Αντικατάσταση fortran g95 me intel fortran compiler

...IDE, compilers, κλπ

Συντονιστής: konnn

Re: Αντικατάσταση fortran g95 me intel fortran compiler

Δημοσίευσηαπό stefanostam » 30 Οκτ 2009, 15:11

Έχω νεότερα απο το πρόγραμμα

Στο μηχάνημα με 2 gb μνήμης που λειτουργούσε κανονικά έβγαλα το 1Gb απο τη μνήμη και ξαναέτρεξα το πρόγραμμα...

Το πρόγραμμα έτρεξε ολόκληρο κανονικότατα χωρίς να βγάλει κανένα μύνημα λάθους και έβγαλε και σωστά αποτελέσματα..

Επομένως δεν φταίει η μνήμη που γίνεται allocate...Επειδή το πρόβλημα με το memory allocation failed εμφανίζεται σε ένα eeepc που έχω τι θα μπορούσε να φταίει και να εμφανίζεται το συγκεκριμένο μύνημα;;;

thanks!!!!
stefanostam
babeTUX
babeTUX

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό logari81 » 30 Οκτ 2009, 15:49

stefanostam έγραψε:Επομένως δεν φταίει η μνήμη που γίνεται allocate...

από που προέρχεται αυτο το συμπερασμα; Το θεμα δεν ειναι ποση μνημη εχει συνολικά το κάθε μηχάνημα αλλά το ποση μνημη έχει ελεύθερη. Επισης απο αρχιτεκτονικήσε αρχιτεκτονική παντα θα υπαρχουν διαφορες. Ο τροπος να λυσεις το προβλημα ειναι ενας. Να βρεις σε πιο allocation ακριβως κρασαρει να δεις τις διαστασεις του αντικειμένου που κανεις allocate και να είσαι σε θέση να υπολογισεις με κομπιουτερακι σε πόση μνημνη αντιχτοιχεί αυτό. Αν δεν μπορεις να κανεις κατι τέτοιο, μονο κατα τύχη θα μπορουσες να λύσεις το πρόβλημα σου.
http://opensourceecology.org/

Λειτουργικό: Ubuntu 10.04 lucid 64-bitΠροδιαγραφές: 4x Intel Core i5 CPU M 450 2.40GHz ‖ RAM 3696 MiB ‖ Lenovo KL3 - LENOVO IdeaPad Y560
Κάρτα γραφικών: ATI Device [1002:68c0]Ασύρματο: wlan0: Atheros Inc. AR928X Wireless Network Adapter (PCI-Express) [168c:002a] (rev 01)
logari81
Επίτιμο μέλος
Επίτιμο μέλος

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό stefanostam » 31 Οκτ 2009, 17:11

Εφόσον το θέμα είναι πόση μνήμη έχει ελεύθερη σε περίπτωση που βάλω και στο άλλο pc 2 GB μνήμη τότε η ελεύθερη μνήμη του θα αυξηθεί οπότε δεν θα έχω αρκετές πιθανότητες να τρέξω το program.
Ακριβώς επειδή δεν το έχω γράψει εγώ το πρόγραμμα αλλά είναι αλλουνού και δεν ξέρω και fortran πολύ καλά για να κάνω το debugging που σίγουρα θα χρειάζεται γι αυτό ψάχνω να βρώ μήπως λύσω το πρόβλημα με τη μνήμη...
stefanostam
babeTUX
babeTUX

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό Dimitris » 31 Οκτ 2009, 17:32

Μερικές απαντήσεις πιο πάνω σου λέω ένα τρόπο για να "ξεγελάσεις" το κέλυφος. Η εντολή είναι η ulimit με την οποία μπορείς να θέσεις απεριόριστη μνήμη για τα προγράμματα. Φυσικά αν το πρόγραμμα χρειάζεται παραπάνω μνήμη, τότε ο υπολογιστής και όλα τα υπόλοιπα προγράμματα θα σέρνονται. Μπορεί να φτάσεις σε σημείο να μη λειτουργεί το ctrl+C. Αλλά γιατί δεν απευθύνεσαι σε αυτόν που έγραψε το πρόγραμμα; (Αν ήταν open source τότε θα μπορούσαμε να βοηθήσουμε. Από τη στιγμή που είναι fortran, φαντάζομαι δουλεύεις στο πανεπιστήμιο οπότε είναι πιο εύκολο να πείσεις κάποιον να βγάλει τον κώδικα σε open source, λέω εγώ τώρα μεταξύ των πολλών ανοησιών μου) Με ένα πρόγραμμα για debugging μπορείς να το τρέξεις βήμα βήμα και να δεις σε ποια γραμμή αυξάνεται η κατανάλωση μνήμης.

Και μια φιλική συμβουλή γιατί κι εγώ πέρασα από αυτό το στάδιο. Από τη στιγμή που δουλεύεις σε ένα πρόγραμμα που έχεις τον κώδικα του, δεν υπάρχουν δικαιολόγιες δε ξέρω την τάδε γλώσσα. Κάθεσαι και τη μαθαίνεις γιατί συνέχεια θα εξαρτάσαι από τρίτους. Πρέπει να καταλάβεις ότι μπήκες στο παιχνίδι του προγραμματισμού και πρέπει να χορέψεις με τους κανόνες του παιχνιδιού. Και το debugging ανοικει στους κανόνες. Είναι αναγκαίο κακό, πώς να το κάνουμε. Θέλει και τα ξενύχτια του (@logari81: νοσταλγώ τα βράδια που ψάχναμε για pointers που γράφανε σε παράνομες θέσεις μνήμης...)
Άβαταρ μέλους
Dimitris
saintTUX
saintTUX

Εκτύπωση

Προηγούμενη

Επιστροφή στο Εφαρμογές για Ανάπτυξη Λογισμικού