δημιουργια "ιου" για διαγραφη φακελου  Το θέμα επιλύθηκε

...IDE, compilers, κλπ

Συντονιστής: konnn

δημιουργια "ιου" για διαγραφη φακελου  Το θέμα επιλύθηκε

Δημοσίευσηαπό NHNA » 10 Δεκ 2009, 18:34

καλησπέρα....έχω 1εργασία για την σχολη μου..
πρέπει να φτιάξω 1 "ιο" ο οποιος θα τρέχει κρυφά πίσω από 1άλλο πρόγραμμα και θα διαγραφει 1 αρχείο από την επιφάνεια εργασίας....
τον κώδικα σε c++ τον έχω κάνει για windows...αυτό που θέλω είναι να τον προσαρμόσω γιατί θέλω να το παρουσιάσω στα fedora στο netbook μου και να βρω 1τρόπο να τον βάλω σε 1 άλλο πρόγραμμα και να τρέχει κρυφά στο linux...
καμια ιδέα??
please ειναι λιγο επιγον... :oops: :oops:
;) ninoula

Γνώσεις ⇛ Linux: Μέτριος ┃ Προγραμματισμός: Αρχάριος ┃ Αγγλικά: Μέτριος
Desktop -> Ubuntu 10.04 32-bit (el_GR.UTF-8) | Intel Pentium D 3.40GHz │ RAM 2048 MiB │ Gigabyte G31M-S2C | Κάρτες γραφικών: Intel 82G33/G31 Express Integrated Graphics Controller [8086:29C2]
Netbook -> Ubuntu 10.10 32-bit (el_GR.UTF-8) | Intel Atom N270 1.60GHz │ RAM 512 MiB │ Acer AOA110 - Acer
NHNA
punkTUX
punkTUX

Εκτύπωση

Re: δημιουργια "ιου" για διαγραφη φακελου

Δημοσίευσηαπό ubuntunoid » 10 Δεκ 2009, 19:10

Off topic:
Άσχετο, αλλά αν επιτρέπεται ποιά σχολή, σε ποιο αντικείμενο και ποιος καθηγητης βάζει τέτοιου είδους εργασίες;;; Υπαρχουν πόλλοι τροποι για να μάθει κανείς γλώσσες προγραμματισμού, τροπους προστασίας του λογισμικού κλπ δε χρειαζεται να μπαίνει στη διαδικασία να γράφει κακόβουλο κώδικα. Διαμορφώνεται λάθος και επικίνδυνη νοοτροπία έτσι στον εκπαιδευόμενο ;)
Επίπεδο Linux: Κάτι ψιλά Προγραμματισμός: Όχι Αγγλικά: Μέτρια
AMD Phenom IIx4 945 3,0 GHz | Nvidia 9500 GT | 4 GB DDR3 RAM | SM2333HD 1920x1080
Debian 7 64bit | Ubuntu 11.10 32bit
Άβαταρ μέλους
ubuntunoid
seniorTUX
seniorTUX

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό pkst » 10 Δεκ 2009, 19:14

Ομολογώ οτι μπερδεύτηκα..
Θες να γράψεις patch ( που θα διαγράφει το αρχείο) σε ένα πρόγραμμα του linux ), να το κάνεις compile, build και να το τρέξεις στο fedora? Η απλά να γράψεις ενα Script που να τροποποιεί το πρόγραμμα?

Ότι από τα παραπάνω θες , χρειάζεσαι αρκετό διάβασμα για να το κάνεις . Κατέβασε το πηγαίο κώδικα του προγράμματος που θες να πειράξεις, βρες σε ποια συνάρτηση σε βολεύει να πειράξεις, κάντο compile και δοκίμασε...
And the beast shall be made legion. Its numbers shall be increased a thousand thousand fold. The din of a million keyboards like unto a great storm shall cover the earth, and the followers of Mammon shall tremble.
Άβαταρ μέλους
pkst
Διαχειριστής
Διαχειριστής

IRC: pkst
Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό NHNA » 10 Δεκ 2009, 20:26

Πληροφορικής είναι η σχολη...
Πιστεύω ότι η εργασία είναι 1χαρά...αν δεν μάθουμε πως φτιάχνεται 1 ιός ,τότε δεν θα μπορέσουμε να κατανοήσουμε πως λειτουργεί και να τους καταστρέψουμε η να προστατέψουμε τους υπολογιστές μας...αλλοι καθηγητες,τα κανουν ολα θεωριτικα..
Απότι βλέπω και άλλος από την σχολη μου είχε ρωτήσει αλλου για την ίδια εργασία ίσως να βοηθήσει: http://www.insomnia.gr/forum/showthread.php?p=1626876
Θέλω να φτιάξω 1 ιο που θα μπαίνει μέσα στο pc κρυμμένος σε 1 άλλο πρόγραμμα και να τρέχει χωρίς να το καταλάβει ο χρηστης και να διαγραφει 1φάκελο από την επιφάνεια εργασίας..

Y.Γ:ελπίζω αν το δει ο καθηγητής μου να μην τα πάρει...τον κώδικα τον έκανα μονη μου,ψάχνω πως θα το τρέχω μέσα σε 1άλλο πρόγραμμα στο netbook μου :oops: :oops: :oops: :)
;) ninoula

Γνώσεις ⇛ Linux: Μέτριος ┃ Προγραμματισμός: Αρχάριος ┃ Αγγλικά: Μέτριος
Desktop -> Ubuntu 10.04 32-bit (el_GR.UTF-8) | Intel Pentium D 3.40GHz │ RAM 2048 MiB │ Gigabyte G31M-S2C | Κάρτες γραφικών: Intel 82G33/G31 Express Integrated Graphics Controller [8086:29C2]
Netbook -> Ubuntu 10.10 32-bit (el_GR.UTF-8) | Intel Atom N270 1.60GHz │ RAM 512 MiB │ Acer AOA110 - Acer
NHNA
punkTUX
punkTUX

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό ubuntunoid » 10 Δεκ 2009, 21:02

Off topic:
Kαι κάποιος που ξέρει από πυρηνική φυσική μπορεί να κατασκευάσει πυρηνικά όπλα. Αυτο δε σημαίνει οτι για να μάθει πυρηνική φυσική στη σχολή του έβαλαν εργασία να κατασκευάσει μια πυρηνική βόμβα. Ειναι τουλάχιστον αντιδεοντολογικό να δημιουργείται η εντύπωση σε φοιτητές πληροφορικής οτι μπορουν να καταστρέφουν λειτουργικά.
Με τις γνώσεις που θα αποκτήσουν σίγουρα θα μπορούν να το κάνουν αλλά δε χρειάζεται αυτό να υλοποιείται μέσα απο τη διαδικασία της μάθησης. Δε θέλω να επεκταθώ άλλο γιατί είμαι τελείως offtopic. Σου ζητώ προκαταβολικά συγγνώμη για το 2ο άσχετο ποστ μου στο θέμα σου και δεν θα επεκταθώ άλλο στο υπόσχομαι.
Επίπεδο Linux: Κάτι ψιλά Προγραμματισμός: Όχι Αγγλικά: Μέτρια
AMD Phenom IIx4 945 3,0 GHz | Nvidia 9500 GT | 4 GB DDR3 RAM | SM2333HD 1920x1080
Debian 7 64bit | Ubuntu 11.10 32bit
Άβαταρ μέλους
ubuntunoid
seniorTUX
seniorTUX

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό Dimitris » 10 Δεκ 2009, 22:05

NHNA έγραψε:Θέλω να φτιάξω 1 ιο που θα μπαίνει μέσα στο pc κρυμμένος σε 1 άλλο πρόγραμμα και να τρέχει χωρίς να το καταλάβει ο χρηστης και να διαγραφει 1φάκελο από την επιφάνεια εργασίας.

Με τις λίγες γνώσεις μου, δε μπορείς να "κρύψεις" ένα πρόγραμμα. Η εντολή ps δείχνει τα πάντα. Φυσικά αν δε ξέρεις τι ψάχνεις τότε είναι κρυμμένο.
Άβαταρ μέλους
Dimitris
saintTUX
saintTUX

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό Teddy » 10 Δεκ 2009, 22:29

Ίσως τα τελευταία (χτεσινά μάλιστα) θέματα σχετικά με το κακόβουλο λογισμικό στο Gnome-look και η αντίστοιχη συζήτηση στα ξενόγλωσσα φόρουμ του ubuntu σε διαφωτήσουν περισσότερο οπου αναλύουν όλα τα scriptάκια. Όσον αφορά την λογική περισσότερο, όχι τον κώδικα. (Links δεν βάζω προς το παρόν)
Παρεπιπτόντως αυτό που θες δεν ονομάζεται ιός αλλά κάτι άλλο (αλλά δεν έχει και καμία σημασία)
Γνώσεις ⇛ Linux: Οι φίλοι μου λένε οτι ξέρω ┃ Προγραμματισμός: Όχι ┃ Αγγλικά: Καλά
Λειτουργικό ⇛ Μονομαχος Lite
Προδιαγραφές ⇛ AMD Athlon Dual Core Processor 4850e (στα 2,5Ghz) │ RAM 4GB │ ΑΤΙ HD3650 │ M-Audio Audiophile 2496 │ TFT 22" 1680x1050 │
Teddy
babeTUX
babeTUX

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό sokoban4ever » 10 Δεκ 2009, 22:58

@NHNA
είναι πολύ απλό... δεν χρειάζεσαι "ιο" σε ξεχωριστό αρχείο απλά να καλέσεις μια κατάλληλη ρουτίνα όταν θέλεις μέσα στον κώδικα του πρώτου προγράμματος. O χρήστης του προγράμματος δεν θα ξέρει ότι παίζει ζημιά στα κρυφά ... αυτό λέγεται Malware..
Δες αυτό το link http://www.dreamincode.net/code/snippet1308.htm

εκτός και αν δεν γνωρίζεις τον κώδικα του πρώτου προγράμματος ... ε τότε καλή τύχη....
Τότε ξεκίνα από εδώ http://en.wikipedia.org/wiki/Executable ... ble_Format
Κάτσε διάβασε googliσε κλπ μπες σε forum ειδικά για τέτοια πράγματα και τα λοιπά....

:think: Ζητάς να σου κάνουμε την άσκηση ? Γίνε ποιο συγκεκριμένη
Θέλουμε και μπορούμε να έχουμε μια καλύτερη ζωή και όσο θα ζούμε θα προσπαθούμε να την αποκτήσουμε ακόμα και αν πεθάνουμε προσπαθώντας, και αν κάποια στιγμή λιγίσουμε έχουμε το επίπεδο να πούμε κουράστηκα λίγο να ,να ξαποστάσουμε , ώστε να συνεχίσουμε πάλι δυνατοί ξανά.

Μήνυμα με αγάπη και αληλλεγγύη σε όλους τους ανθρώπους από όλους τους λαούς , ιδίως του Ελληνικού.
Άβαταρ μέλους
sokoban4ever
Επίτιμο μέλος
Επίτιμο μέλος

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό Epirotes » 10 Δεκ 2009, 23:53

Off topic:
@ubuntunoid: +1! :thumbup: Ο "διδάσκαλος" αυτός θέλει κράξιμο! :thumbdown:
Οδηγίες για νέα μέλη ---- Οδηγοί - How to - Tutorials
1 Linux: Μέτριος ┃ Προγραμματισμός: Καθόλου ┃ Αγγλικά: Προχωρημένος
2 Ubuntu 16.04 precise 64bit (el_GR.UTF-8), Windows 10
3 Intel Core2 Duo CPU E8400 3.00GHz ‖ RAM 8 GB ‖ Gigabyte X48-DS4
4 Advanced Micro Devices [AMD] nee ATI Caicos [Radeon HD 6450] [1002:6779]
5 eth0: Realtek RTL8111/8168B PCI Express Gigabit Ethernet controller [10ec:8168] (rev 02)
Άβαταρ μέλους
Epirotes
superbTUX
superbTUX

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό kalakouentin » 11 Δεκ 2009, 17:48

Off topic:
Καθόλου κράξιμο δε θέλει. Καλύτερα αυτό παρά κάτι χαζά script του στυλ : "Να μετράει το μήκος ονόματος σε κάθε φάκελο και να επιστρέφει το μέσο όρο του" και λοιπές ανούσιες μπαρούφες. Έχω κάνει εγώ traversal σε AVL δέντρα για να βρω αν ο Γιώργος είναι γιος της Μαρίας που είναι ανιψιά του Πάνου... :sick: Μυαλό πουρές... Σιγά τον διαφθορέα για κράξιμο. Ντάξει δε ζήτησε και κάτι απίστευτο να φτιάξουν τα παιδιά και το malware, software είναι :P. Kαι μάλιστα καλύτερα αυτό για να δουν από τη μία ότι ο κώδικας τους μπορεί να έχει και επιπτώσεις στο pc τους αν εκτελούν προγράμματα αμφιβόλου σχεδιασμού και αποτελέσματος και από την άλλη είναι μια ωραία ασκησούλα για να δουν και τί παίζει με file permissions, rwx-theme κτλ.
Τελευταία επεξεργασία από kalakouentin και 11 Δεκ 2009, 23:29, έχει επεξεργασθεί 1 φορά/ες συνολικά
Εικόνα
Γνώσεις ⇛ Linux: Συμπαθητικές ┃ Προγραμματισμός: Συμπαθητικότερες ┃ Αγγλικά: Αστέρι
Λειτουργικό ⇛ Ubuntu 10.04 32bit σε HP nw9440 ┃ Ubuntu 10.04 32bit σε Toshiba Satellite U400┃ SLED 11 64bit σε Dell OptiPlex 780
kalakouentin
seniorTUX
seniorTUX

Εκτύπωση

Επόμενο

Επιστροφή στο Εφαρμογές για Ανάπτυξη Λογισμικού