Netbeans

...IDE, compilers, κλπ

Συντονιστής: konnn

Re: Netbeans

Δημοσίευσηαπό cyberpython » 15 Δεκ 2008, 16:24

Dimitris έγραψε:To vim είναι ένας command line editor, τον οποίο μάλλον δε θα θες να τον χρησιμοποιήσεις.

Αν πρόκειται για το χρήστη atomo από το forum Πληροφορικής του ΟΠΑ, τότε καλό είναι να του ρίξει μια ματιά, αφού ο συγκεκριμένος editor χρησιμοποιείται σχεδόν σε όλα τα εργαστήρια που απαιτείται απομακρυσμένη επεξεργασία σε αρχεία στο σύστημα Δίας (SGI Irix 6.4).

Edit: Μόλις είδα οτι το vi αναφέρθηκε ως απάντηση σε άλλο χρήστη.... :D
Τελευταία επεξεργασία από cyberpython και 15 Δεκ 2008, 20:52, έχει επεξεργασθεί 1 φορά/ες συνολικά
Κοινότητα ΕΛ/ΛΑΚ Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών / Ubuntu-gr / My Web Log
Επίπεδο Γνώσεων Linux: Μέτριο, Προγραμματισμός: Ναι, Aγγλικά: Καλά
Λειτουργικό : Ubuntu 10.04 - 32bits
Η/Υ : Intel Core2 4400@2 GHz / 2GB DDR2 RAM / GeForce 8400 GS 512MB / Creative SB Audigy SE
Άβαταρ μέλους
cyberpython
seniorTUX
seniorTUX

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό greatst » 15 Δεκ 2008, 20:49

Dimitris έγραψε:To vim είναι ένας command line editor, τον οποίο μάλλον δε θα θες να τον χρησιμοποιήσεις.

ναι, από ότι είδα είναι ... ένα βελτιωμένο vi !!! :lol:
προσωπική ιστοσελίδαgreatst in Launchpad

Γνώσεις ⇛ Linux: Όσο ζω μαθαίνω ┃ Προγραμματισμός: Μια χαρά ┃ Αγγλικά: Εξαιρετικά

Mac mini (late 2009) (8GB RAM) με OS X 10.11.6 [και Ubuntu 16.04 Server amd64 και άλλες GNU/Linux εικονικές μηχανές με 2GB RAM, 128MB VRAM+3D_acceleration η κάθε μία].
Άβαταρ μέλους
greatst
seniorTUX
seniorTUX

Launchpad: greatst
IRC: greatst
Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό dimisKJ » 15 Δεκ 2008, 22:44

Για κωδικα σε java/j2ee, 2 ειναι οι βασικες δωρεαν επιλογες. Netbeans και Eclipse...
Επίπεδο Γνώσεων Linux: Μέτριο - Προγραμματισμός: Ναί - Αγγλικά: Καλά
Ubuntu 10.10 (32bit)
Acer Aspire 1692: Intel M740 (1.73GHz) / ATI Mobility Radeon X600 (M24 3150)/ 2GB DDR /Intel AC'97 Audio/
Intel PRO/Wireless 2200BG / 15.4" WXGA
Άβαταρ μέλους
dimisKJ
babeTUX
babeTUX

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό greatst » 02 Ιαν 2009, 19:50

χρησιμοποιώντας ως οδηγό αυτό http://www.netbeans.org/kb/61/web/applets.html προσπαθώ να φτιάξω κάποια applets και swing-applets με το Netbeans6.5. Και στις δυο περιπτώσεις, έχω το εξής "κουλό" πρόβλημα:

κάνω ένα applet, το σώζω, κάνω clean+build και όταν το τρέχω τόσο με τον applet-viewer όσο με καλώντας το από ιστοσελίδα, όλα καλά. Μετά όμως το πρώτο clean+build οι επόμενες αλλαγές δουλεύουν μόνο στον applet-viewer και όχι καλώντας το με ιστοσελίδα! Καμιά συμβουλή?

ΥΓ: και κάτι παρεμφερές: πώς μπορώ να προ-ρυθμίσω τις διαστάσεις του applet-viewer?

Γνώσεις ⇛ Linux: Όσο ζω μαθαίνω ┃ Προγραμματισμός: Μια χαρά ┃ Αγγλικά: Εξαιρετικά

Mac mini (late 2009) (8GB RAM) με OS X 10.11.6 [και Ubuntu 16.04 Server amd64 και άλλες GNU/Linux εικονικές μηχανές με 2GB RAM, 128MB VRAM+3D_acceleration η κάθε μία].
Άβαταρ μέλους
greatst
seniorTUX
seniorTUX

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό cyberpython » 11 Ιαν 2009, 01:16

greatst έγραψε:
κάνω ένα applet, το σώζω, κάνω clean+build και όταν το τρέχω τόσο με τον applet-viewer όσο με καλώντας το από ιστοσελίδα, όλα καλά. Μετά όμως το πρώτο clean+build οι επόμενες αλλαγές δουλεύουν μόνο στον applet-viewer και όχι καλώντας το με ιστοσελίδα! Καμιά συμβουλή?

Λογικά, "την κλήση" μέσα από τη σελίδα την κάνεις από κάποιο web-browser (π.χ. firefox). Οι περισσότεροι web-browsers κάνουν caching των java-applets για ταχύτερο φόρτωμα στην επόμενη εκτέλεση, οπότε αντί να φορτώνει τη νέα έκδοση του applet σου χρησιμοποιεί την cached.
Κοινότητα ΕΛ/ΛΑΚ Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών / Ubuntu-gr / My Web Log
Επίπεδο Γνώσεων Linux: Μέτριο, Προγραμματισμός: Ναι, Aγγλικά: Καλά
Λειτουργικό : Ubuntu 10.04 - 32bits
Η/Υ : Intel Core2 4400@2 GHz / 2GB DDR2 RAM / GeForce 8400 GS 512MB / Creative SB Audigy SE
Άβαταρ μέλους
cyberpython
seniorTUX
seniorTUX

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό greatst » 15 Ιαν 2009, 11:45

cyberpython έγραψε:
greatst έγραψε:

Λογικά, "την κλήση" μέσα από τη σελίδα την κάνεις από κάποιο web-browser (π.χ. firefox). Οι περισσότεροι web-browsers κάνουν caching των java-applets για ταχύτερο φόρτωμα στην επόμενη εκτέλεση, οπότε αντί να φορτώνει τη νέα έκδοση του applet σου χρησιμοποιεί την cached.

Ευχαριστώ για την απάντηση σου φίλε μου.

Αυτό για την cache μνήμη του web-browser το είχα σκεφτεί και το είχα τσεκάρει: δεν έχει σχέση με αυτό. :-(

Άβαταρ μέλους
greatst
seniorTUX
seniorTUX

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό taratatzoum » 15 Ιαν 2009, 21:42

υπάρχουν και εδώ κάποια μαθήματα java με την χρήση netbeans , είναι βέβαια σε πολύ πρώιμο στάδιο ακόμα αλλά στο μέλλον θα προχωρήσουν υποθέτω σημαντικά...
http://kassapoglou.blogspot.com/search/label/JAVA
Ιστολόγιο
1 Γνώσεις → Linux: Προχωρημένος ┃ Προγραμματισμός: Μέτριος ┃ Αγγλικά: Προχωρημένος
2 Λειτουργικό → Slackware 13.37.0 64-bit (el_GR.utf-8)
3 Προδιαγραφές → CPU: 8x Intel Core i7 CPU Q 740 1.73GHz ‖ RAM 3894 MiB ‖ Dell Inc. - Dell Inc. Inspiron N5010
4 Κάρτες γραφικών: ATI Redwood [Radeon HD 5600 Series] ⎨1002:68c1⎬
5 Δίκτυα: wlan0: Broadcom BCM4313 802.11b/g/n Wireless LAN Controller ⎨14e4:4727⎬ ⋮ eth0: Realtek RTL8101E/RTL8102E PCI Express Fast Ethernet controller ⎨10ec:8136⎬
taratatzoum
daemonTUX
daemonTUX

Launchpad: rizitis
IRC: rizitis or rtz
Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό ftso » 16 Ιαν 2009, 13:05

greatst έγραψε:...

Αυτό για την cache μνήμη του web-browser το είχα σκεφτεί και το είχα τσεκάρει: δεν έχει σχέση με αυτό. :-(

Αυτό το πρόβλημα το αντιμετώπιζα και εγώ όταν είχα αναλάβει να μια εργασία για την σχολή μου που είχε ως αντικείμενο java-applet.
Βέβαια τα πράγματα ήταν λίγο διαφορετικά, καθώς έγραφα το gui στο neatbeans και μετέφερα τον κώδικα σε κειμενογράφο όπου έκανα τις κατάλληλες προσθήκες. Μετά έκανα compile με CLi και τα ανέβαζα σε άλλο server καθώς γράφαμε τρία άτομα ταυτόχρονα...
Απο εκεί και πέρα έπρεπε να κάνω 2-3 φορές καθαρισμό όλων Private Data του browser μου και καμιά δεκαριά refresh για να δω το αποτέλεσμα...

Εντάξει, ίσως υπερβάλω λίγο, αλλά μου είχε σπάσει τα νευρά αυτήν η διαδικασία...

@PaNick, παρόλο που έχω τρία βιβλία για java, δεν έχω ανοίξει ποτέ ούτε ένα.
Το ότι έμαθα ήταν απο σημειώσεις, τον Αντρέα, documentation και απο φόρουμ (jhug.gr, forum.java.sun.com) :mrgreen:
Άβαταρ μέλους
ftso
Επίτιμο μέλος
Επίτιμο μέλος

IRC: ftso
Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό sudobash » 17 Ιαν 2009, 13:00

Παρακαλώ να σταματήσουν οι προκλήσεις και να επανέλθει η συζήτηση σε φυσιολογικά πλαίσια. Διαγράφηκαν κάποιες δημοσιεύσεις που δεν είχαν σχέση με το θέμα του νήματος.
Ubuntu 9.10 32bit | 2 x Intel Core 2 Duo T5500 @ 1.66GHz | 2GB DDR2 RAM | Intel 950 Graphics
Richard Stallman wrote the compiler God used. The Big Bang was the Universe's first segfault.
Άβαταρ μέλους
sudobash
daemonTUX
daemonTUX

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό greatst » 17 Ιαν 2009, 19:47

ftso έγραψε:
greatst έγραψε:...

Αυτό το πρόβλημα το αντιμετώπιζα και εγώ όταν είχα αναλάβει να μια εργασία για την σχολή μου που είχε ως αντικείμενο java-applet.
Βέβαια τα πράγματα ήταν λίγο διαφορετικά, καθώς έγραφα το gui στο neatbeans και μετέφερα τον κώδικα σε κειμενογράφο όπου έκανα τις κατάλληλες προσθήκες. Μετά έκανα compile με CLi και τα ανέβαζα σε άλλο server καθώς γράφαμε τρία άτομα ταυτόχρονα...
Απο εκεί και πέρα έπρεπε να κάνω 2-3 φορές καθαρισμό όλων Private Data του browser μου και καμιά δεκαριά refresh για να δω το αποτέλεσμα...

Εντάξει, ίσως υπερβάλω λίγο, αλλά μου είχε σπάσει τα νευρά αυτήν η διαδικασία...

@PaNick, παρόλο που έχω τρία βιβλία για java, δεν έχω ανοίξει ποτέ ούτε ένα.
Το ότι έμαθα ήταν απο σημειώσεις, τον Αντρέα, documentation και απο φόρουμ (jhug.gr, forum.java.sun.com) :mrgreen:

φίλε ftso, συμφωνώ με αυτά που λες. Πάντως, το "πρόβλημα" δεν είναι αυτό. Περισσότερο έθεσα το αρχικό ερώτημα μήπως πρόκειται για κάποιο πρόβλημα που απασχόλησε και άλλους και κάποιος έχει βρει λύση. Είναι όντως περίεργο :(

Άβαταρ μέλους
greatst
seniorTUX
seniorTUX

Εκτύπωση

ΠροηγούμενηΕπόμενο

Επιστροφή στο Εφαρμογές για Ανάπτυξη Λογισμικού