Γειά σε όλους,
Θα ήθελα να εγκαταστήσω το MPI στον υπολογιστή μου προκειμένου να μάθω να το χειρίζομαι.
Αρχικά εγκατέστησα την έκδοση που φαίνεται στο Synaptic Manager. Ωστόσο :
- Αυτή η έκδοση είναι παλιά, είναι η 1.2.7 ενώ τώρα έχει βγει η 1.3.2.
- Δεν μπορώ να ρυθμίσω το πως θα εγκατασταθεί και να την συνδέσω με τον compiler που έχω.
Στην συνέχεια την αφαίρεσα, πάλι μέσω synaptic manager, για να εγκαταστήσω αργότερα την τελευταία έκδοση που βρίσκεται στην ιστοσελίδα
http://www.open-mpi.com. Παρ`όλα αυτά όταν βάζω την εντολή π.χ. mpif77 στο terminal μου λέει :
--------------------------------------------------------------------------
Unfortunately, this installation of Open MPI was not compiled with
Fortran 77 support. As such, the mpif77 compiler is non-functional.
--------------------------------------------------------------------------
που σημαίνει ότι το openMPI που εγκατέστησα μέσω του synaptic δεν έχει απεγκατασταθεί πλήρως, δεδομένου ότι αν είχε απεγκατασταθεί θα περίμενα μια απάντηση command not found. Εκτός αυτού όταν κάνω εγκατάσταση του καινούριου OpenMPI το μήνυμα αυτό συνεχίζεται, οπότε είτε κάνω λάθος την εγκατάσταση ή τα αρχεία που έχουν μείνει προκαλούν προβλήματα.
Πως μπορώ να βρω τα αρχεία ή ότιδήποτε άλλο που έχει μείνει από την πρώτη εγκατάσταση του openMPΙ ?
Επίσης θα μπορύσε κάποιος που έχει εγκαταστήσει το Open MPI να με καθοδηγήσει για το πως θα γίνει η εγκατάσταση και κυριότερα τι ρυθμίσεις έκανε για τις βιβλιοθήκες που χρησιμοποιεί ο compiler/wrapper (mpif77, mpif95,...) κατά το compile?
Ευχαριστώ.