C# σε Ubuntu 10.10 με περιβάλλον σαν το Visual Studio

...IDE, compilers, κλπ

Συντονιστής: konnn

Re: C# σε Ubuntu 10.10 με περιβάλλον σαν το Visual Studio

Δημοσίευσηαπό kalakouentin » 07 Νοέμ 2010, 04:24

έγραψε:g++ και gcc ειναι το ενα και το αυτο ?
Όχι δεν είναι. Ένα google-search θα σε παρουσιάσει τις διαφορές άμεσα....
έγραψε:Με τετοιες πληροφοριες στεναχωριεμαι γιατι θα εχω ως μαθημα C# στη σχολη μου..
Γιατί δεν έχετε κυνηγήσει το διδάσκοντα ότι σας κάνει κλειστά εργαλεία?
Η Java θα σας κάλυπτε πλήρως σε σχέση με τις λειτουργίες/χαρακτηριστικά που προσφέρει σε σχέση με την C#. Kαι είναι και πιο ευρέως διαδομένη από την C#.
Εικόνα
Γνώσεις ⇛ Linux: Συμπαθητικές ┃ Προγραμματισμός: Συμπαθητικότερες ┃ Αγγλικά: Αστέρι
Λειτουργικό ⇛ Ubuntu 10.04 32bit σε HP nw9440 ┃ Ubuntu 10.04 32bit σε Toshiba Satellite U400┃ SLED 11 64bit σε Dell OptiPlex 780
kalakouentin
seniorTUX
seniorTUX

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό dtrzG » 07 Νοέμ 2010, 16:02

kalakouentin έγραψε:
έγραψε:g++ και gcc ειναι το ενα και το αυτο ?
Όχι δεν είναι. Ένα google-search θα σε παρουσιάσει τις διαφορές άμεσα....
έγραψε:Με τετοιες πληροφοριες στεναχωριεμαι γιατι θα εχω ως μαθημα C# στη σχολη μου..
Γιατί δεν έχετε κυνηγήσει το διδάσκοντα ότι σας κάνει κλειστά εργαλεία?
Η Java θα σας κάλυπτε πλήρως σε σχέση με τις λειτουργίες/χαρακτηριστικά που προσφέρει σε σχέση με την C#. Kαι είναι και πιο ευρέως διαδομένη από την C#.

Oκ εκεινη τη στιγμη τεμπελιασα και απλα εριξα την ερωτηση στο τραπεζι το ομολογω αλλα ημουν ωρες μεσα στο φορουμ και εχω ακομη πολλα αδιαβαστα τοπικς καθως ελειπα μηνες..Φυσικα δεν κρατω καμια αρνητικη σταση ή κακια,ειναι μια απλη ενημερωση! ;) Με διδασκοντα (αναπληρωματικο γιατι ο main καθηγητης ειναι γαματος αν και μου τη δινει το Macbook του..)εχω κοντραριστει γιατι μου ηρθε με υφακι οταν εκανα προγραμματισμο 1 εργαστηριο να μου πει : ΤΙ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΟ ? Ολοι δουλευουν σε Windows.Βγες και μπες στα Windows!
Φυσικα με αναλογο υφος του αρνηθηκα και του ειπα εγω σε linux εμαθα,σε linux θα δουλεψω C.ΔΕΝ ΞΕΡΩ ΑΠΟ WINDOWS.Πηρε τα μπογαλακια του και την εκανε ελαφρως.Φυσικα ολη η ταξη με κοιτουσε με βλεμμα μεγαλης αποριας και ταυτοχρονα με την εκφραση -Ω!ΑΤΙΑ!- ζωγραφισμενη στο προσωπο..Αυτο που εγινε ομως τωρα ειναι το εξης : ο καθηγητης που ηταν υπευθυνος εξ ολοκληρου για τη διδασκαλια του Προγραμματισμου σε ολα τα τμηματα και στις θεωριες - πραγμα που σημαινει οτι ηταν και υπευθυνος της υλης - εφυγε για εξωτερικο.Στη θεση του μπηκε καποιος ανεπιθυμητος και στα πλαισια αλλαγης του προγραμματος σπουδων αλλαξαν εντελως τον προγραμματισμο 2.Πλεον θα διδασκεται C# και νομιζω εισαγωγη στη Java.Java νομιζω εχει ο προγραμματισμος 3 πλεον.Και τα νομιζω υπαρχουν γιατι οι αλλαγες ειναι πολλες και τα εκαναν σκ@τ@..Αν παρολη την αλλαγη του προγραμματος ειχε παραμεινει ο παλιος καθηγητης,οποιαδηποτε πιεση πιστευω θα δημιουργουσε αμεσως θεμα προς συζητηση καθως και ο ιδιος ειναι χρηστης linux και ξερει τι παιζει..Ελπιζω να μη σε επρηξα πολυ! :shh:
while ( ! ( succeed = try() ) );
Άβαταρ μέλους
dtrzG
Ubuntistas
Ubuntistas

IRC: dtrzG
Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό bosei » 08 Νοέμ 2010, 08:30

Τελικά κατέληξα σε C# και MonoDevelop.

Ευχαριστώ για την βοήθεια.
προσωπική ιστοσελίδαάλλη ιστοσελίδα
Γνώσεις ⇛ Linux: Χαμηλό ┃ Προγραμματισμός: Ελάχιστα ┃ Αγγλικά: Μέτρια ⇛ Καλά
Λειτουργικό ⇛ Ubuntu 11.04 & Windows Vista σε: Turbo-X PC
Προδιαγραφές ⇛ AMD Phenom 8650 Triple-Core Processor
│Ram 2GB │ nVidia GeForce 9500 GΤ │ HD Audio │ LG 19" & 1440*900
Άβαταρ μέλους
bosei
babeTUX
babeTUX

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό logari81 » 10 Νοέμ 2010, 23:07

Off topic:
kalakouentin έγραψε:Sorry που θα φανείς σα να trollάρω τώρα, αλλά ακροβατούμε με FUD...
logari81 έγραψε:Η Java "ανήκει" στην Oracle και αν και είναι ανοιχτό πρότυπο έχει ορισμένα ζητήματα με πατέντες.
Αυτά τα ζητήματα δεν αγγίζουν κανέναν άλλο παρά developers κλειστού κώδικα. Δεν υπάρχει κάνενας λόγος ένας οικιακός χρήστης που θέλει να αναπτύξει κάτι σε Java να μην το κάνει για θέματα foss. Ειδικά μάλιστα από τη στιγμή που υπάρχει το OpenJDK.
Mην αναπαράγουμε "γενικότητες". (Και δε θέλω να δω πάλι το απαρχαιωμένο Link τou FSF που αναφέρεται όταν ήταν η Java ήταν κάτω από CDDL. Aυτό τέλος. :P )

Το θέμα που έχει εγερθεί με την Java, είναι όταν κάποιες εταιρίες (Google) επιλέγουν να προσφέρουν μια πλατφόρμα (Android) που εξυπηρετεί και commercial closed-source εφαρμογές για το κατ'αλλά open source project τους (Android/Dalvik). Αυτό γίνεται αφού εκμεταλλεύονται το γεγονός ότι κάποιες άλλες άδειες που χρησιμοποιούν (Αpache εδώ) επιτρέπουν να έχεις proprietary extensions. (Και εκεί φυσικά η Oracle τους τάραξε στις μηνύσεις...) Αν διαβάσεις στο groklaw ( http://www.groklaw.net/article.php?stor ... 5110101756 ) θα δεις ότι ουσιαστικά είναι ένα παιχνίδι που 2 γίγαντες παλεύουν για το ποιος θα βγάλει το περισσότερο χρήμα. Από τη μία η Google που στο όνομα του open source το παίζει knight in shining armor προτείνοντας ανεξάρτητες δικές της υλοποιήσεις JVM (Dalvik) θέλοντας να δεσμεύσει ένα όσο το δυνατόν μεγαλύτερο κομμάτι της αγοράς κινητών συσκευών, χωρίς να έχει να ανησυχεί για την Oracle, και από την άλλη την Oracle, να βλέπει ότι κάποιος παίζοντας το αθώα "API/OS για τον λαό" πάει να της φάει την επένδυση στις closed source εφαρμογές. (Γιατί πρακτικά/άτυπα για το EE γίνονται όλα.... Αν το Dalvik γίνει industry standard θα πάρει 3 μαραμένα γαρύφαλλα η Oracle...)
Γενικά στο όνομα της ελεύθερης αγοράς (και όχι του ελεύθερου κώδικα) θα ήθελε η Google να κάνει πίσω η Oracle. Το ζουμί είναι στο ότι η Google μέσω του Dalvik ουσιαστικά καπέλωσε όλο το authority που έχει η Oracle πάνω στη γλώσσα και για αυτό φρίξανε στην Oracle. H Sun/Oracle κρατώντας τα δικαιώματα του TCK και ουσιαστικά πρωτοστατώντας στο JCP είχε τον τελικό λόγο πάνω στην γλώσσα (αυτό ήταν που της άνηκε δηλαδή), Με την Google να θέλει να κάνει κάτι τελείως "νεό" ουσιαστικά έχουμε την προσπάθεια της Google να αρχίσει να "κλέβει" την πρωτοκαθεδρία στα standard της γλώσσας από την Oracle (τουλάχιστον όσον αφορά τις φορητές συσκευές και τις εκδόσεις JavaME).
Κλείνοντας πρέπει να αναφερθεί ότι το θέμα με το Android/Dalvik το είχε ήδη αναγνωρίσει η Google, και είχε δοκιμάσει να αγοράσει κάποια δικαιώματα από την Sun. Γενικά η Sun κωλυσιεργούσε, δεν είχε και κανένα σοβαρό business-plan για την JavaME και έτσι το θέμα έμενε κάπως flu. Με την εξαγορά της Sun από την Oracle όμως, η Google είπε να το παίξει "τρελή" και να δοκιμάσει παρακάμψει την Oracle τελείως. Το θέμα είχε ήδη εγερθεί παλαιότερα και με το Apache Harmony και ουσιαστικά δεν επιλύθηκε ποτέ και πάνω σε αυτό ουσιαστικά θέλει να πατήσει η Google. Απλά, μλκία της Google γιατί καπέλωσε την Oracle και μλκία της Oracle γιατί ουσιαστικά εκβιάζει τώρα την Google για το Android. Φυσικά τελικά αυτός που ζημιώνεται είναι η κοινότητα. Όχι γιατί τα project κινδυνεύουν αλλά γιατί τώρα ο κόσμος (εταιρίες που πληρώνουν κωδικογράφους) θα είναι πολύ πιο διστακτικός να προσφέρει κώδικα στην Oracle για να τον ενσωματώσει στην Java. H Google δε χάνει κάτι, ούτε και φυσικά η Oracle σε πρώτη φάση. Το show θα το πληρώσουν οι θεατές....

Για έναν οικιακό χρήστη πάντως, αλλά και για ένα developer foss, η Java είναι αυτή τη στιγμή πρακτικά τελείως ελεύθερη. Αν το project είναι κάτω από GPL είναι αδιάβλητο όσον αφορά την κυριότητα του. Ασχέτως αυτού εγώ προσωπικά είμαι υπέρ να μάθει κάποιος C++. Σε C++ γράφω τη δουλειά μου, σε C++ καίγομαι και θεωρώ ότι είναι και η καλύτερη "βασική" γλώσσα.
Από την άλλη το να μη μάθει κάποιος java γιατί δεν είναι "αρκετά" free για αυτόν, το θεωρώ τελείως άτοπο.

bosei, κανε install τoν g++, και είσαι set to go όσων αφορά την C++.

μάλλον δεν είναι και τόσο αθώα η κατάσταση με την Java:
http://www.itworld.com/legal/127051/apa ... -over-java
@kalakouentin αν σε ενδιαφέρει το ζήτημα ανοιξε άλλο νήμα για να το συξητήσουμε για να μην κάνουμε κατάχρηση αυτού του νήματος
http://opensourceecology.org/

Λειτουργικό: Ubuntu 10.04 lucid 64-bitΠροδιαγραφές: 4x Intel Core i5 CPU M 450 2.40GHz ‖ RAM 3696 MiB ‖ Lenovo KL3 - LENOVO IdeaPad Y560
Κάρτα γραφικών: ATI Device [1002:68c0]Ασύρματο: wlan0: Atheros Inc. AR928X Wireless Network Adapter (PCI-Express) [168c:002a] (rev 01)
logari81
Επίτιμο μέλος
Επίτιμο μέλος

Εκτύπωση

Προηγούμενη

• ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ
    ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ
    ΠΡΟΒΟΛΕΣ
    ΣΥΓΓΡΑΦΕΑΣ

Επιστροφή στο Εφαρμογές για Ανάπτυξη Λογισμικού