flash animation Υπαρχει καποιο προγραμμα???  Το θέμα επιλύθηκε

...IDE, compilers, κλπ

Συντονιστής: konnn

flash animation Υπαρχει καποιο προγραμμα???  Το θέμα επιλύθηκε

Δημοσίευσηαπό BEGINER001 » 23 Απρ 2009, 14:34

Χρησιμοποειει κανένας η ξερει κάποιο πρόγραμμα για δημιουργία γραφικών σε flash. Δεν θέλω κάτι πολύ προχωρημένο, κάτι απλό μου είναι αρκετό.

Κατέβασα από το synaptic το Κtoon το οποίο όμως δυστυχώς δεν δουλεύει.
Γνώσεις ⇛ Linux: καλό ┃ Προγραμματισμός: python ┃ Αγγλικά: Καλά Λειτουργικό ⇛Mint 18.1 Mate
BEGINER001
punkTUX
punkTUX

Εκτύπωση

Re: flash animation Υπαρχει καποιο προγραμμα???

Δημοσίευσηαπό sokoban4ever » 23 Απρ 2009, 16:59

Το είχα ψάξει παλιότερα ...
και είχα βρει αυτό ( Flash4linux)
http://f4l.sourceforge.net/
έχει και deb πακέτο εδώ
http://www.sonsuzdongu.com/paketler/
Αλλά δεν δουλεύουν όλα ...

Δες και αυτό
Κώδικας: Επιλογή όλων
apt-cache show swf-tools

(command line ) αν θέλεις εγκατέστησε το
sudo apt-get install swf-tools
Θέλουμε και μπορούμε να έχουμε μια καλύτερη ζωή και όσο θα ζούμε θα προσπαθούμε να την αποκτήσουμε ακόμα και αν πεθάνουμε προσπαθώντας, και αν κάποια στιγμή λιγίσουμε έχουμε το επίπεδο να πούμε κουράστηκα λίγο να ,να ξαποστάσουμε , ώστε να συνεχίσουμε πάλι δυνατοί ξανά.

Μήνυμα με αγάπη και αληλλεγγύη σε όλους τους ανθρώπους από όλους τους λαούς , ιδίως του Ελληνικού.
Άβαταρ μέλους
sokoban4ever
Επίτιμο μέλος
Επίτιμο μέλος

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό BEGINER001 » 24 Απρ 2009, 12:45

Thanks sokoban4ever

To swftools to εγκατεστησα με sudo apt-get (υπάρχει και στο synaptic) αλλα δεν μπορω να βρω πουθενα το γραφικο του περιβαλλον, μαλλον ειναι ρουτίνες που τις τρεχουμε απο το τερματικό.

Το f4lm το εχω ηδη κατεβασει αλλα δεν μπορω να το εγκαταστήσω με τίποτα. Επίσης το σιτε που δινεις για να το κατεβασω σε deb se σε μενα δεν λειτουργει, μολις πατάω f4lm μου βγαζει μια σελίδα με κινεζικα.
Γνώσεις ⇛ Linux: καλό ┃ Προγραμματισμός: python ┃ Αγγλικά: Καλά Λειτουργικό ⇛Mint 18.1 Mate
BEGINER001
punkTUX
punkTUX

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό sokoban4ever » 24 Απρ 2009, 18:46

BEGINER001 έγραψε:Thanks sokoban4ever

To swftools to εγκατεστησα με sudo apt-get (υπάρχει και στο synaptic) αλλα δεν μπορω να βρω πουθενα το γραφικο του περιβαλλον, μαλλον ειναι ρουτίνες που τις τρεχουμε απο το τερματικό.

Το f4lm το εχω ηδη κατεβασει αλλα δεν μπορω να το εγκαταστήσω με τίποτα. Επίσης το σιτε που δινεις για να το κατεβασω σε deb se σε μενα δεν λειτουργει, μολις πατάω f4lm μου βγαζει μια σελίδα με κινεζικα.

Εμένα που το πάτησα το link τώρα μόλις πριν γράψω λειτουργούσε ( περίεργο; ξαναδοκίμασε αμα είναι αλλιώς απο .. proxy)
Ναι το swftools ναι έχει command line interface.
Δες όμως και το http://synfig.org
Μάλλον με αυτό θα κάνεις την δουλειά σου μια χαρά ;)
υπάρχει και στο ubuntu packages
http://packages.ubuntu.com/source/jaunty/synfigstudio
Το έχουν ψάξει ούκ ολίγοι αυτό (γιατι είναι αρκετά καλό)
https://launchpad.net/+search?field.text=synfigstudio
Θέλουμε και μπορούμε να έχουμε μια καλύτερη ζωή και όσο θα ζούμε θα προσπαθούμε να την αποκτήσουμε ακόμα και αν πεθάνουμε προσπαθώντας, και αν κάποια στιγμή λιγίσουμε έχουμε το επίπεδο να πούμε κουράστηκα λίγο να ,να ξαποστάσουμε , ώστε να συνεχίσουμε πάλι δυνατοί ξανά.

Μήνυμα με αγάπη και αληλλεγγύη σε όλους τους ανθρώπους από όλους τους λαούς , ιδίως του Ελληνικού.
Άβαταρ μέλους
sokoban4ever
Επίτιμο μέλος
Επίτιμο μέλος

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό BEGINER001 » 25 Απρ 2009, 11:41

Thanks sokoban4ever

Βρήκα το προγραμμα στο συναπτικ το εγκατέστησα...αλλα δεν ξεκιναει. Ψαχνοντας στην διευθυνση με τα bugs βρήκα ότι για το ubuntu η εκδοση αυτη εχει προβλημα και ετσι προσπαθησα να εγκαταστήσω την εκδοση 061.09 ακολουθώντας τις οδηγίες σε αυτη την διευθυνση:
http://synfig.org/forums/viewtopic.php?f=13&t=277

Πρωτα εγκατασταθηκε με επιτυχια το ETL-0.04.12 μετα το synfig-0.61.0 στο τελευταιο όμως το sysfigstudio δεν δέχετε την εντολή make και οντως στο φακελο που αποσυμπιεσα δεν υπαρχει. Ξανακατέβασα το tar αρχειο αλλα τίποτα.
Ετσι προς το παρόν το προβλημα μου ειναι πως να απομακρυνω τα δυο αλλα που εγκαταστάθηκαν, αν εγκατάστάθηκαν και που.

Τα νευρα μου..........ξερει κανείς πως τουλαχιστον θα απομακρυνω οτι εγκατασταθηκε?
BEGINER001
punkTUX
punkTUX

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό BEGINER001 » 25 Απρ 2009, 12:47

Sokoban4ever τελικα κατάφερα να καταβασω το f4lm σε μορφή deb από το σιτε που μου εδωσες. Οπότε τώρα θα το δοκιμάσω ελπίζω να δουλευεί σωστά.
BEGINER001
punkTUX
punkTUX

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό sokoban4ever » 25 Απρ 2009, 12:58

Μπορείς να διαγράψεις ότι εγκαταταστάθηκε φτάνει βρές που εγκαταστάθηκε
πχ κάνε
locate sysfigstudio

ή
find / -name sysfigstudio 2>/dev/null

ή
βρές το με το tracker search tool

Νομίζω ότι θα είναι στο /usr/local/bin αλλά δεν είμαι σίγουρος.

Καλύτερα κοίτα στο launchpad μην έχει κανείς κανένα PPA για το sysfingstudio που να λειτουργεί αν δεν σου εγκαθηστιέτε.
Απο ότι έχω καταλαει το f4lm είναι τελείως παραιτημένο ενώ το sysfingstudio ενημερώνεται συνεχώς (και δεν είναι κλώνος )

Σημείωση
όπου sysfigstudio βάλε καλύτερα το όνομα το εκτελέσιμου

Άβαταρ μέλους
sokoban4ever
Επίτιμο μέλος
Επίτιμο μέλος

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό BEGINER001 » 25 Απρ 2009, 13:42

sokoban4ever ειχες δικιο!!! το f4lm ειναι εντελώς αχρηστο, λιγο που το δοκίμασα δεν δουλευει σχεδον τίποτα. Θα το κοιτάξω πιο αναλυτικά βεβαια.

Εδωσα την εντολή locate (πχ locate etl ) kαι βρηκε ενα τεραστιο αριθμό αρχείων... τι κανω τώρα? πρέπει να παω σε ενα ενα φάκελο με το χερι και να τα σβήσω η υπαρχει καποια αυτοματη εντολή?

Συγνώμη για την ασχετοσύνη αλλα τι εννοεις να κοιταξω στο launchpad??
BEGINER001
punkTUX
punkTUX

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό sokoban4ever » 25 Απρ 2009, 14:48

Εννοώ να βρεις το ριζικό φάκελο που εγκαταστάθηκε
Για το launchpad και PPA (PPA = Personal Package Archives)
Ψάξε στο launchpad για κάτι έτοιμο
π.χ
https://launchpad.net/+search?field.text=synfigstudio

Άβαταρ μέλους
sokoban4ever
Επίτιμο μέλος
Επίτιμο μέλος

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό BEGINER001 » 28 Απρ 2009, 18:15

Thanks sokoban4ever

Διαγραφη αρχειων οκ το εκανα με locate kai sudo rm -f

Oσον αφορα προγραμματα για flash απο την ενασχοληση μου συμπερανα τα εξης :

1) f4lm Αχρηστο εντελώς τιποτα δεν δουλέυει.
2) synfigstudio Υπαρχει στο launchpad αποθετήριο που μπρορεις να το προσθέσεις στο συναπτικ και όντως δουλεύει μια χαρά, απο οσο μπόρεσα να δω για αρχή. Η διυεθυνση είναι εδω:
https://launchpad.net/~gabriel-rota/+archive/ppa

3) ktoon και αυτο δουλευει αν δώσει κανεις την εντολή οπως φαινεται στο παρακάτω:
ktoon uses a very strange way of handling data files. It presents the user with a chance to specify the installation directory (which is just /usr/share/ktoon), then needs to be restarted before really working.
The brushes are not packaged under /usr/share/ktoon since they're binary, and ktoon does not load them. As things are, the selection, brush, etc. menus are not expanding.
As a temporary fix, create a link to the plugins folder by the following command, and it seems that all of the functionality will be enabled.
'sudo ln -s /usr/lib/ktoon/plugins /usr/share/ktoon'

Μετά απο ολα αυτά το θεμα κλεινει εδω.
BEGINER001
punkTUX
punkTUX

Εκτύπωση

Επόμενο

Επιστροφή στο Εφαρμογές για Ανάπτυξη Λογισμικού