Δημιουργία Web Site απο έτοιμες πλατφόρμες

...IDE, compilers, κλπ

Συντονιστής: konnn

Δημιουργία Web Site απο έτοιμες πλατφόρμες

Δημοσίευσηαπό Star_Light » 09 Φεβ 2012, 03:36

Καλησπέρα και ελπίζω να ειμαι στην σωστή ενότητα. Έχοντας εγκαταστήσει ηδη το Drupal θα ηθελα να κανω μερικες ερωτήσεις
καταρχην καλυτερα Drupal ή Wordpress???? Και γιατι????

Απο την αλλη μπορω να παίξω με κάποια έτοιμη πλατφόρμα phpBB ή κατι τετοιο και να φτιάξω το δικο μου σαιτ????
μετα δεν θελω να φαινεται ομως αυτο... επισης αν αρχισω μετα να βαζω χρηστες μεσα πρεπει να γράψω και κώδικα σε
MySQL? Λινκς υπάρχουν για να ενημερωθώ για αυτα.... αλλα φυσικα οποιος έχει γρήγορες απαντήσεις απο προσωπικη του εμπειρια

θα με υποχρέωνε. Ευχαριστω :bow: :bow: :bow: :bow:
Γνώσεις ⇛ Linux: Βασικές ┃ Προγραμματισμός: Δέν θέλω μεροκάματο , θέλω C και κακο θάνατο! ┃ Αγγλικά: Lower
Λειτουργικό ⇛ Ubuntu 10.10 σε Dual Boot με Windows 7
Προδιαγραφές ⇛ Επεξεργαστής : Intel(R) Core(TM) i3 CPU 540 @3.07Ghz (64bit)
RAM : Kingston 2GB
HDD : Coreshare 500GB
Κάρτα Γραφικών : Intel Corporation Core Processor Integrated Graphics Controller(rev 18) (prog-if 00 [VGA controller]) [8086:0042]
Star_Light
superbTUX
superbTUX

IRC: Star_Light
Εκτύπωση

Re: Δημιουργία Web Site απο έτοιμες πλατφόρμες

Δημοσίευσηαπό sokoban4ever » 09 Φεβ 2012, 05:18

Λοιπόν κοίτα από όσο ξέρω το Drupal σαν cms + framework είναι καλύτερο για μεγάλα site-projects
που θέλεις κάποια στιγμή να μπορείς να τους αυξήσεις και να τους αλλάξεις τις δυνατότητες.
Θεωρείται πολύ ώριμο και scalable.

ενώ το wordpress σαν cms + blog είναι για μικρά και μεσαία site-projects
δεν είναι προγραμματισμένο για να κάτι πέρα από ένα blog αλλά φυσικά και γίνεται

τέλος και τα δύο έχουν πάρα πολλά plugins και πάρα πολλούς ενασχολούντες .

Επίσης γνωρίζω καλά ότι το wordpress είναι πολύ φιλικό

Φυσικά και γίνεται να βάλεις
το phpBB3 και το wordpress (ή το Drupal) μαζί και να συνδέσεις τους χρήστες του phpBB3 με το άλλο .
για να γλιτώσεις να γράψεις κώδικα όλο και κάποια plugins θα υπάρχουν...

Αν θέλεις σκέτο phpBB
και να το κάνεις να λειτουργεί σαν site
μπορείς φυσικά να του κάνεις κάποιες αλλαγές αλλά από όσο θυμάμαι την τελευταία φορα που είχα κάνει customization
με είχε τυραννήσει καθώς δεν υπήρχε οργανωμένο documentation και έπρεπε να διαβάσω όλο τον κώδικα γραμμή προς γραμμή και να μηρίζω τα νύχια
μου να δώ τι κάνει ... είναι αυτή η σύνταξη της php κουραστική (ούτε η C δεν είναι τόσο κουραστική!!!)
μαύρα χάλια άσε..

Για αυτό το phpBB είναι καλύτερο να το έχεις για forum και μάλιστα με τις λιγότερες αλλαγές (καλύτερα καθαρό!)
και αν θέλεις και να έχεις site
βάζεις απλά manually links στις δικές σου σελίδες ή στις σελίδες του wordpress σου
Δεν λέω ότι δεν μπορείς να του κάνεις custumizationς ως ένα βαθμό μπορείς άνετα banners ,άφθονη javascript και themes
αλλά κάποια πράγματα κυρίως php ... άμα τα πειράζεις μετά δεν δουλεύουν άλλα κτλπ αλλά
και κυρίως δεν είναι σίγουρο κατα πόσο θα γίνεται upgrade αργότερα σε κάποια νεώτερη έκδοση.....
μπρρρρ :sick:

αυτά από προσωπική εμπειρία
:)
Θέλουμε και μπορούμε να έχουμε μια καλύτερη ζωή και όσο θα ζούμε θα προσπαθούμε να την αποκτήσουμε ακόμα και αν πεθάνουμε προσπαθώντας, και αν κάποια στιγμή λιγίσουμε έχουμε το επίπεδο να πούμε κουράστηκα λίγο να ,να ξαποστάσουμε , ώστε να συνεχίσουμε πάλι δυνατοί ξανά.

Μήνυμα με αγάπη και αληλλεγγύη σε όλους τους ανθρώπους από όλους τους λαούς , ιδίως του Ελληνικού.
Άβαταρ μέλους
sokoban4ever
Επίτιμο μέλος
Επίτιμο μέλος

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό Star_Light » 09 Φεβ 2012, 05:26

Έλα φίλε μου sokoban4ever :) δεν περίμενα τοσο γρήγορη απάντηση !

Ενταξει δεν θα φτιάξω και κανα facebook :lol: :lol: αν και θα ήθελα να μπορει κάποια στιγμή
στο μέλλον να φιλοξενεί χρήστες. Αρχικά θα ήθελα να φτιάξω κάτι ας πούμε απλό αλλα με
ωραία εμφάνιση (να αλλάξω δηλαδή τα ετοιματζίδικα "wall papers" της phpBB κτλπ) αν με πιάνεις τι ακριβώς θέλω.
Και μετα με τον καιρό να του προσθέσω και φορουμ γιατι όχι και να έχει και χρήστες.

Να γράψω κώδικα δεν έχω προβλημα αλλα οχι απο την αρχη! Καλο αυτο με τα plugins που λες!
Γιατι θα ενσωματωθούν και θα σου λυσουν κυριολεκτικα τα χέρια καθως καταλαβαίνω.

btw οταν λες costumization??? τι εννοεις ακριβως? :p
Γνώσεις ⇛ Linux: Βασικές ┃ Προγραμματισμός: Δέν θέλω μεροκάματο , θέλω C και κακο θάνατο! ┃ Αγγλικά: Lower
Κάρτα Γραφικών : Intel Corporation Core Processor Integrated Graphics Controller(rev 18) (prog-if 00 [VGA controller]) [8086:0042]
Star_Light
superbTUX
superbTUX

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό sokoban4ever » 09 Φεβ 2012, 06:00

χε χε :)
Λοιπόν customization εννοω παραμετροποίηση είτε με κώδικα php είτε με markup (html , css )
Για το phpBB [πχ] μπορείς να κάνεις αλλάγες μεν στον κώδικα php
αλλά το να ξέρεις τι δεν πρέπει να πειράξεις και τι πρέπει γιατί πχ γίνονται updates και δεν θα έπρεπε να τα αλλάζεις ή ακόμα αν τα αλλάξεις άντε να βρείς μετά αυτό που άλλαξες αν στην νέα έκδοση έχει αλλάξει τελείως... κτλπ
πρέπει να κάτσεις να μάθεις να κάνεις mods (νομίζω τα έτσι τα έλεγαν)
.... τέσπα δεν έκατσα καθόλου να κάνω mods απλά έκανα διάφορες αλλάγες quick and dirty ...
το οποίο φυσικά σύντομα το έκανε όλο το πράγμα umaintainable ... είχε γίνε ένα χάος από αλλάγες και τίποτα δεν διορθωνόταν .... σε χρόνο μεμπτό....
ευτηχώς που υπάρχει η javasript και ξεμπέρδεψα ... :)
Το phpBB θέλει στην αρχή ψάξιμο και μάλιστα πολύ ψαχούλεμα για να μην κάνεις τίποτα πατάτα και δεν υπάρχει καλό documention κατά την γνώμη μου (τουλάχιστον από όσο ξέρω από πέρυσι...) .
Υπο αυτές τις συνθήκες το phpBB πιστεύω ότι είναι καλύτερο να του αλλάζεις μονάχα themes και αλλαγές λειτουργίας κυρίως με javascript ..
Δηλαδή να το έχεις αποκλειστικά για forum. Και απλά να του προσθέτεις link στο κεντρικό site.
Θέλουμε και μπορούμε να έχουμε μια καλύτερη ζωή και όσο θα ζούμε θα προσπαθούμε να την αποκτήσουμε ακόμα και αν πεθάνουμε προσπαθώντας, και αν κάποια στιγμή λιγίσουμε έχουμε το επίπεδο να πούμε κουράστηκα λίγο να ,να ξαποστάσουμε , ώστε να συνεχίσουμε πάλι δυνατοί ξανά.

Μήνυμα με αγάπη και αληλλεγγύη σε όλους τους ανθρώπους από όλους τους λαούς , ιδίως του Ελληνικού.
Άβαταρ μέλους
sokoban4ever
Επίτιμο μέλος
Επίτιμο μέλος

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό Αποστόλης » 09 Φεβ 2012, 15:56

Drupal = CMS
Wordpress = blog engine
phpBB = forum engine
Φυσικά παίρνουν τόσα add ons που από μόνα τους μπορούν να κάνουν τα πάντα αλλά δεν είναι πάντα κι ότι καλύτερο αυτό.
Είναι σαν να θέλεις να πηγαίνεις στα χωράφια με φεράρι. Γίνεται, αλλά με ένα τζιπάκι γίνεται καλύτερα.
Εναν από τους λόγους τον ανέφερε ο sokoban4ever (το update). Ειδικά αν έχεις πολλά add ons χάνετε η μπάλα.

Drupal = μαζί με το Joomla κυριολεκτικά σκίζουν τον server. Το αγαπημένο όλων των hosters που ψάχνουν να πουλήσουν χώρο και bandwidth.
Το μισούν οι maintainers γιατί δεν ξέρουν από θα τους έρθει τι.
Wordpress = κι αυτό αλλά όχι τόσο πολύ.
phpBB = λιγότερο αλλά δημιουργεί τεράστια βάση. Ειδικά αν το site έχει επισκεψιμότητα και ποστάρουν όλοι σαν μουρλοί.

Drupal = μεγάλη κοινότητα και κυρίως μεγάλη παραμετροποίηση από εταιρείες που το κόβουν και το ράβουν όπως θέλουν. Από απλό site μέχρι e-commerse.
Wordpress = από τις μεγαλύτερες κοινότητες γενικώς.
phpBB = έχει μείνει πίσω. Κυρίως γιατί έχουν βγει πιο "καλά" forum engines. π.χ. Vbulletin

Drupal + Wordpress + phpBB = πείραγμα κώδικα->αν δεν ξέρεις μην αγγίζεις. Το πολύ πολύ το css.
Το Drupal υποστηρίζει διάφορες template engines, το wordpress έχει τη δικιά του, το phpBB είναι περισσότερο pure php.

Drupal = για να το διαχειριστείς πρέπει να το σπουδάσεις.
Wordpress = πιο εύκολη διαχείριση.
phpBB = εντάξει μωρέ, διαγράφουμε κανένα post, κάνουμε ban κανένα χρήστη, τι άλλο να κάνουμε πια...
Φυσικά ο καθένας όπως μάθει και του αρέσει.

Αυτά εν ολίγοις.
Πρώτα αποφασίζουμε τι θέλουμε να κάνουμε και μετά διαλέγουμε.
Γνώσεις ⇛ Linux:Μέτριο┃ Προγραμματισμός:Ναι ┃ Αγγλικά: Αρκετά Καλά
Λειτουργικό ⇛ Arch Linux 64bit ┃ Ubuntu Studio 10.4 64bit
Προδιαγραφές ⇛ HP Pavillion dv7 1199ev ┃ Intel 2 Core Duo T 9400, 2.53 Ghz ┃ 4GB ┃ NVIDIA GeForce 9600M GT ┃ Intel 82801I (ICH9 Family) HD Audio ┃ TFT 17" 1440x900
Αποστόλης
punkTUX
punkTUX

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό Star_Light » 09 Φεβ 2012, 16:53

Ευχαριστω για τις απαντησεις παιδια!!!!

Αποστόλη ποια έτοιμη πλατφόρμα δηλαδη θα πρότεινες εσύ για να φτιάξει
κάποιος ενα δικο του σαιτ (που έχει ελάχιστη γνώση απο PHP , HTML) μηδαμινή απο CSS κτλπ

θέλω αρχικα να φτιάξω ένα σαιτ και μετα να του βάλω και φορουμ μεσα (αν του βάλω)

και τελικά απο τα λεγόμενα σου να κατεβάσω Wordpress καλύτερα? Απο οσο ειδα γενικα η phpBB
έχει σοβαρα μειονεκτήματα σε κάθε παραγραφό σου !
Star_Light
superbTUX
superbTUX

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό Star_Light » 09 Φεβ 2012, 17:50

btw και ενα λινκ με τα βασικά και για άλλους ενδιαφερόμενους σαν και εμενα....

http://www.make-a-web-site.com/

ειναι ενα καλο starting point νομίζω :)
Star_Light
superbTUX
superbTUX

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό Αποστόλης » 09 Φεβ 2012, 19:45

Είναι πολύ γενικό αυτό που λες.
Ενα site να βάλεις τι μέσα;

Δυο τρείς φωτογραφίες; -> ένα απλό site με html είναι αρκετό.
θα blogάρεις κάθε μέρα; -> υπάρχουν έτοιμα blogs, wordpress.
Ενα πιο advanced blog; -> wordpress.
portfolio;-> ότι και να βάλεις μια χαρά θα είναι αρκεί να είναι ευπαρουσίαστο.
θα φτιάξεις ένα site που θα προσφέρεις υπηρεσίες (άρθρα, downloads, tutorials, e-commerce, κ.λ.π. κ.λ.π.); ->Drupal.
Forum προσθέτεις και αργότερα. Με ένα απλό link κάνεις τη δουλειά σου.

Πρέπει να αποσαφηνίσεις τι ακριβώς σκέφτεσαι να κάνεις.
Αν δεν θέλεις να κάνεις κάτι συγκεκριμένο, ξεκίνα να το φτιάξεις μόνος σου με php-html-css.
Είναι ο καλύτερος τρόπος να μάθεις...
Προδιαγραφές ⇛ HP Pavillion dv7 1199ev ┃ Intel 2 Core Duo T 9400, 2.53 Ghz ┃ 4GB ┃ NVIDIA GeForce 9600M GT ┃ Intel 82801I (ICH9 Family) HD Audio ┃ TFT 17" 1440x900
Αποστόλης
punkTUX
punkTUX

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό Star_Light » 09 Φεβ 2012, 19:53

Αποστόλης έγραψε:Είναι πολύ γενικό αυτό που λες.
Ενα site να βάλεις τι μέσα;

Δυο τρείς φωτογραφίες; -> ένα απλό site με html είναι αρκετό.
θα blogάρεις κάθε μέρα; -> υπάρχουν έτοιμα blogs, wordpress.
Ενα πιο advanced blog; -> wordpress.
portfolio;-> ότι και να βάλεις μια χαρά θα είναι αρκεί να είναι ευπαρουσίαστο.
θα φτιάξεις ένα site που θα προσφέρεις υπηρεσίες (άρθρα, downloads, tutorials, e-commerce, κ.λ.π. κ.λ.π.); ->Drupal.
Forum προσθέτεις και αργότερα. Με ένα απλό link κάνεις τη δουλειά σου.

Πρέπει να αποσαφηνίσεις τι ακριβώς σκέφτεσαι να κάνεις.
Αν δεν θέλεις να κάνεις κάτι συγκεκριμένο, ξεκίνα να το φτιάξεις μόνος σου με php-html-css.
Είναι ο καλύτερος τρόπος να μάθεις...

Δεν θελω blogs θα ηθελα ενα σαιτ... οχι πολυ μεγαλο που να μπορει ας πουμε
να διαφημιζει την δουλεια μου οποια και αν ειναι αυτη... να μπορω να του ανεβάσω μερικα pdf σαν αρχεια
εικόνες ας πουμε.... μερικά κειμενα κτλπ. Αυτα. Φυσικα θελω να εχει και ωραια παρουσιαση.
Star_Light
superbTUX
superbTUX

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό Αποστόλης » 09 Φεβ 2012, 22:33

Το θέμα της παρουσίασης άπτεται στο design και είναι τελείως διαφορετικό.
Μην ξεχνάς οτι ουσιαστικά πρόκειται για διαφορετικό επάγγελμα. Με προεκτάσεις που έχουν να κάνουν με τέχνη, marketing, ψυχολογία χρωμάτων και διάφορα άλλα.

Αυτό που θες είναι ένα απλό site.
Βρές ένα ωραίο θέμα (template) και φτιάξε μερικές ίδιες σελίδες όπου θα γράψεις το κείμενο σου, στοιχεία επικοινωνίας και θα έχει χώρο (σε συγκεκριμένα σημεία) για φωτογραφίες, pdf, video κ.λ.π.
Αυτά μπορείς να τα ανεβάζεις και με ftp ή από το πρόγραμμα διαχείρισης το οποίο σου παραχωρείται μαζί με το χώρο για το site σου.
Αποστόλης
punkTUX
punkTUX

Εκτύπωση

Επόμενο

Επιστροφή στο Εφαρμογές για Ανάπτυξη Λογισμικού