωρες που εχω αφιερωσει στο gnome.
Οταν βρω την ευκαιρια θα κανω τα βηματα αυτα διοτι το 4.2.4, που εβαλα προσφατα, μου φανηκε πιο καλαισθητο περιβαλλον.

gnome. επειδη αυτο ηρθε πρωτο σε 'μενα.
Άβαταρ μέλους
mrjack
seniorTUX
seniorTUX

IRC: mrjack
Εκτύπωση

Επόμενο

Επιστροφή στο Γενικά