Δημιουργία Web Site απο έτοιμες πλατφόρμες

...IDE, compilers, κλπ

Συντονιστής: konnn

Re: Δημιουργία Web Site απο έτοιμες πλατφόρμες

Δημοσίευσηαπό Star_Light » 09 Φεβ 2012, 23:44

Αποστόλης έγραψε:Το θέμα της παρουσίασης άπτεται στο design και είναι τελείως διαφορετικό.
Μην ξεχνάς οτι ουσιαστικά πρόκειται για διαφορετικό επάγγελμα. Με προεκτάσεις που έχουν να κάνουν με τέχνη, marketing, ψυχολογία χρωμάτων και διάφορα άλλα.

Αυτό που θες είναι ένα απλό site.
Βρές ένα ωραίο θέμα (template) και φτιάξε μερικές ίδιες σελίδες όπου θα γράψεις το κείμενο σου, στοιχεία επικοινωνίας και θα έχει χώρο (σε συγκεκριμένα σημεία) για φωτογραφίες, pdf, video κ.λ.π.
Αυτά μπορείς να τα ανεβάζεις και με ftp ή από το πρόγραμμα διαχείρισης το οποίο σου παραχωρείται μαζί με το χώρο για το site σου.

Αποστόλη ειναι δύσκολα αυτά? Δεν εχω ασχοληθει ξανα παλιά... σε 1 μήνα θα μπορέσω να έχω ετοιμάσει ενα δικο μου?
Για web hosting ποια ειναι η γνώμη σου? τι να προτιμήσω? προς το παρον εχω στο μυαλο μου αυτο ->

http://www.bluehost.com/

εχει καλή τιμη λεει για πανω απο 2 χρονια registry αλλα μηπως υπάρχει θέμα με τον αποθηκευτικό του χώρο που δίνει?
γιατι παντα με ενα πλεονέκτημα υπάρχει και ενα μειονέκτημα.

Ευχαριστω.
Γνώσεις ⇛ Linux: Βασικές ┃ Προγραμματισμός: Δέν θέλω μεροκάματο , θέλω C και κακο θάνατο! ┃ Αγγλικά: Lower
Λειτουργικό ⇛ Ubuntu 10.10 σε Dual Boot με Windows 7
Προδιαγραφές ⇛ Επεξεργαστής : Intel(R) Core(TM) i3 CPU 540 @3.07Ghz (64bit)
RAM : Kingston 2GB
HDD : Coreshare 500GB
Κάρτα Γραφικών : Intel Corporation Core Processor Integrated Graphics Controller(rev 18) (prog-if 00 [VGA controller]) [8086:0042]
Star_Light
superbTUX
superbTUX

IRC: Star_Light
Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό Star_Light » 10 Φεβ 2012, 00:01

Eγω εγκατέστησα Drupal παντως τα Χριστούγεννα.... και σε αυτο έχω κανει λογαριασμούς
λετε να αρχίσω σε αυτο ή θα φάω τα μουτρα μου? Μιας και οπως ειπες Αποστολη χρειάζεται να το σπουδάσεις
ενω το Wordpress ειναι πιο εύκολο στην διαχείριση.

Edit : Κάτι βρηκα εδω http://www.goodwebpractices.com/other/w ... rupal.html
Γνώσεις ⇛ Linux: Βασικές ┃ Προγραμματισμός: Δέν θέλω μεροκάματο , θέλω C και κακο θάνατο! ┃ Αγγλικά: Lower
Κάρτα Γραφικών : Intel Corporation Core Processor Integrated Graphics Controller(rev 18) (prog-if 00 [VGA controller]) [8086:0042]
Star_Light
superbTUX
superbTUX

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό Αποστόλης » 10 Φεβ 2012, 12:09

- Μην πελαγώνεις, δεν θα κριθεί και το μέλλον του πλανήτη.
Αφού δεν έχεις προηγούμενη εμπειρία, βιάζεσαι (1 μήνας) και έχεις ήδη ξεκινήσει (Drupal) συνέχισε με αυτό.
Εντάξει, θέλει ενασχόληση (σε σχέση με τις άλλες επιλογές) αλλά δεν είναι και μεταπτυχιακό στην Οξφόρδη. Χαλάρωσε.
Η μόνη συμβουλή μου είναι να μην τρελαθείς και αρχίσεις και κοπανάς modules και add ons και ότι κυκλοφορεί για drupal.
Ολα αυτά έχουν αντίτιμο. Συνήθως στην τσέπη.

Σχετικά, με την εταιρεία hosting.
Δεν την ξέρω την bluehost.
Εγώ θα σου πρότεινα την εταιρεία με την οποία συνεργάζομαι, την οποία την ξέρω καλά και είμαι απόλυτα ευχαριστημένος, αλλά δεν ξέρω μήπως θεωρηθεί διαφήμιση.
Αν είναι ok, ευχαρίστως να την αναφέρω.
Γνώσεις ⇛ Linux:Μέτριο┃ Προγραμματισμός:Ναι ┃ Αγγλικά: Αρκετά Καλά
Λειτουργικό ⇛ Arch Linux 64bit ┃ Ubuntu Studio 10.4 64bit
Προδιαγραφές ⇛ HP Pavillion dv7 1199ev ┃ Intel 2 Core Duo T 9400, 2.53 Ghz ┃ 4GB ┃ NVIDIA GeForce 9600M GT ┃ Intel 82801I (ICH9 Family) HD Audio ┃ TFT 17" 1440x900
Αποστόλης
punkTUX
punkTUX

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό Star_Light » 10 Φεβ 2012, 15:59

Στείλτο μου με pm τοτε ;)

Στο μεταξύ μπηκα στο panel διαχειρισης του Drupal και μου έκανε warnings
για νεοτερες εκδόσεις τελοςπαντων κατεβασα την 7.12 αλλα τωρα μου ζηταει να ξανακανω
την διαδικασια απο την αρχη που ειχα κανει και την 1η φορα που ειχα εγκαταστησει το DRupal γενικοτερα
διαβασα κατι οδηγιες που έχει εδω http://drupal.org/node/1223018
αλλα εγω δεν εχω ακομη δικο μου σαιτ ωστε να κανω καποιο bacup , θα πρεπει να κάνω
αυτα που λεει και ετσι δεν θα ξανα φτιαξω κωδικο ή Username για την νέα έκδοση?
Star_Light
superbTUX
superbTUX

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό Star_Light » 10 Φεβ 2012, 20:00

Ντάξει το έφτιαξα αυτο με την αναβάθμιση απλα κατεβάζεις την καινούργια.... διαγράφεις την παλιά εκτος απο τον φάκελο sites
και στην συνέχεια πρεπει να τον αντιγράψουμε στην νέα έκδοση που κατεβάσαμε για το Drupal.

Btw φανταζομαι αμα έχω έτοιμο κώδικα php ή html scripts μπορώ μεσω του DRupal να τα προσθέσω στο site που φτιάχνω έ?
Star_Light
superbTUX
superbTUX

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό Αποστόλης » 11 Φεβ 2012, 11:15

- Ωραίος. Αφού το βρήκες μόνος σου αυτό είναι καλό.
Οι ρυθμίσει με την βάση δεδομένων δύσκολα πειράζονται. εκεί που γίνεται το μπάχαλο είναι όταν πειράζεις το css για να φέρεις την εμφάνιση στα μέτρα σου ή όταν πειράζεις τα modules.
Δηλαδή αν θέλεις να εμφανίζει (π.χ.) 20 άρθρα/σελίδα αντί για 10 που είναι το default, /ερχεται το update και επαναφέρει τα 10 άρθρα/σελίδα και γίνονται όλα αχταρμάς.
Κι αυτό βέβαια είναι το πιο απλό πείραγμα που μπορεί να κάνει κάποιος.

- Τι εννοείς με το "αμα έχω έτοιμο κώδικα php ή html scripts μπορώ μεσω του DRupal να τα προσθέσω στο site που φτιάχνω έ?";

- Σου έστειλα pm
Προδιαγραφές ⇛ HP Pavillion dv7 1199ev ┃ Intel 2 Core Duo T 9400, 2.53 Ghz ┃ 4GB ┃ NVIDIA GeForce 9600M GT ┃ Intel 82801I (ICH9 Family) HD Audio ┃ TFT 17" 1440x900
Αποστόλης
punkTUX
punkTUX

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό Star_Light » 11 Φεβ 2012, 12:17

Οκ ευχαριστώ. Βασικα ξέχασα να πω πως εκτος απο την αντιγραφή που ειπα παραπάνω να κάνεις για την αναβάθμιση μετα πρεπει να τρέξεις
και το update.php

εννοω πως θα μπορουσα να βαλω στην σελιδα μεσω του Drupal δικο μου κωδικα.... εκτος και αν δεν εχει σχεση με το Drupal αυτο και το ανεβασω αλλιως το αρχειακι. Λεμε τωρα
Star_Light
superbTUX
superbTUX

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό Αποστόλης » 11 Φεβ 2012, 12:34

- Η διαδικασία του update δεν είναι δύσκολη και σχεδόν πάντα υπάρχουν αναλυτικές οδηγίες.
Αυτό ισχύει για όλες αυτές τις εφαρμογές.
Εξάλλου μην ξεχνάς οτι απευθύνονται σε ανθρώπους που πιθανόν να μην έχουν την παραμικρή ιδέα από τέτοια πράγματα. Αυτός είναι ο λόγος που δημιουργήθηκαν.

Ναι φυσικά και μπορείς να βάλεις δικιά σου (ή οποιαδήποτε άλλη σελίδα) μέσα στο Drupal.
Το θέμα είναι να μην δημιουργεί conflict με κάποια σελίδα του.
Κι αυτό μπορεί να γινει με πολλούς τρόπους. Ενα ίδιο όνομα μιας class/function/μεταβλητής είναι αρκετό για να τα τινάξει όλα.
Οπότε θέλει προσοχή.
Αποστόλης
punkTUX
punkTUX

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό migf1 » 12 Φεβ 2012, 01:08

Εγώ θα σου έλεγα να ξεκινήσεις (και να τελειώσεις) με Wordpress. Είναι πανίσχυρο, δημοφιλέστατο, παραμετροποιήσιμο, με φοβερή τεκμηρίωση, με άπειρα plugins και κυρίως εύχρηστο και φιλικό!

Η φήμη πως δεν είναι καλό για CMS (επειδή είχε ξεκινήσει ως blogging platform) έχει σβήσει ανεπιστρεπτί εδώ και πολλά χρονιά... ήδη από το 2009 έχει ξεκινήσει να αποσπά βραβεία ως best Open Source CMS (http://wordpress.org/news/2009/11/wordp ... cms-award/) κι από τότε βραβεύεται σχεδόν απαρέγκλιτα κάθε χρόνο από διάφορους οργανισμούς και διαγωνισμούς, σε διάφορους τομείς.

All-around λύση για την συντριπτική πλειοψηφία οποιαδήποτε ανάγκης.
Go under the hood with C: Pointers, Strings, Linked Lists
Άβαταρ μέλους
migf1
powerTUX
powerTUX

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό Star_Light » 12 Φεβ 2012, 16:00

migf1 έγραψε:Εγώ θα σου έλεγα να ξεκινήσεις (και να τελειώσεις) με Wordpress. Είναι πανίσχυρο, δημοφιλέστατο, παραμετροποιήσιμο, με φοβερή τεκμηρίωση, με άπειρα plugins και κυρίως εύχρηστο και φιλικό!

Η φήμη πως δεν είναι καλό για CMS (επειδή είχε ξεκινήσει ως blogging platform) έχει σβήσει ανεπιστρεπτί εδώ και πολλά χρονιά... ήδη από το 2009 έχει ξεκινήσει να αποσπά βραβεία ως best Open Source CMS (http://wordpress.org/news/2009/11/wordp ... cms-award/) κι από τότε βραβεύεται σχεδόν απαρέγκλιτα κάθε χρόνο από διάφορους οργανισμούς και διαγωνισμούς, σε διάφορους τομείς.

All-around λύση για την συντριπτική πλειοψηφία οποιαδήποτε ανάγκης.

To σκεφτομαι.... απλα θα πρεπει να ξαναφτιάξω βάσεις δεδομένων να κάνω εγκαταστάσεις κτλπ
και αυτο το βαριεμαι λιγο. Παρολαυτα θα δω.
Star_Light
superbTUX
superbTUX

Εκτύπωση

ΠροηγούμενηΕπόμενο

Επιστροφή στο Εφαρμογές για Ανάπτυξη Λογισμικού