Open MPI 1.3.2

...IDE, compilers, κλπ

Συντονιστής: konnn

Open MPI 1.3.2

Δημοσίευσηαπό fivos » 16 Μάιος 2009, 13:17

Γειά σε όλους,
Θα ήθελα να εγκαταστήσω το MPI στον υπολογιστή μου προκειμένου να μάθω να το χειρίζομαι.
Αρχικά εγκατέστησα την έκδοση που φαίνεται στο Synaptic Manager. Ωστόσο :
- Αυτή η έκδοση είναι παλιά, είναι η 1.2.7 ενώ τώρα έχει βγει η 1.3.2.
- Δεν μπορώ να ρυθμίσω το πως θα εγκατασταθεί και να την συνδέσω με τον compiler που έχω.
Στην συνέχεια την αφαίρεσα, πάλι μέσω synaptic manager, για να εγκαταστήσω αργότερα την τελευταία έκδοση που βρίσκεται στην ιστοσελίδα
http://www.open-mpi.com. Παρ`όλα αυτά όταν βάζω την εντολή π.χ. mpif77 στο terminal μου λέει :

--------------------------------------------------------------------------
Unfortunately, this installation of Open MPI was not compiled with
Fortran 77 support. As such, the mpif77 compiler is non-functional.

--------------------------------------------------------------------------

που σημαίνει ότι το openMPI που εγκατέστησα μέσω του synaptic δεν έχει απεγκατασταθεί πλήρως, δεδομένου ότι αν είχε απεγκατασταθεί θα περίμενα μια απάντηση command not found. Εκτός αυτού όταν κάνω εγκατάσταση του καινούριου OpenMPI το μήνυμα αυτό συνεχίζεται, οπότε είτε κάνω λάθος την εγκατάσταση ή τα αρχεία που έχουν μείνει προκαλούν προβλήματα.

Πως μπορώ να βρω τα αρχεία ή ότιδήποτε άλλο που έχει μείνει από την πρώτη εγκατάσταση του openMPΙ ?

Επίσης θα μπορύσε κάποιος που έχει εγκαταστήσει το Open MPI να με καθοδηγήσει για το πως θα γίνει η εγκατάσταση και κυριότερα τι ρυθμίσεις έκανε για τις βιβλιοθήκες που χρησιμοποιεί ο compiler/wrapper (mpif77, mpif95,...) κατά το compile?

Ευχαριστώ.
Γνώσεις ⇛ Linux: Xαμηλό ┃ Προγραμματισμός: Ναι (Fortran, C)┃ Αγγλικά: Καλά
Λειτουργικό ⇛ Ubuntu 8.10 x64 / Windows XP x32
Προδιαγραφές PC ⇛ i7 950 3.06GHz│Μνήμη 12 GB | P6T WS Revolution│ GTX480
fivos
babeTUX
babeTUX

Εκτύπωση

Re: Open MPI 1.3.2

Δημοσίευσηαπό simosx » 16 Μάιος 2009, 14:46

Δοκιμάζοντας να βάλω το openmpi σε 8.10, λαμβάνω το

Κώδικας: Επιλογή όλων
The following extra packages will be installed:
libgfortran3 libibverbs1 libopenmpi1 openmpi-common
Suggested packages:
gfortran
The following NEW packages will be installed
libgfortran3 libibverbs1 libopenmpi1 openmpi-bin openmpi-common

Το ζήτημα με το Διαχειριστή πακέτων Synaptics είναι ότι όταν βάζεις ένα πακέτο, μπαίνουν αυτόματα οι εξαρτήσεις, ωστόσο όταν το βγάζεις, πρέπει (μερικές φορές) να βγάζεις με το χέρι τις υπόλοιπες εξαρτήσεις, ή τουλάχιστον να επιβεβαιώσεις ότι έχουν βγεί.
Οπότε, για να βγάλεις το openmpi του Ubuntu, επιβεβαίωσε ότι έχουν βγει τα libgfortran3 libibverbs1 libopenmpi1 openmpi-common

Κοιτώντας στο http://www.open-mpi.org/software/ompi/v ... meline.php
βλέπω ότι η έκδοση 1.2.7 βγήκε τον Αύγουστο του 2008, που δεν είναι τόσο παλιά.
Αν δεν έχεις κάποιο ειδικό λόγο να πας σε 1.3.χ, θα πρότεινα να δοκίμαζες με 1.2.7 για τώρα.

Για να πας σε 1.3.2, το πιο εύκολο θα ήταν να βρεις έτοιμα πακέτα εγκατάστασης. Αναφέρεις κάποια πακέτα, ωστσό δεν ξέρω ποια είναι η πηγή τους. Μπορείς να ψάξεις στη λίστα του open-mpi για το αν κάποιος έχει φτιάξει πακέτα για Ubuntu και το MPI.
προσωπικό ιστολόγιο ϗ πλανήτης Ubuntu-gr
Συμβάλετε και εσείς στο ελληνικό βιβλίο Ubuntu!
1 Γνώσεις Linux: Πολύ καλό ┃ Προγραμματισμού: Πολύ καλό ┃ Αγγλικών: Πολύ καλό
2 Ubuntu 13.10 saucy 3.11.0-031100rc1-generic 64bit (el_GR.UTF-8, Unity ubuntu)
3 AMD E-450 APU with Radeon HD Graphics ‖ RAM 3555 MiB ‖ Sony Corporation VAIO
4 AMD nee ATI Wrestler [Radeon HD 6320] [1002:9806] {fglrx_pci}
5 eth0: Atheros Inc. AR8151 v2.0 Gigabit Ethernet [1969:1083] (rev c0) ⋮ wlan0: Atheros Inc. AR9285 [168c:002b] (rev 01)
Φτιάξτε και εσείς τη δική σας υπογραφή (παραπάνω κείμενο) αυτόματα με κλικ εδώ!
simosx
Επίτιμο μέλος
Επίτιμο μέλος

Launchpad: simosx
IRC: simosx
Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό fivos » 16 Μάιος 2009, 15:16

Δεν έχω κάποιον συγκεκριμένο λόγο να πάω στο 1.3.2, όπως σωστά είπες δεν είναι και τόσο παλιό... Απλά θέλω να το συνδέσω με τον compiler που έχω για να χρησιμοποιήσω τον wrapper του OpenMPI και από ότι είδα στο Open MPI του Synaptic δεν σου δίνει και πολλές δυνατότητες τροποποίησης κατά την εγκατάστασή του. Εγώ έχω τον Intel Fortran Compiler 11.083 (κοινώς ifort) σε Ubuntu 8.10 - 64 -bit.

Ξέρεις να μου πεις πως μπορώ να τον συνδέσω με τον wrapper του OpenMPI αν το κατεβάσω από το Synaptic (και με ότι άλλες βιβλιοθήκες ενδεχομένως χρειάζεται)?
Γνώσεις ⇛ Linux: Xαμηλό ┃ Προγραμματισμός: Ναι (Fortran, C)┃ Αγγλικά: Καλά
Λειτουργικό ⇛ Ubuntu 8.10 x64 / Windows XP x32
Προδιαγραφές PC ⇛ i7 950 3.06GHz│Μνήμη 12 GB | P6T WS Revolution│ GTX480
fivos
babeTUX
babeTUX

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό simosx » 16 Μάιος 2009, 16:10

fivos έγραψε:Δεν έχω κάποιον συγκεκριμένο λόγο να πάω στο 1.3.2, όπως σωστά είπες δεν είναι και τόσο παλιό... Απλά θέλω να το συνδέσω με τον compiler που έχω για να χρησιμοποιήσω τον wrapper του OpenMPI και από ότι είδα στο Open MPI του Synaptic δεν σου δίνει και πολλές δυνατότητες τροποποίησης κατά την εγκατάστασή του. Εγώ έχω τον Intel Fortran Compiler 11.083 (κοινώς ifort) σε Ubuntu 8.10 - 64 -bit.

Ξέρεις να μου πεις πως μπορώ να τον συνδέσω με τον wrapper του OpenMPI αν το κατεβάσω από το Synaptic (και με ότι άλλες βιβλιοθήκες ενδεχομένως χρειάζεται)?

Πρέπει να πω ότι το MPI δε το χρησιμοποιώ οπότε δεν γνωρίζω να δώσω απάντηση.
Αν δεν υπάρχει κάποιο άλλο μέλος του φόρουμ που να γνωρίζει, τότε θα ήταν καλό να δοκίμαζες το διεθνές φόρουμ ubuntuforums.org
ή να κάνεις αναζήτηση στο διαδίκτυο με σχετικά λεκτικά (π.χ. openmpi ubuntu intel fortran compiler).
Ακόμα, μπορείς στο ίδιο το δικτυακό τόπο του MPI να δεις αν υπάρχει κάτι σχετικό στην τεκμηρίωση.
προσωπικό ιστολόγιο ϗ πλανήτης Ubuntu-gr
Συμβάλετε και εσείς στο ελληνικό βιβλίο Ubuntu!
1 Γνώσεις Linux: Πολύ καλό ┃ Προγραμματισμού: Πολύ καλό ┃ Αγγλικών: Πολύ καλό
2 Ubuntu 13.10 saucy 3.11.0-031100rc1-generic 64bit (el_GR.UTF-8, Unity ubuntu)
3 AMD E-450 APU with Radeon HD Graphics ‖ RAM 3555 MiB ‖ Sony Corporation VAIO
4 AMD nee ATI Wrestler [Radeon HD 6320] [1002:9806] {fglrx_pci}
5 eth0: Atheros Inc. AR8151 v2.0 Gigabit Ethernet [1969:1083] (rev c0) ⋮ wlan0: Atheros Inc. AR9285 [168c:002b] (rev 01)
Φτιάξτε και εσείς τη δική σας υπογραφή (παραπάνω κείμενο) αυτόματα με κλικ εδώ!
simosx
Επίτιμο μέλος
Επίτιμο μέλος

Launchpad: simosx
IRC: simosx
Εκτύπωση

Επιστροφή στο Εφαρμογές για Ανάπτυξη Λογισμικού