από Dimitris » 31 Οκτ 2009, 17:32
Μερικές απαντήσεις πιο πάνω σου λέω ένα τρόπο για να "ξεγελάσεις" το κέλυφος. Η εντολή είναι η ulimit με την οποία μπορείς να θέσεις απεριόριστη μνήμη για τα προγράμματα. Φυσικά αν το πρόγραμμα χρειάζεται παραπάνω μνήμη, τότε ο υπολογιστής και όλα τα υπόλοιπα προγράμματα θα σέρνονται. Μπορεί να φτάσεις σε σημείο να μη λειτουργεί το ctrl+C. Αλλά γιατί δεν απευθύνεσαι σε αυτόν που έγραψε το πρόγραμμα; (Αν ήταν open source τότε θα μπορούσαμε να βοηθήσουμε. Από τη στιγμή που είναι fortran, φαντάζομαι δουλεύεις στο πανεπιστήμιο οπότε είναι πιο εύκολο να πείσεις κάποιον να βγάλει τον κώδικα σε open source, λέω εγώ τώρα μεταξύ των πολλών ανοησιών μου) Με ένα πρόγραμμα για debugging μπορείς να το τρέξεις βήμα βήμα και να δεις σε ποια γραμμή αυξάνεται η κατανάλωση μνήμης.
Και μια φιλική συμβουλή γιατί κι εγώ πέρασα από αυτό το στάδιο. Από τη στιγμή που δουλεύεις σε ένα πρόγραμμα που έχεις τον κώδικα του, δεν υπάρχουν δικαιολόγιες δε ξέρω την τάδε γλώσσα. Κάθεσαι και τη μαθαίνεις γιατί συνέχεια θα εξαρτάσαι από τρίτους. Πρέπει να καταλάβεις ότι μπήκες στο παιχνίδι του προγραμματισμού και πρέπει να χορέψεις με τους κανόνες του παιχνιδιού. Και το debugging ανοικει στους κανόνες. Είναι αναγκαίο κακό, πώς να το κάνουμε. Θέλει και τα ξενύχτια του (@logari81: νοσταλγώ τα βράδια που ψάχναμε για pointers που γράφανε σε παράνομες θέσεις μνήμης...)